16455
  • Dobronski
    Laptop-ban lehet cserélni alkatrészeket?(cpu,ram,vga)
  • dragonboy
    venti gondomra még mindig semmi ötlet?
  • Solten
    Ez igy van, de TN panel, TN panel marad, barmelyik gep kijelzoje is, nem kell csodat varni tole...
  • hykao #5724
    Hát azért jó sokféle panel van a gyártók kínálatában, de ami még ennél is fontosabb: számos jobb-rosszabb elektronika párosítható hozzájuk...
  • Solten
    Azert nem ertem mert Acerekben Samsung panel van, annal jobb TN meg nem igazan van a piacon.
  • deatom
    kszi a válaszokat 1000x hála a javallatokért.
    A választás, vétel még odébb van, először még pl. egy "kellemes" vizsgaidőszakot kell eredményesen lezárnom:)addig még akár lesz más is a "listámon"
    majd elmék a boltokba és rákukkantok a laptopokra...úgyis ott fog kiderülni, melyiket választom
    ha még lesz kérdésem, azokat majd felteszem...
    még1x köszi
  • dragonboy
    jah és ráadásul akinek majdnem pont ilyen gépe van csak a vinyója nagyobb azt mondta neki nincs ilyen. az everest nem zavarhatott be ugye?
  • Magiszter
    Elég vérszegény egy biosz
  • dragonboy
    van információ(se hőfok se semmi semmit nem lehet állítani), van biztonság, hát be lehet állítani 3 féle jelszót de ennyi, van boot, meg van exit menü és semi más.
  • dragonboy
    és hol van advenved menüpont? am végig néztem az összes oldalt és a "fan" szó még csak nem is szerepel sehol. angolul tudok nincs gond vele...de sehol semmi...még csak advenced fül sincs...
  • hykao #5717
    Fel lehet hozni minden mellett érveket és természetesen ellenérveket is...ezért írtam, hogy döntse el, neki megérnek-e 60 ezer pluszt a plusz dolgok...neked nem érnének meg, oké...nekem pl. megérnének. Valószínűleg nemsokára le is cserélem a mostani 1199eh-t egy 1130eh-ra...

TV tuner engem sem igen mozgat meg, de a gyorsabb videokártya ram, a plusz egy év garancia, a távirányítók és a lightscribe viszont igen.

A mobil távirányító elhelyezhető a bővítőportban szerencsére, a lightscribe lemezek kb. 160 forint körül mozognak, ha jól emlékszem, nekem jól jön, hogy nem kell kézzel írogatni, matricázni.

Na most azon mit nem értesz, hogy adott két típus közül az egyiknek jobb minőségű a kijelzője? :S
  • Solten
    Ez 15k korul kaphato:

• Kalozoner
    az baj elég drága egy ilyen cucc, de én is szivesen beruháznék rá...
  • Solten
    Tv tunernek meg beszerzek egy ilyet :))

ExpressCard/54-be.
  • Kalozoner
    pont egy ilyenre gondoltam én is, amit betudok dugni a pcmcia slotba
  • Solten
    Lal mit talaltam: link
  • Kalozoner
    van infra gépemben, utánanézek én is...thx
  • Solten
    Nem hiszem, ez gyartofuggo. Masreszt kell lennie egy infras fogadoegysegnek. Megint helytelen voltam, kb ~6k a tavkopo :) (veszek is egyet)

• Kalozoner
    bármilyen notihoz lehet távírányítot venni?
  • Solten
    Elszabtam, 2011-ben szunik meg az analog sugarzas in Hungary.
  • Solten
    "jobb minőségű kijelző"

?

"GDDR3-as ramok a videokártyához (ACER-ben DDR2-es van)"

Ez nem tul lenyeges szvsz, siman elbirkozik a gamekkel, az SP a lenyeg (bar jobb ha DDR3 az igaz)

"tv tuner"

MPEG4 kodolast nem tamogatja (bevezetes: 2011?) - disznek jo is.

"Lightscribe képes CD-DVD író"

Ez egy baromsag szerintem, legalabb is szinte soha nem hasznaltam a desktop irom. Bar ez evekkel ezelott volt, a lightscribe-os dvd-k meg akkoriban joval dragabbak voltak. Raadasul az ilyen technologiaval gravirozott dvd-k eleg idetlenul neznek ki (megintcsak maganvelemeny). Inkabb egy dvd-re nyomtato nyomtato.

"két év garancia (ACERhez alapból egy év jár)"

Garanciakiterjesztes Acerre +1 ev (+taska, eger): 18k HUF
    Tavkopo: 15k HUF
  • hykao #5706
    Ha van rá pénzed, akkor valóban jó választás. Már csak a legolcsóbb helyet kell megtalálni - én eddig 255 bruttóért láttam legolcsóbban. HD4650 kártyás ACER van már 195e-ért is, valóban...Döntsd el, hogy megér-e neked 60e-rel többet a HP...

Amit a 60e-ért adnak:
    -GDDR3-as ramok a videokártyához (ACER-ben DDR2-es van)
    -jobb minőségű kijelző
    -tv tuner
    -két db. távirányító infraporttal (egy teljes és egy mobil távirányító)
    -Lightscribe képes CD-DVD író
    -két év garancia (ACERhez alapból egy év jár)
  • Solten
    A mai globalizalt vilagban persze hogy nem sok ertelme van, nem az alaktreszekre gondoltam, maga a ceg kinai :) Amugy a tajvaniak is gyartattnak Kinaban, ott van olcso rabszolga-munkaero. DV6: Bar a jooreg agyonhypeolt (joggal) "Acerunkhoz" kepest (hykao: #5677) draga es nem annyira jo vetel szerintem.

• deatom
    hát hogy mi kínai meg mi nem.... azon ma már szerintem kár vitázni. Szerintem ma a legtöbb laptop alkatrészének több mint fele tajvani, kínai,stb.
    A márkákról is sok mindent hallottam, ahány ember, annyi vélemény...
    sokan mondták pl. hogy jó a hp is, találtam is egy elég jót szerintem:

HP Pavilon dv6
  • I.C.ram
    Oke neked van igazad.
  • Solten
    Na csukd be a mesekonyvet, es jozan paraszti eszeddel gondold vegig: 9700M GT 32SP a la desktop 8600 GT. Utobbit sem eppen arra talaltak ki hogy 1680-ban jatszogass vele...

"Annyira birom mikor jonnek a nagy SG-s okosok."

Ha nem tetszik, irogass a PH!-forumaiba (ott is fogsz velem talalkozni ).
  • I.C.ram
    jo akkor nezd meg hogy fut rajta a cod4 pl...

Mondom 1680-ban toltam vegig rajta az x-ment. Akadas nelkul...

De mindegy.... hagyjuk... vegyuk ugy, mintha nem is linkeltem volna. Annyira birom mikor jonnek a nagy SG-s okosok.
  • Solten
    Ennyiert legalabb tudhatna egy full HD-t... (bar igaz, akkor a gyenge VGA miatt bucsu a nativ game-tol, bar igy is szinte lehetetlen az ertelmes jatek vele nativban. Meg a HD 4650 erosebb a 9700M GT-nel.

"es azert egy acer sehol nincs minosegben egy ASUStol :P"

Lenovo meg kinai. A nem bazari minoseget csak annak koszonhetik hogy szorostul borustol eladta nekik a laptopreszleget az IBM.
  • I.C.ram
    Hat nem tudom. 1680-as felbontasban toltam vegig most legutobb az X-Men Wolverine-t. Tokeletesen futott rajta. Meg munkara, netezesre stbre baromi jo ez a nagyfelbontas mert ki tudsz pakolni egymas melle csomo ablakot.

Hat ugy altalaban az asus-ok egy szinttel az acer felett vannak minosegben. Lenovo is tajvani aztan megis az egyik legjobb minoseg, szoval ebbol a szempontbol mindegy, hogy honnan jott :)

Tudom, hogy nem olcso, de ha megnezzuk, hogy a gyengebb valtozat itthon 400ezerbe kerul a legolcsobb helyen, akkor azert annyira megsem draga, szerintem. :)
  • hykao #5698
    Sajna a nagyobb natív felbontás ez esetben inkább csak hátrány...

"es azert egy acer sehol nincs minosegben egy ASUStol :P" - melyik ACER és melyik ASUS? Amúgy mindkettő a tajvani trió tagja. :P

Egyébként nem rossz gép ez az ASUS, amit árulsz, de sajna még mindig elég drága...legalábbis én pl. nehezen tudnám rábeszélni magam, amikor 215e nettóért HP dv6-1130eh kapható.

@dragonboy: nekem ugyan nem ACER-em van, de gondolom az ACERedben sem lehet elveszni a sok BIOS állítási lehetőség közt, lévén a laptopoknak ált. nem túl sok állítási lehetősége van BIOS-ban...biztos, hogy kell lennie FAN szabályzásnak valahol ott...
  • I.C.ram
    Acernak joooooval szarabb az LCDje... Valami nevetseges felbontast tud csak. Ez az asus 1680-at tudja. Vinyoja is kisebb az acernek. VGA-ja is szarabb.

es azert egy acer sehol nincs minosegben egy ASUStol :P
  • dragonboy
    hát ennyiért már megfontolandó egy acer aspire 6935g is..videókariban meg prociban gyengébb.
  • I.C.ram
    Ez esetleg erdekel valakit? 270-ert viheto.
  • dragonboy
    és a biosra meg a ventire mit tudtok monadni?
  • hykao #5693
    A videokártya ramjáról volt szó...szvsz neked is az #5677-es hsz.-ben található gép javasolt...még a ddr2 ramok ellenére is.
  • Solten
    Ha lesz ertelmes driver/szoftvertamogatas.
  • deatom
    link
  • deatom
    hát ha nagy baj a ddr2 itt van egy ddr3as példány
    http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=LX.ATP0X.160
    ebben nVIDIA GeForce 9600M-GT van
  • Hegi90
    solten, dragon: win 7-re mikor fogtok átállni? úgy hallottam, hogy az empowering framework még nem az igazi rajta.
  • dragonboy
    sajnos a ddr2 fajta

acer aspire 6930g 644g32N
    ot
    am BIOSben nem találtam erre beállítást vagy adventage pontot. elvileg olvastam hogy vhogy elő lehet hozni.