16455
  • dragonboy
    hát egyenlőre az a tippem hgy bennem vana hiba de majd érettségi után kiderítem haverom segítségével. de sztem marad a statikusság mert haverom az enyémen 2 órát játszott a wowval és semmi nem volt bár a grid és a wow nem hasonlítható össze igazán egymással. ami még szóba jöhet ahogy a noti elektromosan rosszul szigetelt a kurzormozgatóknál szal nem tom...mert 2 óra netezés után nem ráz csak 1 óra grid után.

gondolom nem blizardos szerveren játszol. am néha betép nekem is amikor hirtelen fordulok de ez vszínűleg nem a gép hibája mert notin is hiába húzom minimumra akkor is csinálja..szal sztem lagg avgy vmi hasonló
  • Hegi90
    akkor nemtudom, hogy nekem miért szokott úgy berengeni :D

különben még nem frissítettem, majd kicsit később... Te hol tartasz azzal a villámossal? :D
  • dragonboy
    egyetértek...igaz nem maxon (minimum közelin) de az asztali szaromon is elindult ( shader 3.0 ás 256 os szar videó kártya, p4 HT 3ghz és 2 giga ram)
  • dragonboy
    jah és az elsőben 4 giga ram van ....nem 3...
  • dragonboy
    a wow még egy intel kakin is elfut meg az ati x1100-on (tom mert játszottam vele...) szal a cod 4 az etalon.. a wow gépigénye meg elenyésző...

HEGI: és lett vmi értelme a bios frissítésnek vagy érdemes egyáltalán és ha igen melyiket?
  • Magiszter
    Ne hallgass Hegi-re, biztos a kocsmából írt neked.

C2D 2Ghz és 9600Gt-n biztosan maxon megy majd a CoD4. Még a laptop natív felbontásán is. Feltéve ha nem zavar az "MSI szabvány" = al'Curt billentyűzet. 220 ért én inkább ilyet vennék: Acer 6930g, vagy ilyet Acer 6930g csak 9600gs-el, bár az első a VGA-ja miatt erősen bestbuy kategória. Én is majdnem olyat vettem, csak nekem fontos követelmény volt az XP támogatás (ami annak nincs).
  • Hegi90
    :D
    Miért mindenki ezt rakja be elsőnek, aki gamelni akar laptopon (köztük énis).

Nem fog elfutni maxon a cod4 sztem, csak döcögősen. wow-ot nem ismerem.
  • vénfarok
    sziasztok! létezik olyan laptop max 220 ezerért, amin maxon elfut a cod4 és a wow (és késöbb a cod mw2 is legalább mediumon eldöcög majd rajta)? :)
    erről mi a véleményetek?
  • Hegi90
    micsoda intuíciós képességeim vannak :|

megyek a csillagszületikbe.
  • Solten
    Nyilvan az ujabbat...
  • Hegi90
    Kipróbálnám énis ezt az új BIOS-t, van fent két darab is, tök mind1, hogy melyiket rakom ugye? :P
    Persze tudom, hogy az újjabbikat rakjam fel, csak azért mégis megkérdem, nehogy aztán elkúrjak valamit mert rosszat tettem fel xD.
  • Solten
    link 1, link 2. Kb ezeket... Konkretan akkor erdemes gondolkodni ilyenen szvsz mikor meg van ra a keret mert 1 honap alatt is tudnak szepen mozdulni az arak.
  • sapkafej
    ja, azt kihagytam, hogy itt a nyár, lehet melózni
  • sapkafej
    nem sértődésből írtam :)

jelenleg 90 ezer forintom van, tisztában vagyok vele, hogy ebből nem veszek jó gépet, ezért van itt a nyár, mindjárt vége a vizsgaidőszaknak :)

nem tudnék pontos összeget mondani, mert nem tudom, mi mennyi, érted. annyit szánok rá, amennyit feltétlenül kell
  • Solten
    En "zavartalak at" sorry... Azt is irtam hogy fejtsd ki konkretan, mennyi az annyi, mennyit szannal max. a dologra.
  • sapkafej
    na átzavartak ide

szóval milyen laptop a legjobb, legolcsóbb (de nem gagyi) megoldás, ha photoshopozni, illustratorozni szeretnék, stb? mit ajánlotok? a játék nem érdekel, de mondjuk filmeket néznék.

15.4-es kijelzőset érdemes-e venni ilyen célokra, vagy menjek rá a 17-esekre?

a lényeg, hogy nem szeretnék "feleslegesen" sokat költeni, de szart sem akarok venni. mit mondotok?
  • hykao #5872
    120-ért újonnan? Ha igen, akkor ok.
  • Ngeri
    120ért. Konfigja bejön nem Crysist akarok futtatni:D FM meg iesmik..
    Akkor szerinted megéri?
  • hykao #5870
    Ha 100e forint körül akarsz laptopot venni, akkor jó választás lehet. A drágább konfigurációk már kérdésesek... Mennyiért láttál?
  • Ngeri
    Sziasztok.
    HP COMpag 6735S -röl mit tudok?
  • Magiszter
    Egyenlőre töröltem a cod4-et. Rájöttem hogy nincs kedvem most játszani vele.

Amúgy tök buli egy dolog ez a camspace... csak hát még béta, elég sokat téved. Ha lenne benne egy dual-cam támogatás akkor akár még motion capture-höz is lehetne használni. Mondjuk a végtagokra rakni ilyen narancssárga, vagy rikító kék (mindegy csak a környezetben le legyen olyan szín) szalagokat és a két kamerából beérkező jelet felfogja, elemzi, azonosítja és kialakítja belőle a 3d-s mozgás vektorait. Ezt beimportálni valami 3D szerkesztőbe és máris meglenne a lehetősége az amatőr 3D-sek világában a motion capture technikának.
  • dragonboy
    aham. nekem is ez a bajom de restart nem oldotta meg nálam:S:S am nálam az everest szerint a legfrissebb bios van.
  • Hegi90
    cod4\main mappa, és nem kell kicseérni semmivel, hanem a játékban a konzolban /exec fps.cfg.

"atomvillanás" xD.

Nekem az a szar, hogy a hátam mögött vannak az ablakok, így nem igazán tudom kipróbálni. Pedig játszogatnék a camspace-el egyet :D
  • Magiszter
    Restart megoldotta a ventis problémát. Most már este se kellett átraknom a fiókba, mert elég halk volt hogy azért aludni is tudjak.

cfg-ket néztem, de nem tudom hova kell tenni őket, vagy hogyan kell működésre bírni. Találtam egy config.cfg-t valamelyik almappának az almappájában... esetleg azt kell lecserélni?

prototype meg szerintem az asztali gépen sem ment jobban. Ott is érezni lehetett a szaggatást mikor 300-an lőttek, közben 600 civil és 200 taxis rohangált körülöttem, én pedig a legbrutállabb megatömegpusztító képességemmel robbantgatom a környék összes kocsiját

Még egy észrevétel:

Próbálgattam a kamerát: Jó a képe ahhoz képest hogy egy kis vacak, csak pl a teraszon ülve, mikor 10 ágra süt a nap nem lehet használni mert még az a szórt fény is ami bejön a terasz alá olyan mintha atomvillanás fényénél használnám a skype-ot. Ha kiviszem a terasz alól a kertbe akkor meg mintha magát az atomvillanást venné. Hiába húztam 0-ra a fényerőt meg ilyeneket nem javított sokat. Driver-t frissítettem... ennek az előnye az hogy este tök sötétben, monitor minimumra véve is elég fényt ad ahhoz hogy látható képet adjon. Valamit valamiért.
  • Solten
  • vasziszdasz
    Nem, kigyullad az asztalod. :)
  • Hegi90
    Pár tipp:

- Cod-ban extra beállítások 99%-ig ugyanolyanok általában mintha high-on lennének, viszont csökkentik az fps-t.
    - azokat a konfigokat nézted már, amiket küldtem? :D
    - a Prototype-ban hogy-hogy olyan kevés az fps-ed?? Sztem sokkal jobban kéne futnia, mint a crysis-nak.
  • xNoodlex
    Meg is van, köszi a segítséget!
  • Solten
    Kul. Frissits BIOS-t, hatha megoldja a ventis-anomaliat.
  • Solten
    XP-hez. Azt is irja hogy a Vista tartalmazza azt (Default in Vista). UAC-ot kapcsold ki, moddolas elott (megteheto a programbol is az UAC lelovese).
  • Magiszter
    Na lezavartam néhány tesztet.

Tehát a konfig: C2D T6400 2Ghz /2 Gb Ram / HD3650 512mb / Catalyst 9.5 / Windows XP SP3.

Crysis Warhead

1280x800, noAA, Közepes: Textúra, Objektum, Árnyék részletesség. Minden más Minimum beállításon: 20-40 FPS

Prototype

1280x800, noAA, Medium beállítások, Vsync off: 13-25 FPS (De játszható)

Call of Duty 4
    (1.7 patch)

1280x800, 4xAA, Extra beállítások, medium, model és water detail, Trilinear és max szűrés: 15-40 FPS (Első hajós pálya ahol szakad az eső.)

Dakr Messiah of Might&Magic

1280x800, 4xAA, Minden maxra állítva, Vsync off: 25-45 FPS

Egyenlőre ezek mentek le. Most szedem a HL2-t is steam-ről (kemény 25k val.) Majd azt is megírom hogy ment.

Érdekességek a laptoppal kapcsolatban:

- Venti néha tök halk, aztán gondol egyet és rákapcsol az egyel nagyobb, de már jól hallható fokozatra. Játék közben visít mint ha nyúznák, de ugye a játék közbeni hangok elnyomják, még ha második jelzésig van felhangosítva a gép, akkor is. Szóval nem gáz.

- A gépet LAN-os játékban nem látja semmi hiába csinálok szervert. De szerintem ez csak valami win beállítási gubanc lesz.

Szóval egyenlőre jól áll a gépecske szénája. Remélem hogy majd az idő próbájával is ilyen jól fog boldogulni.
  • xNoodlex
    A modderhez írja, hogy le kell szedni MSXML 6.0-t és ott van három fájl. Gondolom nem mind1, hogy melyiket szedem le..
  • Solten
    ?
  • xNoodlex
    OK, semmi közben rájöttem, hogy oda van írva.. :D
    Még 1 kérdés. Ezek közül nekem 32 bites Vistára az msxml6_x86.msi kell ugye?
  • xNoodlex
    Am mi ez a modder vagy mire jó?
  • Hegi90
    ehh...
    max teljesítménynél elkezd lebegni az asztalomon, nem? :D
  • Solten
    No. link
  • Solten
    kp-i futes
  • xNoodlex
    ATI Mobility Radeon HD 3430 integrált vidkarihoz jó EZ a driver?
  • vasziszdasz
    rezsó