16455
  • Solten
    #5939...
  • Solten
    Van:

• dragonboy
    a solten által kínált moddolt cuccot próbáltad?
  • Magiszter
    Van új Kata? Nah ráfekszem a témára.
    Még a modder hülyeséggel sem tudtad feltenni? Én eleve úgy fogom próbálni, mert ha már a 9.5 se ment fel normál módon akkor a 9.6-hoz se táplálok sok reményt.

Amúgy ez fura. Kiadnak kismillió mobil platformos VGA-t amit az ő driverük nem ismer fel. Pontosítok: nevetséges
  • hykao #5964
    Jelentem a 9.6-os Katát nem sikerült felrakni normál módon a 1130eh-ra. Egyszerűen a telepítőben nem jelent meg a driver és a CCC install lehetősége. Még úgy sem, ha lepucoltam a fent lévő verziót. Végül visszaraktam a HP oldaláról is letölthető gyári (asszem 8.5-ös Katán alapuló) drivert. Biztos fel lehetett volna erőltetni valami módon, de amíg minden működik rendesen a gyárival, addig nem erőltetem a dolgot.

Egyéb ide kapcsolódó dolog: a 1199eh-ra Win7 felrakása után felraktam a vadi új Win7-hez készült nV drivert - az eredmény: játékok érezhetően lassabban futottak, mint a Vista + HP gyári 9600M GT driver kombó esetében...(3D élményindex a Vista alatt gyári HP driverrel: 5.3, Win7 alatt általános nV 9600M GT driverrel: 4.9) ...
  • Snekov
    Bocs, jogos, elnéztem!
  • dragonboy
    ez nem az a topic....van külön "Milyen alaplapot vegyek" topic is oda írj sztem:)
  • Snekov
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy egy Phenom II 710-hez procihoz milyen alaplapot vegyek. Aki otthon van ebben a témában, esetleg van valmi ötlete, tapasztalat azt megkérném, hogy segítsen nekem!

Előre is köszönöm!
  • dragonboy
    próbálkozz virtuáis magánhálózattal...meg IP kiosztással nekem egyszer az oldotta meg a problémát
  • Magiszter
    Van valami amiben talán tudtok segíteni. A világért sem tudom beüzemelni azt hogy szervert csináljak a notebook-al. Lehet ennek az oka hogy wifi-n próbálkozom? Sajnos dugóalj hiány van ezért nem tudom egyszerre az asztalit és a notit rákötni a router-re. A fura az hogy a megosztás pöccre megy, távoli használat is oda vissza üzemel, de ha bármilyen játékban szervert csinálok akkor az nem látszik az asztalin. Másik irányba működik a dolog, minden zokszó nélkül. Tűzfal nincs, otthoni háló vari-t is lefuttattam... szóval Csak arra tudok gondolni hogy a wifi miatt nem megy. Mielőtt rákérdeznétek: COD4, AVP2, Crysis Wars, Gears of War volt a tesztalany. Tehát még az sem lehet hogy csak az egyik játék vacakol. Ötletek?
  • dragonboy
    azéa aszivacsnál jóval erősebb:D:D:D nem vszínű hogy átbasztak-...a kocka protektort meg én csinálom vszínűleg...
  • hykao #5957
    Természetesen a feketét vettem, fehér nem tudom itthon egyáltalán kapható-e...a "problémák"-kal már szembesültem a 1199eh esetében is, tehát semmi meglepetés nem ért...de mint már írtam korábban is, az a rugalmas anyagú fedlap nem véletlenül olyan, és ahhoz meglehetősen nagy erőbehatás kellenne, hogy maga a kijelző károsodjon, szal nem kell megijedni...melegedés meg ez esetben sem számottevő, csakúgy mint a 1199eh esetében - méricskélni nem méricskéltem sose, de a laptop külső hőmérséklete semelyik részén nem veszélyes, sehol nem süt, még többórai játék után sem, pedig semmi extra hűtést nem használok, sima fa asztalon van a gép, alápolcolás nélkül. A venti hangja ua. mint amit a 1199eh-nál megszoktam, ugyan nem síri csendes, de nem is hangos, egész halk zúgás - amennyiben csend van a szobában. Egy tévé vagy zene mellett már nem is hallod, erősebb procihasználatnál már erősödik a hang, de ez nálam max. játék esetében lehetséges, amely esetben a játék hangja megintcsak elnyomja a ventizajt, ill. ahogy kilépek az alkalmazásból, pár másodperc múlva visszaáll az eredeti zajszint. Akksit mondjuk még be se raktam a gépbe eddig. Ha van lehetőséged rá, nézd meg, próbáld ki azt a 2090-est.

Amúgy a teljes értékű otthoni távírányítóval végre úgy tudok vezérelni a kb. 4 méterre lévő ágyból, hogy a vevőegység a fal fele néz (a 3 jack aljzat mellett van a laptopon), nem felém. Ez a mobil távvezérlővel csak nagy nyújtózkodások árán sikerült a 1199eh-val, mert ahhoz ugye csak mobil távvezérlő járt. :)
  • Hegi90
    de most komolyan:
    - olyan a teteje mint a szivacs.
    - 2 óra játék után bekapcsol a kocka-protection

a ventit direkt nem számolom bele, mert sztem az a sorozat szépséghibája :D
  • dragonboy
    baromira nem vicces.....:(
  • Solten
    Ehheh: Gyereklaptopot készíttet a Disney az ASUS-szal

Na ez meg "cukibb":

• Solten
  • Hegi90
    enyémis. dragon téged átbasztak :DDDDDDDD
  • Solten
    fel centit!?
  • dragonboy
    a közepén egy fél centiniyt be tok nyomni....
  • dragonboy
    lehet én vok túl erőskezű de nekem simán be lehet nyomni.
  • Solten
    Hogy a francba nyomhato be? Az enyeme betonkemeny...

#5946: uhum
  • dragonboy
    és am usb-ről én si helyret om állítani avgy azt csak szervízben tudják?
  • dragonboy
    aha! ez elvileg jó az én "buta" 4650 esemhez is?
  • dragonboy
    hát a nem tom a hpnak mennyire puha a fedlapja de a bluegem dizájnos aspireknek is eléggé benyomható...bár az nem tom mennyire hajlítja az lcd-t...a 4650 es ami a HPban gddr3 assal üzemel pedig az ilyen áron elérhető legjobb videókari...mindennel megbirkózik. melegedés meg mindenhol van ah nemt ud szellőzni.. ha idegesít coolpad
  • digital
    Espresso vagy moonlight kivitelben vetted? Most kínáltak nekem 2090eh gyári újban, igaz szla nélkül, de garlevélel 2év hp serial garral, elég jóárasítva- de még filózom... Ipon tesztben leírt problémák mennyire súlyosak szerinted? ( puha fedlap, melegedés stb.) 4650 hogy teljesít?

thx
  • hykao #5943
    Hmm Vistára Win7 drivert? Mondjuk nem vagyok már egy nagy variálós, amíg működik minden, addig nemigen piszkálom már a dolgokat. :)

Fényerő probléma megoldódott: 1360x768-ra állítottam a TV-re menő jelet...érdekes módon minden más felbontásban olyan homályosan túl fényes a kép alapból, még a TV natív felbontásában is (1366x768)...

Ó, és még valami, hátha más is kerül ilyen helyzetbe: táska vásárlásnál volt egy kis bonyodalom, mert a legtöbb olyan táska, ami 16"-os laptopokhoz van - túl kicsinek bizonyult, noha a dv6-1130eh kijelzője ugye csak 15.6"...még szerencse, hogy egy összehasonlító videón láttam, hogy a 15.6-os dv6 szélesebb, mint a 15.4-es dv5, és nem csak 0.2 hüvelykkel (fél centi)...így végül egy olyan táska lett jó méretben, amit általánosan a 17"-es laptopokhoz ajánlottak...(gondolom a laposabb képarány miatt)
  • Solten
    Az az igazsag a magyar Katat soha nem eroltettem, jo nekem az angol :) (komplex CCC+driver csomagot toltom le avval nincs gubanc)
  • hykao #5941
    Aham. Kösz a választ. Tehát akkor mehet fel a 9.6-os driver, aztán pedig a 9.6-os magyar Kata? :)
  • Solten
    Probald meg a win7 drivert, illetve van meg ez a moddolt driver: link
  • Solten
    Zsir. Kulon mobility driver az ujabbakhoz: csak a win7-hez vannak. A mobility modder pedig meg nem tamogatja a HD 4***-ket.

"Új Catalyst felrakása előtt még mindig érdemes teljesen lepucolni az előző dolgokat?"

Nem szukseges. Hydravision tudtomal multi-monitor menedzselo progy.

• hykao #5938
    Na meglett végül a 1130eh. Pár kérdés: Újabb ATI kártyákhoz már nincs külön mobility driver? Mert a driver választó oldalukon a mobility részben csak régebbi típusok szerepelnek. Tehát a sima Catalyst drivert kell leszednem? Ill. ha magyar CCC-t szeretnék, akkor ne az egybe integráltat töltsem le, hanem külön-külön a drivert és a magyar CCC-t?

Új Catalyst felrakása előtt még mindig érdemes teljesen lepucolni az előző dolgokat?

A HDMI-n kivezetet kép a tévén valahogy túl világosnak tűnik, de a CCC-ben valahogy kevesebb állítási lehetőség van, mint az nV panelében volt...bár úgy emlékszem - mikor korábban ATI kártyám volt - mintha a CCC-ben több állítási lehetőség lett volna a tévéhez (képarány, színház mód stb...), ám a mostaniban valahogy elég szűkösek a lehetőségek, és a síma szín, fényerő, gamma, kontraszt korrekciókkal sem értem el igazán jó eredményt...van valami kiegészítő programja az ATI-nak erre? Hydravision lenne az esetleg?
  • Solten
    Acer Aspire 3810T: A netbook vajon mi?

• Hegi90
    igen.
  • dragonboy
    de pl az acer honalpján 2 féle is vna gondolom abból a frissebb kell.
  • Hegi90
    nem kúrja el, mert csinálhatsz előtte backup-ot. Rákúrod pendrive-ra, és ha minden kötél szakad, akkor beadod szervízbe a pendrive-al együtt.
  • dragonboy
    én kicsit vacilálok hogy feltegyem vagy ne mert ha elkúrja akkor az nagyon gáz
  • Solten
    Jah, az enyemhez is jott egy ujabb ho elejen.
  • Hegi90
    szokásos helyről leszedtem a legújabb biost. Asszem most adták ki nemrég.
  • Solten
    1280*800 a felbontasa. Siman elbirja a legtobb jatekot.
  • dragonboy
    való csak nem fongak menni a mostaniek max grafon!