16455
  • Kalozoner
    nekem ez van látod, azon kivűl, hogy a billentyűzet egy nagy rakás szar, nekem jól muzsikál a gép, ha érdekel valami a notiról, írjál nyugodtan...
  • Kalozoner
    6697# hozzászólás, Solten által...mi van veled?
  • Kalozoner
    így van:D, bár anniyt hozzátennék ehhez a vitához, hogy mindkét oldalon vannak igazságok, én is már próbáltam thinkpadot, és affelől nincs kétdégem nekem se, minőségre, szinte a legjobb, de ha akarsz mellé teljesítményt akkor mélyebbre kell nyúlni a zsebben, és főleg mostanában az emberek nincsenek tele pénzzel... sztem mindenkinek meg kell hozni azokat a kompromisszumokat amik neki a legmegfelelőbbek...
  • Hegi90
    akkor irány a mars!
  • huiner
    Nagyon sürgős lenne! Kérem valaki válaszljon gyorsan! Közönöm
  • huiner
    Könyörgök! Valaki monndja már meg hol a franba lehet kapni toshiba 500-134-est Budapesten vagy pest megyében? Köszönöm szépen mindekinek
  • vasziszdasz
    Igen, ez működik az űrben is.
  • Hegi90
    nemtom láttál-e már (esetleg gépeltél is rajta) mostani Aspire billentyűzetet. Sztem a legjobb a piacon. Ha erre azt mondod, hogy szar anyaghasználat, akkor te biztos valami olyan cuccon dolgozol, amit nem fog a por, az ujjelenyomat, vízálló, tűzálló, és működik az űrben is.
  • vasziszdasz
    Az anyaghasznalat kituno
    Annak aki a lengyel piacos gagyit szereti. :P

Látom a legyegyszerűbb utat választottad, simán letagadod a tényeket, csakhát én se ma jöttem a falvédőről, a tapasztalatokkal szemben ez nem sokat ér. ^^
  • ReaL KiLLeR
    Köszönöm a határozott válaszokat, az ASUS F5SL-AP344-es modellből hozzám már biztosan nem kerül, és belátom, hogy a 160 000 forintos árhatáron belül nincs számomra kerek megoldás. :( Ezek után úgy döntöttem, hogy számításba veszem az áruhitel lehetőségét, és egy kicsit felsőbb árkategóriából, pontosabban legfeljebb 200 000 Ft értékben választok magamnak notebookot, elvégre egy darabig nem szeretnék kompromisszumokat kötni, esetleg újbóli beruházásra kényszerülni. :)

Az MSI GX630X-042HU-t a paraméterek alapján teljes mértékben megfelelőnek látom, és úgy tűnik, minden szempontból maximalista megvalósításról szó, így a minőség jó eséllyel garantált, de kíváncsi vagyok megint a véleményetekre. :) A határozott gamer külső nem zavar, sőt inkább tetszik, bár nem utalna jól a felhasználás legfőbb területére. :)
  • Solten
    "pendrivetól lefagy a gép"

Ne virussal fertozottet dugj a gepbe...

"Meg ha lenyomok egy gombot, horpad az egész billentyűzet."

Az enyem nem...

"Az anyaghasználat aceren a 80-as évek lengyel piacos ébreszőóráit utánozza. :)"

Az anyaghasznalat kituno.

"Emeld fel a sarkánál a gépedet, hallasz recsegő hangokat?"

Nem.

Koszonjuk hogy egy 10 evvel ezelotti geprol leirtad a tapasztalataidat, nagyon hasznos volt...
  • vasziszdasz
    Akkor tudod mi a különbség business és konzumer közt. :D
  • vasziszdasz
    Hát nekem eléggé kézzelfoghatónak tűnt a különbség. Olyan hogy pendrivetól lefagy a gép, csak aceren volt. Persze lehet ez is csak feature. :) Meg ha lenyomok egy gombot, horpad az egész billentyűzet. Az anyaghasználat aceren a 80-as évek lengyel piacos ébreszőóráit utánozza. :) De csak tapintásra, mert vastagságra már nincs annyi. Emeld fel a sarkánál a gépedet, hallasz recsegő hangokat? Nálam ilyen sincs. Meg hogy letörjön a kijelző zsanér mint a maceknél szokás...
  • hykao #6715
    Eltúlzod szerintem ezeket a dolgokat. Bár igaz túl sok saját tapasztalatom nincs - nem vagyok se szervizes, se nagyüzemi laptop tesztelő, de azért már megfordult a kezem között néhány laptop az évek során, most utoljára két különböző saját HP pavilion is, és ez utóbbiak egyike sem melegszik fel kívül annyira, hogy az zavaró legyen. Mellesleg a videokártya semmivel sem melegebb, mint maga a proci... Ágyba meg nem rakom, jó nekem az asztalon is...ha már egyszer ágyba jutok, örülök, hogy nincs a közelemben egy gép sem... :)

Mellesleg nézegettem haverok üzleti csúcs kategóriás HP-it, IBM-eit meg Dell-jeit, és hát annyira nem tűnt nekem egyik sem kiemelkedőbbnek az enyémhez képest...oké, halkabbak, hűvösebbek valamivel - ám ez csak akkor feltűnő, ha valaki kifejezetten ezt figyeli...az anyaghasználat sem igazán nyerte el a tetszésemet, oké, nem fényes a felületük, nem gyűjtik annyira a port és az ujjlenyomatokat...de engem ezek az anyagok valahogy a 80-as évekre emlékeztetnek.
  • Kalozoner
    accordom van
  • vasziszdasz
    PH apróhirdetésben. Igen, van rá gari, méghozzá világgari, amihez garipapírt se kell lobogtatnom, mert csak megnézik a nyilvántartásban és kiderül hogy meddig jó. Ha épp a bahamákon nyaralok, akkor az ottani szervízben is megcsinálják nekem. Ezekre alapból 3 év gari van, ha fél - 1 évesen megveszem, még mindig több garit kapok mint egy konzumer notihoz újonnan. És meg is merem venni ennyi idősen, mert nem hullik szét ennyi idő alatt mint egy teszkós. :)
  • vasziszdasz
    Suzuki swiftet, tatát, daciát se azért gyártanak mert olyan jó minőségűek mint egy honda accord. Hanem mert erre van pénze az átlagnak, hát gyártanak neki egy autónak látszó tárgyat. Amire igény van, arra lesz kínálat is, ez totál független a minőségtől. Illetve pont fordítottan arányos. Ha vmit 200k-ból lehet kihozni, de csak 100k-ért lehet eladni, ott vmin biztos spórolni fognak, és az nem a haszonkulcs lesz, azt garantált. Ingyen Krisztus koporsóját se őrizték. Adidas helyett kapsz Adiost...

Szted a minőség csak villogásra kell? Neked elég egy notinál ha 99999999 pontot mutat 3dmarkban, az tökmindegy hogy 10 perc múlva magától szétolvad? A rajta tárolt adataid semmit nem érnek? Állandóan szervízbe akarsz rohangálni ahelyett hogy használnád? Sztem nem. Csak mindenki azt hiszi hogy ezt alapértelmezetten megkapja a teszkóssal is. Pedig nem. Addig kell csak máködnie amíg eladják, mint a kínai cipőnek. Abból is van amelyik kibírja 1 évig, főleg ha nem is nagyon használják. Csak épp nem garantált hogy a másik is ki fogja.

Én is szívesen vennék lakást 200k-ért, dehát valahogy nem akar senki se annyiért eladni. Max 1 hungarocellből és nejlonból tákolt putrit.

A fogyasztás nemcsak az aksis üzemidőben jelenik meg, hanem a hőtermelésben is. Mindenki panaszkodik hogy alig lehet ezeket a konzumer cuccokat ölben tartani. Vajon miért? Vagy ott van az hogy ágyban fekve szeretnéd használni, de ha leteszed az ágyra, már el is zártad a légbeszívó nyílásokat, még a végén felgyújtod vele a házat. Normális notitnál erre (is) figyelnek.
  • huiner
    Az esztergomi pc-outlet-re gondoltam mert hogy ott van még (felhívtam őket). Nekem mára kellet volna a gép, de nem baj majd elmegyek érte holnap. Nem akartam futárral hozni, mert szeretném megnézni mit veszek.
  • galmat
    "Lehet okosan is vásárolni, én se boltban vettem az enyémet."
    Kiváncsi lennék,hogy akkor hol? És így van rá garancia?
  • galmat
    Azt azért linkeltem,mert vki kérte,hogy hol lehet kapni, nem azért mert azt ajánlgatom...... ehh....
  • hykao #6708
    Uhh...te aztán életveszélyes vagy...gondolod, ha még 100x beírod ugyanazt, akkor nagyobb eredményre számíthatsz? Mi is csak ugyanazt tudjuk csinálni, mint te: tájékozódni... Mellesleg nehezen hihető, hogy a szóban forgó gépből pl. Esztergomban van már egy csomó, de Budapestre csak szeptemberben jön...talán...te elhiszed ezt? Amúgy meg Esztergom mióta van messze Budapesttől? :O
  • hykao #6707
    Nézd, biztos nem azért gyártanak egyre több játékra is alkalmas gépet, mert egytől egyig mindegyik szar...elhiszem, hogy vannak rossz tapasztalatok, de ez van, ez a vásárlók igénye...és nem mindenki villogni akar. Én pl. komplett, hordozható megoldást akartam, mindent az egyben. Ha kell játékokba is bele tudjak nézni stb... 250 körül bevásároltam, ennyi. Az akksi üzemideje meg nem nagyon számít, kb. 2x használtam a gépet úgy, hogy nem volt konnektor a közelben...
  • Solten
    PC-outlet? Az ~1700-1800 Ft futardijba csak nem rokkansz bele... :)
  • Csabesz100
    Kérdezd meg őket, hogy futárral nem tudják-e elküldeni?
  • huiner
    Már megjelent be is hoztakmár jó pár darabot. Pl. Esztergomban van méghozzá jó áron, cssak az a baj hogy messze van.
  • Hegi90
    ez kurvajó :)

nokia ftw!
  • GregSB
    Alu netbookot mutatott be a Nokia.

• Csabesz100
    Nem akarok beleszólni, de nem lehet, hogy azért mondják mindenhol a szeptembert, mert akkor fog megjelenni vagy az első példányok akkor fognak megérkezni az üzletekbe?!
  • huiner
    Légszi segítsetek már hol lehet kapni budapesten és környékén a legolcsóbban toshiba a500-ast. Előre is köszi! Az árgépen meg ilyen helyeken néztem már. köszi!
  • huiner
    Már küldtem levelet a media planet-nek és azt monták hogy majd csak talán szeptemberben lesz!
  • huiner
    Köszi solten az infot, de nekem mostanság kéne! Nem tudok várni Szeptember közepéig! Köszi
  • Solten
    link
  • huiner
    Légszi segítsetek már hol lehet kapni budapesten és környékén a legolcsóbban toshiba a500-ast. Előre is köszi! Az árgépen meg ilyen helyeken néztem már. Elöre is köszi!
  • vasziszdasz
    Te meg az aceres szatyorba hajigálod a selejt dtr-eidet. :P
  • vasziszdasz
    Én se céges júzer vagyok, mégis erre van szükségem. Volt pár konzumer notim, amin megfizettem a tanulópénzt, ezért ilyet nem is ajánlanék senkinek. Nemcsak egy nagyvállalatnak van szüksége arra hogy hibamentesen, megbízhatóan működjön a notebookja. Én se szeretnék aggódni hogy a saját adataim holnap is rajta lesznek-e a notin, vagy elfüstöl az egész a 'csába, a szagszervíz meg majd pingivnezik jól hogy hát ez nem is hiba, hanem feature. Te melyik autóba ülnél be, amelyik 1 sec alatt gyorsul 100-ra, de 60% az esély hogy a kanyart nem veszi be, vagy ami 20 sec alatt, de tuti elvisz a célodig? Itt is ez a kérdés. De sokan még azt se tudják mit kell kérdezni, mert a lényeg nincs rajta a reklámanyagokon. Nem véletlenül, arra a legtöbb gyártó nem lenne büszke.

Nem kell 3x annyiért venni, pár sort kell csak lejjebb görgetni ahol vki 250-ért linkelt egy konzumer gagyit, én meg ugyanannyiért egy businesst. Lehet okosan is vásárolni, én se boltban vettem az enyémet.

A videokártyához meg csak annyit tennék hozzá, hogy itt gyakorlatilag az összes vásárlási dilemma amiatt van. Persze mindenki csak "kis játékot" akar, mintha 1 perc Crysishoz kevesebb erőforrás kéne mint 10 órányihoz. De a videokártyával csak a baj van. Melegszik, nagyon sokat fogyaszt, karcsú hűtéssel is baromi nehéz lesz tőle a noti, és mégcsak nem is hozza azt a teljesítményt amit a neve alapján elvárna tőle az ember. Ennyi hátrányt megér az hogy villoghassunk vele hogy az enyémben nagyobb számot írtak a videochipre? Nem hinném. Ez persze 1. notinál még kérdésként se merül fel az emberben, épp ezért kell felhívni rá a figyelmet, ne kelljen neki is megfizetni a tanulópénzt. De ahogy látom itt sokan a saját kárukon szeretnek tanulni. Végülis, sírva vigad a magyar... :D

Minden Kínában készül, csak épp nem mindegy hogy a megfelelő vagy a selejt anyagokból rakják össze. Mint a Plextor / Sanyo. Odament a Plextor a Sanyohoz, belemarkolt a legjobban sikerült chipekbe, azokból lett a Plextor CD író, a maradékból meg a Sanyo. Ugyanonan jött, de mégse ugyanaz.
  • Solten
    Na hat ezt szepen osszefoglaltad. 10/10.

"Szép dolog ez az elvakult business kategória favorizálás"

Azon belul is a Thinkpad az isten. Valoszinuleg Thinkpad balvanyszobor elott mutat be ritualis aldozatot...
  • hykao #6692
    Azért kicsit objektívebben is véleményezhetnéd ezt az egész notebook témát. Szép dolog ez az elvakult business kategória favorizálás, ám az egyszeri júzereknek - ahogy megnevezted ezt a halmazt :D - nem erre van szüksége...el kell fogadnod, hogy ma már a notebookosok jelentős részének nem elég a 4500-as videokártya, és bolond lenne - vagy egész egyszerűen anyagi helyzete nem teszi lehetővé -, hogy 3x annyiért vegyen üzleti kategóriás, de játékra is alkalmas noteszgépet...mert hát lássuk be, arra azért kevés az esély, hogy 3 általad fosnak minősített gép is elhasználódik, amíg egy baromi drága üzleti kategóriás anyagokból összeállított játékra is alkalmas laptop.

Kínai cipő témáról meg annyit, hogy mára kb. 10 márkás edzőcipőből 9 készül Kínában vagy egyéb távol-keleti "kis tigris" helyen...Nike, Puma, Adidas stb. egyre megy...megnézheti mindenki a saját cipőjét...
  • hykao #6691
    Hát ha csak szeptemberben jön, akkor itt sem fog tudni senki mást szvsz...esetleg felhívhatod a Toshiba magyarországi képviseletét ez ügyben.
  • huiner
    Sziasztok! Légyszi mondjátok már el gyorsan hogy hol lehet aa legolcsóbban toshiba a500-ast kapni budapesten és környékén. Néztem az árgépen meg minden ilyen hasolnó oldalon. Már egy csomo üzlettel beszéltem és csak szeptemberben jön majd a gép. Légszi segítsetek! Gyorsan kéne! Előre is köszi
  • qwert15
    Lehet nem olvastam át alapoosan mindent, de ott jókat láttam róluk. Mindegy, majd még olvasgatok.