16455
  • vasziszdasz
    Ennél 5x jobb gépen is szaggat, asztaliban.
  • huiner
    Sziasztok! Szerintetek egy ilyen laptopon elindulna a gta 4 vagy a cryses akár fullon is ugy hogy nem kadozik?

Intel Core2Duo P8400 CPU (2x2,26GHz)
    - 4 GB RAM
    - 320GB HDD
    - nVidia GeForce 9600GT 512MB
  • vasziszdasz
    Trabanthoz képest... ^^

A business notik se prémium cuccok, hanem ezek a normál notebookok. A konzumer meg az ipari hulladék. Eléggé sajnálatos hogy ott nem alapértelmezett a minőség.
  • Kotosy
    Én is így vagyok vele, ha meg mégsem fér bele, akkor majd veszek. :)

Bocsi a sok off-ért ez a noti-táska ügy már nagyon nem témába vágó. Holnap ha végre kiutalja ki****ott biztosító a pénzemet, akkor meg is rendelem izibe az acer notit. Aztán majd remélhetőleg jövök áradozni róla. :)
  • Solten
    Jah, siman belefer szvsz.
  • Kotosy
    Egy ilyenem van, remélem belefér... az a 0.2" pluszba nem hiszem, hogy olyan sok helyet foglalna.
  • Kotosy
    "Kaphato egyebkent 16" is" - örök áron vesztegetik :D

Megnézem, hátha a garancia-kiterjesztés mellé lehet ilyen méretű táskát kérni :D akkor még egész jól kijönnék. Másként meg majd először megnézem, hátha a 15,4"-osba belefér a noti, az úgyis van itthon... ha meg nem fér bele, akkor kénytelen leszek venni egyet. hmm.. :D
  • qwert15
    mondj légyszives prémium márkát, szerinted melyek azok?
  • qwert15
    "egy tipikus ár, ami alatt egyszerűen nem lehet jót kapni."
    Szerintem ez nálad már paranoia...
  • Solten
    Oh, koszi... Kaphato egyebkent 16" is: link
  • Kotosy
    Jah, a "nagy SOLTEN" csak EMIATT volt. :) Jó cikkek. :)
  • Kotosy
    Gondolom az "Anus" az ASUS akart lenni, de jelen esetben majdnem egyelőek. :) Viszolygok az X4500-as intel GMA viditől, haverom képén beakadt kiakadt tőle az AutoCAD xD

Az 5536G 3GB RAM-mal meg számomra érthetetlen, hogy miért kerül 136e-be. Hiszen 2GB-os kis-társa csupán 130e. És akárhogy is nézem +6000ért már nem 1 hanem 2GB RAM-ot kapok és szállítás előtt ingyen bele is szerelik, ha kérem. :)

De azért köszi a linkeket. Igazán rendes vagy! Köszönöm!

"mar majdnem dobtam egy G550-es Lenovo linkjet" - :D Ha tehetném (értsd: lenne rá pénzem) magam is Lenovo-t vennék, de így nem. :) Asszem' akkor maradok az 5536G-nél veszek hozzá még 2GB ramot és 140-ből táskával együtt megúszom. :) Ennél jobban már nem járhatok ha minden igaz. :P

Jah tényleg jut eszembe: Még egy idióta kérdés: A 15.6"-os notihoz jó a 15.4-es táska vagy 17-eset kell vennem? :D 16-osat nemigazán láttam...
  • Solten
    Van meg esetleg Anus: link

5536G 3GB-al: link
  • Solten
    nagy Solten, lol :)) Erre pontosan kerdezz ra a viszonteladonal, vagyis a specifikaciokra, ugyanis ezerfele verzio letezik, ami orszagonkent is kulonbozik, a szamok ezekre utalnak: CPU tipusa, VGA, memoria mennyiseg, operacios rendszer (Basic vagy Home Premium avagy Linux pl), stb. Nem tudtam pontosan kideriteni, de ugy tunik abban igazad van hogy a G elotti szam a memoria mennyisegere utal ;)

A 32MN es a 25MN kozt a memoria-menyisegen kivul nem is vagom mi a kulonbseg, hiszen specifikaciok teren teljesenen megegyeznek (CPU, VGA tokugyanaz) talan annyi hogy az elobbi Magyarorszagon nem kaphato, utobbi pedig Linuxos :) )

#6754: na ezt akartam irni hogy fejtsd ki az igenyeidet kicsit bovebben, mar majdnem dobtam egy G550-es Lenovo linkjet, de a benne talalhato X4500 ertelmes jatekhoz alkalmatlan.
  • Kotosy
    Lehet, hogy már írtam, de 140e-ig ha van az említett Acer helyett valami jobb alternatíva, akkor dobjatok meg légyszi pár linkel! :)

Egyébként alapból suliba-szaladgálós-netezős notinak kell, de AutoCAD és minimális játék miatt kell hogy legyen benne viszonylag normális vidi is..
  • Kalozoner
    nem prémium márka csak voltak ott még viszonyítási alapok is...
  • Kotosy
    Huh, köszi a gyors választ! Nem is vártam hogy egyből a nagy SOLTEN válaszol majd nekem :)

Egyéb iránt teljesen hülye vagyok a notikhoz, ez lesz az első hogy noti vásárlásra adom a fejem. Éppen ezért nem tudom, hogy a linkelt tesztben lévő "névkülönbség" számottevő-e.

Tesztben: ACER Aspire 5536G-644G32Mn
    Amit vennék: ACER Aspire 5536G-642G25MN

Gondolom a 2G és a 4G a memóriára utal, de azt úgyis bővítem, de a végén a "32MN" illetve "25MN" nem tudom, hogy lényegi különbséget takar-e. Erre ha tudsz válaszolj, köszi előre is. Bocsi ha nagyon hülye volt a kérdés! :)

Egyébként a teszt alapján tényleg jónak tűnik. :) Asszem' meg is veszem a napokban. Pedig már azon gondolkodtam, hogy kérek garancia-kiterjesztést, mert féltem kicsit az ACER anyagminőségétől, mert arról már hallottam (olvastam) rémisztő dolgokat. Bár ahogy néztem különböző helyeken, az Acer-Aspire notikra már nem panaszkodnak... :)
  • Solten
    Hi. Gemstone-os Acer, jo cucc. Itt van rola egy teszt: link
  • Kotosy
    Halihó mindenki!

Épp notebook vásárlás előtt állok és már teljesen elveszettnek érzem magam. Alapból a HP mellett szerettem volna kitartani, de nagyon csábít EZ az Acer noti. Véleményt kérnék, arról, hogy kinek milyet tapasztalata van/mit hallott már az ACER-es notikról. Ha nagyon szar, akkor maradok ENNÉL a HP-nál és a maradék pénzem memóriára költöm. :)

Valamint ha valaki tudna ajánlani max. 140.000ig valami normális vasat (memória nem baj ha kevés majd veszek bele később :D) azt szívesen venném...
  • Hegi90
    nem értem a kérdést :D
  • hykao #6748
    OFF: Toyota, Honda mióta prémium márka? :O
  • vasziszdasz
    Itt nem. A Lenovo 3000 vagy Dell Inspiron semmivel se jobb mint egy akármilyen Acer / Asus.

Lakásból se vennél 500k-sat, nem? Gyanakodnál hogy mindjárt össze fog dőlni, szétrohadt a fal, a vízvezeték, omlik a vakolat. Ott is van egy tipikus ár, ami alatt egyszerűen nem lehet jót kapni. Notebookban is. Most az hogy fos minőségű egy noti nem azt jelenti hogy amint bekapcsolod elfüstöl, hanem azt hogy sose tudod melyik pillanatban fog ez bekövetkezni.
  • huiner
    Sziasztok! Rohadt szomorű vagyok! Kiderült hogy soha többé már nemérkezik TOSHIBA A500-s. Hat hét múlva fog jönni egy 40-50 ezer forinttal drágább gyengébb típus.
  • qwert15
    Ez mind ok! De azért mondjuk egy toyota, honda(vagy bármilyen prémiumabb márka) belépő modellje tán csak jobb(minőség, megbízhatóság, stb) mint mondjuk egy tata, dácsia, rönó vagy akármi belépő modellje! Ezt csak arra írom, amikor azt mondtad, hogy minden típus belépő modellje szar (satellite, inspiron, aspire, stb). Ilyen alapon akkor mindenki csak 500-es notit vegyen, mert csak az megbízható???
  • Solten
    Hello: link
  • harlond
    sziasztok! nem kaptam segitséget, remélem nem baj hogy előre hozom a kérdésem, nem hiszem h a 3. oldalról esélyes a válasz :D jo lenne ha tudna vki segiteni :)
  • vasziszdasz
    ... helyett a 250k-st a 250k-shoz.
  • huiner
    Tudum hogy elvitték esztergombol az utolso kibaszott a500-asa. Felkúszatm érte kocsival miután tegnap megdumáltam azzal a kurva eladoval hogy én fogom majd megvenni senki más. Majd miután odaértem közölte hogy most adta el 15 perce. Gondolhato milyenn ki-bebaszott kurva dühös vagyok! Szóval akarok egyet méghozzá azonnal.
  • Solten
    Jaja, annyira guru vagy hogy ihaj... Gurusagod mi sem bizonyitja hogy a 300-500k-s notikat hasonlitgatod a 100-150k-sokhoz...

Huiner: ez mar kisse beteges kezd lenni, cimbi... ;) Lassan 2 napja irogatsz ketsegbeesetten a laptop utan kuzdve. Ez ido alatt mar beulhettel volna a kocsiba, meghozta volna a futar Esztergombol, vagy akar gyalog odaertel volna.. :) Amugy nincs, elfogyott. Vasarold meg vasziszdasz notijat. Bar o is hasznaltan vette, ez ne hatraltasson. Rolkedzs, pocokeger meg az urben is hasznalhatod :))
  • vasziszdasz
    Az lehet, de hozzád képest notebook guru vagyok. ^^
  • huiner
    Ha nincs raktáron akkor legalább rendelni valahonnan ahol 2-3 munkanapon belül meglesz!
  • huiner
    Segitsetek már hogy hol a francba lehet TOSHIBA A500 -ast venni valahol ebben a kurva országban!
  • Solten
    Hozzaerto? Megnyugtat hogy nem vagy az...
  • vasziszdasz
    Ha valamit tudni akarok, nem téged kérdezlek, hanem egy hozzáértőt. ^^
  • vasziszdasz
    Tények? Minek az...
  • vasziszdasz
    Ha boltban veszed, akkor igen. De mint lentebb is linkeltem egyet, amennyiből boltban acert veszel, annyiból (boltban 500k-s) ibm-et is lehet. Ha volt használva 0.5 - 1 évet, még akkor is több rajta a gari mint amit acerre alapból kapsz, és nincs úgy lepusztulva mint egy olyan ennyi idő alatt. Igaz játékos videokártya nincs benne, de HD filmet hw-esen is gyorsít (nem mintha szoftveresen nem bírná el a procija), játékra meg egy noti videokártya amúgy is kevés, csak szétfűti a lakást meg a gépet. Persze most majd jönnek páran hogy dehát az xy játék is elindul mindent minimumra levéve, 320x200-as felbontáson, csakhát ha még a textúrákat is levennénk róla, akkor valszeg egy GMA950-en is simán futkosna. De minek. Aksiról meg a videokari órajelét is visszaveszi a gép, mégannyit se tud. Konnektorról használva meg minek noti? Ugyanannyi pénzből 10x jobb asztalit veszel, HTPC kunyhóba rakva nem is sokkal nagyobb (súlyra se), és teljesítménye is van, fejleszthető, rendesen lehűthető.
  • Solten
    Statisztika? Minek az? En csak megcafoltam azon allitasaidat amik koszono viszonyban sincsenek a valosaggal (jo talan 10 eve koze lehetett... ). Vagy talan egy masik Aspire 6*** billentyuzete vajpuha lenne? Ha tudni szeretnel valamit egy mostani Acerrol, batran kerdezz...
  • vasziszdasz
    vegyel egyet
    Egyet? Már volt 3, no thx.

Az a problémád hogy nincs összehasonlítási alapod, így csak 1 db alapján vagdalékozol. Bizonyára igen jelentős statisztikáid vannak az 1 példányod alapján...
  • Solten
    Amugy az Acer megvasarolta a Gateway-t es az Emachines-t, utobbi lesz a "beugro kategoria", illetve mar az is. CULV-os Gateway:

• Solten
    "simán letagadod a tényeket"

Osszekeversz magaddal... Butasagok irkalasa helyett inkabb vedd figyelembe az adott marka/termek tulajanak tapasztalatait. Ha ez se megy, vegyel egyet... Ne aggodj, ha tre lenne akkor azt irnam hogy tre es eltanacsolnek mindenkit a cucctol.

Kalozoner: amennyit elkernek egy r*hadt Thinkpadert, alap dolog hogy ne essen szet a kezedben...