16455
-
vasziszdasz #6688 Érdemes olvasni a PH notis fórumát, ott elég sok boltos, szervizes megfordul, akik tudnak neked konkrét statisztikákat mondani. -
qwert15 #6687 Értem! Volt neked ilyened? Vagy esetleg szervizes vagy tapasztalatokkal?Vagy honnan ez a határozott vélemény? -
#6686 há nemtom nekem volt olyan 500 Ft-os cipőm amit csak beraktam a szekrénybe és megfeledkeztem róla, hat hónap múlva, mikor megtaláltam szétesett a kezemben... biztos technocollal ragasztották -
vasziszdasz #6685 A satellite a toshiba konzumer sorozata. Egyszeri júzereknek szánt ecseri piacos kiadás. a Kínai cipő se megy tönkre ha nem használod, ezek is ezen filozófia alapján készülnek. -
vasziszdasz #6684 LOL. -
qwert15 #6683 Ezt részleteznéd, hogy miért? Épp egy satellit-en gondolkozom... -
#6682 "Összefoglalva: Igyekszem az aláírásomban részletezett asztali konfigurációm teljesítményéhez leginkább hasonlót megtalálni a 140 - 160 ezres árkategóriában. :)"
No chance.. ;)
Amugy azert ezt csekkold meg: link -
#6681 ez nem igaz, látszik, hogy csak divatfikázó vagy, és soha nem használtál még ilyen cuccot, fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. a legfosabb macbook is szarráveri minőségben akármelyik acert. én sem csípem a markeringjüket különösképpen, meg azt ahogy lenyomják tömegek torkán a szarjukat méregdrágán, de láttam és kipróbáltam már több cuccukat (mbp, imac, ipod, iphone), és a minőségük mindig a toppon volt. -
vasziszdasz #6680 Apple cuccok minőségével pl nem sok gond szokott lenni
Ez csak az apple PR, a valóság pedig az hogy ugyanolyan "megbízható" mint bármelyik konzumer cucc. Semmivel se jobb egy Acernél. Viszont durván túl van árazva. Egy valamiben jó az apple: a szarról is elhiteti hogy finom. -
#6679 hát jah, ezért mondtam hogy csak vakon nem lehet a márkában bízni.. mondjuk van kivétel, Apple cuccok minőségével pl nem sok gond szokott lenni, ott akármit választasz szinte, a legjobb minőségek egyikét kapod, az egyik legmagasabb árért persze :) -
vasziszdasz #6678 megbízható márkákat
Olyan nincs, csak sorozatok. A Lenovo 3000 semmivel se jobb mint bármelyik Acer, Asus. A ThinkPad viszont egy külön fogalom. Dellnél ugyancsak van egy fos Inspiron, meg egy jó Latitude, stb. -
#6677 Szerintem próbálj mondjuk legalább Pentium Dual-Core T4200 procis notebokot keresni. 160 000-ért az Acer-ekben már Core 2 Duo-s is van,de ezt a márkát nem szokták ajánlani általában.
Lentebb már írták a megbízható márkákat: Asus,Dell,Toshiba,IBM,Lenovo,HP
Ha komoly 3D-s programokat akarsz használni, nem árt minimum 2 GB, de ha lehet akkor inkább több 3-4 GB RAM.
A videókártya általában a szűk keresztmetszet az ilyen árkategóriában, ha esetleg játékra használnád, mondjuk a legújabbakra, akkor ne várj túl sokat, mert a laptop VGA, a 160e körüli gépekben, hát...
Viszont ha 3D-s szerkesztő programokhoz kell (pl CAD-ek, vagy modellező progik), akkor azokkal nem lesz gond.
Ha esetleg van otthon már Windows-od, akkor azon is tudsz spórolni,ha olyan modellt keresel, amihez mondjuk nem adnak Vista-t.
A 3D-s programokhoz meg nyilván nem ajánlatos 15,4-es kijelző alá menni, de akár megnézhetsz 16"/17"-st is. Nemtudom pontosan milyen programot használsz majd, de érdemes elgondolkozni rajta.
A gyári aksik nemsokat bírnak, ezért érdemes egy tartalékot venni,ha magaddal vinnéd a laptopot napközben, és mondjuk használnád vonaton, vagy ahol nincs konnektor. Ha ez a szempont fontos, akkor nézegesd át a CPU,VGA fogyasztását is a gyártók honlapján, mert az újabb modellek kevesebb áramot fogyasztanak általában. -
vasziszdasz #6676 felejtős -
Balee 007 #6675 Hy
Sztem az az Asus amit kinéztél nem éppen a legjobb választás, márcsak a chipset-e miatt se ugyanis ha jól tudom ez is SiS chipset-es amik köztudottan nem a legjobbak. -
#6674 Picit körülnéztem néhány olyan notebookokkal foglalkozó portálon, ahol valószínűleg korrektebbek a paraméter listák az egy bizonyos informatikai szaküzlet weboldalán láthatóknál, és többnyire (!) 10/100/1000-res LAN interfész, illetve az IEEE 802.11 n szabványt is támogató WLAN szerepel rajtuk. Lehetséges, hogy túl hirtelen fordultam el az AP344-től, de továbbra is érdekel, hogy szerintetek melyik noti lenne a legjobb vétel. :) -
#6673 Sziasztok!
Körülbelül 1 héten belül egy nagyjából 160 000 forint vételárú notebook boldog és elégedett tulajdonosa szeretnék lenni, de hosszú hónapok után néhány megváltozott körülmény miatt már nem látom teljesen megfelelőnek az eddig áhított modellt, az ASUS F5SL-AP344-et.
Kezdettől fogva elsősorban aszerint próbáltam megtalálni a legteljesebb mértékben testhezálló laptopot, hogy szinte napi rendszerességgel használok majd rajta erőforrás igényes multimédiás alkalmazásokat, köztük professzionális 3D szerkesztő szoftvert. Emellett fontos a minél gyorsabb vezeték nélküli átvitelre alkalmas WLAN adapter, és az itthoni internetkapcsolatom sebessége miatt előnyösebb a Gigabites LAN a 10/100-asnál.
Összefoglalva: Igyekszem az aláírásomban részletezett asztali konfigurációm teljesítményéhez leginkább hasonlót megtalálni a 140 - 160 ezres árkategóriában. :)
Nem ragaszkodom egy - egy gyártóhoz nem csak a notebook, hanem az összetevők tekintetében sem.
Sajnos az utóbbi időben nem kísértem figyelemmel a laptop piac változását, de ti biztosan tudjátok, melyik a legjobb ár/teljesítmény arányú noti az adott kategóriában jelenleg. :) -
Balee 007 #6672 Értem, csak az már több mint 130k és nekem az már tényleg a nagyon felső árhatár sajnos
-
vasziszdasz #6671 250-ért konkrétan X200 tabletet veszek, nem egy ilyen izét. ^^ -
vasziszdasz #6670 satellite, fos -
huiner #6669 Hello! Ki mit tud erről a típusról mondani toshiba a500-134 : információk, tapasztalatok ár/érték arány minden érdekel! Előre si köszi! -
Dns5000 #6668 már nem azért de hol látsz itt asust? acert meg fujitsut linket.
Acerben sokkal jobb a videokartya.
Van asusbol is ami élégé hasonlít az acerhez
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_k50ab_sx011l/116406 -
Kalozoner #6667 jaaa:D, én az asust ajánlom, mondom haver vett és elég szépen muzsikál, mint multimédia, mint játékok terén is, és az akksi ideje is elég hosszú... -
Balee 007 #6666 Kössz a gyors választ.
Én is inkább az Acer felé hajlok -
Kalozoner #6665 haver most vett egy általad linkelt asust, azon kivűl, hogy nekem picit nagy, frankó kis gép....játékokat is viszi elég szépen -
Balee 007 #6664 Még annyi a kikötésem hogy nem szeretnék intel GMA-s vidvezérlőt -
Balee 007 #6663 Jah azért ezekben gondolkodtam mert 250es vinyó van bennük. -
Balee 007 #6662 Hello
Szeretnék notit vennni 130ezres árhatárral.
Tudom hogy nem a legtöbb de szeretném belőle a lehető legtöbbet kihozni. Nem PC-t helyettesítene csak akkor kéne ha elutazok valahová és gépezni támad kedvem vagy esetleg el kell intéznem pár fontos ügyet, vagy nagyon minimálisan egy kis játék akár min grafon is.
Én már néztem ki két gépet: link1 link2
Ezeket néztem eddig. Esetleg tudtok még ajánlani amin érdemes lenne elgondolkodnom?
Előre is kössz a válaszokat. -
huiner #6661 Kösz a tippet, de nekem nem miskolci hanem budapesti kéne! Köszi! -
qwert15 #6660 köszi! ott is érdeklődöm, igen!:) -
#6659 hát, nemtom mi nálad a komolyabb játék, de ilyen keretből nagyon sokra ne számíts, egy közép-alsó kategóriás videókártya esetleg beleférhet még, ami a legtöbb dologra mondjuk valószínűleg elég is. de ebben a kategóriában nem is nagyon vagyok otthon mint mondtam, ahogy láttam ph!-n is feltetted a kérdést, ott általában jókat szoktak javasolni.. -
qwert15 #6658 A jelenlegi Aspire 5715-ömet cerélném le egy komolyabb, igényesebb, megbízható darabra. A keret olyan nettó 150e lenne,minimum 2g proc(cd? vagy c2d? ), legalább 320gb vinyó, 3-4 gb ram, bluetooth, kártyaolvasó, meg valami használható vid kari,ami ha kell fel tud nőni egy komolyabb játékhoz. Ja, és min 2 év gyári gari. Op rendszer nem szükséges -
#6657 hát, Dell-nél sok esetben 3 év van, de nemtom, hogy mindig-e, én külföldön vettem Dell-t, és alapból csak 2 lett volna, pluszba kellett kérnem hozzá mégegy évet. HP egyébként még elég jó, és ha jól tudom, szintén 2 év szokott lennie rá. ami még szintén elég jó: Sony VAIO és Lenovo/IBM, illetve ebből a Thinkpad-ek (T széria). egyébként a MacBook Pro is qrvajó még, csak az kicsit más kategória, és ezt az ára is eléggé mutatja, és fura, hogy csak 1 év gari van rá, mert egyértelműen az egyik legjobb minőségű cucc a piacon.
sztem amúgy egyszerűbb ha leírod az igényeidet, hogy mire használnád, és hogy mennyit szánsz rá, minthogy nézegetsz random modelleket, mert sok jó gyártó van azért, sok jó modellel. és én leginkább csak a piac felsőbb kategóriáját ismerem, mert onnan választottam magamnak, de biztos vannak itt tájékozottabbak is :) -
#6656 Itt találtam legolcsóbban: kb 250 000 ft-ért.
Erre a típusra gondoltál? -
qwert15 #6655 Köszönöm szépen! Nézek akkor ezek közül konkrét modelleket. Ha ide linkelem őket, akkor segítenél? Véleményeznéd őket? Amúgy jól tudom, hogy a DELL-nél 3 év, ASUS-nál, TOSHIBA-nál 2 év a gyári garncia? Van még esetleg olyan gyártó ezeken kívül amelyik több mint egy év garit ad alapban? Garancia kiterjesztést nem szeretnék. -
#6654 viszont nagyon sok függ a konkrét modelltől, szóval nem érdemes vakon megbízni azért a jobb márkákban sem -
#6653 Dell. Asus, Toshiba még nem rossz. MSI-t felejtsd el. -
huiner #6652 Sziasztok! Gyorsan kéne egy kis segítség! Szerintetek hol lehet a legolcsóbban a toshiba 500-134 -t megvenni! Ajándék lenne és még aug. 23-a elött kéne! Lehetőleg Budapesten! Légyszi segítsetek köszi szépen -
qwert15 #6651 Sziasztok!
Úgy általánosságban kérdezném, hogy a DELL, ASUS, MSI, TOSHIBA notik közül melyik a leginkább javallott? Megbízhatóság, anyagminőség, stb? -
Kalozoner #6650 nem az a durva, hogy díjmentesen, hanem szólsz nekik és másnap házhoz hozzák az akksit, vagy akármit ami elromlott, utógondozásról hallottak az ibm/lenovónál... -
#6649 Akkumulátorproblémák a Lenovónál