Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- hordozhatóság (súly+strapabírás): Nehéz és nagyméretû.
- akku élettartam és kapaciátás: 1-2 óra max. Nagyobb aksi, +pótaksi az itt ismeretlen fogalom, ahogy az (U)LV procik is. Persze videokártya kazánok mellé eleve felesleges is.
- garancia és szervízelhetõség (fõleg garancia + opciók): balkáni szagszervízek, jellemzõen munkaundorral és lerázós kifogásokkal.
- kijelzõminõség (fõleg ellenfényben láthatóság, a felbontás másodlagos): csillogó (crystalbright és egyéb fantázianevek) kijelzõ, lámpafényél is láthatatlan, nemhogy napfényben.
- teljesítmény (játékra abszolút nem kell, ellenben legyen képes egy HD videót akadozásmentesen lejátszani, legtöbbször úgyis munka+internet): Ezt képesek hozni, nade milyen áron?
Ezek azért még messze nem biznisz elvárások.
Az én régi acerem egy pendrivetól képes volt kék képernyõt dobni, kb. minden 2. alkalommal, sztem ez se business elvárás, de még ezt se tudta teljesíteni. Vagy azt hogy ha 1 gombot lenyomok, akkor ne horpadjon az egész billentyûzet, és 2-3 másikat is beírjon. Ezenfelül jól meg kellett gondolni hol fogja meg az ember, mert a nehéz súlynak és a gagyi anyaghasználat következtében a sarkánál emelve biztos kettétörést okozott volna. A kijelzõfedél is max a tavaszi szellõtõl képes megvédeni a kijelzõt, ha egy köcsög belekönyököl a metrón, az garantált kijelzõcserét jelent. Egy igazi noti bírja ha hordozzák, nem kell a széltõl is óvni és imádkozni hogy mûködjön.
Én ilyesmit ajánlanék:
X61s - 160k
X61s - 180k
X61t - 200k
Ha meg nagyon játszani akarsz rajta, akkor ilyet, de ez jobban is zabálja az aksit:
T400 - 200k
T400 - 230k
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Merem ajanlani ASUS X59SL-AP279 ami 160-170 ezer korul beszerezheto bar nem talaltam arra utalast mennyit szeretnel raszanni.
ゾルターン
Ellenben a kedvesemnek nem kell ilyen megbízhatóság/teljesítmény, tehát kár lenne egy home noti árának háromszorosát kiadni erre.
Neki inkább egy praktikus home-ra volna szüksége, esetleg néhány csili-vili extrával.
Úgy értem fusson rajta jól a videó ha épp' kikapcsolódik két kör dokumentáció vagy szakfordítás között, ne essen szét az akku 1,5 óra alatt null teherbevételnél, legyen rajta webcam hogy ne kelljen külön cipelni ha valamelyikünk külföldön van, legyen benne kártyaolvasó, hogy ne kelljen USBset pakolni külön, és ne fagyjon szét ha megnyit két dokumentumot egy MP3 lejátszó mellett.
Ezek azért még messze nem biznisz elvárások.
Csili-vili "csajos" extraként meg mondjuk a HP-ben ott a távirányító, hogy ha este errõl hallgat a hotelben zenét akkor ne kelljen odamenni kikapcsolni <#vigyor5>#vigyor5>
No, ilyesmi után kajtatok ebben az árkategóriában. Így már pontosabb? 😊
Gyakorlatilag egyiket se. Aksiról hamar lemerül, nagy, nehéz, jellemzõen kisfelbontású (15.4"/1280x800 LOL).
2 kategória van: konzumer és business. Az elõbbi a home usereknek van, a gyártásnál az olcsóság volt a szempont a minõség feláldozásával, a businessnél fordítva. A home user ugyanis nem rendelkezik 1000 darabos mintával, amibõl tapasztalatot tud levonni, ha az 1 szem gépe véletlenül nem szarik be, már örül mint majom a farkának - lásd: solten. Cégeknek viszont nem lehet eladni akármilyen gagyit, ugyanis ott a rajta tárolt adat rendszerint többszörösét éri a hardvernek, ezért akár többet is hajlandóak kifizetni érte, de az megbízható legyen. Ugyanez a home usernél legtöbbször nem szempont, elveszik az adat, az kit érdekel, úgyse volt fontos. Nekem viszont az.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
A Vodafone óta nem beszéltem annyi hozzá nem értõ urambátyámmal mint az Acer magyar "terméktámogatásánál". Persze mindez akkoriban, azt hittem ez azóta változott.
A taiwani termékmenedzser 3 e-mailbõl oldotta meg azt a gondot, amit a magyarok 4,5 hónapon át nem tudtak...
vasziszdasz, pontosan melyik elvárásomat nem tudja teljesíteni a nem-business noti? :-)
Úgy értem eddig azt hittem vannak a general use notik, a business notik emelt szoftvercsomaggal/garanciával és magasabb üzemidõvel, meg vannak gamer notik teljesítményre kiélezve. Ez hasznos és fontos információ lenne, ha tudnád konkretizálni egy kicsit.
Az nvidia / azi mobil chipek is ugyanolyan kazánok mint az asztali gépekben megismert társaik. Leginkább arra jók hogy az aksi élettartamát percekben lehessen mérni. HD videót az intel x4500HD is képes hardveresen gyorsítani, talán az x3100 is.
ゾルターン
Saor Alba
Saor Alba
Melyik HP és melyik ACER gép közül döntöttél az ACER mellett?
köszönet az elsõ körért. Néhány észrevétel, finomhangoláshoz. :-)
HP 6735s FU602ES : nincs rajta webcam, és nincs benne kártyaolvasó, valamint külön kell hozzá megvásárolni az op.rendszert, mert FreeDOSos.
Lenovo-t használ a cégünk, Dell-rõl áttérve. Azóta sem adtam vissza a D630-asom. Nekem nincs orgazmusom a lenovo-tól, sõt... :-)
Asus F5GL: na õ már jobban hangzik, az elsõ vetélytárs.
A két Toshiba nem rossz, fõleg, hogy nagyon könnyûek. Viszont kártyaolvasó bennük sincs.
A kérdésekre adott válaszokért külön köszönet!
Saor Alba
<#rolleyes>#rolleyes>
"illetve az az elõny sincs már a "tajvaniaknál" ami korrában megvolt - az ár."
Magyarorszagon ez talan igaz lehet. Bar valo igaz, a "belepo" HP-k kellemes arkategoriakba vannak. Szemezgettem a DV-kkel de nem volt jo hozzaerni a "fenyes-lakkos" billentyukhoz (kivul is tiszta "zongoralakk" -nekem nem jon be de ez egyeni szoc.problem) Meg dragabb is volt az azonos tudasu Acer-hez kepest. De a dv sorozat nem rossz nem rossz.... Igen jo ar/ertek.
Saor Alba
"- hogy áll az ATI vs nVIDIA harc a notebook VGAk terén?"
1:1
"- Le képes e játszani modernebb (HD/fullHD) videót egz integrált VGA chip (ami RAMból kap memóriát, nincs neki sajátja)"
Le (HD 3200, GMA 4500, GF 8200)
"- fenti kérdés, csak saját memóriás VGA-k esetén, mi a jó erre?"
Szinte barmelyik "alsokategorias".
En az IGP-s laptopokat reszesitenem elonyben, HD-val ugye megbirkoznak, es a fogyastasuk is kedvezobb (mint egy dedikalte), valamint konnyebbek. Egy par ajanlas:
link1
link2 (Lenovo is, mert sok egyennek orgazmusa van tole)
link3
link4
link5
Saor Alba
Szóval a HP tûnt az optimális megoldásnak számomra, figyelembe véve a hardvert (nV 9600GT - még a DDR2 ramok ellenére is), az árat, a szervízháttért stb...
Ezek után amikor megláttam a T-mobile kínálatában a 1180-at és a 1199-et, már nem is kellett vacilálni tovább. (fõleg, hogy be tudtam számítani a platina kártya pontjaimat, és KAMATMENTES hitelre megvásárolható volt!)
1180-ban valamivel gyengébb a proci, ill. a kijelzõ, a 1199-ben viszont nincs digitális tv dekóder. (ami itthon nemigen használható ha jól tudom, mert csak mpeg2-es kódolású adásokhoz lenne jó...) Szóval a 1199 mellett döntöttem, és egyelõre nem bántam meg. Nem vagyok egy nagy játékos, illetve a legújabb lövöldék sem igazán kötnek le, de azért kíváncsiságból kipróbáltam néhányat ill. a hardveréhségérõl hírhedt GTA4-et is, és egész tûrhetõen fut a gépen megfelelõen szép grafika mellett.
Szóval ebben az árfekvésben szerintem jelenleg itthon a HP dv5-11XX szériája tûnik optimális választásnak. Persze sok szempontot figyelembe lehet venni, de azért a HP - igaz nem a csúcs - de azért még mindig komolyabb és megbízhatóbb márka a tajvani trióhoz (ACER, ASUS, MSI) képest, illetve az az elõny sincs már a "tajvaniaknál" ami korrában megvolt - az ár.
ゾルターン
Akkor én is kérdezõsködnék. Sajnos mivel céges a laposom eléggé' elmaradtam az aktuális piaci kínálattól.
Lényeg a lényeg, kedvesemnek szeretnék laptopot venni, és körbenézve a "piacon" /google+review/ azt kellett észrevennem, hogy eléggé ütközõ vélemények vannak.
Kikérném hát a Ti gondolataitokat is a dologról, illetve lenne néhány kérdésem. 😊
A követelmények fontosságilag csökkenõ sorrendben:
- hordozhatóság (súly+strapabírás)
- akku élettartam és kapaciátás
- garancia és szervízelhetõség (fõleg garancia + opciók)
- kijelzõminõség (fõleg ellenfényben láthatóság, a felbontás másodlagos)
- teljesítmény (játékra abszolút nem kell, ellenben legyen képes egy HD videót akadozásmentesen lejátszani, legtöbbször úgyis munka+internet)
Néhány megfigyelés, amit review-kból szedtem: nem ártana, ha nem "csapatná" folyton a ventillátor 127 decibellen, és ha az optikai meghajtó nem a "nyöszörgõ" fajta lenne mondjuk DVD lejátszás közben.
A célközönség a standard 15.x" kijelzõs notebookok, kb. 150K HUF netto környékén.
----------------------------------------------------------------------
És akkor a kérdések, amikhez nincs egyelõre tapasztalat:
- hogy áll az ATI vs nVIDIA harc a notebook VGAk terén?
- Le képes e játszani modernebb (HD/fullHD) videót egz integrált VGA chip (ami RAMból kap memóriát, nincs neki sajátja)
- fenti kérdés, csak saját memóriás VGA-k esetén, mi a jó erre?
Egyelõre Toshibákkal szemezgettem, illetve a HP Pavilion dv5-1100 sorozat különbözõ alsóbbkategóriás tagjaival. Utóbbiak nagyon jónak látszanak, de nincs tapasztalatom velük kapcsolatban, és ott jönnek a fenti kérdések:
pl. ATI Mobility Radeon HD 3450 vs. NVIDIA GeForce 9200M GS vs. NVIDIA GeForce 9600M GT
ill. AMD Athlon™ X2 QL-62 2GHz vs. Intel® Pentium® T3400 2 Ghz.
Várom a hozzászólásokat, lehetõleg indoklással, hogy értsem is. 😊
Köszönöm!
Csaba
De azt majd menetközben meglátod hogy szükséged van-e rá és akkor is bármikor megtod venni hozzá.
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
gurubefree #4521: Valakinek elvégre dolgozni is kell <#hehe>#hehe>
A videókártyája is jó, nem esik nehezére a komolyabb gamek futtatása és a procija is egész jó.
RAM-ot meg utólag is bármikor vehetsz hozzá ha szükséged lenne rá.
ゾルターン
Csisszancs: Budapest, Gödöllõ vonalon tuti akad legalább 1 szervíz. Amúgy meg szerintem hiba úgy megvenni valamit hogy "tuti tönkre megy 1 hét után, tehát hogy jutok leghamarabb szervízhez?" De ez csak az én véleményem.
Szerintem szebb , jobb kijelzo , Firewire van , Blutooth van , HDMI !!!!!
ゾルターン
Azért még várok 1-2 kommentet.
LOÁL! <#nyes>#nyes>
Jónak tûnik az a C2D. Az ATI egy 1-tõl 10-es skálán mennyit érne el?
Amit én találtam most iPon-ban az a Acer Aspire 5735Z. Ennek szerintem jobb a VGA-ja (GeForce), de a Centrino Duo-ról nincs tapasztalatom.
Tudtok ajánlani egy nem MSI, nem ASUS laptopot max 170 kategóriában, amivel mondjuk eldöcög egy Half-Life 2 Episodes, COD4 és hasonlók?
Illetve egy olyan kérdés hogy, hol melyik boltban érdemes vásárolni? (Korrekt eladók, bövülõ árukészlet, rövid beszerzési idõ, problémamentes garancia intézés, jó árak...stb.)
VAGY
eszközkezelõ, wlan driver, illesztõprogram frissítése, telepítés listából vagy adott helyrõl, "szerepeljen a keresésben az alábbi hely", és itt rátallózol a mappára.
Lehet nem ezek a "hivatalos" módok, de én így szoktam.
én csak az .exe file-t hiányolom( ez a hivatalos honlapról van)
tudom hogy hülye kérdés de azért egy választ dobjatok pls^^
Armin & Ayu fan
ゾルターン
Egész jó kis gép volt