Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
En ertettem a szlenged... <#wink> <#vigyor5>

Saor Alba

Magiszter
Jelmagyarázat: Deszka = Billentyûzet, Lekaplimpálni = Gépelni (átolvasva nem olyan egyértelmû mint ahogy a fejemben hangzott <#idiota>)

Magiszter
Nekem az tûnt fel elsõnek ("í"), mivel aránylag sokat gépelek és laptopon is azért szeretnék jó néhány oldalas szövegeket lekalimpálni, de az vicc hogy az í helyett mindig a shift-et nyomogatom, aztán mikor látom hogy nem történt semmi ketté fejelném az egész gépet. <#falbav> Van otthon egy ilyen "MSI elrendezésû" vezeték nélküli deszkám, ajándékba kaptam. KB 2x 5 percet használtam. Elõszõr a fiókban landolt, aztán adtam neki egy második esélyt. Utána a szekrény legmélyére került az elsõ-selejtezésnél-megy-a-tûzre alkatrészek közé. <#idiota>

Tényleg nem lehet "emberi fogyasztásra alkalmas" billentyûzettel kérni az MSI gépet? Vagy venni hozzá és otthon átszerelni?

Solten
Az Í lehetetlen helye csak most tunik fel... A "fel-billentyu vastag" kurzormozgatok a leggazabbak. (En nem hasznalom ezeket (gagyiwingomb), kivaltja ketto vagy egy klikk az egerrel...😊 )

Saor Alba

Magiszter
Totál Kommandír-ban, ha gyorsan lenyomod+Á akkor máris ugrik az átnevezésre. Én csak erre az egyre használom, ez tény.

Magiszter
Windows+R, Windows+M, Windows+Tab (Asztalaviszta=A Viszta Asztala <#idiota>),Windows+F amit én használok egész gyakran. Szóval nekem jöhet az az egy darab gomb. De a többi amit leírtál (Shift fele, mellé mehet az Í aminek a jelenlegi helyétõl én sugárban kapok idegrohamokat.) De legalább már két soros "az Henter". Cserébe mini ékezetes gombokat kapunk. Nénikéjük hogy van? <#rinya><#boxer>
A többivel nem is lenne bajom ezen a klavin. De ez a babarózsaszín... <#merges2>csak a szõke hónaljkutyás plázacicák vesznek ilyeneket. Ekkora lenne a piacuk? <#wilting>

Solten
Jobb oldali win billentyure gondoltam... <#rolleyes> (bar nem voltam egyertelmu -> menu-elohozo billentyu v. valami ilyesmi 😄). Es ha Linux van a gepen? <#zavart1>

Saor Alba

xNoodlex
Windows gombot? OMG, képzeld használom. Ablakok tálcára dobásához, asztal megjelenítés/eltûntetéshez, játékból való gyors kiugráshoz(nem véletlen megnyomásból^^), de a keresés elõhozásához is.
Szerintem csak a saját nevedben beszélj, de azért "5-let"-nek jó volt...<#hawaii>

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Solten
Ezt meg lehetne 100* ertelmesebben valositani, 5-letek:

- A shift sorat lehetne balra tolni, nem kell bal oldalt ilyen dognagy shift.
- Ctrl melletti windows gombnak van ertelme??? JE AZ ENYEMEN IS VAN! most tunt csak fel <#hehe> Omg, hasznalja valaki??? - kivaltja az eger jobb klikket - omg... Na szoval a hianya miatt biztos sokan veget vetnenek az eletuknek. Szoval e billentyu helyere mehet a Ctrl. Je maris van egy tonna hely a kurzormozgatoknak..! (Ugyanugy a rohadt windows-logo billentyu csak a helyet foglalja -ez nem gond egy olyan laptopnal ami bazi szeles, egy szubnotinal mar eleg problem)

MSI, jopenzer' rendelkezel velem... <#idiota>

Saor Alba

Solten
link <#wow3> <#zavart1>

<#vomit>
<#kocsog>

Hat nem edes? Szokasos katasztrofa beviteli eszkoz:

Szerintem inkabb liszenszeljenek mas gyartotol v. nemtom'... <#zavart1>

Saor Alba

Solten
<#eljen> <#hehe>

Saor Alba

én 1-el hozzájárultam, hogy elpusztítsuk végleg ezt a rohadt g szériátt.....<#eplus2>

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

Solten
MSI gamer szeria igen bejovos, erthetetlen hogy lehet elcseszni a billentyuzettel az egeszet. Remelhetoleg vegre elfogy mar nekik ami raktaron van... <#hehe>

Saor Alba

Solten
Optikai, laptopon? No chance. Szvsz jack (fules) kimenet (az enyemen legalabb is az).

Saor Alba

pont most raktam fel a far cry 2-õt és hát azért tud ez a kis gép, natív felbontás, 4x-es élsimitás, és közepes beállítások mellet tök jól megy...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

nekem nem volt szempont, én egy bika gépet akartam, viszonylag jó minõségben, elérhetõ áron(mint mindenki kb, aki nem ibm-et vesz)...megkaptam, az meg most, hogy a billentyûzet egy rakás szar túlélem...cserébe kaptam fasza táskát, meg egy tök jó egeret, engem megvettek...<#hehe>

Solten
<#zavart1>

Saor Alba

PLackó
Nem tudjátok véletlen, milyen az az S/PDIF audio kimenet?
Optikai lenne? Elvileg ezzel érhetõ el 5.1 hang az EX623-nál a hdmi helyett.

Magiszter
Úgy látom mindeki egyetért, hogy az MSI = emberíség ellen elkövetett elõre megfontolt szándékú szörnyû kiosztású billentyûzetek gyártása.

De hogy az miért jó nekik hogy fognak egy normál billentyûzetet belevágják egy turmix gépbe, felnyomják max fokozatra, majd a kész katyvaszt rászórják a notirkra? Miért nem lehet követni a régi jól evált szabványt? <#shakehead> Pedig jókat árulnak csak itt vágják el magukat.

Maradok az Acer-nél, vagy a HP-nál. Azok legalább tudják mi az a billentyûzet. (meg mondjuk mindenki más is az MSI kivételével <#idiota>) <#eljen>

ne mondjátok, most vadászok valami vezeték nélküli cumóra mert ez a notibill. szürnyû<#eplus2><#hehe>...

Solten
En is elgondolkodnek egyen... <#zavart1> De ilyen katasztrofa billentyuzettel nem kell (MSI nem akar maganak forgalmat).

Saor Alba

PLackó
upsz,mégis van egy kis gond <#rinya>
Az Ex623 adatlapját összevetve az ex620 adatlapjával, a csatlakozóknál az EX623-hoz azt írják hogy Display Only.Tehát a 623-as csak képet visz át hdmi-n, hangot nem? Az nagy baj lenne, mivel fontos nekem a hdmi,és ha hangot nem közvetit, akkor emiatt sajnos kiesett 😞
Miért butították ezt le basszus..

PLackó
köszönet,akkor el is dõlt <#eljen>

Szintén!

Magiszter
Ez Balee007-nek ment a 623-as modellt erõsítendõ.

Magiszter
Ha az MSI leszokna a hülye billenytûzetekrõl akkor én is olyat vennék <#nyes>

Hello
Hát minden attól függ hogy milyen játékokat szeretnél futtatni.
Ha kicsit komolyabbakat akkor sztem jobban megérné a 623-as
Deh ez csak az én véleményem

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

PLackó
Üdvözletem.
Eddigi befutóm az MSI EX620-056(Intel Core 2 Duo P7350, ati3470) volt,de most felfedeztem az MSI EX623-080-at,(Intel Centrino Duo T3400,nvidia9500GS) ami olcsóbb, picit gyengébb a procija (notebookcheck bench szerint pár %-al), viszont a GPU-ja 2-3-szor erõsebb. (szintén notebookcheck szerint-bár nem tudom hogy ddr2-eset vagy ddr3-asat teszteltek ott,az msiben sajnos ddr2-es a kártya).
Ha be-be csúszna néha játék is a felhasználásba,akkor jobban megérné az EX623,nem?

Solten
Kepesseged nem egyedi, de azert ne szomorodj el... <#wave>

Saor Alba

Rendelkezem azzal az sg-n egyedülálló képességgel, hogy képes vagyok elolvasni szakértõk (szervizesek, boltosok) témába vágó tapasztalatait. Neked is csak ajánlani tudom.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Solten
Gondolom rendelkezel 1000 darabos mintával, amibõl tapasztalatot tudtál levonni (#4544 <#nezze>). De az is lehet hogy home user vagy, és örülsz mint majom a farkának hogy az 1 szem géped véletlenül nem sz@rik be. 😊

Saor Alba

Érdekes, másnak még sose ment tönkre...

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Solten
Nem tort le. Nem serult. Nem erte mechanikus karosodas. Tonkrement. Szimplan. Nem birta a szakszeru hasznalatot. Ennyit a csoda biznisznoteszedrol... 😉

Saor Alba

Hát nagy tehetség kellett letörni a trackpointot, ha nem direkt csinálja, akkor kb. nem is sikerülhet.

Solten
Na ne komolytalankodjunk... <#rolleyes>

Saor Alba

Talán nem kalapáccsal kellett volna verni. ^^

Solten
Hm, igen ezek jo dolgok... Azert ennyire nem kell ezeket a gepeket tulmisztifikalni. Ugyanugy kepesek besz@rni mint barmelyik muszaki termek. Pl. batyam Thinkpad-jan a pocokeger sikeresen elpusztult (fel evet birt). Pedig az legalabb meg IBM volt, nem kinai.

Saor Alba

Mar rosszul kezdi az aki uzemidorol meg "HD" movie nezeserol predikal.
Te eddig hol voltál? Olvasd már el mik is voltak az alapvetõ elvárások:
#4528:
A követelmények fontosságilag csökkenõ sorrendben:
- hordozhatóság (súly+strapabírás)
- akku élettartam és kapaciátás
- garancia és szervízelhetõség (fõleg garancia + opciók)
- kijelzõminõség (fõleg ellenfényben láthatóság, a felbontás másodlagos)
- teljesítmény (játékra abszolút nem kell, ellenben legyen képes egy HD videót akadozásmentesen lejátszani, legtöbbször úgyis munka+internet)

Nezzunk "HD" movie-t 12.1"-on ... egyszerubb ha veszel egy hordozhato DVD lejatszot.
Aha... Mert 15.4"-en, 1280x800-on többet látsz az 1920x1200-ból, mi?

Andr0
csáó van még egy olyan problémám, hogy minden szép és jó(a wlan müxik köffike😉 csak most a nagyobb oldalakat nem tölti be( pl.microsoft msi oldala...) és ez miért van?

Armin & Ayu fan

gurubefree
Sony VAIO TT11LN/B , 8 oras uzemido , 1.3 kg minden benne 11.1" 430.000-ert.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

gurubefree
Ebben az arkategoriaban igen is megfelelnek az elvarasoknak. Lehet dolbalozni 500.000- ha gondolod . Mar rosszul kezdi az aki uzemidorol meg "HD" movie nezeserol predikal.

15.x" kijelzõs notebookok
150K HUF netto környékén
képes e játszani modernebb (HD/fullHD) videót

Na ezek feltetelek .<#fejvakaras>( nevetseges ) Ez 100%ig nem igaz egy subnotebook-ra aminek az uzemideje kielegito. Nezzunk "HD" movie-t 12.1"-on ... egyszerubb ha veszel egy hordozhato DVD lejatszot.

A többtudásban benne van a rollcage, jobb minõségû burkolat, a kisebb fogyasztású procik, a válogatott alkatrészek, korrekt forrasztás, nagyobb / extra aksik, meg vagy 1000 más dolog, nem csak a videokártya meg a proci 3 dmarkban mutatott értékei.

Solten
<#smile> Nem feltetlen tudnak tobbet, csak lehet hogy kisse jobb anyagokbol vannak osszetakolva <#zavart1>

Saor Alba

A reális értéke ennyi, mivel ezek 3x többet tudnak mint egy teszkós gagyinoti. Nekem is volt gericomom, ami valszeg az egész világon csak nálam nem szart be, de mivel a tulajok 99%-a elégedetlen volt vele, valszeg nem az enyém volt az átlagos.

Az hogy szar, nem azt jelenti hogy egy shotgunnal szétlõtt vaskupacot adnak a kezedbe, hanem azt hogy bármikor azzá válhat, a szervíz meg majd csak a vállát vonogatja, aztán futhatsz a pénzed után. Van egy olyan mondás hogy nem vagyok olyan gazdag hogy olcsót vegyek. De az olcsó húsnak híg a leve is ideillik. Majd jön Grétsy professzor is. ^^

Solten
Talan holgyeknek is bejon a kulso (DV5 kellemes vas):link

Saor Alba

Solten
Jonak tunik.

Saor Alba

Solten
Pontosan, itt home userek vannak, nem IT kiallitas cegeknek. Szvsz felesleges vasarolni olyan laptopot aminek a realis erteke 3* -sat kerik el. Elismerem, 5* tobb laptop megfordulatott a kezecskedben mint az enyemben, de ne kakilj be a "home user laptoptol", en egy tok budget 1000H netbookot nyustolok lassan 1 eve, hurcibaltam varoson keresztul, repulon, 2* a padlon landolt - kutyabaja (ja, gondolom mazlista vagyok, orulhetek mint majom a farkanak <#hehe>). Mellesleg minden markanak letezik a budget verzioja ahogy irtad (Lenovonak is, amitol erekciod van). Nem biznisz-szegmens, de kicsit tulzas azt feltetelezni hogy abbol mindegyik sz@r.

Saor Alba

Melyik elvárásnak? A hordozhatóságnak? Az aksis üzemidõnek? A kulturált szervízháttérnek? A nappal is látható kijelzõnek?

Egyiknek se. Az hogy van benne kártyaolvasó, meg játékvideokártya, még nem minden. Nem olvastad el az alapfeltételeket.

A teszkós kategóriában valóban tökmindegy. Ott a Lenovo a 3000-es szériát futtatja a ThinkPade helyett, a Dell az Inspiront a Lattitude helyett, a FuSi az Amilot a Lifebook helyett, A Toshiba a Satellitet a Portege / Tecra helyett. A többi gyártónak meg nincs is jobb szériája. Ezen a szinten tökmindegy mit választasz, ugyanazt fogod kapni más matricával. Ezeket én nem is ajánlom.

gurubefree
ASUS X59SL-AP279

4in1 Card reader ; WLAN PRO 4965AGN, ; ExpressCard slot ; ATi Mobility Radeon® HD3470 256MB ; 24 hónap garancia

Szerintem ez megfelel az elvarasoknek . De esetleg meg ASUS F5GL-AP079 ami kicsit dragabb ( 3-4 ezer ) erosebb CPU-val es integralt VGA-val.