Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jaj, kimaradt a link: http://www.depo.hu/acer/extensa_5630g-642g25mn_lxebn0c005
Mi a véleményetek errõl a laptopról? Ezt szemeltem ki magamnak. Sztetek mennyire fogja bírni a mai játékokat? Nem szeretnék csúcs grafikán játszani, akár minimummal is kielégülök, csak ne szaggasson. Meg úgy legyen jó egy pár dologra. Vagy ha tudtok ilyen árban, ennél jobban, akkor arra is kíváncsi vagyok. Keresgélek egy ideje és eddig a maga árában ezt találtam a legjobbnak, de az acer márkákról hallottam egy-két rossz dolgot, nem tudom mennyire igaz ez. Szerencsére van rá 1 év garancia azért, ott ahol venném.
Ezt mégis kinek szánták? Elég furcsa összeállítás. És ez egy idei gép..

hykao
180e-ért végülis nem rossz, bár a videokártya sajna valóban nem valami ütõs...ennél még az ACER féle 3650 is erõsebb...
Solten
Meglattam tegnap ezt (DV6-1131EA):

Specifikaciokban irjak: Mobility HD 4850, 562 fontert. Eloszor kis hijan infarktus, aztan gondolkodik, ennyiert no chance.
Vegul is kiderult (HP honlap csodakra kepes) hogy egy HD 4530 van benne. Nem egy utos joszag, de a 80 Shaderevel nem rossz. Mindazonaltal finom igy is a ketyere, HDMI out, 4GB, 320-as vinyo, minden finomsaggal felszerelt.

Saor Alba

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Zsolti9014
értem, és köszi. a másik amit néztem még mielõtt írtam ide, az szintén az általa linkelt Fujitsu volt egyébként.
Amúgy meg, ezek az asztali gépemnél nagyságrendekkel erõsebbnek tûnnek, szóval bõven megteszik.

Valószínûleg megfogadom a tanácsot.

Hajrá Magyarország!

Solten
Amit linkelt Csisszancs: link Ennyiert, ennel nincs jobb vetel.

Saor Alba

Solten
<#idiota> <#vigyor1>

Saor Alba

LOOOL

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Zsolti9014
amúgy 120 körül gondolkodtam.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Köszi a válaszokat!

Hajrá Magyarország!

Nem egy erõgép, de olcsó 3év gari: KATT
Kicsit komolyabb, de csak 1 év gari
Szintén
3 év gari és teljesen megbízható:HP 6730s

Solten
Hello. Max ar a kerdes.

Saor Alba

Zsolti9014
Sziasztok! Továbbtanulás elõtt állok, és nem lenne rossz egy laptopot beszerezni. Nem elsõsorban játékra kellene, fontosabb hogy megbízható és relatív olcsó legyen. Milyet érdemes választani? Asztali gépeknél inkább kiigazodnék, de a laptop-alkatrészekrõl fogalmam sincs, ezért kérném inkább a segítségeteket!
Elõre is köszi!

Hajrá Magyarország!

Solten
Ja, irhattam volna hogy: pl.

Saor Alba

Minden olcsóbb Európában meg Amcsiban mint nálunk, nem csak az acer.

Solten
Ne Magyarisztanbol induljatok ki. Ez a 8930G Acer, UK-ban brutto 300k HUF korul van (v. meg annyi sincs).

Saor Alba

Amiért az 1 hónapos Keeway robogókat. Rájött a tulaj hogy szarba tenyerelt.

Az a rózsadombi pórnépnek készül, ami semmivel nem hozzáértõbb mint a borosodi réztolvajok. Csak van pénzük, és a minél nagyobb, minél drágább cuccokkal gizdáznak. Ez is ilyen.

k. drága apple, k. drága asus, k. drága acer
Nem egy ilyen van.

hykao
Azért egy 2600 dolláros noteszgép csak nem a pórnépnek készül már...vagy ha a pórnép ki tud fizetni egy 600e forintos Toshibát, akkor kiknek készülnek a párszázezer forintos tajvani cuccok?
hykao
Ez egyre furcsább. Miért adna el valaki 210e-ért egy 600e forintos cuccot 1 hónaposan? További furcsaság a garancia. Tudtommal itthon nem is forgalmazzák ezt a típust... Én a helyedben rákérdeznék, pontosan mik is a gép adatai (proci, vidkártya, ram, stb. stb.), esetleg képeket is nyomathatna az illetõ.
Ez nem személyes vélemény, hanem boltos / szervizes TAPASZTALAT. Ezzel szemben tényleg felesleges vitatkozni.

Úgy érzem kissé elbeszélünk egymás mellett, de szerintem annyira fölösleges személyes véleményeken vitatkozni. Az, hogy ki mit tart jónak, az a legszubjektívebb dolog..

Ha így van és nincs semmi baja, tartozékok megvannak, akkor baromira megéri, de szerintem azért járd körbe a dolgot rendesen, nehogy át...verjenek

SASboy
Hardveraprón adtam fel hirdetést, h keresek notit és pü-ben írt az egyik srác. Azt mondja 1 hónapos a gép és még 23 hó gari van rá.

nice legs. what time to open?

Volt Gericom notim is, ami kb egyedül nálam nem volt szar, most akkor kijelenthetjük hogy a Gericom egy istenkirály márka? LOL.

Nekem sem volt még sem Toshibám, sem MSI-m. Gondolom te sem saját tapasztalatból beszélsz, hanem ismerõsök elbeszélésébõl és fórumokon olvasottakból. Innentõl kezdve szerintem érthetõ, hogy miért mondom, de ha több évig nyúztál egy QosMIO-t és rendszeresen gondod volt vele természetesen elfogadom, hogy tényleg olyan xar.

És ugyan miben jobb egy kommersz Toshiba egy kommersz MSI-nél? Semmivel. Van persze a Toshibának is frankó szériája, de azt Portegenek meg Tecrának hívják. A Satellitet meg a Qosimot a pórnépnek szánják, akinek nem gáz ha beszarik minden sarkon, majd kibunyózza valahogy a szagszervízben az állandó javítgatást.

hykao
Gyanúsan olcsó az a 210e forintos ár. Valami nem stimmel ott...lévén alsó hangon 2500 dolláros géprõl lenne szó...adj már linket ehhez a 210-es árhoz, ha netes a hirdetés.
Azért én nem szólnám le ilyen gyorsan a Qosmio-t. Tescoban azért nem sok ilyen árkategóriás és teljesítményû gépet látsz.. És, ha megbízhatóságról van szó, azért nem elhanyagolandó, hogy egy MSI-vel áll szemben. (Nem személyes, csak tényleg mindenkitõl ezt hallom) Gondolom a Toshiba használt. Mennyi idõs? Van rá gari? Ha ~1 év körül van még, nyugodt szívvel megvehetõ.

A kínai piacos cipõ is jobb ár/"érték" arányban, de tizedannyi idõ alatt lebomlik mint egy eredeti Adidas.

A Qosimo a Toshiba mindentbele kategóriás konzumer (= teszkós) notija. Féltéglának, radiátornak kiváló.

lacibacsi
Nézem õket. Köszi a tippet.

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

lacibacsi
<#worship><#worship><#worship><#worship>

<#smile><#smile><#smile>

SASboy
Sziasztok.

Toshiba Qosmio X305-Q705-t ismeri valaki? 210e-t kínálnak most egyet. MSI Gx620 vagy ezt a Toshibát választanátok?

nice legs. what time to open?

"Ebbe belefér a nagyobb tudás/gyengébb minõség és a jobb minõség/kevesebb tudás is. " Ha így gondolod, akkor viszont minõség > tudás esetre: ezt ajánlom (ha belefér az a + 7ezer), minõség < tudás variáció pedig 5630g.

Magiszter
KOTOR 2-t most tolom otthon <#idiota>. Ott egyedûl a widescreen okozhat gondot, mivel nem támogatja a játék.

lacibacsi
Bocs, de nekem semmi bajom az Acer-rel. Csak az a helyzet, hogy két napja olvasgatom a "laptopos" fórumokat és ez (meg még mások is, pl. az MSI) ár érték arányban a verhetetlenek között van, de a megbízhatósággal/minõséggel vannak gondok a véleméynek szerint. ettõl még lehet, hogy ezt fogok venni, de elõtte szeretném egészen körüljárni a dolgot, hogy a keretembõl alegjobbat tudjam kihozni. Ebbe belefér a nagyobb tudás/gyengébb minõség és a jobb minõség/kevesebb tudás is. Szóval bocs az Acer-tõl, meg az Acer felhasználóktól, nem akartam õket bántani...

hykao
"Acer-t eléggé lehúzta mindenki"

Minden viszonyítás kérdése...nem hinném, hogy az ACER jobban le lett volna húzva itt, mint az MSI...ill. ACER, MSI kb. egy kategória. A két gépet pedig összehasonlítva mindenképp az ACER jön ki gyõztesként! Ha pedig komolyabb minõséget akarsz, akkor bizony meg kell dupláznod az elkölteni kívánt összeget! 😊
lacibacsi
Tulajdonképpen, ha a COD 4, meg döcögve a Crysis elmegy a 3200-os, akkor az általam eredetileg kérdezett Star Wars KOTOR2 és Sims2 biztosan elmegy, méghozzá nem is alacsony grafikával... <#wink>

Magiszter
"Amúgy lehet, hogy én maradtam le, de miért is esett ki az Acer 5630g?"

Mert néhány Acer gyûlölõ lehurrogta. Jó proci, jó VGA, és szerintem az Acer egy strapabíró ketyere. Mások mást gondolnak. Te döntöd el kinek hiszel.

Solten
HD 3650-en a jatekelmeny (sorry, mar parszor belinkeltem... :

("Más: Ma elballagtam...." Drakulalok <#taps> )

Saor Alba

"Crysis

Low Settings, 800×480 - Average 28fps
Low Settings, 1280×800 - Average 16.4fps"

Elmegy rajta, de 800x400-on PacMan, 1280x800-on meg a 16,4 fps nagyon kevés. Úgy tudom 25 az, amit még nem érzékelsz szaggatásnak. Ha játékra (is) lenne használva, én mindenképp erõsebb karival venném. Amúgy lehet, hogy én maradtam le, de miért is esett ki az Acer 5630g? A HD3650-en összehasonlíthatatlanul más a játékélmény. (Low 43 Med 21 high 11fps mindegyik 1024x768-on.)

(Más: Ma elballagtam....)<#nyes><#shakehead>

Magiszter
Én úgy tudom hogy a 3200-as kari is képes játékok futtatására alacsony grafikai beállítások mellett. Mintha mondta volna itt is valaki hogy egy COD4 azért elmegy rajta. Crysis-ról nem is álmodoznék, az egy VGA gyílkos.

Itt egy link róla

Lehet hogy mégis megy rajta a Crysis? O.O

Ha nem megy az angol csak szólj és kb lefordítom (de a Kávét te fizeted <#vigyor>)

lacibacsi
Tudom, hogy nem kimondottan ebbe a topicba tartozik, de segítsetek már legyetek szívesek:
Egy lap-top-ban, 1280-as felbontás mellett mekkora különbség érzõdik egy 3200-as és 3470-es radeon kari között (azonos egyéb feltételek esetén). Lehet, hogy naiv vagyok, de szerintem egy 3200-as kari is elviszi mondjuk a Colin Dirt-öt, vagy a Crysys-t ezen a felbontáson... vagy nem? ha meg igen, akkor nekem az nagyon jó, mert lap-top-on úgysem ilyenekkel akarok játszani (ma még...).

Magiszter
Én nem húzom le az acer-t. Ismeretségi körömben jóformán minenkinek az van és meg vannak vele elégedve. Én is Acert fogok venni jó eséllyel.

Tegnap volt a kezemben egy ASUS X50R Series laptop (CD 2ghz, 1Gb ram, ATi X1100, 120Gb HDD) amire Vista Home Premium volt telepítve és a tulajdonosa panaszkodott hogy lassú baromira. Mikor megláttam hogy a Vista 893Mb ramot ír ki nem is lepõdtem meg. Én vistát 2gb alatt nem telepítek (kivéve a balck edition az flottul megy 1 giga környékén is minden csicsával), illetve tették ezt egy 20 gigás particióra (oem ketté volt szedve 20-100 felállásban). Alig volt rajta valami és csak 1 giga szabad hely maradt a win partición. Amúgy azt leszámítva hogy hülyék voltak a forgalmazók az OEM visztával, kafa kis gépnek látszott. Bár 150 ropit tuti nem adnék ki érte, ilyen árban már jobbat kapok. De aki szereti az ASUS-t, vagy egy strapabíró gépet akar 2 év garival annak ajánlani tudom. Ha lenne ennyim csak úgy fölösbe ilyet vennék. (esetleg egy M51KR, vagy már akkor egy F3SG akkor már, és nem fizetek sokkal többet.)

Meg szintég tegnap próbltam egy DELL Insp. D820-as C2D-s nVidia Quadro-s 1900x1200 felbontásos csodamasinát is. Tátogtam mint hal a vizben. Marha jó masina volt. <#eljen>

lacibacsi
Köszi a választ. Az a helyzet, hogy mindenképpen új gépet szeretnék. Azt mondod, hogy a balee 007 által ajánlott kettõ közül az Acer-t inkább? Miért? Itt a fórumon az Acer-t eléggé lehúzta mindenki! Egyébként az említett játékokhoz (vagy hasonlókhoz) egy Radeon 3200-as VGA nem elég? A Sims2 (igaz csak 1024-ben) de egy Radeon 9600-on megy az asztali gépemen. Egy Lap-top-ban erõsebb grafikus teljesítmény kell?