16455
-
#7088 Ja, utanaolvastam ennek a turbo-marketingnek, egy szalon futo alkalmazasnal mukodik. Nyilvan, ilyen orajelen 4 maggal elolvadna a laptop...
"igy eletszerubb helyzetekben siman birhatja ugy, mint egy c2d"
Ja, hogyne... :D Mit ertesz eletszeru helyzeten? 24h passziansz?? :DD Jelenlegi formajaban nem valo laptopba a korajhet. Majd talan 32 nm-en... :) De az val.szeg nem fog megvalosulni a Westmere miatt.
-
#7087 ha a tudatlansag fajna.. orditanal :)
szerintem valoszinuleg a 4 magos fokozat amit irtal a max, annal tobbet nem is tudna fogyasztani, ha akarna sem, ugyanis a tesztelt processzor 1,73 GHz orajelu, es eppen ezen lett jaratva. a 3.2 ghz-et csak turbo boost mode-ban lehet elerni, ami asszem csak akkor mukodik, ha nincs 100%-on terhelve a cucc. egyebkent a turbo boost asszem pont az olyan progikra lett kitalalva, amik nem tamogatjak a sok magot, ezert nehany magot hasznalva, nagyobb orajelen er el jobb teljesitmenyt. egyreszt. masreszt: akkor valoban biztosan tobbet fogyaszt egy c2d-nel ha 100%-on terheled (mialatt sokkal tobb szamitast el is vegez), viszont atlagos hasznalat alatt gyakorlatilag a 4-bol 3 proci takarekon van (core 2-nek nincs ilyen fejlett speedstep cucc) igy eletszerubb helyzetekben siman birhatja ugy, mint egy c2d. amikor meg renderelgetni akar az ember vagy a pi 6 milliardadik jegyet szamolni, akkor igencsak hatekony eredmenyt tud elerni egy i7-es notival is, ac-ra kotve. -
TBALINT19 #7086 Hy, Toshiba (T4300, Ati 4650, 4Gb ram) ezt a laptopot néztem ki magamnak. Az kérdezném hogy a toshiba mint márka menyire jó? Megérné e ez az összeállítás? -
#7085 Hi. Pakolj fel Pistat, de inkabb Windows 7-et... :) -
#7084 Inkább vésd kőbe... -
#7083 Van a 4 magosból ULV Arrandale magos változat 18 W TDP -vel igaz horror áron...
Erősebb videókártyát 3-4 évig nem éri meg venni mivel addig nem írnak olyan progikat amik ki tudják használni a hardverüket.
Link -
vasziszdasz #7082 Most egyet kell ertenem vasziszdasszal
Naptárba feljegyezve. -
vasziszdasz #7081 Te hülye vagy, én nem az i7-et szidtam, hanem azt mondom amit mindenki tud: a fogyasztása nem teszi alkalmassá notebookban történő felhasználásra. Majd ha lesz belőle 2 magos (U)LV változat, akkor igen. 4 magos, 60+ W-os kazán asztaliban még elmegy, itt nem. -
vasziszdasz #7080 Ezért nem kell acert venni, dehát mindig van aki a sajátkárán akar tanulni... -
#7079 Hohho, a 100 tul optimista becsles volt a reszemrol...
link
2 mag, 2.8 GHz 70 Watt
4 mag, 1.73 GHz 74 Watt
3.2 GHz 150W? -
#7078 i7 test
meg egypar
nem friss amugy annyira. ranezesre kb amire szamitani lehetett -
Dns5000 #7077 Ja, játéhoz videókártay kell proci másodlagos. -
#7076 Hello.
"Az AMD procija képes kiszolgálni ezt a grafkártyát?"
Igen.
"Lényegesen nagyobb az AMD proci fogyasztása?"
Nem. Szoval a masodik... ;) -
Mythic #7075 Hello! Egy kis segítséget szeretnék kérni a notebookok világában jártas emberektől. Barátnőmnek szeretnék egy laptopot venni. Semmi extra teljesítmény, egyedül a Sims3 jó lenne ha futna rajta. Egyébként csak internet és teljesen alap funkciók használata. Két gép között gondolkodom. Ti melyiket ajánlanátok?
1. Acer EX5635ZG
Intel Core Duo T4300
320GB 5400rpm HDD
3GB DDR2 667 Mhz RAM
Geforce G105M 512MB
2. ASUS K50AB-SX103
AMD Athlon II QL65 (2,2Ghz, 1MB L2 cache)
320GB 5400rpm HDD
3GB DDR2 800 MHz RAM
ATI HD4570 512MB
Néhány tesztnek utána nézve (sajnos teljes notebook tesztet nem találtam) az ASUS grafkártyája jóval erősebb (játékok szempontjából fontos), viszont processzorok terén szinte mindenhol az Intel procikat preferálják. Az AMD procija képes kiszolgálni ezt a grafkártyát? Lényegesen nagyobb az AMD proci fogyasztása? Másrészt nekem is ASUS laptopom van és megvagyok vele elégedve (egy kis márkahűség is bennem van :)). Minden észrevételt, tapasztalatot szívesen fogadok. Kössz! -
#7074 Ha a jovot nezzuk az intel szemszogepol mobil fronton (is), erdemes a jobb oldali termeket megtekinteni...
-
#7073 Mit csodalkozol, lehet hogy a 720-as nem, a 920-as 4 maggal 3.2 GHz-n lazan... (nyilvan base modban 55W nem turboban) -
#7072 "turbo-val felmegy szepen szazra"
na ezt honnan szivtad? egy ertek van megadva, es nem irjak h milyen modban/orajelen. ilyen erovel egy t szerias c2d a 35w-val + a ram fogyasztasaval 120-ra megy fel. teljesen kizart dolog. -
#7071 Nezzuk...:
Nem kell ehhez semmifele teszt, leggyengebb 1.6 GHz-n 45W TDP, baromi sok, turbo-val felmegy szepen szazra. 920-as 55-e meg egy vicc. Masreszt rohadt dragak, harmadreszt nem IGP-vel fogjak arulni... Tehat hiaba operal a magokkal, az eros VGA mellette meg jobban befut/fogyaszt, en teljesen ertelmetlennek tartom.
Jelenleg. Nyilvan a technologiai fejlodes majd megoldja hogy egyre kisebbek legyenek es kevesebbet fogyasszanak ezek az eszkozok, de az joval odebb van.
-
Inquisitor #7070 " a jovoben core i7 lesz minden valamirevalo notiban"
Hát a fene se tudja megjósolni, mi lesz a "jövő", most amikro hírek vagynak az i9 szériáról, vagy arról, hogy a köv. generációs i7 procikhoz is új alaplap kell, stb. Meg ott vana jó kis 23W-os négymagos új Xeon proci, badarság lenne nem használnák notiban ... -
#7069 amig nincs egy darab ertelmes teszt es nincs gyakorlati tapasztalat a fogyasztasarol/hotermelesrol, addig nem sok okosat lehet mondani. az biztos, hogy az i7 a jovo, az egyetlen kerdes h a mostaniak eleg visszafogottak-e a fenti pontokban, hogy atlag notebookokba lehessen tenni, vagy ehhez meg kell varni a kovetkezo csikszelesseg csokkenest. (ami biztosan nem 16 nm lesz, hanem 32 nm korul, de valoszinuleg mar az is eleg lesz arra, hogy ne sok erv maradjon egy core 2 duo mellett). egyebkent en orulnek neki a legjobban, ha a most megjeleno core i7 szeria besulne, mivel most vettem c2d-s laptopot es legalabb 3 evig nem fogok ujat venni, csak erre nem sok eselyt latok. a 4 mag pl asszem ugy van megoldva, hogy keszenletbe csak 1-et vagy 2-t hasznal visszafogott orajelekkel, igy aztan semmivel nem kene rosszabb fogyasztasunak lenniuk mint a c2d-knek. massziv terheles kozben, amikor mind a 4 mag izombol dolgozik, az elso szeriak sztem biztosan tobbet fognak fogyasztani, mint a p szerias c2d-k, viszont amennyivel tobbet fogyasztanak, legalabb annyival gyorsabbak is lesznek, es ilyen procimunkat igenylo dolgot az ember valoszinuleg nem aksirol akar csinalni, es a lehetoseg ott van benne h brutalis teljesitmenye legyen, ez sztem nem eppen hatrany. de majd az elso teszteknel ugyis korvonalazodni fog h mirol van itt szo..
a procilistaban mar van 1-2 szam, amibol lehet kovetkeztetni a dolgokra. -
#7068 Most egyet kell ertenem vasziszdasszal (ajvee..), a jelenlegi 45 nm korajhet notiba egy vicc, futotestnek kivalo. Majd ha az intel eleri a 16 nm-t, ertelmes dolog lesz 4 magos notebook CPU-t vasarolni... :D -
#7067 Tesókáim ne ennyire vulgárisan nyilvánúljunk meg a fórumokon azért. Az AMD tényleg szarik kiadni normális 4 magos notikat amúgy.
A netes külföldi vásárlást meg jobb elfelejteni. -
#7066 a lenyeget nem fogod. a jovoben core i7 lesz minden valamirevalo notiban, ez alol a thinkpad sem lesz kivetel. ritka balfasz dolog azert szidni egy termeket, mert a te egyetlen nagykedvenc markad egyelore baszik ra, hogy kiadjon ilyen gepet. de sebaj, naluk majd megveheted 1 ev mulva melldongetve, amit mar most megkaphatnal mashol. es ezzel nem a thinkpad-et szidtam, mert a kedvenc laptop markaim kozott van, csak a begyoposodott faszsagaidat raktam csak nemileg helyre. -
kaki laki #7065 Sziasztok!
El kellene egy kis segítséég, ha tudtok..
Vettem egy acer aspire 8935-g típusú notebook-ot , és az lenne a problémám vele, hogy amikor feltelepítek rá egy xpsp2-es szoftvert, betölt meg minden , bejön az üdvözöljük képernyő. Viszont amikor újraindítom nemjön be semmi, csak úgy , ha indításnál nyomogatom az F8-as billenytűt, és kiválasztom azt a menüt, hogy vga-üzemmódban fusson, csak akkor lesz hajlandó elindulni.. de a felbontást így nem tudom nagyobbra beállítani olyankor megjelenik egy szürke alulvonás a bal felső sarokban..(minden egyes újraindításnál F8-at kell nyomnom, hogy bejöjjön az üdvözöljük szöveg..) raktam rá ati driver-t és még akkor sem lesz hajlandó megfelelően működni, nemtudom nagyobb felbontásra rakni,ekkor jelenik meg a bal fölső sarokban egy szürke alulvonás, ahogy ezt írtam az elején....
A laptop tulajdonságai:http://www.notebooksarok.hu/notebook/acer/aspire-8935g-744g50bn/1855?gclid=CJO0h4GTlJ0CFUiCzAod0klG1g
Köszi! -
gator #7064 egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e az Asus A3000es laptopomat memóriailag bővíteni ? -
#7063 Nekem szerencsém van, rokonom dolgozkik Londonban, de csak olyat veszek aminek van mo szervízhálózat is és jó.
Lenovo, Dell, Toshiba, FS, HP. inkább a prémium kategória amivel érdemes foglalkozni, féláron meghozzák. -
TBALINT19 #7062 Hy, a Toshiba mint márka milyen? -
Dns5000 #7061 Hát hol vásárolsz?
interneten rendelsz?
megéri még egy 50$os postaköltséggel is?
ha valami gáz van akkor elég nehéz reklamálni nem?
meg a gari is elég problémás, visszaküldöd 50$, visszaküldik az valószimű megit te állaod akkor már 100$
Én is vennék valamit amit itthon nem lehet kapni, de az előbbi dolgok miatt elég bizonytalan vagyok.
Valaki szokott rendelni usaból mik a tapasztalatok? -
vasziszdasz #7060 Szerinted... Az hány Watt? ^^ -
vasziszdasz #7059 Árulni mindent árulnak amiért hajlandó vagy fizetni, erről szól a kapitalizmus. ThinkPadből is volt asztali P4-es "A" széria. Hogy szétolvad az öledben? Az kit érdekel, csak a pénzt fizesd ki, aztán szevasz. -
#7058 ezt akkor mond meg a HP-nak, Dell-nek, stb-nek gyorsan, mert mar aruljak az i7-es laptopokat. -
#7057 Jóhogy én sem itthon szándékoztam vásárolni, már hétköznapi leptopokba is adják a 4 magosokat, hőtermelése is normális szerintem. -
vasziszdasz #7056 ... miután majd megoldják az i7-ek hőtermelési problémáját. Egyelőre csak asztali gépekbe alkalmas, meg konzumer DTR-ekbe, annak úgyis mindegy ha szétolvad. -
Dns5000 #7055 http://www.youtube.com/watch?v=q6CGEqRJJws
ja mukszik asztali gepen is csak gyorsabb -
#7054 200k korul mar kapni core i7-es laptopot kint (es termeszetesen nem csak alienware-ben, ez valtja fel a core 2-t, hamarosan minden valamirevalo gepben alapfelszerelesnek fog szamitani) -
TBALINT19 #7053 HY, a Toshiba márkáról mi a véleményetek? THX. -
vasziszdasz #7052 Kvad kór notit nem nagyon találsz, max a milliós konzumer kategóriában (alienware és haverjai). De azokban is csak asztali procik vannak, izzik tőle az egész dtr. Inkább kövesd Balee 007 példáját! :) -
vasziszdasz #7051 tlz >> rlz -
vasziszdasz #7050 Ez nem T400, hanem T400s, ami az X300 1 inchel nagyobb verziója. Ami a legfontosabb benne az az SSD, igazából az végzi a "csoda" nagy részét. Az elején a BIOS addig játszik amíg a win töltés csík meg nem jelenik (tény hogy odáig is gyorsan eljut), onnantól a windowsé a feladat, ami SSD-ről sokkal gyorsabban bejön mint vinyóról. Maga a windows nekem is hasonlóan hamar bejön (annyival lassabb hogy nálam már tele van pakolva rezidens programokkal, a demóban medig egy teljesen szűz windows van).
Amúgy TP tlz! ^^ -
#7049 Nehéz a döntés, mindenre nincs pénz a processzort még több feladathoz lehet használni mint a VGA kártyát egyenlőre.
Inkább nézegetek a 4 magos procis notik között és beérem egy kifutószériás középkategóriás VGA kártyával...