16455
  • Cowboy03
    wágom
  • vasziszdasz
    Ez így van, ezért mondom már régóta hogy notiban el kell felejteni a játékot, az a problémák fő oka.
  • vasziszdasz
    Persze nemcsak az acer ilyen, az összes konzumer noti ilyennek van tervezve.
  • vasziszdasz
    Ez így van. Amiben sok kazán alkatrészt zsúfolnak kis helyre, bónuszként a hűtést amennyire lehet alultervezik, annak ez lesz a végeredménye. Emellé társul a megbízhatatlan működés (a túlmelegedés okozta hibákon kívül), igénytelen anyaghasználat, balkáni szervízháttér. Fillérbaszóknak találták ki. :)
  • csgj
    Hát mondjuk Linuxosat biztos nem veszek, másrészt pedig nem lehet hitelre venni. Mondtam, hogy nekem csak úgy jó. "-.- De egyébként mindegy, végiggondoltam, és lehet, hogy várok még a laptop vétellel. Majd ha lesz normális áron windows 7-el felszerelve.
  • Solten
    Persze hogy melegszik, a 3650 rendesen befut, ha jatszik az ember... However, a hutes teljesen jo es birja, meg soha nem melegedett tul a kicsike.
  • Solten
    Pedig igaza van Heffi-nek, olcsobban kaphatsz jobbat (na jo "csak" 2GB es linux): link :)
  • Cowboy03
    *árkategóriában
  • Cowboy03
    egyszoval nincs tökéletes laptop megfizethető kategóriában.
    most ugye jönnek a kérdések, kinek mi a megfizethető
  • Cowboy03
    lehet igazad van, de iPonon tesztekbe is azt irják, hogy melegednek, azok pedig null kilométeresek. Mondjuk a tesztek 75%-ban hozzáírják laptopokhoz, h melegednek, nagyon kevéshez írják oda a jó hűtésrendszert.
    Amelyik laptopnak viszont jó a hűtése, annak vagy a procija gyenge, vagy a vidkártya fos, vagy kicsi kapacitású a vinyója, vagy nincs rajta HDMI, estébé...
  • toto2700
    Anyámnak, van egy ASUS laptopja 2 és fél éve. Gond eddig nem volt vele.
  • csgj
    De hitelre akarom venni...
  • toto2700
    Nem lehet, hogy azért, mert ezekből nagyon sok van és az idők folyamán telemegy porral és egy egyszerű mezei júzerban fel sem merül, hogy ki kéne takarítani, azért melegszik?
  • Hegi90
    kizárt, hogy az az egyetlen számtech bolt. Amúgy meg feltalálták már a webshopokat is
  • Hegi90
    az ASUS új gépei tanúsíthatom, hogy tényleg szarok (még a drágábbak is)
    Az Acerem viszont eddig elég jól bírja, pedig néha tényleg kikészítem (GTA 4).

De én az Acert tényleg nem azért vettem, hogy napi szinten vigyem ide-oda (főleg, hogy több mint 3 kiló), és nem is erre készült. Arra vettem, hogy hetente minden probléma nélkül haza tudjam vinni az albérletből, meg néha bevigyem az egyetemre, ha ott akarok tanulni. Ha nem így lenne, nem lenne több mint 3 kiló, nem lenne benne 5.1, meg egy kurvajó kijelző. Viszont elismerem: nem túl strapabíró, az akku üzemideje is 1 filmig elég (néha arra sem).
    Valamint azt is meg kell említeni, hogy az Acer az a cég, ami most az egyik legdinamikusabban fejlődik az IT iparágban.

Eddig 2 ASUS laptopot ismertem, az egyik az apámé, ami bírja lassan 4-5 éve, és annyi baja volt, hogy pár hónapja bekrepált az optikai meghajtója (meg egy új merevlemez sem ártana neki...); a másik pedig a lakótársamé, amit az USA-ban vett (itthon 500 ezer!!!). Arról meg annyit, hogy árához képest közel sem hozza az elvárható teljesítményt, az apróbb alkatrészek peregnek róla össze vissza, és hetente jönnek elő újabb apró idegesítő problémák. Ja, és a legviccesebb: a hűtőrácsa KIOLVADT. Ami nemtom hogy történt, de tényleg látszik rajta, hogy a kis műanyag csíkok hullámosak, néhány ki van törve, stb. Pedig ennek hőre keményedő műanyagnak kellene lennie. fél éve vette kb....

Nekem pedig eddig a legnagyobb problémám az volt, hogy a win7-re a hangkártya driver az acer honlapján nem túl jó (5 percenként elkezdett recsegni..), ezért le kellett szednem a gyártó oldaláról...
  • csgj
    Csak éppen azért Photo hallt néztem, mert az van Kaposváron...
  • Cowboy03
    Basszátok, most kinek higgyek?
    Amúgy nem azért, mert most akárkit is akarok támogatni/szidni, de én is ilyeneket hallottam, hogy acer meg asus laptopok nem valami jók. Melegednek meg alaplap szarrá megy ilyenek.
  • Hegi90
    Hát ha főképp asztali gép-pótlónak használod, akkor annak jó. De mondom, a photohall elég drága hely. Sztem nézz körül, vagy várdd meg amíg, belinkelnek párat a nálam okosabbak :P
  • csgj
    Net, írás, film, zene, néha-néha játék. Amire egy átlag felhasználó laptopot használ. Meg hát vinném egyetemre jegyzetelni...
  • Hegi90
    photohall elég drága hely.
    amúgy mire használnád?
  • vasziszdasz
    nem
  • csgj
    Szerintetek ez a laptop megéri a pénzét? (Hitelre venném mindenképpen, noha nem 0% a thm, de annyira nem rossz, nem?)
  • vasziszdasz
  • gurubefree
  • vasziszdasz
    Én meg vasziszdasz mestert idézem: ne égesd magad tovább!
  • gurubefree
    nem akarom ismetelgetni magam. Solten mestert ideznem :

"egyes fiam leulhetsz" bratyo

• vasziszdasz
    És neked meg ez volt a dolgod? Csak magadat égeted öcsém...
  • gurubefree
    besz.....ok neked ez volt az elso dolgod vasarnap reggel ....??? ...... GRT baratom igazuk van a sracoknak csak sajat magad minosited. XD .
  • vasziszdasz
    Sztem se folytasd.
  • 5c0rp330n
    folytathatnam a vitat, de ebbol a hsz-edbol egyertelmuen kiderult, hogy teljesen felesleges lenne. 0.0000001% meg 50+%. ok. hagyjuk.
  • vasziszdasz
    max szaGember.
  • Solten
    Hozzad kepest itt mindenki szakember...
  • vasziszdasz
    Semmije. Elszállt a vinyó.
  • toto2700
    nem olvastam végig
  • toto2700
    Valószínűleg mert sokszorosa fogy az acer-ből, mint IBM-ből. Te miért voltál IBM szervizbe, mije fosott be a csodagépednek?
  • vasziszdasz
    Érdekes mód bármikor mentem az acer szervízbe, mindig tömött sorok kígyóztak (és anyáztak) a pult előtt, míg az IBM szervízben én voltam az egyetlen kuncsaft (és 5 perc alatt ki is derítették hogy nem a noti hibás, hanem a külön vásárolt vinyó szart be - midnezt mindenféle szla meg garipapír lobogtatás, asztalborogatás nélkül). De te ilyenről honnan is tudhatnál...
  • vasziszdasz
    Szerintem se égesd magad...
  • Hegi90
    Az meg sem fordult a fejedben, hogy nem azért nem hallott olyanokról, mert nem jól informált, hanem azért mert az ilyen esetek nem túl gyakoriak?

Sztem ne égesd magad tovább, de a te dolgod...
  • vasziszdasz
    Hozzád képest még solten is szakember, pedig ő aztán tényleg az ellentéte mindannak amit e fogalom jelent. :D Nálam nem fordult meg sok apple hulladék, de én okos ember vagyok és a más kárán tanulok, ezért inkább utánaolvasok a témának. Neked is ajánlom ezt erősen!

konkretan milyen szakemberekrol beszelsz, akik szerint egy MBP ugyanolyan minosegu, mint egy legolcsobb acer
    Bármelyik. Itt kezdődik a szakember elválása a homo acerensistől. ^^

A dellnél, lenovonál, hp-nál annyival jobb a helyzet hogy mivel van business class részlegük is, a teszkós hulladékukat is megbuherálják ugyanott. Ettől még nem lesz jobb minőségű, csak nagyobb esély van a javítgatásra mint mondjuk az acer-asus mistral színvonalú szabarbárszervízénél.

ami nyilvan azt is jelentene, hogy hulye lenne a dell szar minosegu laptopokat csinalni a nembusiness kategoriaban is
    Hát ez a nagy tévedés! Már maga a mondat is annyira "logikus", mint az hogy zöld a fű, ezért sumaher nyeri a forma1et... Mivel a nagy OEM-eknek van szervízhátterük, ahol a munkások csak naphosszat matyiznak, mert business class gépet nem sokat kell szerelniük, a fizetésüket meg úgyis ki kell perkálni, ezért belefér az idejükbe a gagyik tákolgatása is. A kisebb gyártók meg leszerződnek vmi céggel akire lehet mutogatni hogy hozzájuk vidd a szart ne őhozzá, aztán le is van tudva. Inkább sétáltatnak téged mint hogy a profitjuk 1 fillérrel is csökkenjen.

ilyenekrol nem hallottam
    Na látod ez a baj, úgy jössz ide vitatkozni hogy totálisan felkészületlen vagy a témában. Ehhez képest elég nagy bátorság ilyen "alapokra" verni a nyálad...

a businessclass szo gyakorlatilag egyet jelent a minoseggel
    Ez pontosan így is van. De sokan csak rakás tanulópénz után látják be. Majd te is be fogod, de úgy érzem előtte kihajítasz még pár Ft-ot az ablakon.

ellenben egy businessclass nem is lehet szar
    Lehet, csak míg ennek 0.0000001% az esélye, konzumernél 50+%. Ez a különbség.
  • 5c0rp330n
    nem talalt, nem szokasom szart venni, epp ezert nem is szokott bajom lenni kesobb azzal amit veszek, magamnak nem kell megmagyarazni semmit, mert tudom es latom hogy jot vettem, direkt nem sporoltam semmin ami szamit. a rozsaszin felho pedig pont a te businessclassbuzulasod, amibol abszolut keptelen vagy kilatni.
    "kétségbevonod szakemberek tapasztalatait"
    ilyenkor most magadra gondolsz mint szakemberre? :) es azt akarod mondani hogy tobbezer apple gep fordult mar meg nalad es jelentos reszuk elbaszodott? aligha, ha pedig nem, be lehet fejezni a kodositest, es elarulni, hogy konkretan milyen szakemberekrol beszelsz, akik szerint egy MBP ugyanolyan minosegu, mint egy legolcsobb acer. mert sztem ilyen szakember nincs, mert aki ilyet mond, annal a nagyanyam tobbet ert a laptopokhoz.
    megint csak azt szajkozod, hogy szarok, de nincs semmilyen erved, nincs semmi amivel barmit ala tudnal tamasztani abbol a bullshittengerbol amit mondasz.
    "Ugyanezért cigánykodnak aztán a szervízben is"
    jah, qrvara ciganykodnak a dellnel szervizben. be se kell mennem a szervizbe soha, mert olyan garanciam van, hogy barmikor barmi baja lenne a gepnek, szo nelkul masnapra kijonnek a kerdeses alketreszeket kicserelni, 3 evig. es nem kocsogoskodnek, eleg egy szosz a kepernyo alatt, vagy kicsit melegebbnek erzed a gepet a kelletenel es jonnek is ki, cserelik ki az egeszet. es ez a legalapabb garancia amit csak valaszthattam hozza. ugyanolyan teljeskoru garanciat kapok ra mint egy altalad istenitett latitude-ra kaphatok, a dell nem tesz semmilyen kulonbseget tamogatasban a business es nembusiness laptopok kozott. ami nyilvan azt is jelentene, hogy hulye lenne a dell szar minosegu laptopokat csinalni a nembusiness kategoriaban is, mert qrvasok rafizetes lenne utana a tamogatasuk/szervizelesuk 3 evig. megint olyan dolgot szapulsz amirol halvany fingod nincs.
    " magától leégő mágneses tápkábel? :DD Hányszor is cseréltek aksit meknél ha kiderült hogy szar volt?"
    ilyenekrol nem hallottam, de az apple sem hiszem hogy nagyon ciganykodna a szervizben. alapbol csak 1 ev garit adnak, naluk ennyi a ciganysag.
    businessnel elvaras a minoseg. oke, ez a resze igaz. csak te ezt hibasan tovabbgondolod ugy, hogy a tobbi gepnel nem is lehet elvaras a minoseg, es egy kalap ala veszed az osszeset, pedig hatalmas kulonbsegek vannak koztuk es siman lehet egy consumernek olyan minosege mint mondjuk egy kevesbe strapa businessnek.
    es egyik sem talalt, engem nem etetett meg egyik sem, nekem nagyon ugy tunik, hogy inkabb teged etettek be, nalad a businessclass szo gyakorlatilag egyet jelent a minoseggel es te vagy az aki nem kepes elfogadni, hogy a jo minoseg nem csak es kizarolag a businessclassban fordulhat elo. szerinted olyan elo sem fordulhat, hogy egy consumer gep veletlenul jo minosegure sikerul, mert ilyenkor gyorsan atsorolnak a businessclassba, ugye? ellenben egy businessclass nem is lehet szar. na, pontosan ezt hivjak beetetesnek.