16455
  • Hegi90
    ugyanmár, egyértelmű, hogy ilyen gépeket csak a burzsuj újgazdagok vesznek, ahelyett hogy vennének 150-ért egy asztalit, a maradékból meg valami ultrakönnyű/ultravékony laptopot.
  • Hegi90
    na ez az amit tuti nem vennék meg :D
  • vasziszdasz
    A cikk első mondatában ott a lényeg: a notebook nem éppen optimális platform a játékhoz. Ez így is van.

Éshát a szokásos "jajdejó, ez ugyanannyit tud mint az asztali":
    Játékok szempontjából a processzornál sokkal lényegesebb komponens a grafikus alrendszer. Ezen a téren az NVIDIA GeForce GTX 260M elég komolynak számít, de távolról sem annyira, mint az asztali GTX 260. A reklámszagúan megválasztott név mögött ugyanis nem GT200-ra, hanem a korábbi G92 mobil változatára épülő grafikus kártya van. Teljesítménye nagyjából az asztali GeForce 9800GT (korábbi nevén GeForce 8800GT) szintje alatt mozog egy kicsivel.

És az ára: 400k. Előbb még itt rinyáltál 200k miatt, most hirtelen futja a duplájára is? LOLLER! :DDD
  • vasziszdasz
    Jaja, bekereteztette es felszogelte a falra...
    Mivel folyamatosan a tájékozottság teljes hiányát mutatod, ezért meg se lepődök rajta hogy ezt se ismered. A megoldás a következő: vesz egy cég x db notebookot, erre grátiszba kap még 1-et (nem 5-6 db-ot vesz a cég hogy csak így hozzávágják, de van ilyen). Mivel neki ennyire nincs szüksége, ezért a grátiszt inkább értékesíti. De van hogy amcsiban / egyéb kulturált helyen dolgozó ember megveszi ott a notit (a magyar árnál jóval olcsóbban), áthozza a vámon mint sajátot ("ezt itthonról vittem ki, nem kell elvámolni" ^^), itt meg eladja. Te is olcsóbban jutottál hozzá, ő is keresett rajta. Időnként úgyis hazajön, minek forduljon üres kézzel... És van az a szimpla eset is hogy a cégnél lehet kedvezményesen notit venni (pl. cafeteria helyett választhatja), de neki az nem kell, így hát pénzzé teszi.

Ha mesere vagyok kivancsi, kinyitok egy mesekonyvet.
    A solten összest? ^^

mar vagy 20x leirtam hogy nem volt penzkidobas, teljesen meg vagyok vele elegedve
    Persze, persze... Ezt hívják önámításnak, bizonyítványmagyarázásnak. ^^
  • Solten
    Bivalyerős notebook játékosoknak

• Solten
    "legtöbbször 1, van aki ki se bontotta"

:DDDDD Jaja, bekereteztette es felszogelte a falra... :DDD

"Aki ilyet vesz az legtöbbször vigyáz is rá, ezért nemcsak a minősége miatt, hanem a törődés miatt is fényévekkel jobb állapotban van mint egy azonos korú, de akár vadiúj teszkós fos."

Ha mesere vagyok kivancsi, kinyitok egy mesekonyvet. Ez is valamelyik konyvbol valo??... :)))

#7351: mar vagy 20x leirtam hogy nem volt penzkidobas, teljesen meg vagyok vele elegedve...
  • vasziszdasz
    Akibe - veled ellentétben - szorult igényesség, az nem vesz teszkós szart se újonnan, se használtan. ^^

Nem az a lényeg hogy hány gazdája volt (legtöbbször 1, van aki ki se bontotta), hanem hogy milyen állapotban van. Aki ilyet vesz az legtöbbször vigyáz is rá, ezért nemcsak a minősége miatt, hanem a törődés miatt is fényévekkel jobb állapotban van mint egy azonos korú, de akár vadiúj teszkós fos. Az enyém pl. 3 hónapos volt, az aksijában 1 (azaz: egy!) töltési ciklus volt. Mindezt kb. féláron.
  • Solten
    Hello. MSI GX623X-028HU.

Eros CPU (Core 2 Duo P7350), Mobility Radeon 4670 a legalkalmasabb jatekhoz.
  • Solten
    Ja oke. Szedd ossze magad es probalkozz meg valami ertelmes valaszt adni... Mi van azokkal akikbe -ellentetben veled- szorult egy kis igenyesseg is, es nem hasznalt masodkezes, harmadkezes, (stb. ki tudja hany gazdaja volt) vackokra vagynak?
  • vasziszdasz
    Semmivel nem rosszabb mint egy Acer vagy FuSi Amilo. De nem is jobb. Ez egy konzumer gép. Egyedül annyival jobb ezeknél, hogy mivel a Dellnek van business kategóriája is, amihez van rendes szervízháttere is (hogy van-e olyan jó mint az IBM-é, azt nemtom), ezért lehet reménykedni benne hogy jobban megcsinálják mint az Acer szervizében - és egyáltalán elismerik a hibát, nem csak "ez feature" jelszóval azonnal passzolják vissza. De semmi több.
  • sz4bee
    Ja bocs látom, hogy nem tudsz másikat mondani. Akkor ezek szerint jól választottam mert az én elvárásaimnak ez az egyik legjobb laptop...Azt azért nem mondhatjuk el erről a laptopról, hogy egy megbízhatatlan szar! Nem így van?!
  • sz4bee
    Itt az a lényeg, hogy nem akarom felhozni albérletbe az asztali gépet. Ide meg nem akarok venni asztalit mert nyáron nem lenne használva. A legjobb megoldás a laptop amit ha akarok haza tudok vinni és ha úgy adódik akkor be tudom vinni a suliba. Mindenféleképpen laptopot akarok venni mert ez a kényelmesebb megoldás. Akkor ezek szerint te azt mondod, hogy ez annyira nem megbízható és nem is a legminőségibb. Körülbelül egy hónapja nézegetek laptopot és eddig a DELL Studiot, DEll Studio XPS-t és ezt a HP-t találtam a nekem legmegfelelőbbnek. Esetlen tudsz-e olyan ajánlani ami ebben az árkategóriában van, új, és az elvárásaimnak megfelel amiket írtam az előző hozzászólásomban?
  • sz4bee
    1 kérdés, hogy ebből van több konfiguráció vagy csak egy féle pavilion dv-6 1130EH van? Nézegettem neten és csak egyet láttam...
  • vasziszdasz
    Nem túl jó. Ez abból fakad hogy nálam a minőség, megbízhatóság az első, minden további ezután következik. Neked nyilván játékra kell a noti, azért ilyesmiben gondolkodsz. Játékra nem tudok jobb vételt mondani a konzumer cuccoknál, DE(!) azt mindenképp tudni kell hogy a minőséget azt akkor is beáldozod ha egy neves OEM gyártó (Lenovo, HP, Dell, Toshiba, FuSi) konzumer sorozatát választod a csak konzumer gépeket gyártó Acer, Asus, Gericom, Clevo, ECS, Advent, stb helyett. Vagy játék, vagy megbízhatóság. A kettő együtt milliós árcédulánál kezdődik, és ilyeneket nem is nagyon szokták eladni (aki ilyet vesz az tudja miért veszi, nem nagyon gondolja meg magát), így alkalmi vételben kb. a fehér holló előfordulási gyakoriságával vetekszik. Ezért mondom azt hogy játékra nem érdemes notit venni. Ha LAN partira kell cipelgetni, akkor egy HTPC miniházba is lehet korrekt gépet építeni, ha neccesen is, de megfelelő hűtésről is lehet gondoskodni. Ezek se sokkal nehezebbek mint a 4-6 kilós konzumer DTR gépek. Ha meg csak otthonra kell, akkor érdemes aludni rá egyet, és megvárni míg elmúlik a "nekem is legyen notebookom" érzés, sokkal olcsóbban kijössz asztali géppel, később is fejlesztheted, elfér benne a hűtés - magyarán minden megvan benne amit egy játékos DTR géppel nem kapsz meg.
  • sz4bee
    Kellett választanom egy adott értékbe laptopot. Én a Studio XPS-t választottam. Kb. 1 hónapja várom, hogy megkapjam egy cégtől. Ma adtak egy listát amin van kb. 30-40 különböző laptom. Ha erről választok akkor valószínű, hogy megkapom 1-2 héten belül. Csak ezen a listán nincs olyan Dell. Én már korábban nézegettem ezt a HP-t de valamiért szimpatikusabb volt nekem a Studio XPS, de ez is nagyon jó lesz nekem. Akkor maradok ennél a HP-nál. Most nincs kérdésem, de hogy ha lesz akkor majd hozzád fordulok. köszi
  • hykao #7353
    Nekem ilyen laptopom van. Eddig minden oké vele. A játékok elég jól futnak, bár a legújabb lövöldék engem hidegen hagynak. :) Ha van konkrét kérdés, tedd fel. (Amúgy, hogy érted, hogy XPS-t nem fogsz tudni kapni? :O)

Ha ma vennék gépet, akkor a Toshiba A500-134 vagy a Dell XPS 1640-es futna be a mostani HP előtt...
  • sz4bee
    Mi a véleményed a HP Pavilion DV6-1130EH laptopról? Én eredetileg egy DELL Studio XPS-t akartam, de valószínű, hogy olyat nem fogok tudni kapni. Annyira nem fontos nekem a mobilitás mert nem fogom minden nap vinni magammal, így az aksi se fontos annyira, bár nem hátrány ha sokáig bírja. Szeretnék még rajta filmet nézni és néha játszani ( tudom nem arra való :)). Igazából mindenki véleményére kíváncsi vagyok. köszi
  • vasziszdasz
    Nemtom hogy vagy rá képes, de valahogy mégis összehordasz ennyi baromságot. A videokártya topikban is kiröhögnek téged, itt is. Még az ilyen egyszerű példákat se érted mint a kínai cipő vs Adidas, akkor hogy is tudnád megérteni a notebook témát? És így akarsz tanácsot adni másoknak?

Csak a konzumer gépeid szarok, a ThinkPad az pont ennek ellentéte. ^^ Igen, vegyen ilyet (vagy Dell Latitude, FuSi Lifebook) használtan az aki jót akar és olcsón. Lentebb linkeltem egy X200t-t 200k-ért, bolti ára 500k lenne, és még használtan is több rajta a gari mint amennyit a szaros acereden újonnan is kaphatnál. Persze te már kidobtad a pénzedet az ablakon meggondolatlanul, mostmár hiába szeretnéd visszacsinálni, nincs olyan hülye aki megvenné tőled, így inkább meséket gyártasz a tévedésed megindoklására. De legalább ne terjesztenéd, ne hülyítenéd ezzel azokat a tanácsért ide forduló embereket, akik nem az ablakon akarják kidobni a pénzüket, hanem valódi notebookot akarnak venni.
  • Petee87
    Játékra és multimédiára is, asztali gép helyett.
  • toto2700
    mire akarod használni?
  • Petee87
    Sziasztok. 3 laptop közül nem tudok választani, mindegyiknek más az erőssége. Ezekről van szó:

Toshiba Satellite A300-1ND (szép és erős processzor)
    MSI GX623X-028HU (erős videokártya, gyengébb proci)
    MSI GX620X-0W2HU (gyengébb videokártya, erősebb proci)

Szeretném segítségeteket és tanácsotokat kérni, persze amennyiben hasonló ár és teljesítmény kategóriájú tippetek van szívesen venném.
  • Cowboy03
    erre a válaszra én is kiwi vagyok (:
  • Solten
    Uristen, hogy vagy kepes osszehordani ennyi orditoan kapitalis baromsagot? Pick szalami, kinai cipo, forma1... Inkabb arra lennek kivancsi te "zsenialis langesz", hogy mit tanacsolsz azoknak akik nem hajlandoak (vagy nincs ra lehetoseguk) kidobni tobb mint 200k penzt egy sz@ros laptopert.
    Vegyenek egy hasznalt sz@r Thinkpadot? :)
  • vasziszdasz
    Eldöntheted. Mint ahogy azt is hogy biciklivel benevezel-e a forma1-be. De akárhogy is döntesz, attól még nem való oda.
  • vasziszdasz
    Magadról beszélsz öcsi, nem esett még le?
  • vasziszdasz
    Solten kidobta a pénzét egy vacakra, de már nem tudja visszacsinálni, így most magyarázkodik hogy miért is nem volt pénzkidobás, de még saját magát se sikerül beetetnie ezzel. :) Van akinek ez az élete...

A másik tévhit hogy egyik márka jó, a másik nem. Nem márkák vannak, hanem kategóriák. A FuSi Amilo egy teszkós szar, ugyanakkor a FuSi Lifebook nagyonis minőségi darab. Persze vannak márkák ahol csak teszkós cuccokat gyártanak, ilyenek pl. az acer, asus. Ezek a kínai cipő által mutatott irányvonalat követik az Adidas és Nike helyett. Szar, de olcsó, ez kell a parasztnak. És be is jön a számításuk, ahogy a párizsira is nagyobb a kereslet mint a Pick szalámira. Ezzel nincs is semmi baj, csak azzal hogy jönnek az ilyen solten félék és meg akarják magyarázni hogy a párizsi van olyan jó mint a Pick szalámi...

// Nekem is HTC Touch Diamondom van, sose volt szervízben. Pedig párszor már leejtettem, és 3rd party appokkal is szarrá van installálva. :)
  • Solten
    te mindenhol kirohogteted magad...
  • Solten
    "A nálad okosabb ember az én vagyok"

• vasziszdasz
    Látom a videokártya topikban is kiröhögtetted magad. Csak így tovább!
  • vasziszdasz
    És főleg nem a tied. A nálad okosabb ember az én vagyok. Mondjuk nálad mindenki csak okosabb lehet. ^^
  • Solten
    Senki nem irt olyat hogy jatekra valo lenne. De konyorgom hadd dontse mar el a felhasznalo hogy mire akarja hasznalni a nyomorult termeket, ne pedig xy "langelme" dontse el mire valo meg mire nem...

Ezert is van szazfele termek a piacon, a felhasznaloi igenyeket probalvan kielegiteni.
  • Cowboy03
    én hiszek neked, itt nem erről van szó, rájöttem. Csupán arról van szó, ki és hogyan találkozik egy adott termékkel/márkával. Te neked pl nagyon jó tapasztalataid vannak az acer laptoppal kapcsolatban. vasziszdasznak meg nem. Most két lehetőség van:
    1: te kifogtál egy nagyon jó szériájú gépet, ami nem nagyon akar se felmelegedni és se nem akar tönkremenni.
    2: a másik lehetőség meg lehet egy adott időszakban az acer fosokat rakott össze, ezt az időszakot vasziszdasz barátunk nem bírja kiverni a fejéből. Valszeg ekkor látott sok felháborodott embert acer meg asus laptoppal a kezében vörösödő fejjel egy szervizben.

Most ugyanez a helyzet nállam is, csak PDA-val. Van htc diamondom, és minden kurva anyja baja elő jön, multkor visszamentem egy szervizbe, mert már elegem volt, és elmondtam a srácnak, hogy mi bajom van a teloval. A srác egyszerüen nem akarta elhinni h ilyet meg ilyet csinál. rajtam kívül 3 ismimnek van ilyenje, mindegyik baszakodik. De az enyém azért sztem mert vodánál vettem.

ezzel csak annyit akartam mondani, hogy én úgy nem fogok a büdös életbese többet htc-t venni, ahogy vasziszdasz nem fog a büdös életbe acer laptopot venni. Ennyi. Ez az elektronika. Valakinek szerencséje van és bejön, meg fasza minden, valakinél meg egy szar, amit jol megtapostak aszt fos lett belöle. És ez mindenre igaz lásd pl autók.

Akármit mondtok, de vasziszdasnak meg abban van igaza, hogy egy laptop nem játékra való. Erre sajnos nekem is rákellett jönnöm.
  • Solten
    "Hova?"

Azt majd eldontik nalad okosabb emberek, ezen ne stresszeld magad... Meg kulonben sem a te dolgod, ki, mikor, hova...
  • vasziszdasz
    Hova? Munkahelyen, szarás közben elég a tetris PDA-n, ott úgyse nyom végig egy C&C kampányt az ember, otthon meg ott az asztali gép is, minek bohóckodno notival? Hol akarsz te máshol játszani? A puszta közepén biztos nem, oda kevés a fél órás aksis üzemidőd. ^^
  • Hegi90
  • Solten
    Jatszani IS-t irtam... Nyilvan kenyelmetlen magaddal cipelni egy asztali gepet...
  • vasziszdasz
    Eldöntheted azt is hogy igény(telenség)ed van trabanttal indulni a forma1-ben...

Aki játszani szeretne az vesz egy asztali gépet. Olcsóbb, jobb, fejleszthető.
  • Solten
    "Ez így van, ezért mondom már régóta hogy notiban el kell felejteni a játékot, az a problémák fő oka."

Kinek mire van igenye. Ezt eldonti a felhasznalo. Ha valaki jatszani is szeretne, vesz MXM modulos gepet, ha valakinek a konnyu hordozhatosag a szempont, es a hosszu akkuido, az vasarol valami masinat Intel IGP-s foschal...
  • vasziszdasz
    Inkább annak aki 1-nél több notit látott életében, és lehetőleg van összehasonlítási alapja is, nemcsak 1 acerből kiindulva hasraütéssel mondja meg a frankót. ^^
  • Solten
    Annak higgy akinek a kezeben van a termek, mindennap hasznalja. Szemelyes tapasztalat a legjobb szerintem.

Vagy higgy a fogalmatlan divatfikazo emberszabasuaknak...

Te dontesz...