Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hykao
Nos IPON-on írták a fórumban, hogy hamarosan górcsõ alá veszik az új HP dv6-ot!
hykao
Ádi bazz ne gondolkodj ezekben az MSI-kben és ebben az ASUS-ban! 160-ért vagy a Solten által is sokat linkelgetett HD3650 vidkártyás ACER, vagy pedig a kicsit márkásabb HP dv5-1120eh/1140eh 2 év garival...no és az utóbbi idõben itt sok vitát kiváltott jó kis elõtelepített, árukapcsolt Vista op.rendszerrel. 😛

(mondjuk én a helyedben egy kicsit több pénzért erõsebb gépet vennék...pl. 230-ért már hétnyelvenbeszélõ ACER-t kapsz, vagy 260-ért az új HP dv6-1130eh-t)
Adi
Na jó.. körül néztem. Ezeket találtam:
A lenti MSI
Asus
160 ezerért és adnak hozzá ajándékba egeret és táskát viszont 3gb ram van benne csak és 250 gb vincsi de a proci és grafikus kártya elvileg kicsivel erõsebb mint az MSI

Vagy még van még egy MSI GX610PX-059 174ezer De ennek a procija elég gyengus elvileg.
Processzor: AMD Turion 64 X2 TL-60, 2.00 GHz
Kijelzõ: 15.4 " WXGA (1 280 x 800)
Memória: 3,072 MB DDRII 667MHz
Merevlemez: 320GB 5400RPM/min SATA
Grafikus kártya: ATI Radeon HD2600, 256 MB
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti DL
Extra: 1,3Mpx kamera, 4 x USB 2.0, Express Card, 1 x HDMI
Egyéb: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth®, Operációs rendszer nélkül
Most ajándék táska és egér!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
Sziasztok!
Kérdezném, h egy ilyen gép megéri az árát?
MSI
Illetve, h ezen elfut egy-két játék?!(persze nem max. grafon)
Illetve mennyire megbízhatók az MSI-k?!
Néztem a listát(erõsorrend) és ennél jobbat ilyen áron nagyon nem találtam. Ha volt is az is 170 ezer körül volt már. Viszont azokba nem volt 4gb ram.

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

5c0rp330n
nincs az már egy év, 5 hónap még a 7-ig, és gyakorlatilag abban a pillanatban, hogy azt kiadták, a vista halott. illetve már most is az, sosem volt életképes oprendszer. gyakorlatilag ami változást hoz az xp-hez képest, az összességében a semminél is sokkal rosszabb.
valszeg egyébként én is kapok eredeti vista64-et a laptop mellé, gyakorlatilag teljesen értelmetlenül, napok-hetek kérdése lesz, amíg a kukában landol, "jóesetben" 1-2 hónap, amíg a win7-et kiadják, ha lusta leszek rátenni valami értelmesebb rendszert addig.
rühellem az ilyen árukötéseket, dögöljön meg minden féreg, aki egy ilyen totálisan értelmetlen fos megvásárlására is kötelez az amúgy jó kis laptop mellé. ezenkívül még valami alap office fosra is köteleznek, az is olyan dolog, amit soha az életben nem fog használni az ember.

hát jah sok helyen olvastam én is a winfos 7 esrõl. azt mondják gyorsabb lesz mint a vista, de szinte mindenhol leszögezték hogy ez csak a windows alkalmazásokra vonatkozik. Ahol komolyabb grafikus vagy memorikus dologra van szükség teszem azt játékoknál a vista és a 7 es winfos is alulmarad az Xp-vel szemben. abban nem vok biztos hogy tényleg jobb az Xp de tény ami tény egyéb alkalmazás téren nem sok elõrehaladás van a vista-7 között, legalább is a béta tesztek alapján

ACER Aspire 6930G 644G32NM

Gideon Wieth
Nekem a windows 7 3 hónapig volt fennt még a bétatesztek alatt. Emellett a Vista is fennt volt 3 hónapig mindkettõ tesztelés céljából. A gép amin futottak nálam az a következõ volt. AMD 3100+ 1,8Ghz proci 1,5 giga DDR ram és Nvidia 7600 Gs...

Összességébe a Win 7 kinézete nekem jobban tetszett de nem ez a lényeg. Teljesítményben a Win 7 verte a vistát. Jobban kihasználta a gépet, nem voltak érthetetlen lefagyások. A játékokban látható különbséget nem éreztem a kettõ között. Összességében a Win 7 jobban kihasználta a gép memóriáját ennél fogva volt érezhetõ a munkafeladatok gyorsabb elvégzése is. egyszóval, szerintem a Win 7nek kellett volna lennie az XP után következõ Oprendszernek. A vistánál sokkal jobb lesz szerintem mindenesetre

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

xNoodlex
Azt írtam: "valószínûleg", mert mindenhol jókat írnak róla, de aztán lehet mire kijön tényleg nem lesznek annyira elszállva tõle. Viszont ha tényleg jó lesz, inkább az újabbat használom(ilyen vagyok, szeretem mindig az újabbat), bár a Vistával sincs semmi bajom.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Solten
Solten
"nekem pl. se kedvem, se idõm op.rendszer után nézni, lelopni a netrõl, krekkelgetni, szarakodni vele...(megéltem már a DOS-tól kezdve, Win 3.1 és win95-ön át mindenféle MS op.rendszert)...mára már beleuntam ebbe a mizériába"

en is...

"bár voltam akkora fasz, hogy idõt fordítottam a Win7 RC1 felrakására"

en is...

Saor Alba

hykao
Miért kéne egy év múlva lecserélni a 7-re? 😮
hykao
Van dvd író a gépben, sõt még felirat(kép) gravírozó is...nem muszáj mindent a vinyón tárolni...

Op.rendszer ügyben: kinek a pap, kinek a papné...nekem pl. se kedvem, se idõm op.rendszer után nézni, lelopni a netrõl, krekkelgetni, szarakodni vele...(megéltem már a DOS-tól kezdve, Win 3.1 és win95-ön át mindenféle MS op.rendszert)...mára már beleuntam ebbe a mizériába...(bár voltam akkora fasz, hogy idõt fordítottam a Win7 RC1 felrakására - mert hallgattam az általános akadékoskodó, Vistát divatból fikázó felhangokra 😄)...nekem jobban esik (és tegyük hozzá, hogy az átlag Notebookot magának kitaláló vásárlónak is, aki azt se tudja mi a rák az az op.rendszer...), ha ott a jogtiszta op.rendszer fent a gépen, vásárlás után 15 perc és használatkész, minden "szir-szarral", és ott a helyreállítási partíció, ha gubanc lenne...de Vistával pl. nem volt (hangsúlyozom, hogy 32 bitessel...és nem véletlenül 32 bitest adnak ált. a gépekhez...)
Persze ha valakinek van kedve és energiája a számára megálmodott op.rendszer netrõl lelopásához, majd személyre szabásához, driverek utáni vadászatához stb. nosza rajta...de ezt megteheti akkor is, ha kap op.rendszert a gépéhez, az op.rendszer ára meg elenyészõ a gép árához képest ma már...a személyre szabást meg lehet oldani az elõretelepített op.rendszerrel is adott esetben, és kevesebb energiával, mint a 0-ról indulás esetén.
Solten
pista ultimate tele van olyan sok folosleges szemettel amit az atlaguser ugy sem hasznal. Home Premium a legjobb egy laptopra szvsz.

Saor Alba

Solten
"Ismerõsöm tegnap vette meg a laptopját szintén elõre telepítettel és hogy mi minden szart rá nem raktak neki..."

Ez gyartofuggo, persze mindegyik pakolgat ra "sajat szoftvereket" valamelyikeken( pl Sony) szinte lepusztithatatlan szemetek vannak.

"Sokkal jobb saját, testreszabott rendszert használni."

Egyetertek.

Saor Alba

ezzel én is egyetértek! olcsóbb a gép elõretelpített rendszer nélkül (valamelyest) másrészt pedig ha már vmi op rendszer van rajta akkor legalább fullos változat lenne (pl vista ultimate) a driverek pedig ugy is ott vannak neten. ha meg nem akarod vagy nemt ud emgkeresni õket akkor még mindig ott vannak a driver kezelõk (pl driver genius)

xNoodlex
Látom nagyon az elõre telepített op rendszer mellett vagy, pedig szerintem semmi elõnye (persze azon kívül, hogy jogtiszta lesz). Anno az XP-t megvettem, de igazi elõnyét nem nagyon látom a tudaton kívûl, hogy nekem eredeti van. Most meg, ha megvenném vistát, egy év múlva valószínûleg cserélhetném le a 7-re. Ismerõsöm tegnap vette meg a laptopját szintén elõre telepítettel és hogy mi minden szart rá nem raktak neki... Ha meg újratelepíted már ott vagy mintha semmi nem lett volna rajta. Sokkal jobb saját, testreszabott rendszert használni.

lacibacsi
Néztem a dv5-1120eh-t is. Az csak 2 GB RAM, a 6735 3 GB. A vinyó 160 GB, kontra 320 GB. Az ár: 10 rugóval (átlagosan) többe kerül a dv5-ös.
Sajnos a 150 (végsõ esetben max 160) ezres keret nagyon lekorlátoz. Értem amit mondasz, és a minõség tényleg többet ér. A memória méretével még ki is egyeznék, de a 160 GB vinyó elég kevésnek tûnik Egy csomó e-könyv és egyéb tanulást segítõ szoftver menne rá, no meg a kollégiumi létet megalapozó<#wink> zene, film és néhány játék. Az asztali gépembõl kiindulva ez nagyon kevés lesz hozzá... Olyan üzletet eddig meg még nem találtam, ahol a 1120eh-ba nagyobb vinyót tennének opciósan (mindenféle garanciavesztés nélkül...)

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

hykao
Neked is, mint az elmúlt napokban már annyiszor: miért vennél ilyen gépet? Ott vannak ugyenennyiért az újabb, megbízhatóbb, erõsebb, 2 év garanciás, HASZNÁLHATÓBB op.rendszeres (Vista) HP dv5-11XX sorozat tagjai! Már egy dv5-1120eh-val is sokkal jobban járnál, és a kérdésed is okafogyottá válna! (driverek, op.rendszer)

Megveszel egy dv5-1120eh-t, bekapcsolod, kb. 15 perc, és máris feláll a teljesen feldriverezett magyar Vista op.rendszer...miért szívnál a régebbi modellel?!
hykao
A HDMI-n is kell, hogy menjen a hang ez esetben. Az nV kártyáknál gond volt ezzel más gyártóknál, mert pl. a 9600-as kártya nem vitte ki a hangot a HDMI-n keresztül alapból, ha jól tudom, ám a HP-knél ez nem volt gond, ezeknél valahogy megoldották. (az én 1199eh-mon is kimegy a hang is HDMI-n keresztül)
A HD4650 esetében szerintem ez eleve megoldott már, HP-tõl függetlenül is. Illetve a fülhallgató kimenetet tudod átállítani SPDIF kimenetre szoftveresen hangkártya driverbõl.

A másik kérdésre: én a saját billentyûzetét használom egy USB-s egérrel játék esetén. Filmnézéshez pedig ott (vannak) a HP-khez adott távírányító(k). Ha jól emlékszem mind az új dv6-1130eh, mind pedig a dv7-2090eh esetében kettõt adnak a gép mellé, egy mobilt, amit be lehet rakni a gép kártya-bõvítõhelyére, és egy normál méretût, otthoni használatra. (az én dv5-1199eh-mhoz csak mobil távvezérlõ járt)
A távirányítóval egyébként akár a Media Player Classic Homecinema (én ezt használom, fõleg HD filmek hardveres lejátszására) is vezérelhetõ, sõt a gép is kikapcsolható. (a távirányító egyébként további érv volt nekem a HP mellett...)

dv6 vs. dv7 ügy: engem spec. nem zavarna a csak 250-es vinyó...most õszintén, mire nem elég az? ha nem zavar a nagyobb méret és súly (hordozásnál), ill. nem vagy egy hardcore FPS játékos, akkor talán érdemes elgondolkodni a nagyobbik gépen, 10 ropi ide vagy oda ennél az árkategóriánál szinte semmi...és elméletileg a nagyobbiknak hosszabb kéne, hogy legyen az üzemideje a bikább akksi és az energiatakarékosabb LED-es kijelzõ miatt.

...de persze tényleg jó lenne már végre teszteket látni róluk valahol...
lacibacsi
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne a FreeDOS-szal, vagyis Windows nélkül kínált laptopokkal kapcsolatban. Történetesen egy HP-rõl lenne szó...

A kérdésem az, hogy a szükséges drivereket adják-e ezek mellé, vagy azt külön kell letölteni, illetve, hogy oprendszerben a Vista, vagy az XP a jobbik választás.

És mégegy kérdés: Van-e valakinek rossz tapasztalata (vagy éppen jó) ezzel kapcsolatban: HP 6735s?

köszönöm!

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Gideon Wieth
Akartam én is mondani valszeg nem nálad van a hiba. Nálunk router van és mindenféle telepítés nélkül bedugtuk a netet egy laptopba és ment . 😊

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Zsolti9014
közben úgy tûnik, kiderült, hogy a szolgáltató a "ludas"

Hajrá Magyarország!

Egy valami nem tiszta. Nem találok SPDIF kimenetet a notin. Dekóderembe nekem viszont csak spdif és optikai bemenetek vannak. Namármost ha a hdmi-n kimegy a DTS (kimegy?)a TV-be, akkor a TV-n lévõ spdif out-on átmegy a DTS hang a dekóderbe?
Zsolti9014
Következõ lenne a kérdésem (kicsit off):

Kábelnet van az asztali gépen. Ezt szeretném használni a laptopon, melyen a win tûzfalát kikapcsoltam, helyette sygate-et használok, ugyanúgy mint az asztalin. Ha csak simán átdugom a netkábelt a laptopra, nem kap hálózati címet, nincs kapcsolat vagy korlátozott. Segítséget elõre is köszönöm!

Hajrá Magyarország!

Végül is tök igazad van. De a nagyobbikban viszont csak 250GB a HDD. Ha van idõm és komolyabban játszok, akkor viszont HDMI-n raknám ki egy 47"-os Fullhd LCD-re 1:1 PixelMap-ba. Még is más. Így szerintem inkább a 1130eh lenne a nyerõ. Vagy nem? Már nem tudom.<#idiota> Te ebben az esetben melyiket választanád? Tényleg, ha összelövöm a TV-vel, akkor játékra, milyen egeret és bill-t ajánlanál hozzá? (Valami költségkímélõ de ergonomikusabb megoldásra gondolnék, szerintem usb vezetékes is ok lenne, mivel tv-user-noti háromszög max kb,2.5m-2.5m kényelmesen.)

Na, tovább nem fárasztalak, és kösz elõre is.😊
hykao
Hát az biztos, hogy a 1130eh natívban gyorsabb, de azért az 1GB DDR3 ramos HD4650 bõven elég ahhoz, hogy élvezhetõ sebességgel és képminõségben fussanak a játékok még a nagytestvér 1600x900-as natív felbontása mellett is (gondolj bele, hogy az MSI GX620 esetében egy 9600-as kártyának kell megküzdeni az 1680x1050-es felbontással...) illetve szvsz valószínûleg a dv7 tovább bírja akksival a +2 cella és a kisebb fogyasztású LED-es kijelzõ miatt, mint a dv5-1130eh.
Solten
Hogyne emberek, adjatok ossze a magonkenti orajelet... <#rolleyes> OMG.

Saor Alba

Gideon Wieth
Nem együtt ennyi csak megosztják egymás között és ezért gyorsabbak sokkal ? Nem hiszem hogy a 4 magos 1,8as procik 7 ghz-sek lennének. Vagy tévedek ?

am régóta meg akarom kérdezni hogy laptopok nál pl egy core 2 duónál a 2(+-0,3) Ghz az a magonkénti órajel vagyis a tényleges teljesítmény 4 Ghz vagy ennyire képes a 2 mag együttvéve?

Utána nézve abszolút nem éri meg. Nehezebb, többet eszik, és natívban már sok a gpu-nak, mobil 4650 DDR3 ide vagy oda. Sokkal inkább 1280*800 DV6-1130eh, + 1gb ram.
Solten

Saor Alba

hát vegyesen játékra is és nagyon maximum 230 eret szánnék rá

A Lenovo 3000 sorozat az ugyanolyan fos mint bármelyik acer / asus. Ez a Lenovo teszkós szériája, nem kell sokat várni tõle.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

aza ynnira rossz??? (tom hogy IBM de attól még?)

Gideon Wieth
már ketten vagyunk 😊

Gideon Wieth
akkor ez félreérthetõ volt. arar gondoltam hogy milyen hamar megy tönkre vagy meddig bírják ilyenek 😊

IBM ^^

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

melyik márkát ajánjátok notebookba? mert max 250 ért akarok venni fõleg mindennapi használatra meg játékra notit. csak nem tom milyen márkában kéne gondolkodni. én asusban és msi ben találtam jókat de nem értek annyira a hardverhez.
MSI http://www.ipon.hu/webshop/product/msi_gx620x_063hu/31966
gyengébb MSI http://www.ipon.hu/webshop/product/msi_ex623x_080hu/37054
asus http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_x61sl_6x083/40840

szeretném kérdezni h pl az MSI nkem milyen a szervízháttere és melyik gyárnak itthon milyen szervize van

Az értékállósággal kapcsolatban, mint mindenhol, itt is minél drágább újonnan, annál többet veszít az árából. De gondolom nem azért veszed a notit, hogy eladd 1-2 éven belül, 5 év múlva meg már eléggé másodlagos, hogy 50, vagy 60ezerért tudod eladni. Szerintem inkább az a fontos, hogy ne kelljen folyamatosan szervizbe cipelni és rákölteni a fél házat. Szóval szerintem ez ne legyen az elsõdleges szempontok között. Amúgy pedig praktikusság szempontjából ha van otthon egy x360 (amin minden sokkal szebben elfut, mint az 500ezer alatti notebookokon) és egy használható asztali PC, akkor szvsz legyen laptop a hordozhatósága miatt.

Solten
Felteszed a 64bitest, mukodni fog a 32bites liszenszevel...

Saor Alba

xNoodlex
Mondjuk nekem vásárlásnál az volt az egyik kitétel, hogy ne legyen rajta elõre OS. Jobb lenne, ha legalább 64 bitest raknának rájuk. Ha megveszem és esetleg késõbb váltani akarok 64-re (pl. memória bõvítés miatt), akkor semmire nem megyek a jogtisztasággal.

Most azon filózom, hogy a 17" LED háttérvilágításos fullhd (1600*900) + 8 cellás akku + ujjlenyomat-olvasó meg ér-e 10e Ft felárat? <#confused>
Hivatalos oldal termékbemutató: KATT
Én már írtam is a boltnak. (igaz az árfolyam bizonytalan, de az ÁrFAcsarás +5% az biztos, ha minden igaz már júniustól...)
Gideon Wieth
köszönöm ..:Hát majd nyáron kiderül mi lesz... 😊

Mennyire értékállóak ezek a laptopok ? Úgy értem hogy a családban két ágon megy a vita. Apám nagy gép vásárlására voksol erõteljes nagy gépére, mert azzal szerinte többre megyek. Anyám a laptopra az egyetem miatt ... Én meg így is ugy is jól járok 😄 Csak nem tudom egy X360 mellé meg egy közepes erõsségû gép mellé egy erõs laptop lehet jobb választás lenne 😊

hykao
A rend kedvéért itt a HP dv6-1130eh linkje is: KATT
Szerintem a viszonylag jó árfolyam miatt ennyi a kezdeti ára. (A hamarosan bevezetendõ áfaemelésrõl nem is beszélve.)
Solten

Saor Alba

hykao
250 körül már ne vegyél ilyen videokártyás gépet sztem...ragaszkodj a HD4650-hez 1GB DDR3 rammal... 😊
hykao
Konkrétan errõl az ACER-rõl beszélek (ha nem tévedés a videokártya): KATT

A HP 1130eh-t meg már linkeltem korábban.
Gideon Wieth
Be tudnád linkelni a gépet amit ajánlasz ? 😊

GeForce 9600M GT vagy Mobility Radeon HD 4570 a jobb graf kártya ? néztem a listát az a 9600-t írta jobbnak. De ott csak a shader speed meg a memory bus volt jobb a többiben a Radeon-t láttam jobbnak.