16455
-
#7288 BIOS-ban állíts be, hogy folyamatosan menjen a venti! Ha kikapcsolom ezt az opciót, az én gépem is ezt csinálja...
Más: nagyon irigylek itt pár embert, hogy ennyi ideje van a fingot hosszasan - szinte véget nem érően - köszörülni... :) -
#7287 Udv! Probalkozz esetleg egy BIOS frissitessel, hatha megoldja a dolgot. Kapd le a hatlapjat, tisztogasd ki a ventillatort, szellozoracsokat, szep kis pormennyiseget kepesek osszegyujteni ezek a kis vackok. Nezd meg nincs-e a szellozes utjaban-e valami, stb. -
#7286 Sziasztok!
Van egy K50AB-SX010L notebookom!
Nem tudom melyik ventit hallom benne, a prociét vagy a vidkariét, vagy ebbe csak egy van a lényeg, h elég zavaró!
Pontosabban csak az zavar benne, h nem egy sebességgel forog, hanem ide oda szabályozza. Ez se lenne baj, ha pl játszom logikusan jobban pörgetné és pl a win alatt kevésbé, de ahogy pl most írom ezt a post-ot kb 12x kicsit megpörgeti, majd lelassítja és hosszútávon ez idegesítő!
Nem lehet vhogy ezt szabályozni?
Sőt hozzá se nyúlok percekig, akkor is öszsevissza szabályozza. -
vasziszdasz #7285 Mivel az ove, az az isten, a tobb fosch
Ezért sztárolod az acert. ^^ -
vasziszdasz #7284 Te is vehetnél, ha nem a teszkóban szórnád el a pénzedet vmi gagyira, hanem utánajárnál a témának. Így viszont csak a megmagyarázás jut. ^^ -
vasziszdasz #7283 Nembaj, ha felnősz majd megérted.
Ha nem flémelsz, akkor nincs is mire visszaszólni, ugyebár...
ebbol egy mocskos szo sem igaz
De igaz, minden. Persze aki fanboy, és elvakult a marketingrizsától az nem lát át a rózsaszín felhőn, bizonyára te is dobtál már ki pénzt ilyenre, most pedig meg akarod magyarázni miért is nem volt rossz döntés az. Nem sok sikerrel. ^^
Nem az én bajom hogy te hasraütésre és elvakultságra "alapozva" kétségbevonod szakemberek tapasztalatait, de a tagadástól még nem lesz igazad. Ez van. Nem látni kell 1 db apple meg egyéb terméket, hanem 100-asával, 1000-esével kell látni hogy abból bármi következtetést le tudj vonni. Erre te nem vagy alkalmas, mert csak 1 példányról beszélhetsz, ami véletlenül vagy jó vagy nem, nem reprezentatív semmilyen téren.
a temaban nem nagyon erdemes a veled valo vitara egy szot se pazarolni
Érvek nélkül nem is, az biztos.
egy MBP (400k-rol indul kb 15"-ban) vagy XPS (ez csak mondjuk 300k) hol olcso?
A milkás p-s TP-khez képest baromi olcsó.
akkor meg miert ne lehetne jo a minoseguk?
Lehetne, ha lenne. De nincs. Direkt nincs. Azért hogy a költségeket alacsonyan tartsák. Ugyanezért cigánykodnak aztán a szervízben is, mint a Mistrálban, vagy a MÁV biztosítónál. Kevés (a milkás gépekhez képest) a profit, így ott próbálnak fogni rajta ahol tudnak. Ugyanez megy a magyar termelőktől gyümölcsöt felvásárló teszkó, ósan és hasonszőrűeknél. Csak azt megírja az újság/tv, ezt nem.
mutass mar egyetlen oldalt ahol valaki tapasztalatbol azt mondja, hogy MBP-t vagy XPS-t ne vegyen senki, mert elszarodnak, mert szar minoseguek
PH / szakfórumok. Például.
mert nem szarodnak el, mert qrvajo minuseguek
Mint pl. a magától leégő mágneses tápkábel? :DD Hányszor is cseréltek aksit meknél ha kiderült hogy szar volt? Az IBM-nél, Dellnél nem cigánykodnak ilyenkor, visszahívják az egészet, ingyen cserélnek (legalábbis business modelleknél). Nem neked kell anyázni a szervízben hogy de akkoris hibás és méltóztassanak cserélni.
azt sem tudja h mirol beszel. a business kategoria annyit jelent, hogy uzleti kategoria, vagyis altalaban uzletembereknek keszul, ezert nincs bennuk komolyabb gpu
És akkor még te mondod hogy én nem tudom miről beszélek? :DD Hát ennek mi értelme van, van ebben vmi összefüggés? ^^ A business class valóban üzletembereknek készül, mint ahogy a merci/audi meg a németeknek készül. Elsősorban. De nem kizárólag. Az ATI 5870x2 is csak "hácé gémereknek" való, vagy te is ki tudnád használni otthon? Naugye... Itt se arról van szó hogy öltönyhöz csak ez passzol, hanem egyszerűen arról hogy elvárás a minőség, itt nem engedhető meg hogy prezentáció alatt elfüstöljön a gép, mint egy otthoni konzumer gépen. Ettől hívják minőséginek. Otthon meg szenvedjen csak a pityuka az acerrel, kb. ki nem szarja le ha elszáll a vinyó a családi fotókkal, nem ér az milliókat, mint egy üzleti adat. Ezt a gyártók tudatosan csinálják így. Neked meg marad a marketing beetetés (amit be is szoptál, tehát jól működik a gépezet), te vagy az aki elhiszi hogy a PS3 lenyomja a PC-t, aztán ha mégse, akkor majd a PS4,5,6... Vagy hogy az iPhone mekkora világtörténelmi újítás, miközben csak egy rosszul lekoppintott PDA utánzat. Van aki látja a valóságot is, van akinek meg csak a mátrix jut. -
#7282 Vett hasznaltan egy Thinkpadot es orul maganak. Mivel az ove, az az isten, a tobb fosch. Valoban eleg egyszeruen gondolkodik... -
#7281 #7279: pontosan, es ezen nem tudom mi a nevetnivalo.
ez a legelso hsz-ed ebben az egesz vitaban, amiben nem intezed el 1-2 fellengzo anyazo visszaszolassal a dolgot es valamit meg is probalsz magyarazni.
"Mert ott van. Akár az Apple cuccok. Túlárazott divatgagyi. Semmivel se jobbak mint egy Acer vagy FuSi Amilo. Csak a marketingért fizetsz. Meg persze a játékkártyáért, de attól nem lesz minőségi."
ebbol egy mocskos szo sem igaz. es aki eleteben latott akar egyetlen akarmilyen apple termeket, es akarmilyen acer vagy fusi termeket, az ezt pontosan tudja. most vagy az van, hogy te tenyleg nem lattal ilyet es ugy szidod (ebben az esetben mi a faszrol beszelunk?), vagy ugy probalsz meg magyarazni valamit, hogy kozben te is tudod, hogy a szoges ellentetet magyarazod a valosagnak (lol?). akarmelyik eset is all fent, ebben a temaban nem nagyon erdemes a veled valo vitara egy szot se pazarolni, mert fogalmad sincs hogy mirol beszelsz.
elegge valoszinu, hogy egy MBP-ba, vagy XPS-be az osszevalogatott selejt cuccokat rakjak majd, persze. mert olyan hirneve van a 2 markanak es olyanokat irnak roluk mindenhol, igaz? (hint: NEM.)
"Nincs minőségi (= megbízható), játékkártyás, olcsó noti."
ki szerint van? vagy szerinted egy MBP (400k-rol indul kb 15"-ban) vagy XPS (ez csak mondjuk 300k) hol olcso? akkor meg miert ne lehetne jo a minoseguk? mutass mar egyetlen oldalt ahol valaki tapasztalatbol azt mondja, hogy MBP-t vagy XPS-t ne vegyen senki, mert elszarodnak, mert szar minoseguek. nem fogsz talalni, mert nem szarodnak el, mert qrvajo minuseguek. legfeljebb magadat talalod meg itt aki ilyet mond, mert azt sem tudja h mirol beszel. a business kategoria annyit jelent, hogy uzleti kategoria, vagyis altalaban uzletembereknek keszul, ezert nincs bennuk komolyabb gpu, es altalanossagban dragabb es jobb minosegu, mint a legtobb consumer notebook. de ez nem jelenti azt, hogy minden business class minosege kivalo es azt sem, hogy egy consumer noti minosege nem lehet ugyanolyan qrvajo. egeszen biztos vagyok benne, hogy van olyan business class laptop ami sokkal hamarabb baszodik el, mint mondjuk egy MBP es hogy van olyan consumer noti, ami tovabb birja mint a legtobb business noti ami kaphato. ezeknek is altalaban ugyanugy megkerik az arat.
a te agyadban ez az egesz dolog a vegletekig le van egyszerusitve arra a szintre, hogy businessclass=isten, tobbi=szar. szerintem nem nehez kitalalni, hogy neked milyen classu notid lehet, es azt sem hogy ha a masik lenne, akkor mi lenne a velemenyed. a te elmeleted szerint ezekszerint nem is letezik olyan laptop, ami egyszerre jo minosegu es jo gpu is van benne, ami hadd ne mondjam hogy mekkora bullshit. csak egy beszukultagyu verpistike vagy, semmi tobb. -
vasziszdasz #7280 fél milla alatt nincs jó laptop
Látom olvasás az nem megy...
alant az XPS-t az Inspironnal egy szinten hoztad, méghozzá a gagyi szinten
Mert ott van. Akár az Apple cuccok. Túlárazott divatgagyi. Semmivel se jobbak mint egy Acer vagy FuSi Amilo. Csak a marketingért fizetsz. Meg persze a játékkártyáért, de attól nem lesz minőségi.
Alapból mi az hogy gagyi?
Amitől a kínai cipő sem Adidas.
És hogy a Latitude hogy kerül a képbe, mely teljesen más réteget céloz meg, nem is értem.
Ez a "teljesen más réteg" a minőséget elváró vásárlók. Itt sokan valami rózsaszín felhőben élnek, azt hiszik a business class az vmi misztikus, távoli dolog, olyan izé-bigyó, ami megfoghatatlan, nincs rá szükség, de hogy miért is, arról ötlet sincs. Pedig ez nem mást jelent minthogy minőségi alkatrészekből van összerakva. Lehet hogy ugyanarról a gyártósorról jön le (nem ugyanarról, de itt lényegtelen), csak épp nem mindegy hogy a leválogatott cucc javát vagy a selejtjét rakják a gépedbe. Köznapi embernek az AMD X3 és X4 procijáról lehet ismerős a dolog: amelyik X4-ben hibás az egyik mag (magyarul: selejt), az lesz az X3. Amelyik nem bírja a 3 GHz-et, abból meg lesz a 2 GHz-es "olcsított" példány. És ez nemcsak a prociknál megy így. A Plextor cd/dvd írókat a Sanyo gyártotta, a Plextor csak kiválogatta a jobb chipeket, abból lett a Plextor író, a maradék meg futott Sanyo néven. Ugyanaz a cucc, de mégis ég és föld a különbség. Mint ahogy a business class és a consumer class közt.
Mindenkinek másra kellhet a laptop, ezért is van ennyiféle, valakinek szüksége van a csúcsteljesítményre, meló miatt, játék miatt, valakinek csak netezni, filmet nézni kell egy átlagos gép. Attól még nem gagyi, hogy csak az egyik célközönséget tudja kiszolgálni.
Mint ahogy a viccben is van: "Mi gyorsan, olcsón és jót gyártunk. Ön ebből kettőt választhat." És ez nagyon igaz. Mindet nem lehet. Itt se. Nincs minőségi (= megbízható), játékkártyás, olcsó noti. Ha egyiket választod, a másikról le kell mondanod. Csak épp sokakban az a tévhit él hogy a minőséget alapból megkapod, az nem egy választható kategória. Pedig dehogynem. -
vasziszdasz #7279 Érveket? Te? HAHAHA... :DDD Ez meg az előbbi hsz-ed is csupa "érv" volt, LOLLER!! :DDDD -
#7278 en erveket irok, te vagy az, aki folyamatosan 1-2 mondatos szemelyeskedo mindenfele tenyt mellozo frocsogest nyomsz le. aztan ezekmellett engem vadolsz ugyanezzel. jah, beetetnek a marketinggel, ezert vettem egy gagyi XPS-t. gratulalok, leulhetsz, egyes. -
#7277 érdekes amit mondasz, itt inkább úgy tűnik, téged etettek be a marketinggel, mert számodra, ahogy látom, fél milla alatt nincs jó laptop. Mondjuk érdekes, hogy alant az XPS-t az Inspironnal egy szinten hoztad, méghozzá a gagyi szinten... És hogy a Latitude hogy kerül a képbe, mely teljesen más réteget céloz meg, nem is értem.
Alapból mi az hogy gagyi?
Mindenkinek másra kellhet a laptop, ezért is van ennyiféle, valakinek szüksége van a csúcsteljesítményre, meló miatt, játék miatt, valakinek csak netezni, filmet nézni kell egy átlagos gép. Attól még nem gagyi, hogy csak az egyik célközönséget tudja kiszolgálni. Aki meg divatozni vesz olyan gépet, amit álmában sem használ (ez mondjuk az almalogósoknál a leggyakoribb, ismerősi körben körbetekintve, de no offense), az megérdemli, hogy fizessen.
-
vasziszdasz #7276 Ide az emberek valós tanácsért jönnek!
Igen, ezért nincs rátok itt smmi szükség. -
vasziszdasz #7275 Kár erőlködnöd, a nyálfröcsögéseddel nem ellensúlyozod a tudásod totális hiányát. Dehát ezért megy jól a gagyizóknak mert vannak ilyenek mint te, beetetnek a marketinggel, aztán beee, beee, beee... -
toto2700 #7274 Nem kell rá reagálni és akkor megy vissza WOW-ozni, meg recska recska :) Egyszer majd csak veszi a lapot. Ide az emberek valós tanácsért jönnek! -
vasziszdasz #7273 De van baj vele, és nem hozza az elvártat. -
vasziszdasz #7272 Ááá, véletlenül se... LOL. ^^ -
#7271 te nem ertesz hozza fingot sem. olyan dolgokat szidsz, amiket soha nem is lattal, gyakorlatilag abszolut semmi kozod ahhoz amirol beszelsz, igy barmi amit mondasz, annak gyakorlatilag semmi ereje nincs. te onnan biztosan qrvajol latod, hogy milyen szar minden consumer, beleertve pl a Vaio FW-t, XPS-t, MBP, ezeknek a kulfoldi forumai es minden mas hely ahol ilyen gepek tulajai vannak viszont erdekes modon tele vannak pozitiv velemenyekkel, erdekes modon senkinek nem recsegnek, betonstabilak, nem mennek tonkre, kb mindenki elegedett veluk. magyarazd mar meg nekik tudatlanoknak te innen aki meg eletedben nem is lattal ilyen gepeket, hogy miert vettek szart, szerencsetlen. -
toto2700 #7270 ha éveken át nincs vele baj és hozza az elvárt teljesítményt, akkor jó döntés volt. Te Business laptop Boy. -
#7269 Rossz lehet neked, de akkor jo, rajtam nem rohogsz mert nem vagyok Acer fan. -
vasziszdasz #7268 Az acer fanokon én is jót röhögök, valóban szánalmasak. :D -
#7267 Abszolut nem volt penzkidobas, teljesen meg vagyok vele elegedve, szuper masina. Az Acer-t fikazokon meg max. rohogok egy jot hogy mennyire szanalmasak... -
vasziszdasz #7266 A bolti eladó ugyanúgy eladja neked a szart is mint a jót, neki tökmindegy hogy melyiken jön be a profitja. Ellenben nem fanboykodik mint aki kidobja a pénzt acerre aztán meg akarja magyarázni miért is nem volt szar döntés. ^^ -
vasziszdasz #7265 Mittudomén már. De pl. d900t a notebook.hu-ban dolgozik. -
toto2700 #7264 szerintem is, de semmiképpen sem vasziszdasz "úr", mert neki nem ez a foglalozása. -
toto2700 #7263 én személy szerint jobban hinnék egy sg-nek, akinek ilyen laptopja van és beszámol az élményeiről, mint egy bolti eladónak, akinek csak az az érdeke, hogy eladja az árút és hogy minél több pénzt hagyj ott a boltban. Akinek csak a laptop nevét kell tudnia, hogy ki tudja állítani a számlát. -
Cowboy03 #7262 mondjuk aki napi 10orában buherálja a visszavitt szar laptopokat lehet tudhat valamit arról, hogy melyik a megbízható és melyik a megbízhatatlan notebook. -
toto2700 #7261 KI az a szervizes? -
toto2700 #7260 tehát saját élményed nem volt, igaz? csak azt mondták hogy az nem jó, és te Bólogató János módjára velük bólogattál. -
vasziszdasz #7259 HAHAHA... ^^ -
vasziszdasz #7258 Onnan ahonnan mindenki: szakemberektől. Nem ilyen "szerintem" sg-s megmondóemberektől, hanem akik ezzel foglalkoznak. Boltosok, szervizesek, gyártók. -
vasziszdasz #7257 A te bajod hogy nem értesz hozzá, de hogy még büszke is vagy rá... -
toto2700 #7256 mit jelent számodra az, hogy "megbízható"? Honnan tudod, hogy egy laptop megbízható? Volt-e már Inspiron laptopod? -
vasziszdasz #7255 Az a Lattitude. De nem a teszkós Inspiron. -
#7254 Udv, szvsz dobjon ra egy kis zsetont: link
Itt van rola egy "felhasznaloi teszt": link -
#7253 Műanyag vackok azok is. -
#7252 Én egy Sony laptopot nyúzok két éve és pár hónapja. Egyetlen egy gondom volt vele: kb a 10. hónapban beszart az akksija. Kiderült hogy tipushiba, 1 telefonomba került, és futárral kiküldtek egy zsír újat teljesen ingyen.
Azóta se volt vele semmi bajom, teljesen meg vagyok elégedve a minőségével és a supportjával is. Viszont ha váltani fogok akkor szerintem nem VAIO-t fogok megint venni. SZVSZ mostmár a Dell XPS-eknek jobb az ár/érték arányuk. (érdemes összevetni milyen hardware elemeket használ a két gyártó... pl a Sony érthetetlen módon sokkal gyengébb VGA-kat kínál szinte azonos áron)
De egyenlőre eszem ágában sincs váltani. Feltolok majd rá egy Win7-et, és szerintem még legalább 2 évig ki fogja húzni. -
#7251 hat persze hogy olyan szintu egy Dell XPS mint egy acer szintu gagyi. csak megint bizonyitod, hogy nem sok fingod van van a dologhoz. nalad 2 fajta laptop letezik a vilagon: consumer (vagyis a hig fos) es business (maga a tokely). multkor is sikerult a MBP minoseget ketsegbevonnod. korulbelul hasonlo szintu faszsag egy Dell XPS-et. -
piamania #7250 Én azt írtam,hogy nem fontos a kétmagos proci,mivel csak netezésre,meg egy bizonyos program használatához kell szinte. -
toto2700 #7249 a proci egymagos, te kétmagossat akartál, nem?