Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl.: KATT (bár a magyar oldalon nem írják, de az angol nyelvû oldal szerint 9600M GT vid.kártya van benne...hmm...150e körüli áron, 2 év garival, op.rendszerrel érdekesnek tûnik)
Honnan veszel ilyeneket, hogy én nem szeretem az MSI-t meg az ASUS-t...elõször is nem írtam szeret-nem szeret dolgot, csupán viszonyítottam különbözõ gépeket egymáshoz! Szeret-nem szeret dolog különben sem igen játszik szerepet nálam tárgyak esetében...
Belinkelt 2 db. MSI-t és egy ASUS-t, amelyek árukhoz mérten ma már felejtõs kategória véleményem szerint...hisz ott az említett ACER, mely ugyanaz a ketegória, mint a linkelt MSI-k és az ASUS (szervízháttér tekintetében is!!! - mint ahogy leírtam lejjebb), tehát - fõleg mivel játszani is akar a géppel - kb. ugyanazért az árért az említett ACER ajánlhatóbb...ha pedig valamivel jobb márkát akar, aminek jobb a szervízháttere itthon, mint a tajvani triónak (MSI, ASUS, ACER) - arra is írtam neki két alternatívát. (dv5-1120eh, dv5-1140eh)
Tehát mi nem egyértelmû, mit kéne még írnom, mit kéne még jobban kifejteni, hogy megelégedj? 😛
Amúgy megköszönöm a válaszokat!😊
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
- VRAM = Videó memória. Azaz a videókártyára integrált memória (akár V alakban is lehet )
- XT az ha minden igaz azt jelenti hogy Extreme az magasabb az órajele. Amúgy meg ez a kártya gyárilag
- Az általad linkelt két gép amúgy ugyan az:
Acer Extensa 5630G-642G25MN
Hivatalos oldalról az infók:
Processzor: Core 2 Duo T5800 T5800 (2.0GHz, 800MHz FSB, 2M cache)
Kijelzõ: 15.4" WXGA Crystal Bright
Videókártya: ATIŸ Mobility™ RadeonŸ HD 3650 512MB
Memória: 2x1GB DDR2
Merevlemez: 250GB S-ATA (DASP rázkódás védelem)
Optikai meghajtó: DVD-SuperMulti
WiFi: IntelŸ Wireless WiFi Link 5000 (802.11a/g/Draft-N)
Akkumulátor: 6 cellás
Webkamera: 0.3Megapixel CrystalEye
Kártyaolvasó: 5in1 card
stb...stb...stb...
Van még kérdésed?
<#rolleyes>#rolleyes>
Saor Alba
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
HD3650 XT 512MB VRAM mit takar?!😄
Másik meg csak sima HD3650 512MB
XT mit jelent?😄 Meg a VRAM?😄 Mint a kocsinál a V8?😄 V alakba vannak a ramok vagy mi?😄😄😄
De végül is a centrino most jót vagy rosszat jelent?!😄
[Bocsánat ha vkit szétfárasztok)
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Mobil és Mobility ugyanaz csak lusták kiírni, amúgy meg a két VGA is ugyanaz. az N az úgy tudom hogy újabb mint az a/b/g. A Centrino az egy platform amiben van a Core 2 Duo. Elméletileg az 5630g-ben van D-SUB kimenet.
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Elvileg ez a
tipus MN meg ez is De az elsõbe vmi Centriono2 processzor van?! az most jobb mint a sima core 2 duo?😊
Illetve ezekbe is van VGA kimenet nem? Csak nem írják bele. Jah még vmi mi a különbség:
ATi Mobil RadeOn HD3650 és
ATI Mobility Radeon HD 3650 XT 512MB VRAM között?
Még egy mi az a Wireless N?😊 az roszabb mint az a/b/g?
Pikárd Bell-rõl meg nem tudok semmit. Van valakinek tapasztalata, vagy olvasott/hallot/látott/szaglott róla valamit?
Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
Dozsiba A300-1NO Ez még jó is lenne de 162-ért ott van az Acer 5630g a 3650-es ATI-jával, míg ez csak egy 3470-el domborít.
Bár aki "márkafil" az úgy is azt fogja megvenni amire rá van gerjedve, mindegy hogy van más csak jobb töltelékkel.
Egyébként milyen dv5-ösöd van? a 1120eh 2GB RAM-mal, meg az Athlon procival elegendõ a Vista futtatására, úgy hogy közben elmenjen rajta egy-egy játék is (Star Wars Galaxies, CoD2, SIMS2) és esetleg elbírja Sony Vegas 9-et is...?
Elõre telepített azt jelenti hogy te csak megadod a beállításokat (felhasználó, autó frissítés, net beállítások) aztán már ott a kész mûködõ driverezett oprendszer 10 perc alatt.
DV5 esetében én nem találtam XP drivereket hozzá, pedig kerestem. De ha te találsz akkor nagy léleknyugalommal felteheted az XP-t. Esetleg a bioszban kell átállítani az AHCI-t SATA-ra.
MSN-en egyébként bõvebben kifejtettem neki...de a lényeg ott a hozzászólásban is: egyszerûen az említett ACER többet tud a másik két nézett modellnél...ha már tajvani gépekben gondolkodunk...
Egy kérdés az oprendszerrel árusított gépekkel kapcsolatban: Az oprendszer és driverek elõre vannak telepítve, vagy azt magamnak kell elvégezni? Ez utóbbi nem gond, sõt így lenne az igazi, mert akkor csak azt pakolnám fel, ami kell, a sok "okos" segédprogram meg kimaradhatna.
Ja. És ha olyan gépet vennék, amire elõre telepített Vista van téve (ténylegesen feltéve), akkor meg tudnám-e tenni, hogy felrakok helyette egy XP-t. (Ez esetben mondjuk egy HP dv5-1120eh lenne az érintett, már ha sikerül hozzá drivereket szerezni, mert állítólag az elég nehézkes...)
infótanárral beszéltem, és õ is a routeres megoldást javasolta. 😊
Hajrá Magyarország!
"#5105-ben lévõ 2. kérdésre tudnál valamit mondani?"
Tartozkodom... 😉
Saor Alba
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
DELL notebook-okhoz: Azért azt is meg kell nézni hogy általában 3-4 év garival adják a cuccaikat, tehát nem hungarocelbõl van összerakva. Egy gari kiterjesztés 20-30 ezer forint 3 évre pl egy Acer masinánál. Szóval ez is benne van az árban. De 170-ért már tényleg egy HP-t vennék inkább.
#5105-ben lévõ 2. kérdésre tudnál valamit mondani?
Saor Alba
Egy kis segítségre, vagyis inkább hozzáértésre lenne szükségem. Laptopot szeretnék vásárolni, de mivel diák vagyok így az anyagi kereteim szûkösek, 130.000 fölé nem mennék. Számomra csak egy két dolog a fontos: könnyû hordozhatóság, wlan, megbízhatóság, esetleg webkamera. Nem használnám játékra meg ilyesmi, csak adatok tárolására, netezésre. Mit ajáltok? Hja, Fujitsu siemens nem szeretnék, ezenkivül bármi jöhet. Köszönöm, üdv.
Saor Alba
Nem ér ennyit (alap Intel procko, Intel GMA X4500...).
Pl. a hasonlo tudasu, es felszerelt LENOVO 3000 117k, bar talan az Inspiront ertelemsebb anyagokbol raktak ossze.
Saor Alba
1. Errõl mi a véleményetek? Nekem nagyon tetszik, a paraméterei is frankók, és az ára is szimpatikus:
DELL Inspiron 1545
2. Van nekem most egy Acer Aspire 3000 laptopom, AMD 1.8 Ghz, 512 ram, 60GB vinyó, bluetooth, wlan nincs. Több mint 3 éve minden nap használom, szóval ez meg is látszik rajta. Az optikai meghajtó (ami alapban egy egyszerû dvd-olvasó volt csak) már a dvd-ket sem olvassa, csak cd-ket. Na már most, szeretném eladni ezt egy lánynak, aki az égvilágon semmit nem ért a számítógépekhez, csak internetezésre fogja használni. Felraknám neki a rendszert, és adnék hozzá egy PCMCIA-os wlan kártyát is. Nem akarom átbaszni a lányt, de értéken alul sem akarom eladni a gépet. Direkt nem írom le, mennyire gondoltam, hogy ne befolyásoljalak titeket: szerintetek mennyit lehetne kérni érte reálisan?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
ACER AS5530-602G16Mi
Mit szóltok hozzá? Ez ennyi pénzért jó vétel, megbízható? A paramétereivel elégedettek vagyunk, nem kell jobb, csak az a fontos hogy megbízható-e. Elõre is kösz
ez
és ez között?!
A felsõ 4 ezerrel drágább de mintha több dolog lenne benne.