Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magiszter
Angol laptop az nem egyenlõ a nincs-í-betû-ha-megdöglesz-akkor-sem felállással? Meg át kell matricázni magyar nyelvûre a billentyûzetet is.

hykao
Pixmania angol laptopjait nézegette már valaki? Van egy-két egész érdekes cucc, némelyik meglepõen jó áron. Ha jól láttam mindegyikre 2 év garit adnak, és mindegyikhez jár op.rendszer is!

Pl.: KATT (bár a magyar oldalon nem írják, de az angol nyelvû oldal szerint 9600M GT vid.kártya van benne...hmm...150e körüli áron, 2 év garival, op.rendszerrel érdekesnek tûnik)
hykao
Nem egészen értem, hogy mit szeretnél még hallani! (...bár õszintén szólva már az elején sem értettem...)
Honnan veszel ilyeneket, hogy én nem szeretem az MSI-t meg az ASUS-t...elõször is nem írtam szeret-nem szeret dolgot, csupán viszonyítottam különbözõ gépeket egymáshoz! Szeret-nem szeret dolog különben sem igen játszik szerepet nálam tárgyak esetében...
Belinkelt 2 db. MSI-t és egy ASUS-t, amelyek árukhoz mérten ma már felejtõs kategória véleményem szerint...hisz ott az említett ACER, mely ugyanaz a ketegória, mint a linkelt MSI-k és az ASUS (szervízháttér tekintetében is!!! - mint ahogy leírtam lejjebb), tehát - fõleg mivel játszani is akar a géppel - kb. ugyanazért az árért az említett ACER ajánlhatóbb...ha pedig valamivel jobb márkát akar, aminek jobb a szervízháttere itthon, mint a tajvani triónak (MSI, ASUS, ACER) - arra is írtam neki két alternatívát. (dv5-1120eh, dv5-1140eh)

Tehát mi nem egyértelmû, mit kéne még írnom, mit kéne még jobban kifejteni, hogy megelégedj? 😛
Solten
<#idiota> <#vigyor>

Saor Alba

Adi
Igen... Hogy lesz a kis baba?! <#vigyor2><#buck>
Amúgy megköszönöm a válaszokat!😊

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Magiszter
- A Centrino az jó dolog
- VRAM = Videó memória. Azaz a videókártyára integrált memória (akár V alakban is lehet )
- XT az ha minden igaz azt jelenti hogy Extreme az magasabb az órajele. Amúgy meg ez a kártya gyárilag
- Az általad linkelt két gép amúgy ugyan az:
Acer Extensa 5630G-642G25MN
Hivatalos oldalról az infók:

Processzor: Core 2 Duo T5800 T5800 (2.0GHz, 800MHz FSB, 2M cache)
Kijelzõ: 15.4" WXGA Crystal Bright
Videókártya: ATIŸ Mobility™ RadeonŸ HD 3650 512MB
Memória: 2x1GB DDR2
Merevlemez: 250GB S-ATA (DASP rázkódás védelem)
Optikai meghajtó: DVD-SuperMulti
WiFi: IntelŸ Wireless WiFi Link 5000 (802.11a/g/Draft-N)
Akkumulátor: 6 cellás
Webkamera: 0.3Megapixel CrystalEye
Kártyaolvasó: 5in1 card
stb...stb...stb...

Van még kérdésed?
<#rolleyes>

Solten
Jah, tobb mint felmillio ez a sz*r es akkor egy 9600 GT van benne... <#rolleyes> Meg egy taviranyito a 80-as evekbol (raktaron maradhatott).

Saor Alba

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Adi
Videokártyánál én végére gondoltam!😄
HD3650 XT 512MB VRAM mit takar?!😄
Másik meg csak sima HD3650 512MB
XT mit jelent?😄 Meg a VRAM?😄 Mint a kocsinál a V8?😄 V alakba vannak a ramok vagy mi?😄😄😄
De végül is a centrino most jót vagy rosszat jelent?!😄
[Bocsánat ha vkit szétfárasztok)

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Magiszter
Ha a garancia matrica megbontása nélkûl tudsz cserélni akkor megmarad a garancia, ha meg kell bolygatni akkor elviszed szervízbe és hagyod hogy õk rakjanak bele.

Mobil és Mobility ugyanaz csak lusták kiírni, amúgy meg a két VGA is ugyanaz. az N az úgy tudom hogy újabb mint az a/b/g. A Centrino az egy platform amiben van a Core 2 Duo. Elméletileg az 5630g-ben van D-SUB kimenet.

xNoodlex
Lehet, de minimum várj vele egy évet különben elveszik a garanciád.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Adi
Na most összezavarodtam:
Elvileg ez a
tipus MN meg ez is De az elsõbe vmi Centriono2 processzor van?! az most jobb mint a sima core 2 duo?😊
Illetve ezekbe is van VGA kimenet nem? Csak nem írják bele. Jah még vmi mi a különbség:
ATi Mobil RadeOn HD3650 és
ATI Mobility Radeon HD 3650 XT 512MB VRAM között?
Még egy mi az a Wireless N?😊 az roszabb mint az a/b/g?

Adi
Srácok még egy kérdés:Acernél lehet majd késöbb ram-ot bele varázsolni? Vagy abba fixen csak 2g ram van? Ha igen az mennyibe kerül?

xNoodlex
Kösz, hogy így megindokoltad miért nem szereted/ajánlod az MSI-t. Ez most kb. olyan hsz volt mintha egy politikus írta volna. ^^

Magiszter
No igen. Az a Toshiba még tapintásra is jóféle. Meg az is egy jó dolog hogy nem zongoralakk felületû. De hát nincs benne kártyaolvasó...<#shakehead> Ami nálam pl feltétel lenne.

Pikárd Bell-rõl meg nem tudok semmit. Van valakinek tapasztalata, vagy olvasott/hallot/látott/szaglott róla valamit?

hykao
Pl. ezekre gondoltam:

KATT és KATT
lacibacsi
1199eh... hát igen... ahhoz még gyûjtögetnem kell egy kicsit...

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Magiszter
Magyar Megoldások = Lecsós meg mákos gubás ízzesítésû

Dozsiba A300-1NO Ez még jó is lenne de 162-ért ott van az Acer 5630g a 3650-es ATI-jával, míg ez csak egy 3470-el domborít.

Bár aki "márkafil" az úgy is azt fogja megvenni amire rá van gerjedve, mindegy hogy van más csak jobb töltelékkel.

hykao
Nekem dv5-1199eh-m van, de szerintem a 1120eh is simán megbírkózik a Vistával...de hát úgyis meglátod majd...ha nem vagy megelégedve, még mindig felrakhatod az XP-t...(...az említett programok pedig jórészt eleve részei a Vistának...)
hykao
Hát...pedig épp azért kérdeztem, mert vannak egész olcsón is jónak tûnõ Toshiba és Packard Bell modellek...némely Toshibára még az is rá van címkézve, hogy "magyar megoldások"...itthon gyártják vagy mi? 😮
lacibacsi
A dv5-ös leírásában ilyenek szerepelnek, amikre semmi szükségem: MS Works, Windows Mail, Win. Photo gallery, DVD Play, Win. Movie maker, cyberlink DVD suite, Win. Media Center. Kb. ennyi, meg gondolom még ez-az, amit a leírásba nem tesznek bele...

Egyébként milyen dv5-ösöd van? a 1120eh 2GB RAM-mal, meg az Athlon procival elegendõ a Vista futtatására, úgy hogy közben elmenjen rajta egy-egy játék is (Star Wars Galaxies, CoD2, SIMS2) és esetleg elbírja Sony Vegas 9-et is...?

Magiszter
Én úgy tudom hogy a Toshiba-nak van a legjobb szeriveze Magyarországon. De olyat meg nem akarok venni, mert 160-ért annyit tud mint egy 120-as Acer. Valamit valamiért. Fõleg az ilyen alacsony kategóriában.<#shakehead>

Magiszter
Ha a dobozon stimmel a dolog és le van zárva, nincs felbontásra utaló nyom (garancia ragasztószallag, nem egyszerû barna dobozoló.), akkor nagy valószínûségû hogy az van benne amit akarsz. De nem árt kibontani, mert ha dobálják le a teherautóról, belül is lehet sérülés (pl hungarocel ellenére is megreped, CD-k, aksi, töltõ darabokban...stb)

Elõre telepített azt jelenti hogy te csak megadod a beállításokat (felhasználó, autó frissítés, net beállítások) aztán már ott a kész mûködõ driverezett oprendszer 10 perc alatt.

DV5 esetében én nem találtam XP drivereket hozzá, pedig kerestem. De ha te találsz akkor nagy léleknyugalommal felteheted az XP-t. Esetleg a bioszban kell átállítani az AHCI-t SATA-ra.

hykao
Elõre vannak telepítve. Bekapcsolás után nem sokkal már használhatod is a gépet. Nekem is dv5-öm van...és olyan sok fölösleges program nem volt felhányva rá...vagy mit értesz "sok okos segédprogram" allatt? Jórészt a szükséges driverek (webkamera, dvd író progi), HP driver és szoftver updater, HP hibaellenõrzõ stb. mi a gond ezekkel? Egyébként mindegyik uninstallálható, ill. letiltható stb... Vista dolog is túl van spilázva sztem, ha azt adnak hozzá, miért erõltetnéd az XP felrakását? 😮
hykao
"acernek legendásan szar a szervize Magyarországon" - akárcsak az ASUS-nak és az MSI-nek... 😊 A tajvani trió tagjai mind egykutya szervíz tekintetében, egyiknek sincs normális magyarországi képviselete (ASUS-nak és MSI-nek még magyar nyelvû oldala sincs...), ha jól tudom mindegyiket Szlovákiában szervízeltetik...

MSN-en egyébként bõvebben kifejtettem neki...de a lényeg ott a hozzászólásban is: egyszerûen az említett ACER többet tud a másik két nézett modellnél...ha már tajvani gépekben gondolkodunk...
<#eljen> Kösz, erre nem is gondoltam! Addig valószínûleg megveszem, de most vizsgák vannak, és még se pénzem, se energiám a vásárláshoz 😊 Egyelõre csak infót gyûjtök, nem akarom elkapkodni a választást.

A szar szervízt tanúsíthatom, az én gépemen hetekig ültek, pedig egy egyszerû optikai meghajtó csere lett volna...

lacibacsi
Köszönöm! Én is a személyes átvétel mellett vagyok, de mostmár tudom, hogy mennyire kell figyelni (nem csak náluk, gondolom...). A neten ugye ott van egy számsor a típusnál, ezt lecsekkolom a gépen, ha a kettõ egyezik, akkor az már lehet garancia arra, hogy hardveresen az van benne ami a neten a leírásban szerepel? Mennyire legyek óvatos mondjuk a nevezett üzlet esetében?

Egy kérdés az oprendszerrel árusított gépekkel kapcsolatban: Az oprendszer és driverek elõre vannak telepítve, vagy azt magamnak kell elvégezni? Ez utóbbi nem gond, sõt így lenne az igazi, mert akkor csak azt pakolnám fel, ami kell, a sok "okos" segédprogram meg kimaradhatna.

Ja. És ha olyan gépet vennék, amire elõre telepített Vista van téve (ténylegesen feltéve), akkor meg tudnám-e tenni, hogy felrakok helyette egy XP-t. (Ez esetben mondjuk egy HP dv5-1120eh lenne az érintett, már ha sikerül hozzá drivereket szerezni, mert állítólag az elég nehézkes...)

Zsolti9014
köszi azért.
infótanárral beszéltem, és õ is a routeres megoldást javasolta. 😊

Hajrá Magyarország!

Magiszter
Július 1.-tõl emelkedik az áfa 20 -ról 25-re. Lehet számítani rá hogy 100 és 200 ezer (bruttó) között 5-8 ezer forint többet jelent.

xNoodlex
Az oké, hogy ne gondolkodjon azokban, de miért, azt is írd már le légyszíves. Gondolom már mind2 márka volt a kezeid között huzamosabb ideig és személyes (rossz) tapasztalataid miatt nem ajánlod. Az acernek legendásan szar a szervize Magyarországon és még a gari is csak egy év rá, helyette elfuttathatsz rajta pluszba pár hardverigényes FPS-el többet..

Amit hallottam az konkrétan pont ismerõssel történt, neki és a testvérének is Pavilion laptopja volt, és mindkettõ alaplaphibával végezte a szervízben. Amúgy is nekem elsõsorban nem multimédiára, hanem a sulihoz kell, tehát fontos a megbízhatóság. Viszont ezzel a "teszkó-kategória" kifejezéssel elgondolkoztattál.......mindegy, még bõ másfél hónapom van a vásárlásig, addig gondolkozom, nézelõdök, és követem a topikot 😊

Pontosan ennyire gondoltam én is.

hykao
Packard Bell és Toshiba gépekrõl vélemények, tapasztalatok?
Solten
En ugy vagyok vele hogy inkabb vennek egy HP dv5-1120eh-t mint egy teszko-kategorias Dell-t. Urban legendeket meg meghagyom a meseiroknak.

"#5105-ben lévõ 2. kérdésre tudnál valamit mondani?"

Tartozkodom... 😉

Saor Alba

Magiszter
2. kérdésre: Én egy ilyen cuccok 20-25 ezer foritn körûl adnék el (tudom az eszmei érték is sokat számít), 60-ért már van használt Dell Lati D505-ös.

Magiszter
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát igen. iPon az jó dolog az áraival, csak tényleg oda kell figyelni hogy mit veszel. Rendeltem monitort 36k-ért, másnapra meg is jött az üzletbe (semmit nem rendelek házhoz szállítással.), hazavittem kicsomagoltam és néztem hogy hiányzik róla a DVI csatlakozó. Alaposabban megvizsgáltam a dobozt és az volta gond hogy a típus szám végén még volt két szám, azért ez az egyel "gyengébb" típus volt. Úgy voltam vele hogy nem gond, szép monitor, meg minden és a DVI-t se használtam volna, de na azért khmm... Másik. Vettem VGA hûtõt, de már fekészûlt voltam és kinyomtattam az oldalon lévõ terméket. Érdekes módon megint nem azt a típust kaptam, amit rendeltem és a neten lévõ leírás alapján azt amit adtak pont nem volt jó az én VGA-m ra. Számlán a rendes típus volt, de a dobozán már nem az a szám szerepelt. Mondtam nekik hogy én nem ezt rendletem. Korrektek voltak és visszavették, másnap megjött az amit kértem. Az biztos hogy ha laptopot vennék tõlük akkor ott a helyben lecsekkolnám a dobozon a számot, vagy ha nincs rajta akkor kibontanám és a laptopon nézném meg (vagy ha nem egyértelmû). Fõ a biztonság. Ha nem stimmel akkor visszaveszik és vagy elkûldenek máshova vásárolni vagy megszerzik azt amit pontosan rendeltél, csak késõbb.

DELL notebook-okhoz: Azért azt is meg kell nézni hogy általában 3-4 év garival adják a cuccaikat, tehát nem hungarocelbõl van összerakva. Egy gari kiterjesztés 20-30 ezer forint 3 évre pl egy Acer masinánál. Szóval ez is benne van az árban. De 170-ért már tényleg egy HP-t vennék inkább.

Ilyen olcsóbb kategóriás HP-t nem szeretnék, több helyrõl hallottam, hogy nem megbízhatóak.

#5105-ben lévõ 2. kérdésre tudnál valamit mondani?

Solten
Hello.: #5102

Vagy: link

Illetve ott van meg a HP HP 6730s 133-k -ert.

Saor Alba

Sziasztok!
Egy kis segítségre, vagyis inkább hozzáértésre lenne szükségem. Laptopot szeretnék vásárolni, de mivel diák vagyok így az anyagi kereteim szûkösek, 130.000 fölé nem mennék. Számomra csak egy két dolog a fontos: könnyû hordozhatóság, wlan, megbízhatóság, esetleg webkamera. Nem használnám játékra meg ilyesmi, csak adatok tárolására, netezésre. Mit ajáltok? Hja, Fujitsu siemens nem szeretnék, ezenkivül bármi jöhet. Köszönöm, üdv.
Solten
Itt a nevet kell megfizetni nem a minoseget. Mondjuk a Lenovo nalam jo pontot szerzett avval hogy a teszkos notijait kellemes aron kinalgatja. 170-ert mar joval nagyobb tudasu, klassz HP-t is kapsz.

Saor Alba

A videókártya nekem annyira nem fontos. Én azt hittem, hogy a Dell minõségét meg kell fizetni, és azt hittem ennyiért jó vétel. Akkor mégsem annyira?

Solten
"és az ára is szimpatikus"

Nem ér ennyit (alap Intel procko, Intel GMA X4500...).

Pl. a hasonlo tudasu, es felszerelt LENOVO 3000 117k, bar talan az Inspiront ertelemsebb anyagokbol raktak ossze.

Saor Alba

Solten
Jo cucc <#eljen>

Saor Alba

Köszi, megvettük. Két további kérdésem lenne hozzátok:

1. Errõl mi a véleményetek? Nekem nagyon tetszik, a paraméterei is frankók, és az ára is szimpatikus:
DELL Inspiron 1545

2. Van nekem most egy Acer Aspire 3000 laptopom, AMD 1.8 Ghz, 512 ram, 60GB vinyó, bluetooth, wlan nincs. Több mint 3 éve minden nap használom, szóval ez meg is látszik rajta. Az optikai meghajtó (ami alapban egy egyszerû dvd-olvasó volt csak) már a dvd-ket sem olvassa, csak cd-ket. Na már most, szeretném eladni ezt egy lánynak, aki az égvilágon semmit nem ért a számítógépekhez, csak internetezésre fogja használni. Felraknám neki a rendszert, és adnék hozzá egy PCMCIA-os wlan kártyát is. Nem akarom átbaszni a lányt, de értéken alul sem akarom eladni a gépet. Direkt nem írom le, mennyire gondoltam, hogy ne befolyásoljalak titeket: szerintetek mennyit lehetne kérni érte reálisan?

Elõre is köszönöm a válaszokat.

lacibacsi
A második mondatod alapján jól érzem, hogy az iPon-nal kapcsolatban vannak rossz tapasztalataid? Oszd meg légyszi, mert én is ott szeretnék vásárolni, de csak ha nem vernek át...

Magiszter
Puma platformos... ennyiért szerintem simán megéri. Én Acerrõl jókat hallottam, ismerõseim körében sokaknak van is. Szóval szerintem 130.000-ért ha a bátyádnak tetszik akkor vegye is meg.

Ismét lenne egy kérdésem: a bátyám vásárlás elõtt áll, 130.000 forintja van rá, egy ezressel sem több. Ezt nézte ki:
ACER AS5530-602G16Mi

Mit szóltok hozzá? Ez ennyi pénzért jó vétel, megbízható? A paramétereivel elégedettek vagyunk, nem kell jobb, csak az a fontos hogy megbízható-e. Elõre is kösz

Magiszter
Szerintem semmi különbség. Az elsõnél más proci típust írnak, és máshol árúlják. Ha megveszed iPon-ban tedd, bár nézd meg alaposan hogy azt kaptad e amit rendeltél (az 5630g utáni sok szám meg betû egyezen a számlán és dobozon lévõvel.)

Adi
És akkor még vki annyit segítsen, h mi a különbség?!
ez
és ez között?!
A felsõ 4 ezerrel drágább de mintha több dolog lenne benne.