16455
-
vasziszdasz #7528 Hát épphogy kurvaszar vétel, ennyiért X200-at lehet venni. 160k. És nem ugyanaz a szint... -
Laxxa #7527 Sziasztok az ismerősöm most szeretne vásárolni egy Laptopot és megkért segítsek neki a vásárlásban. A plafon 170e, ezeket találtam melyeken véleményem és tapasztalataim szerint még 1-2 játék is elmegy. Kíváncsi vagyok a véleményetekre mit szóltok hozzá. Jó, Rossz Egyéb. Illetve ha nem jó, mit tudnátok ajánlani.
Dell Inspiron 1545
Kijelző: WXGA 15,6" 1366x768 pixel
Processzor típusa: Intel Core 2 Duo T6500 2,1 Ghz FSB 800 L2 2MB
Chipkészlet: Intel GM 45
Memória: DDR2 3 GB 800Mhz Max 4Gb
Merevlemez: 320 GB
Optikai meghajtó: SuperMulti
Grafikus vezérlő: Intel Radeon HD4330 512 MB
Kártyaolvasó: 7in1
Op rend komp: Linux, Windows Vista
Csatlakozók: 3xUSB, Express Card, VGA
Akkumulátor típus: 6 cellás Li-ion 4400mAh
Hálózat: 10/100 LAN, Bluetooth, WLAN
Extrák: beépített webkamera
Ár:169.900
Asus K50IN-SX024L
Processzor típus: Intel Core 2 Duo T6600 2,2 Ghz 800FSB L2 2Mb
Chipkészlet: nVidia MCP75I
Memória méret: DDR2 2 x 2GB 800Mhz (Max4Gb)
Merevlemez kapacitás: 500GB
Grafikus vezérlő: GeForce G102M 512Mb
Kártyaolvasó: 3in1
Op Rend komp: Windows Vista
Csatlakozók: 4xUSB, LAN, VGA
Akkumulátor 6 Cellás 2200mAh Li-ion
Hálózat: 10/100 LAN, Gigabit LAN, WLAN
Ár:169.900
Acer Aspire AS5738ZG-424G32MN (LX.PAT0X.077)
Processzor típus: Intel Pentium T4200 2,0 Ghz FSB 800 L2 1Mb
Chipkészlet: GM45 Express
Memória méret: DDR3 2 x 2GB 1066 Mhz (Max4Gb)
Merevlemez kapacitás: 320 GB
Grafikus vezérlŐ: nVidia GeForce G105M 512 Mb
Kártyaolvasó: 5in1
Op Rendz Komp: Windows Vista
Csatlakozók: 4xUSB, HDMI, LAN, VGA
Akkumulátor: 6 Cellás 2200mAh Li-ion
Hálózat: 10/100 LAN, 56k modem, Gigabit LAN, WLAN
Extrák: beépített webkamera
Ár:154.900
A válaszokat és segítséget előre is köszönöm.
-
#7526 Udv. Netto aron, qrvajo vetel.
"Szerintetek mennyire gáz, ha tényleg csak két mega van benne L2 cache van benne; lesz valamilyen érezhető hátránya?"
T6600 noti viszonylatban eros proci.
"Valamint érdemes-e manapság 1366 x 768-as képernyővel foglalkozni, vagy hagyjam az egészet és inkább keressek valami jobbat?"
Notebooknal siman megfelelo, kozelebbrol nezi az ember, mint egy desktop PC monitorat.
-
#7525 Hello.: link -
#7524 Üdv!
Max 120k-ért kérhetnék laptop ajánlatot? Az egyik munkatársamnak kellene, lehet használt is.
előre is thx -
#7523 LG X-Note R590 és ez Gateway P-7809u FX hol kapható és mennyiért vajon? -
ba32107 #7522 Ja hülye vagyok, biztosan az vodás akció miatt más az ára, ugye? -
ba32107 #7521 Ezt a kettőt nézegettem:
Első
Második
Az elsőnek kétszer annyi memóriája van, a második mégis drágább. Az egyetlen különbség amit láttam, az az egyéb portok rész (nem vágom, hogy az mit jelent). Miért drágább a második? Ja, és a pozícionálóeszköznél mit jelent az Ultranav? Ilyen árért ez a gép jó vétel? -
vasziszdasz #7520 Kertész Imre a ThinkPadet ajánlja.
-
ba32107 #7519 Lenovo és Dell közül melyik a jobb? 180-as árkategóriában. (nyilván hülye kérdés, hogy melyik a jobb, de biztos tudtok valamit mondani) -
vasziszdasz #7518 167k, 160k, 145k/170k, 150k
Gari van, alkudni "kötelező". :)
Gari nélkül még egy X200 is belefér a keretbe. -
#7517 És mit javasolsz ilyen árkategóriában, tehát 150K körül? -
vasziszdasz #7516 Nekem is volt Gericomom, talán egyedül nekem nem volt problémám vele, mert a tulajok úgy 99%-a szidta. Nyilván nem véletlenül. 1 példányból nem lehet következtetést levonni. És erre építenek a gyártók. Nem tudsz róla hogy hány döglik be, csak a tiedet látod. Ha beszarik, azt hiszed csak neked volt peched vele, pedig nem, de a többit nem látod. Egy cégnél viszont 100-1000 db-ból már látják a trendet, a szervízben meg pláne. Nem mondom hogy garantáltan be fog szarni, lehet hogy mákod van és a gariidő végéig kihúzza, de hogy jó esélyed van rá, az biztos. Nagyságrendekkel több mint egy üzleti modellnél. Amíg nem láttál jobbat, addig nem is hiányzik, ahogy az ősember is teljesen jól megvolt internet nélkül. De csak mert nem ismerte. -
Balee 007 #7515 Nah most ebben én kötözködnék veled.
Nekünk már 3 éve van egy Amilo, amit 98ezerért vettünk.
Semmi gond nincs vele, a műanyagok sem roszognak, az összeszerelése is nagyon jó.
Mióta megvan egyszer nem volt szervízben, pedig napi szinten volt cipelve, rázkódásnak volt kitéve, párszor le is lett ejtve, de még csak egy repedés sincs rajta.
Ez aztán tényleg nem az általad említett lifebook széria és mégis tökéletesen működik a mai napig.
-
vasziszdasz #7514 Rossz anyagminőség, megbízhatatlan működés, szar szervíz. -
#7513 Akkor szerinted nem érdemes?
Miért szar amúgy? -
vasziszdasz #7512 0 Ft-ért. Van a FuSinak is jó gépe, de azt Lifebooknak hívják, nem Amilonak. -
vasziszdasz #7511 Gyakorlatilag ugyanazokat mint itt lejjebb (#7510). Érdemes használtat venni, de olyat ami még majdnem új. Ugyanúgy töredékáron kapod meg mint az 1-2 éves autókat. A gari ezekre alapból 3 év, és még akkor is ugyanolyan hibamentesen működnek mint újkorukban. Persze ha nagyon akarod, ezt is tönkre lehet tenni, de ahhoz aktívan kell akarni. :) Rengeteg video van a neten amikor leöntik vízzel, ledobják a földre, átgyalogolnak rajta, és utána is ugyanúgy működik. Na ez az amit egy acerral nem tudsz megtenni. Meg még sokminden mást se. Sokan csak a MHz-eket, GB-okat számolják egy gépben, mint az autóban a ccm-ket, az meg nem érdekli őket hogy pók lakik a benzintankban, a padlólemezen kidogod a lábad, a kasznit szétrágta a rozsda. Mert az nem MHz, értelmezni se tudják. :) -
vasziszdasz #7510 nemszar1, nemszar2, nemszar3, nemszar4
De az igazán fullosért pénzt is kell fizetni. -
#7509 Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Meg tudom most szerezni kb nettó áron és érdekelne, hogy érdemes-e Fujitsu laptopot venni?
Egy programozó ismerősöm szerint ez jó gép, az egyetlen hibája hogy kevés benne a cache. Érdekelne viszont, hogy Ti mit gondoltok róla! Szerintetek mennyire gáz, ha tényleg csak két mega van benne L2 cache van benne; lesz valamilyen érezhető hátránya?
Valamint érdemes-e manapság 1366 x 768-as képernyővel foglalkozni, vagy hagyjam az egészet és inkább keressek valami jobbat?
Vélemény?
Amúgy a laptop főleg 3D-s alkalmazásokhoz kellene, meg CAD rajzokhoz. -
#7508 Hát akkor hajrá! Nagy baj nem lehet ebből a Dell-ből. :) -
#7507 Mind1, guglizd ki baratom... Olcso, 3 ev gari, Dell, keves fogyasztas, parancsolj: link -
raul83 #7506 Solten a 2. kommentembe írtam már hogy nem játékra kell mert ha játszani akarok akkor inkább az asztali pc-t használom. Ezért írtam megbízható legyen. Napi több óra net ne legyen neki gond. Culv-os noti? Megmondom őszintén nem is hallottam róluk. -
#7505 azt olvastam hogy ez a videó kártya nem eszik sokkal többet, mint az integrált társa - s ami még nagyobb gond, hogy bár Dellnél úgy pakolod a géped, ahogy akarod, elég ritka az ilyen szintű konfig, amibe az integrált kártyát tennék. Ha játékra kellene, akkor XPS, de épp, hogy a játék nem ér meg annyi plusz árat számomra, mivel az 280 ezertől indul, 50 ezret nem ér, hogy elfut rajt pár játék, amivel valszeg nem is játszok :)
Szóval lehet fölös ez a kártya, de egyrészt nem igen kapni integrált verziót, másrészt ha mégis talál az ember, na ott a kettő közti árkülönbség az, ami már szinte pofátlan, mert azért az integrált kisebb tudású, ám árban nincs sokkal lejjebb. -
#7504 "De azért ha veszek elfuthat egy-két jobb játék is a gépen"
Donts mar el mit akarsz...
Vegyel CULV-os notit, vagy netbookot, lehet rajtuk netezni es alig esznek valamit... (6-10 ora akkurol) Meg a legkonnyebb hurcibalni oket a pehelysulyuk miatt. -
raul83 #7503 Játékra azért nem akarom annyira használni mert van ugye asztali pc ami most még elég erős. Inkább a letöltések miatt kellene laptop meg hogy valóban hurcolászás lehetősége miatt. A sok netezés miatt nem kellene az asztalit működtetni a nem kevés áramfogyasztás miatt. A laptop azért jóval kevesebbet eszik.
Vasziszdasz akkor a vagy vagy miatt a megbízhatóság terére mennék. Hogy egy pár évig még működjön a gép. Ezek után akkor milyet ajánlanál? -
#7502 azert a 4570 a kis 12-15 Wattjaval nem hiszem h 30 wattal tobbet enne barminel :) -
#7501 Nem ez a lényeg...el kell dönteni pontosan mit akarsz. Ha játszani is, akkor tolj hozzá pár tizest, és olyan videokártyásat kapsz - akár DELL-t - ami kétszer olyan gyors, mint a kinézett konfigban...két-három évre vásárolsz gondolom, akkor nem érdemes pár tízezres miatt szükségtelen kompromisszumot hozni e téren, hogy utána épp játszhatatlanul fussanak a dolgok...ha viszont a játék téma kiesik, akkor van értelme P-s procikban gondolkodni, akkor viszont felesleges az ilyen videokártya, ami a kinézett konfigban van, mert hiába fogyaszt 10 wattal kevesebbet a proci, ha a videokártya meg 30-cal többet...
Én pl. szinte csak kizárólag olyan helyen használom a laptopomat, ahol van konnektor, így szinte mindegy volt az akksi üzemidő - nem is hordom magammal az akksit - és megfelelő volt a T-s proci...játék viszont fontos volt, így olyat vettem amivel tűrhetően futnak akár a legújabb dolgok is... -
#7500 Max. vásárlásnál szerintem... -
#7499 Azt elfelejtettem hozzatenni, akkor ajanlanam oket ha a jatek is szoba jon bizonyos szinten. Nethez boven eleg vmi IGP is. -
#7498 Hello. A geforce G102M nagyon hurka barmilyen jatekhoz is. En ezt ajanlanam: link, vagy ezt (jol johet a nagyobb kijelzo): link. Nyilvan a mobilitas is fontos neked bizonyos szinten, ha csak netezes a lenyeg, vasarolj asztali gepet, olcsobban kijohetsz, akar monitorral, mindennel egyutt. -
#7497 Hi: link -
#7496 -
dApRo #7495 Mégis akkor tudnál ajánlani 200e-ből ami neked nem lenne szar?xD -
#7494 te aztán nem vagy konzumer a 12 giga ramoddal. -
vasziszdasz #7493 Az apple túlárazott konzumer cucc, ugyanolyan "minőséget" megkapsz bármelyik asusban, acerben, fusi amiloban. -
vasziszdasz #7492 Konzumer cucc, jellemzően 1-2 órát bír. -
vasziszdasz #7491 Megbízható legyen vagy játékra? Vagy-vagy. -
#7490 de miért? volt ilyened/negatív tapasztalat? mert ezt a konfigot, ami ebben van, igazából egy másik laptopban is elvárnám, mert mint mondtam, fontos a sulim bejezéséhez, utána munkához meg főleg. És innentől bármelyik hasonló összetételű laptopot néztem, árban ugyan ott vagyok, és a DELL már egyszer bizonyított. (ez mondjuk sokat nem jelent, egyszer apple is bizonyított, azóta bármilyen termék fordult meg a kezemben tőlük, nem nyerte el a tetszésemet).
Szóval a 4 giga ram, 500as vinyó, P8600-8700-as procik ezen ár körül mozognak, maximum pár tízes a különbség, de az meg a gari hosszabbítás díja épp. -
dApRo #7489 ja és ne kelljen fél évente szervizbe vinni:)
bírja a napi akár 10 órás uptimeot is :)