Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"mikor másolok egy fájlt, akkor x-szer rákérdez dolgokra, mire másol."
?? <#zavart1>#zavart1> Hasznaltal valaha egyaltalan Pistat? <#vigyor>#vigyor> Ennyire aggodsz, vegyel Linuxosat <#vigyor>#vigyor> Amugy elvileg Junius x-edike utan a pistaval vasarolt gepek tualajai ingen valthatnak Win7-re.
Saor Alba
?? <#rolleyes>#rolleyes>
Saor Alba

Már van egy kiszemelt laptopom, annyi lenne a kérdésem csak, hogy mivel Vista van rajta, és mindenhonnan azt mondogatják vissza, hogy az elég bugyuta egy rendszer, így azt gondoltam rárakatnék másik oprendszert. Már valahol olvastam, hogy visszafelé nem mehetek, tehát xp esélytelen, mert nincsenek driverek hozzá.
A Windows 7-rõl csak jót hallottam eddig, és az lenne a kérdésem lényegében, hogy valaki tudja-e, hogy fel lehet-e rakni ezt a Sony Vaio VGN-FW31J típusú gépre, minden probléma és nagyobb hercehurca nélkül.
Haverom azt mondta valami Firmware lenne szükséges a gépen hozzá vagy mi, csak én azért ennyire nem vagyok képben.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Üdv
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
1. Lenovo ThinkPad, Dell Latitude, FuSi Lifebook, Toshiba Portege / Tecra.
2. Lenovo 3000, Dell Inspiron / XPS, FuSi Amilo, Toshiba Satellite / Quosmio, összes Apple, Acer, Asus, meg a többi futottak még kategória.
A HP jól összekeverte a számozást, mostmár nem lehet követni melyik széria lenne nála az üzleti, de leginkább egyik se, kb. mind a másodosztályba tartozik.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Adva van ez a két gép:
HP DV5-1120eh, 165 rugóért
FU-SI Amilo Pa3553, 121 rugóért
Hardver kiépítésben kb ugyanaz a kettõ (prociban a HP jobb egy kicsit, HDD-ben, meg VGA-ban a FU-SI, + a garancia HP-n 2 év)...
Árban egyáltalán nem egy kategória...
Minõségben ne gyõzködjetek, hogy a HP a jobb, tudom hogy az...
A kérdésem: A FU-SI-hoz képest 36%-kal drágább HP minõségi többlete vajon tényleg megér ennyit? Két, alapvetõen azonos harverkiépítésû modell között mi az ami ekkora minõségi felárat indokol? Ezt különösen annak fényében kérdezem, hogy az új Amilo-családot elég pozitívan ítélik meg a teszteken.
Véleményetek nagyon érdekelne, mert éppen most tervezek spórolni magamnak 30 ezer forintot azzal, hogy elállok eredeti tervemtõl (HP) és FU-SI-t veszek.
Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Más: HP Pavilion dv6-1130eh teszt az IPON-on
<#worship>#worship> <#taps>#taps> <#taps>#taps>
"Nyomáskomfort tekintetében nagyszerût alkotott az Acer. Persze az Aspire 6530 klaviatúrája nem éri el a csúcs üzleti gépek gombsorainak szintjét, de kategóriájában a legjobb, csak a Toshiba tud a közelébe kerülni. Billentyûi puhán jártak, de nyomáspontjuk határozott maradt. Huzamosabb gépelés után sem kívánkoztunk vissza a ThinkPad X60-ra, ami nagy szó!"
"Hûtés tekintetében arra számítottunk, hogy a még 65 nm-es gyártási technológiával készülõ AMD processzor miatt nem sikerül majd a modernebb inteles hardver szintjét hozni. Egy nyugalomban eltöltött fél óra után úgy tûnt, tévedünk. A gépnek 22 fokos szobahõmérsékletnél kellemes, 20 dB-es zajszint mellett egyetlen pontja sem melegedett 35 fok fölé."
"Teljesítményükben az AMD Puma platformjában dolgozó K8 architektúrás, még 65 nm-es gyártási technológiával készülõ processzorok elmaradnak az Intel ellenlábasok mögött, de lemaradásukat egy hétköznapi felhasználó észre sem veszi. Egy 2,00 GHz-es Athlon X2-vel ugyanolyan jól el lehet lenni, mint egy 2,00 GHz-es Core 2 Duóval."
Saor Alba
150e nettó vagy bruttó? Mert azért "Pista bának" nem mindegy ám. Ha bruttó, jöhet a link.
Amúgy szerintem a minõségi skála valami ilyen:
1.Dell
2.Lenovo
3.HP
4.Acer
5.Toshiba
6.ASUS
7.MSI
8.FuSi
Legalább is tapasztalat és hír alapján.
Más:
Komolyan mondom nem értem a logikát ezekkel az ASUS-okkal meg MSI-kkel...ennyi pénzért megvenni egy laptopot, ami játékra csak elég korlátozottan alkalmas, miközben 150e körül már 9600M GT videokártyás ACER kapható 2 év garival, op.rendszerrel...hmmmm....az ACER a világon a 3. legnagyobb számítógépgyártó az eladások alapján (az elsõ a HP), annyira szar azért nem lehet...(...ASUS-hoz, MSI-hez viszonyítva meg aztán pláne...)
Az XP iránti olthatatlan vágy szintén nehezen érthetõ...
Saor Alba
ACER Aspire 6930G 644G32NM
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Acer, HP, Asus kizárva, csak errõl kéne, hogy pl. videókártya milyen benne. 1366 x 768-as natív felbontás nem gáz?
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Most 213.217 nettó = 255 860
Júli 1-tõl = 266 521
11 ezer forintot meg nem fog erõsödni szerintem.
Saor Alba
<#vigyor>#vigyor>