Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Nem vagyok egy Micro$oft-vedo (Isten ments) de ilyeneket (#5296) a bugyuta emberek mondanak... 😊

"mikor másolok egy fájlt, akkor x-szer rákérdez dolgokra, mire másol."

?? <#zavart1> Hasznaltal valaha egyaltalan Pistat? <#vigyor> Ennyire aggodsz, vegyel Linuxosat <#vigyor> Amugy elvileg Junius x-edike utan a pistaval vasarolt gepek tualajai ingen valthatnak Win7-re.

Saor Alba

Azért mindenhonnan nem, de speciel engem zavarna, hogy mikor másolok egy fájlt, akkor x-szer rákérdez dolgokra, mire másol. Amúgy tényleg nem lehet megmondani a Vistának, hogy megjegyezzen valami parancsot, szóval ne kérdezzen rá minden egyes esetben? Például másolásnál...
Ilyesmik:

Solten
"és mindenhonnan azt mondogatják vissza, hogy az elég bugyuta egy rendszer"

?? <#rolleyes>

Saor Alba

Egyre inkább a DV7-2090eh Moonlight imprint verzsön teccik. Színe ellenére talán nem olyan kényes, mint a csillogó lakk fekete.
Üdv mindenkinek.
Már van egy kiszemelt laptopom, annyi lenne a kérdésem csak, hogy mivel Vista van rajta, és mindenhonnan azt mondogatják vissza, hogy az elég bugyuta egy rendszer, így azt gondoltam rárakatnék másik oprendszert. Már valahol olvastam, hogy visszafelé nem mehetek, tehát xp esélytelen, mert nincsenek driverek hozzá.
A Windows 7-rõl csak jót hallottam eddig, és az lenne a kérdésem lényegében, hogy valaki tudja-e, hogy fel lehet-e rakni ezt a Sony Vaio VGN-FW31J típusú gépre, minden probléma és nagyobb hercehurca nélkül.
Haverom azt mondta valami Firmware lenne szükséges a gépen hozzá vagy mi, csak én azért ennyire nem vagyok képben.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Üdv
Jó teszt, legalább tudom mik a DV-6 1130 gyengéi. Hát akad. Csillogó mûanyag porszívó izzadós bill, melegedés, venti zaj, belsõhangszórók minõsége, fedlap nem elég merev...)<#zavart1> Vajon a DV-5 ill. a DV-7 2090eh (moonlight) is ilyen bill és fedlapú, és jellemzõek ott is ezek a problémák?
Nyilván FuSi Amiloja van, ami nem említhetõ egy napon a FuSi Lifebookkal.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Nem. A minõségi sorrend:

1. Lenovo ThinkPad, Dell Latitude, FuSi Lifebook, Toshiba Portege / Tecra.
2. Lenovo 3000, Dell Inspiron / XPS, FuSi Amilo, Toshiba Satellite / Quosmio, összes Apple, Acer, Asus, meg a többi futottak még kategória.

A HP jól összekeverte a számozást, mostmár nem lehet követni melyik széria lenne nála az üzleti, de leginkább egyik se, kb. mind a másodosztályba tartozik.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

xNoodlex
FU-SI-ja van bátyámnak is és hááát sok jót nem mondott róla, bár az régebbi típusú is, lehet hogy az újabbak már jobbak és azért 44k tényleg elgondolkodtató. (a név és minõség az a 44k.. az viszont tényleg jó kérdés, hogy tényleg van-e ekkora minõségkülönbség a kettõ között)

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Ez a HP teszkós szériája, ugyanolyan "jó", mint a fusi amilo, acer, asus,...

lacibacsi
Hali!

Adva van ez a két gép:
HP DV5-1120eh, 165 rugóért
FU-SI Amilo Pa3553, 121 rugóért

Hardver kiépítésben kb ugyanaz a kettõ (prociban a HP jobb egy kicsit, HDD-ben, meg VGA-ban a FU-SI, + a garancia HP-n 2 év)...
Árban egyáltalán nem egy kategória...
Minõségben ne gyõzködjetek, hogy a HP a jobb, tudom hogy az...

A kérdésem: A FU-SI-hoz képest 36%-kal drágább HP minõségi többlete vajon tényleg megér ennyit? Két, alapvetõen azonos harverkiépítésû modell között mi az ami ekkora minõségi felárat indokol? Ezt különösen annak fényében kérdezem, hogy az új Amilo-családot elég pozitívan ítélik meg a teszteken.

Véleményetek nagyon érdekelne, mert éppen most tervezek spórolni magamnak 30 ezer forintot azzal, hogy elállok eredeti tervemtõl (HP) és FU-SI-t veszek.

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Solten
Sokáig 160k volt, aztán rájöttek hogy folyton ajánlgatjuk... <#hehe>

Saor Alba

Magiszter
Az igen. Tegnap még 160 ezer valahányszáz volt a bruttó netes ára az iPon-ban tökugyanennek. <#wow1> Mi történt?

Esetleg még ez: Acer Extensa 5630G

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

hykao
két hozzászólással lejjebb ott egy alternatíva, olcsóbb, erõsebb, op.rendszerrel...
ASUS F50GX-6X039

ilyenben gondolkodom.
írjatok rola véleményt pls!
Elõre is köszi!
Üdv: Dani

Solten
Mobility 4650-ben van ám kraft.

Saor Alba

hykao
Természetesen bruttó, és volt már a link...de itt van mégegyszer: Acer Aspire 6935Z-643G25Mn ...és az angol nyelvû link is, a részletesebb hardverlista végett: KATT

Más: HP Pavilion dv6-1130eh teszt az IPON-on
Solten
Gyémántpuma 16:9-en

<#worship> <#taps> <#taps>

"Nyomáskomfort tekintetében nagyszerût alkotott az Acer. Persze az Aspire 6530 klaviatúrája nem éri el a csúcs üzleti gépek gombsorainak szintjét, de kategóriájában a legjobb, csak a Toshiba tud a közelébe kerülni. Billentyûi puhán jártak, de nyomáspontjuk határozott maradt. Huzamosabb gépelés után sem kívánkoztunk vissza a ThinkPad X60-ra, ami nagy szó!"

"Hûtés tekintetében arra számítottunk, hogy a még 65 nm-es gyártási technológiával készülõ AMD processzor miatt nem sikerül majd a modernebb inteles hardver szintjét hozni. Egy nyugalomban eltöltött fél óra után úgy tûnt, tévedünk. A gépnek 22 fokos szobahõmérsékletnél kellemes, 20 dB-es zajszint mellett egyetlen pontja sem melegedett 35 fok fölé."

"Teljesítményükben az AMD Puma platformjában dolgozó K8 architektúrás, még 65 nm-es gyártási technológiával készülõ processzorok elmaradnak az Intel ellenlábasok mögött, de lemaradásukat egy hétköznapi felhasználó észre sem veszi. Egy 2,00 GHz-es Athlon X2-vel ugyanolyan jól el lehet lenni, mint egy 2,00 GHz-es Core 2 Duóval."

Saor Alba

Solten
"Tehát 2009 az átmenet éve a macskafélék és a folyók közt... 😊"

<#vigyor>

Saor Alba

Magiszter
Gondolom tudjátok hogy a Danube = Duna... <#finom>

150e nettó vagy bruttó? Mert azért "Pista bának" nem mindegy ám. Ha bruttó, jöhet a link.

Amúgy szerintem a minõségi skála valami ilyen:
1.Dell
2.Lenovo
3.HP
4.Acer
5.Toshiba
6.ASUS
7.MSI
8.FuSi
Legalább is tapasztalat és hír alapján.

hykao
Tehát 2009 az átmenet éve a macskafélék és a folyók közt... 😊

Más:

Komolyan mondom nem értem a logikát ezekkel az ASUS-okkal meg MSI-kkel...ennyi pénzért megvenni egy laptopot, ami játékra csak elég korlátozottan alkalmas, miközben 150e körül már 9600M GT videokártyás ACER kapható 2 év garival, op.rendszerrel...hmmmm....az ACER a világon a 3. legnagyobb számítógépgyártó az eladások alapján (az elsõ a HP), annyira szar azért nem lehet...(...ASUS-hoz, MSI-hez viszonyítva meg aztán pláne...)

Az XP iránti olthatatlan vágy szintén nehezen érthetõ...
Solten
Solten
Te is majd kinövöd.

Saor Alba

Tetsuo
Csak ne Acert!

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Solten
Ok, talán majd kinövi. Amúgy a gép nem tûnik rossznak. Bár inkább: #5250

Saor Alba

xNoodlex
Ezt az ismerõsöm mondta nem én, neki kell laptop.

jah és ami még fontos lehetõleg Xp kompatibilis legyen mert õ utálja a vistát

ACER Aspire 6930G 644G32NM

a HD 3470 tényéeg 512-õt tud? mert számos oldalon olvasom hogy csak 256 os

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

vki tudan linket adni hogy az sushoz milyen táskát meg egeret adnak? am valószínûleg ASUS X71TL-7S033 õt választom. köszi a segítséget majd ha a vásárlásra kerül sor úgy is jövök még. am tudtok egy másik jó konfigot mondani am 160k nál semmiképp nem kerül többe (barinõmnek)

Solten
"Acer, HP, Asus kizárva"

MSI meg johet?? <#rolleyes> <#hehe>

Saor Alba

Magiszter
A felbontás a 16:9-es, tehát a képernyõ az hosszú mint a vonatfütty. Amúgy szerintem nem rossz, leszámítva a billentyûzetét, mert az minden Emesének egyenlõ egy emberiség ellen elkövetett bûntettel.

xNoodlex
Errõl mi a vélemény?

Acer, HP, Asus kizárva, csak errõl kéne, hogy pl. videókártya milyen benne. 1366 x 768-as natív felbontás nem gáz?

Solten
<#hehe>

Saor Alba

Magiszter
TravelMate-ben van valami extra vinyó védelem (légpárnás vinyó?), meg újlenyomat olvasó, és ha minden igaz kicsit masszívabb anyagból gyúrták. Az Aspire-t nem ismerem. De mintha abban is lenne valami vinyó védelem extraként.

hykao
Az ÁFA emelkedés nem biztos, hogy egy az egyben fog tükrözõdni a bruttó árakon, illetve engem spec. a nettó ár érdekel...
Magiszter
Ennek örülök, akkor neki fogok esni vésõvel <#hehe>

Ja azt mondjátok el lécci, hogy az Acer Aspire és Travelmate sorozat között mi az alapvetõ különbség? Szerintem Aspire otthonra, inkább multimédiásabb, Travelmate üzleti, "fapadosabb", drágább, megbízhatóbb. Jól tudom?

Én lepucoltam teljesen az Aceremet, és simán megcsinálták a szervízben

Magiszter
Annyit nem fog erõsödni amennyit az áfa emelkedik.

Most 213.217 nettó = 255 860
Júli 1-tõl = 266 521

11 ezer forintot meg nem fog erõsödni szerintem.

Magiszter
Errõl eszembe jutott egy kérdés. Ugye a csuklótámasz-rész telivan hányva matricával. Ha azokat leszedném ugrana a garancia?

hykao
Hmm, egyre jobb az ára...várom már a holnapi tesztet...no meg, hogy a forint még erõsödjön kicsit nyárra...
Magiszter
Ez még nekem is tetszik. Ha lenne 180-am tuti rákattannék. <#idiota>

egyetlen hátránya talán hogy úgy látom xp-vel nem kompatibilis sajnos.

ASUS X71TL-7S033 ez a laptop nagyon megtetszett😄😄

Solten
Ezekben a Puma-s notikban az a szep, hogy ha nem "hasznalod" a vga-t (3D), lelovi a rendszer, es az alaplapi IGP (HD3200) mukodik helyette. Tetszik ez a noti:

Saor Alba

nem vok belezúgva csak jónak gondolom. az acert már 3 évre bõvítéssel drágállom. a HP meg kicsit drága.

Solten
Na cimbi, ha ennyire bele vagy zugva az Asusba akkor tessek: link (nem kell f*sni az AMD-tol, nem harap)

Nem csunya (nem draga), es Puma... <#eljen> link

Saor Alba