16455
  • ricsisz
    Hát főleg netezés filmézés játékra nemigazán max netes flash játékok
  • hykao #7567
    Mire akarják használni a laptopot?
  • ricsisz
    Sziasztok
    Laptopvásárlás előtt állnak a barátnőm szülei és engem kértek meg hogy válasszak nekik. Az ár 120ezer környéke plusz minusz 5ezer.
  • Balee 007
    Erről valakinek valami véleménye?
    Az ipon-on olvastam a tesztjét és ott eléggé dicsérték.
    Főleg filmeket néznék rajta meg neteznék vele.
    Azért gondoltam erre mert mégis csak Dell és 3 év gari is van rá.
  • autoszimulator
    Akkor oké, elsőre biztos hogy fura lesz, jórészt 1024-es felbontású, 17-es CRT-n gépezek, szóval ahhoz képest tuti át kell szokni, ellenben nem árt, ha nagy felület áll rendelkezésemre /photoshop, vagy akár netbeans is szereti/.
  • vasziszdasz
    Ne mondd már hogy nem ismered a különbséget az Inspiron meg a Lattitude közt...
  • Cowboy03
    ne mondd már azt, hogy a dell konzumer kategoria, mert felköpök aszt aláálok komolyan...
  • vasziszdasz
    és évente ezres nagyságrendben értékesítünk acer-t, semmivel sem problémásabb mint akármelyik másik gyártó
    ... a konzumer kategóriában.
  • vasziszdasz
    Csak annyira mint a többi konzumer.
  • 5c0rp330n
    nekem 16"-on van 1080p-m. ha kozelre latassal nincs problemad, nem hiszem h kene szemuveg. kicsinek kicsik a pixelek, de igazabol megszokas kerdese. elsore fura volt, mostmeg ha ranazek egy atlagos monitorra 1280*1024 felbontassal 19"-on, majdnem olyan erzesem van mintha valami 20 eves VGA felbontasu monitorra neznek :) egyebkent a telefonomon (QVGA, 2") pl kisebbek a pixelek mint ezen a monitoron.
  • autoszimulator
    na, ez meggyőzött akkor :)
    #7556: igen, elvileg rendes, 3 éves teljes körű dell garancia, de erre rákérdezek majd telefonon.

Amúgy rájöttem, miért a ritka "jó" ár, gondolok itt arra hogy full HD a kijelző (tudom, azt mondtam nem kell, de ha csak 5ezerrel több, mint ugyan ez a konfig, 720p-s változatban, akkor miért ne alapon). Nagy kérdésem csak az, hogy milyen lehet egy 15,6os monitoron az 1920-as felbontás, vegyek-e szemüveget is... Sajna megtekinteni sehol sem tudtam a gépet, mert itt vidéken aztán menjél bármelyik megyeszékhelyre, a laptopboltokban összesen nem találtam 5 féle dell-t kiállítva, menet közben meg aztán főleg nem tekinthetőek meg. MM pedig eléggé Dell mentes övezet, sajnos.
  • Hegi90
    haverom pár napja vett egy toshiba l505-öst tőlük, 2 év nemzetközi garanciával, másnapi szállítással.

Asszem ez elég jó.
  • 5c0rp330n
    nem ismerem, de szerintem ha rendes garanciat adnak (nem boltit, hanem Dell garit) akkor sok kockazat nincs talan.
  • autoszimulator
    újra kérdezem hátha azóta járt erre valaki, aki a notebookzone.hu-nál vásárolt, akár személyesen, akár ebolton keresztül, vélemény róluk? Nagyon jó áron dolgoznak, legalábbis a kiszemelt áldozat jóval korrektebb áron van, mint máshol, és az idő szorít :)
  • ricsisz
    Sziasztok
    Laptopvásárlás előtt állnak a barátnőm szülei és engem kértek meg hogy válasszak nekik. Az ár 120ezer környéke plusz minusz 5ezer. Asus és MSI előnyben.
    MSI CR500X-008HU én ezt néztem de ennek 1 magos procija van?8-)
    a másik versenyző ASUS K50IJ-SX036L
    Előre is köszi a véleményeteket.
  • RS
    Én Apple-t vagy MSI-t vennék.
    Most Acer van.
  • Vieras
    Sziasztok!

Adott lenne egy Acer Aspire 5536g laptop windows 7el használom a bajom az lenne hogy ha nem a saját felbontását használom 1366x768 akkor nem szét húzza a képet ha nem be dobja középre ha driver ből vagy windows ból próbálom hogy engedje teljes képernyőn olyankor is akkor pedig mintha valami felül birálja és nem változik semmi. Amint monitora dugtam ott már szét húzta a képet. Mi lehet a probléma?
  • Balee 007
    Hellosztok!
    ERRŐL mi a véleményetek?
    mennyire megbízható?
    Azt olvastam hogy csak 3 cellás az aksija. Ez kb mit jelent üzemidőben?
    Esetleg ebben az árkategóriában tudnátok mást ajánlani?
  • Zocsi
    :)

Ettől a laptoptól indult az egész dilemma, mert ezt tudnám nettó áron megszerezni. Ám azóta több helyen olvastam, hogy nem biztos hogy megéri (többek között itt is), mert bár szép és jó (papíron), de lehet sok bosszúságot okoz majd a sok és szar szervíz miatt. Mondjuk a HWSW-n pont dícsérte egy arc, de ő is kihangsúlyozta, hogy ez inkább DTR. Nekem fontos lenne valamennyire a mobilitás, de nem annyira hogy subnotit vegyek - azok 200 körül még elég gyengék...

Ma voltam Electroworld-be és megfogdostam egy 5738SH(asszem) Acer-t meg egy L500-as Toshiba-t. Ropogtatásra mindkettő jónak tűnt, dehát tesztelni ugye nem lehet, hogy milyen a teljesítménye, meg a képernyő adottságai sem jönnek le pár perc alatt (kontrasztarány, ilyenek...)
  • Solten
    "6 acer notebook van a cégnél, egyik sem fiatalabb 3 évnél, és csak az egyik szar, egyébként jól működik mind, azon kívül 2 hp és 2 lenovot tartunk, azokkal sincs semmi baj
    és évente ezres nagyságrendben értékesítünk acer-t, semmivel sem problémásabb mint akármelyik másik gyártó, az általad említett zsanértörés például az asus egyes sorozatainál normális, tipushiba, és szó nélkül cserélik (f6 sorozat pl)
    ha kiterjesztetted volna a garanciát, valószínüleg ezt is megcsinálták volna, ha ismert a hiba"

(PH forum)
  • vasziszdasz
    acer = hulladék

4 magos proci sztem luxus, és jelenleg felesleges. 2 mag az még kell, mert multitaskingban igencsak meglátszik az 1-hez képest, de a másik 2 már csak idleben malmozik. Viszont fogyaszt, nem is keveset.
  • hykao #7547
    Itt van neked egy ilyen, és máris nem léped túl 50-60-nal a keretet...
  • Solten
    Ne idegesitsd magad ezen, ez egy hardverbolt nem vmi ertelmesebb hardveroldal tesztje...
  • 5c0rp330n
    faszert tesztelnek olyan dolgokat amikhez nem ertenek.
    a problemak a teszt cimevel kezdodnek: az sxps 1640 soha nem volt gamer laptop, igy ez egesz teszt alapbol egy vicc. es nem M1640 a neve ahogy tobbszor hulyen leirjak. olyan fos procival teszteltek, amit normalisabb helyeken dell-nel nem is lehet valasztani bele. a ram mennyisegere ez szinten elmondhato. a vinyoja normal esetben ugyanolyan amilyen a legtobb MBP-ba es sok masik laptopban is van manapsag: 320/500-as Seagate, nemtom hogy a faszba hoztak ki ezek a tesztjeikkel h lassu.
    "A touchpad multi-touch dolgokra nem képes"
    de kepes, csak balfaszok vagytok.
    azt a zajszintet sem ertem h hogy hoztak ki, nalam normal hasznalat soran 80%-ban egyaltalan be se kapcsol a proci ventije egyaltalan, egyedul a vinyot hallani ha nagyon fulelek es csend van.
    inkabb nem is olvasom tovabb

Ami az Acer Aspire 5739G mellett szól:
    + olcsóbb - ja.
    + erősebb és energiatakarékosabb processzor - nem, legfeljebb nalatok.
    + 4 GB memória, 500 GB-os merevlemez - sxps 16 is tudja.
    + multi-touch tapipad - sxps 16 is tudja.
    + picivel alacsonyabb zajszint - ketlem.
    + alapból Windows 7-tel kerül értékesítésre - sxps 16 is, tobb mint 4 honapja.
    + gyengébb processzorral és kisebb merevlemezzel akár 200 ezer forintért is hazavihető - mi volt az elso pont?

fail.
  • Zocsi
    Ez vagy ez, ami még kb. azonos kategória ár és tudás szerint is, de nem értek hozzá és hezitálok, mert már így is 50-60K-val a tervezett kiadás fölött járok elméletben, és a garibővítést még nem is számoltam...
  • Zocsi
    Igen az L505-es is kecsegtető, de engem baromira csigáz a Phis-X-et támogató nV kártyás notik világa... :)
  • Zocsi
    Hát igen, a négymagos az még várat magára... :D Az elgondolkoztatóbb inkább az, hogy mondjuk fél év múlva mennyibe lesznek...?

Másfelől, erről vélemény?

Ezzel kapcsolatban az egyetlen dolog, amin elgondolkoztam, hogy ha a procinak 800Mhz-s az FSB-je, a memo meg 1066-os DD3. Ezt így ki tudja használni? Vagy most próbáltam okosat kérdezni és közben meg tök hülyeség, amin aggódok? :)
    Jah meg olvastam róla pár tesztet és az aksit, meg a kijelzőt fikázzák...
  • Hegi90
    míg a Toshiba Satellite L505-öse egyelőre hiánycikk

ááá haverom épp most vett egyet, állítólag nagyon adja
  • Solten
    Gamer notik megfizethető áron: Acer kontra Dell
  • Solten

• Kalozoner
    sztem elég húzós árba lesznek a négymagosak... az acer meg hát, én nem mondok semmit, haveromnál most halt be egy 500K acer noti...konkrétan nem tölti a gépet és nem az adapter szar
  • 22351665
    Szerintem jók az Acer laptopok volt már szerencsém hozzájuk, bár attól függ ki mire akarja használni, akinek erőműre van szüksége annak nem biztos hogy jó.Nekem Toshiba-m van, tökéletesen megvagyok vele elégedve és már 2,5 éves.
  • Zocsi
    Úgy általában véve mi a véleményetek az Acer laptopokról?

Meg azon gondolkozom, hogy érdemes-e várni egy kicsit a vétellel a négymagos lapotopkra?
  • vasziszdasz
    fake
  • Solten
    Érkezőben az X szériás ultrahordozható Lenovo

• Solten
    Lehetseges, csak az X200-ban levo IGP, tul sovanyka lenne ehhez:

"Amúgy a laptop főleg 3D-s alkalmazásokhoz kellene, meg CAD rajzokhoz."
  • Laxxa
    Időközben olvasgattam, és a középső kilőve mert a video mem osztott a rendszer memóriával. Így marad a DELL v Acer mint ahogy korábban már említettem nem nekem kell, én magam asztali hívő vagyok. A játékoknál pedig nem DX10 -es játékokra gondoltam mint GTA4, FarCry2, stb... Hanem Diablo2, Sacred, GTA VC, GTA SA Stb... Nyílvan ebben az árkategóriában. Ha gamer lap kéne akkor alsó hangon 250e től a csillagoségig lehet vásárolni.
  • hykao #7531
    Nagy kijelző, játék, 2-3 órás üzemidő - ez nem nagyon fog menni 170 ezerért szerintem...
  • Kalozoner
    vasziszdasz, hozzád lenne kérdésem, nézegetem az ibm-eket, 60-70 körül...
    mit tudnak ezek az x40, x41-es szubnotik, 12,1-es képernyővel stb....
    mert ahogy így nézegetem elég jó áron lehet kapni őket...
  • Laxxa
    Hát igen, csak az ismerős egy hölgy ő az ilyet nem becsüli, szereti a PC játékokat, azon kívül nagyon sokat utazik és azért egy 2-3órás úton végig egy kicsi kijelzőt nézni, na meg a touchpad és az optika hiánya utazáskor elég kellemetlen, otthon más rá csatolsz egy moncsit másik egér + klavi és nyomulhatsz is, szóval nem kifejezetten gamer deszka kell, ezért is néztem ezeket.