16455
  • Solten
    Új ThinkPad a láthatáron

Lenovo ThinkPad Edge:

"az Edge 13,3 colos megjelenítőt kapott, ami a manapság divatos, 1366x768 pixeles felbontással rendelkezik. A gépből AMD-s és inteles változat is elérhető lesz, ez mindenképpen pozitív a vásárlók szempontjából, hiszen kiválaszthatják a számukra szimpatikusabb rendszert.
    Az utóbbi verzióban az 1,3 GHz-es SU4100-as vagy SU7300-as Intel processzort találjuk a GS45 chipkészlettel kiegészítve. Az AMD-s notebookokba az 1,6 GHz-es Turion Neo X2 L625 vagy az 1,5 GHz-es Athlon Neo X2 L325 kerülhet az M780G chipset társaságában."

Lenovo X100e:

"Többet lehet már tudni a Lenovo X100e-ről is. Úgy tűnik, hogy a vártnál kisebb méretű, de nagyobb felbontású monitort kap, az eddig valószínűsített 12,1 colos és 1280x800 pixeles kijelző helyett 11,6 hüvelykes, de 1366x768 pixeles megjelenítővel szerelik fel. A mérete 282 x 189 x 15-30 mm, a tömege pedig 1,36 kg lesz, fontos megjegyezni, hogy háromcellás akkumulátorral, a hatcellással mindkét érték megnövekszik kicsit. Kiderült a szokatlan kinézetű, fekete-piros-fehér színkombinációból összeálló, fehér fedlapú készülék ára is: legalább 450 dollárt kell majd kifizetnünk érte."
  • sz4bee
    Most megnyugodtam
  • TheRaven
    sztem nem fogják ellopni a laptopod...
  • TheRaven
    ezzel sokat nem bizonyítassz van egy olyan érzésem h ez azt mutatja h a bevitt hibás gépeknek hány %-a van ezektől a gyártóktól, ezesetben illik figyelembe venni azt h arányaiban sokkal több acer stb gépet adnak el mint lenovot... msi 4%-a eléggé hihetetlen én még olyat nem láttam ami hibamentesen működik évek óta:P
  • sz4bee
    sony szerviz mennyire megbizhato?
  • Solten
    A kimutatas hozzatette hogy a HP es az Acer ertekesiti a legtobb entry-level gepet, ezert az elokelo helyezes hatulrol. Lenovo majd szepen elso helyezett lesz ha minel tobb 3000-est ad el... "Premium" laptopjai is szepen lehuztak.
  • Solten
    Ez sokkal "hitelesebb": laptopjavitas.hu adatai alapjan...

ok
  • MaSzKa
    processzor gyenge
    de laptopban ilyen gépnél nem kell foglalkozni vele

vga a 9100M nvidia -50Mhz
    szóval elmegy ez is

115eft-ból kijön akkor jó vétel

én inkább 2magos AMD processzorral vennék ugyanilyet és ATI HD vga-val
  • MaSzKa
    szuper

látom a Samsung-ok meg se hibásodnak

MSI is igen jól szerepel

HP-nál azt is tudni kell rengeteg gépet eladnak
    Dell is kiemelkedő minőségű
    ismerős 1 éve vett 160eft-ért kifogástalanul működik azóta is
    természetesen ATI AMD vga -van benne
  • Orionk
    Sziasztok!

ENNEK A LAPTOPNAK a processzoráról és a video kártyájáról tudnátok mondani valamit?, segíteni?

Arra lennék kiváncsi, hogy a processzor sima egymagos lenne?, és ugy 2,2 gigaherces?, vagy dualcore-os lehet?

A video kártyával kapcsolatban meg azt nem tudom, hogy mennyi lehet a saját memóriája, amit nem a ramból vesz el, hanem a sajátja.

köszönöm
  • vasziszdasz
    Na ennyit a "premium" gepekrol...
    A Lenovo 3000, HP 500, FuSi Amilo mióta prémium??
  • vasziszdasz
    Asus elol, vasziszdasz istenitett nagy Lenovoja hatul??
    Ebből is látszik hogy hamisított kamuadat az egész. Nyilván az acer pr managerei nyomták a kezedbe. Az meg hogy "Lenovo" nem jelent semmit, a 3000-nek és a TP-nek annyi köze van egymáshoz mint a májkrémnek a Pick szalámihoz.

Ez sokkal hitelesebb:

És - micsoda meglepetés... - a hulladék acer meg a fusi amilo áll az élen.
  • autoszimulator
    nem reklám természetesen, de ha valaki nézeget még Dell Studio-t, akkor annak ajánlom laptonszalont, határozatlan ideig akcióznak a Studio-kra. Jobban megnézve, valójában nem is akció, csak úgy mond kispórolták az OS-t belőlük, ami spec nekem tökéletes, -20 ezer, és nekem úgy is van win7 + linux pedig adott.
    Még szerencse, hogy az ÁFA leírós ismerős visszalépett tegnap, így nem adtam le a notebookzone-on a rendelést, azóta találtam új embert, és átgondolandó ez a cég. Bár Pécs még messzebb van, mint Pest :)
  • Hegi90
    konzumer szar mind.
    ne vegyetek csak asztali gépet, rakjatok bele 16 giga dd3-at meg kórájszevönt, azt jó lesz

• Solten
    Hi.

link1, link2, link3
  • Solten

Asus elol, vasziszdasz istenitett nagy Lenovoja hatul?? Banataban meg ongyilkos lesz...

"Ehhez az értékhez képest azonban érdekes módon a drága, $1.000 feletti gépek sem sokkal jobbak: bár az első év során szinte veszélytelenek, a három éves periódus során itt is elég "szép", 18,1%-os hibaszázalékra lehet számítani."

Na ennyit a "premium" gepekrol...

link
  • Solten
    Igen, ez olyan laptop amire nem aggatjak ra a "gamer" jelzot, nem kernek el erte ezert felarat es nem szinezik pirosra. :)
  • MaSzKa
    http://prohardver.hu/hir/samsung_notebookok_es_netbookok_magyarorszagon_is.html
  • toto2700
    egy tanulságos cikk:

Egy amerikai felmérés szerint a legmegbízhatóbbak az Asus és a Toshiba notebookjai, netbookjai. A leggyöngébbek a HP, az Acer és a Gataway masinái.

A SquareTrade szerint a két listavezetőnél az átlagos helyzet az, hogy a megvásárlást követő három év után a készülékek alig 16 százaléka nem működik.

A listát záró márkáknál ez az arány 25 százalék. A középmezőnyben a három év utáni a behalás 16,8 százalékos arányával a Sony, az Apple (17,4), Dell (18,3), Lenovo (21,5) követik egymást.

Nem túl jól jönnek ki az egyre népszerűbb olcsó netbookok az összehasonlításban a notebookokkal.

Ezek ugyanis 20 százalékkal többet, vagy gyakrabban romlanak el az első évben, mint a notebookok.

Sőt, ha a drágábbakkal hasonlítjuk össze őket, akkor ez az arány 40 százalék. Nagy általánosságban a vizsgálat szerint minden notebook a vásárlás utáni három évben 30 százalékos arányban romlik úgy el, hogy kiesik a használatból.

Forrás
  • Balee 007
    Hellosztok.
    110 és 120ezer között tudnátok nekem pár notebookot ajánlani?
    Lényeg hogy legalább 250es vinyó és 2Gb Ram legyen bennük.
    Én valami ilyesmire gondoltam.
    ehhez hasonlókat tudnátok írni?
    Netezéshez és filmnézéshez lenne használva.
  • vasziszdasz
    Teljesen jó volt. Olvass mielőtt fikázol!
  • vasziszdasz
    Nem. Játékra asztali gép a jó ötlet.
  • vasziszdasz
    A PH-n PeterkeT-nek van asszem ilyen. Jó.
  • Kalozoner
    van itt valakinek hp nc2400-asa? érdekelne milyen a gép... centrino duo 1,2 ghz változat...szemezek ezzel a géppel mert 12,1 és bazi könnyű és 5 órás akksit lehet belerakni nem sok pénzért...
  • Jockey
    ez játékra jó lehet?
  • Solten
    ASUS N60DP-JX012V: link

- AMD Turion II M500 (2.2 GHz)
    - 4GB RAM
    - 500 GB HDD
    - Mobility HD 4670
    - Windows 7 Home Premium

225k HUF
  • Solten
    Hi. Erdekes, mert a ket keszulek teljesen mas kategoria...
  • Solten
    link
  • Huszi84
    Sziasztok!

Laptop vásárlás elött állok és kiváncsi vagyok a véleményetekre.
    Eddig kettő kiszemelt van,de nem tudok dönteni.
    Az egyik az Asus ux50 a másik a Sony Vaio VGN-FW41.
    Melyiket tartjátok jobb vételnek?
    Viszont ha tudtok ezeknél jobbat akkor szivesen fogadom.
    Előre is köszi
  • Hegi90
    teljesen rossz volt a hasonlat. Olvass mielőtt fikázol.
  • vasziszdasz
    Vagy de. Valóban felesleges összehasonlítani, ahogy a trabantot is felesleges a ferrarihoz hasonlítani. ^^
  • Cowboy03
    jopoénvolt :D
  • Solten
    link
  • Cowboy03
    Tudsz mutatni egy olyan dell-t, aminek ugyanilyen HD képe van és van benne HDMI is? :P
  • Solten
    Ebben az arkategegoriaban, DIREKT nem tesznek ra... :)
  • Cowboy03
    világbajnok gép lehetne, ha nemhiányozna rola a HDMI...:S
  • Solten
    link
  • Hegi90
    vagy nem.
    a kérdés pedig értelmetlen. Nem lehet összehasonlítani a két kategóriát ilyen téren...
  • vasziszdasz
    Lehet, ezt hívják business classnak.
  • S4sa
    - egy kérdés! egy laptop lehet olyan tartós mint egy asztali gép?