16455
  • Solten
    Az akku kulso beszallitotol erkezik (enyeme pl Sharp), ugyhogy ez baromsag szerintem.
  • MaSzKa
    MSI Megabook VR630X-236Hu

ezt tesztelgettem ma
    cimbi vette

tetszik nagyon 132eFt genius wireless egérrel+noti táskával

Nvidia 9100M G gyenge nagyon de lehet használni a gépet
    HD4200-al lett volna az igazi

pecifikáció:
    - 16” WXGA (Amazing Crystal Vision) TFT kijelző (felbontás: 1366x768, 16:9 ACV)
    - AMD Athlon64 X2 QL62 (2.0GHz, 1MB L2 cache) processzor
    - 2x2GB DDR2 RAM (667 MHz) Hynix 800Mhz-s
    - 320GB SATA HDD 5400 rpm WDC
    - DVD író SuperMulti, Dual Layer LG
    - nVidia 9100M-G VGA (256MB Turbo Cache 512MB)
    - WLAN: 802.11b/g WiFi (vezetéknélküli hálózat) Atheros 5007
    - Gigabit LAN (RJ45 csatlakozó) Realtek
    - 1.3 Mpix webkamera 2Mpixeles helyette
    - 3-in-1 memória-kártyaolvasó
    - 3 db USB 2.0 csatlakozó
    - 1 db csatlakozó külső monitorhoz (VGA)
    - 1 db Express Card slot
    - 1 db fejhallgató-/hangszóró-/2x vonalkimenet-csatlakozó
    - 1 db mikrofon-/vonalbemenet-csatlakozó
    - FreeDos operációs rendszer (támogatás: XP, Vista, Win7)
    - 6 cellás Li-ION akkumulátor (4400 mAh)
    - Súly: 2,54 kg
    Realtek HD 888 Audio

2év

• Csabesz100
    Szia! Tudok egy eladó Acer 5538-313G32Mn-t. 4 napos, 2009.11.16-án lett véve. Ha érdekel írj privátot.
  • setuh
    acer-rol azt hallottam h hamar tonkre megy az akuja.mi igaz ebbol?
  • Solten
    link, inteles win7-el, bar ez mar tullepi a kereted +10k-val: link
  • setuh
  • Solten
    Akartam irni hogy a lenti fogalmak alt.ban utik egymast, de megproba...
  • setuh
    hat ugy igazan nem kell speci egyikre se hanem inkabb mindre:P.tehat kis jatek,video kartya ne legyen gagyi intel mondjuk,akkuido se legyen tul keves szal olyan kiegyensulyozott legyen mindenbe:D
  • Solten
    Hogyne, ha esetleg kicsit reszletezned az igenyeidet... (hosszu akkuido, jatek, mozi, stb, ilyesmik)
  • setuh
    aham...es akkor msot egy laptop ajanlatot kerhetek?:)
  • Solten
    Az olyat keruld amit SiS chipsettel kinalnak...
  • icemankimi
    ezt vegyem
    vagy ezt???
  • pincso
    Nem volt még időm átnézni.Szerintetek jól csináltam?
  • pincso
    Erről mi a véleményetek?
    Tegnap vásároltam!
    http://www.usanotebook.hu/index.php?PHPSESSID=70a2fb0bec8da2cf3a61c2eed4d5&tpl=product&prid=12772
  • Solten
    link. Kesobb meg vasarolhato bele plusz memo.
  • Inquisitor
    Nekm meg ajánlani kéne valakinek egy notit max. 110e-ért, ami hát nem sok. Pláne annak fényében, hogy amit 2008 elején árultak gépeket 80e körül, most simán 100 fölött vannak. Ilyen Celeron-M-es őskövületek ...
    Néztem egy szép kis Asust, amiben van egy még elfogadható X2 proci, 2GB ram és HD3200 int. VGA. Csak az a baj, hogy 122-124e az ára. Viszont többi hasonló áru gépnek meg vagy fényévekkel rosszabbak a paraméterei, vagy a garija.
  • Solten
  • vasziszdasz
    Ilyen dömperorrú tetkós ringyóért 160k?
  • vasziszdasz
    Az IBM szervízben javítják a Lenovot is.
  • Solten
    link
  • setuh
    160-170k ft-ert mit ajanlottok nekem?
  • Solten
    2GB-al is jol fog futni a Win 7. Termeszetesen vasarolhatsz hozza plusz memot.
  • Solten
    "Ha már pénzt adnak ki egy minőségi márkáért, akkor nyilván azt hogy meg is tartják."

Kicsit tulertekeled a kinaiakat... Esetleg nem nekik kellett volna eladni. Mint irtam, amennyi innovacio es minoseg volt, azt az IBM tette le az asztalra. Csak ez az ido mulasaval amortizalodik. Lenovo? Az mi? A tranzakcio elott egy noname kinai tucatkacat volt. Thinkpad felhajpolta a nevet.

"az IBM szervízben meg unatkoznak a szervizesek."

Ok, persze... Lenovo.. Lenovo.. Nem ajbiem...
  • Orionk
    Húú, ez a laptop, amit most ajánlottál a linken, az nagyon jóóóó.

Csak egy hibája van :S :( , mégpedig, hogy csak 2 giga ram van benne, és 3 giga ramot szerettem volna, mert akkor tök jól fut a vista és a win7 is.

De egyébként a többi tulajdonsága jó.

Ha ezt venném, akkor mit gondolsz lehetne még bele venni 1 giga ramot, szokott lenni szabad slot-ja?

köszi
  • vasziszdasz
    kozel annyi "premium" laptop sz@rik be mint beleposzintu

Ehhez képest az Acer szagszervízben tömött sorok kígyóznak, az IBM szervízben meg unatkoznak a szervizesek.
  • vasziszdasz
    Ha már pénzt adnak ki egy minőségi márkáért, akkor nyilván azt hogy meg is tartják. Azért felesleges megvenni a Rolls-Roycet hogy utána Trabantokat gyárts benne...

Minden normális gyártónak 2 szériája van: business és consumer. Mivel a Lenovonak az előbbi nem volt, adta magát az ötlet hogy vásárlással szereznek egyet. Könnyebb beleülni a készbe mint felépíteni a 0-ról egy újat. Eddig ehhez tartották is magukat, még az SL szégyen után is kihoztak egy minőségi X301-et, de egyre inkább kezdik felhígítani gagyival a márkát. Csakhogy az üzleti vásárlók nem hülyék, náluk nem lehet eljátszani az "eladjuk a szart márkanévbe csomagolva" mókát mint az egyszeri júzernél. Ha nem kapja meg a pénzes vevő az elvárásainak megfelelőt, akkor megy a konkurrenciához, egy cég nem ragaszkodik a márkanévhez (csak ha az a minőség garanciája, de épp ezt próbálja a Lenovo megszűntetni). És a bizalmat elveszteni sokkal könnyebb mint visszaszerezni. Ha legagyisítják a TP-t, elveszti az értékét a márkanév, mindenki messziről elkerüli, utána már csak a teszkós vevőknek lehet eladni, akik eddig a 3000-et vették. Ezeknek meg mindegy hogy TP vagy 3000, több pénzt ezzel a húzással nem fognak kaszálni, csak kevesebbet: a pénzes vevő átmegy a konkurrenciához.
  • Solten
    Mit szolnal inkabb ehhez: link? 2 magos CPU, GMA 4500MHD pedig HD videot gyorsit. Az X4500HD mobil-valtozata.

#7621: igen, dugd homokba a fejecsket, az is egy megoldas...
  • vasziszdasz
    Ezt az acer PR-esektől kaptad? ^^
  • Solten
    Megis mit vartal? Mikor az IBM eladta notis reszleget a kinaiknak, mar akkor tobb mint valoszinu volt hogy ez lesz belole. 15 eves IBM Thinkpad design meg gyartosor pedig nem orokeletu.
  • Solten
    Jaja, a PH forumon is hisztizik mar par Thinkpad tulaj a hir miatt...

#7616: valoban, nincs lebontva, viszont arra le van bontba hogy kozel annyi "premium" laptop sz@rik be mint beleposzintu:

Nem Aceres PR-anyag, gyengebbek kedveert ott a link pdf-fajlkent.
  • vasziszdasz
    Ez a TP név meggyalázása. Semmi köze a valódi TP-khez. Már az SL sorozat is a gagyizás kezdete volt, most úgy látom az X-et is le akarják vinni a 3000 színvonalára. Nemsokára meg fognak nőni a Lattitude eladások.
  • vasziszdasz
    Hitelesebb is mint a az aceres PR anyagod.
  • vasziszdasz
    Igen, de ez nincs lebontva sorozatokra, a Dellből is van Inspiron meg Lattitude, ami nyilván nem egyforma mértékben száll be a statisztikába. A listavezető FuSinál se a Lifebook húzza fel a számokat, hanem az Amilo. Az Acernél ilyen gond nincs, ott csak konzumer van, ennyit tud.
  • Orionk
    Bocsi, elirtam 720p-s re gondoltam, csak most gondolatban másra gondoltam. :)

szóval 720p?

és neked mi a vidkari ról a véleményed?, mennyi megabájtos lehet?
  • Solten
    1080p-hez nem artana egy 1080p-s kijelzo is nem? :)
  • Orionk
    De HD filmeket nem tudok rajta nézni, ugye_?

Milyen proci kellene, hogy 1080p-s HD-k is menjenek?

köszi
  • Solten
    Nem rossz proci, batyam Toshiba-jaban is ilyen mukodik. 45nm, keveset fogyaszt, nethez, alapdolgokhoz tokeletes es nem fingik ki a flashtol mint az atom. Meglepoen eros egymagos letere. Szerintem idealis CPU egy notihoz ha a hosszu akku-uzemido a legfontosabb.
  • Orionk
    aham, hát akkor az tényleg problémás, ezt megkérdezem a boltban, mielőtt megvenném.

Manapság már alap a dual core. Meg a celeron, ha jól hallottam, az nem olyan jó, tul kicsi a cache-je is, te sem hiába írtad, hogy celeronCS :D

• MaSzKa
    Intel Mobile Processor Celeron M900 2.2GHz

ebbe celeroncs van és 1x2.2GHZ

szerintem ez 1 magos csak
  • Orionk
    Köszi, hogy írtál.

Hogy érted, hogy cpu gyenge?, kétmagos proci, azaz 2szer 2,2 gigaherc, nem?
    ITT AZT ÍRJA, hogy a proci kétmagos

A videokártyánál meg arra lennék kiváncsi, azt kérdezném, hogy hány megabájtos?, tudom, hogy vehet el a ram ból , de önmagában mennyi memóriája van csak a vidkarinak?

köszönöm