Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a jó a ThinkPadben, határtalanok a lehetõségek.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Itt meg a dokkoló.
Itt meg az SSD.
93-ból megvan az egész pakk.
Most azon filózóm a T400 elég-e.
T410-en van 1 VGA port (mindjárt 2014, ezt nyilván csak szükségbõl) meg egy displayport. Igazából egy dokkoló lenne jó neked is, de az ehhez a típushoz ritkább és drágább.
T400 mellett szól hogy olcsóbb, van dokkoló is ócsóért (nekem van is egy, 5000-ért a tied, van rajta DVI), elbír a fullHD-val is, de nem biztos hogy a legsûrûbbekkel is...
Nekem X200 van ami ugyanaz a hardver, ha linkelsz párat kipróbálhatom. (mondjuk nem értem a 720p miért nem elég)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A T410-re szavazok és ne feledd az SSD-t.
Egyébként mire kéne? Netezésre, office-ra jó a T400 is, az még olcsóbb.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Könnyen hordozható gép után keresgélek, de munkára jónak kell lennie (13-14 col). A minõség is fontos. Idõnként videót is vágok. Emiatt az a kérdésem, hogy ha van tapasztalatotok. Egy HD4400-as Inteles GPU elég-e erre. Valahol mondták, hogy igen. Késõbb videóblogot is lehet, hogy csinálok, akkor pedig gyakoribb lesz a vágás. 4 generációs procit szeretnék bele. A matt kijelzõ elõny lenne, de ha ma már vannak olyan jók a fényesek, hogy nap mellett is jól látható a kép, akkor egye fene a fényes is jó. 😊 Amiket eddig kinéztem.
HP ProBook 430 G1
Acer Aspire V5 473G
Dell Wostro 5470
Lenovo IdeaPad U430P
A Dell vonzó, csak sajnos nem matt.
Vagy megérné még várni inkább, mert csak az elsõ 4. generációs intel processzoros gépek jöttek ki?
Amúgy akinek van érintésérzékeny laptopja, mi a véleménye? Megérte?
Köszi!
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Mi a véleményetek az Asus márkáról?
Bizonytalan még, de elvileg lehetõségem nyílik laptop vásárlásra.
A Mediaban találtam a célnak megfelelõ: Asus -t.
Net, zene, film, valamint zene készítéshez Ableton Live órákig tartó stabil futtatása a fontos számomra.
Lényeg még, hogy a Windows eredeti legyen rajta.
Kicsit félek tõle nem szeretnék rosszul márkát választani.
...::::::...
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Van egy kb. 4 éves HP mini-m, aminek az aksija eléggé haldoklik. Szerintetek érdemes venni bele egy újat, vagy vannak normális áron jobban teljesítõ egyszerû laptopok? (Sok bajom nem volt vele, max.egy kicsit lassú)
Fõként gyorsabbat és jó aksisat szeretnék. Irodai használatra (office, prezentáció bemutatás), továbbá netezésre és egy jó minõségû kamera,mikrofon,hangszóró skype-hoz is jól jönne. köszi elõre is !
http://www.twitch.tv/hegii
Ha igen írd le mit pontosan(Tv,monitor milyen felbontással v.tipust).
Ez azért fontos,hogy eldöntsük elõször is mekkora kijelzõvel vennéd a Notit(15.6 vagy 17.3)
Én most tervezek laptopot venni.
Fõleg netezésre, hd filmnézésre, néha játékra használnám, fontos lenne a hdmi kimenet, és webkamera- vagy ezek már ilyen alap cuccok?. Max 150ezret költenék rá.
Tudnátok ajánlani pár gépet? vagy hogy hol érdemes nézelõdni?
Dragon ball és Sailor moon os kártyákat/figurákat keresek, akinek van az írjon p.ü.-t.
Notebook vásárlás elõtt állok, a két kiválasztott típus:
Asus X550CC-XX571D notebook
Kijelzõ méret: 15,6"
Kijelzõ felbontás: 1366x768
Processzor: Intel Core i5-3337U
Memória: 4 GB DDR3
Háttértár: 750 GB HDD
Optikai meghajtó: DVD Super Multi
Videókártya: nVidia GeForce GT 720M
VGA memória: 2 GB
Audio: Sztereó hangszóró
Vezetékes hálózat: Gigabit Ethernet
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: 4.0
Csatlakozók: 1 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, HDMI, D-Sub
Kártyaolvasó: Van
Kártya típusok: SD kártya
Webkamera: Van
Acer E1-570G-53334G1TMNKK NX.MESEU.006 notebook
Operációs rendszer: Linux
Kijelzõ méret: 15,6"
Kijelzõ felbontás: 1366x768
Processzor: Intel Core i5-3337U
Memória: 4 GB DDR3
Háttértár: 1000 GB HDD
Optikai meghajtó: DVD író
Videókártya: nVidia GeForce GT 740M
VGA memória: 2 GB
Audio: Sztereó hangszóró
Vezetékes hálózat: Gigabit Ethernet
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: Van
Csatlakozók: 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, 1 db D-Sub, 1 db HDMI
Kártyaolvasó: Van
Webkamera: 0,90 Megapixel
A gépet játékra (Sims3 õrület, és egyebek 😊), és böngészésre használná a párom. Sajnos a hasonló kategóriás gépek HP, és Dell szinten számomra megfizethetetlen áron vannak, így ez a kettõ között dilemmázom.
Ki melyiket ajánlaná? Vagy esetleg más ötlet?
Elõre is köszönöm a válaszokat, üdv,
Laci
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Saját (nem irodai) használatra szeretnék egy laptopot –internet,ügyintézés,nyomtatás stb.
és abban kérnék segítséget,hogy melyiket vásároljam meg ?
Asus X550CA-XX181D Red FD
Acer E1-531-B9604G50Mnrr Red LX 2Y EFF
mi a véleményetek, esetleg valami mást tudnátok mutatni?
köszönöm a segítséget elõre is !!!
Üdv.
Ugyanannyiért veszel az alternatívánál egy gyengébb lapost, nem melegszik annyira, talán 4 év helyett 5ig bírja, amikor már egy gyengébb noti teljesítménye is fleveszi vele a vesenyt.. megéri?
Ha tényleg játékra akarsz notit, akkor 300k-nál nincs más szempont, mint az ár/teljesítmény.
amúgy az az asus nem lenne jó vétel? ( nem igazán követtem a laposokat mióta megvan a gépem)
mikor olyanom van pl otthon is átvonulok másik szobába esetleg ágyba... ezt egy asztalival nem tehetem meg max még az ágyból gépezés menne egy vezeték nélküli bill+egérrel + tvre közés (a vezeték nélküli cuccokal nem vagyok kibékülve)
jelenleg is van egy régi "gamer" laptop de már 3 éves lesz a kicsike és kellene a korszerûsítés 😊
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
asus nagyon megfogott
mi a véleményetek, esetleg valami mást tudnátok mutatni?
köszi a segítséget elõre is! 😊
HP ProBook 450
A lényeg az, hogy minõséges legyen és a mai játékok is elfussanak rajta.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Már régóta szeretnék magamnak egy laptopot venni. Mindig csak arra vártam, hogy egyszer talán több pénzem lesz, de meguntam a várakozást. Így lejjebb adva az igényeimet úgy 120 ezer Ft körül szeretnék lehetõleg egy Lenovo vagy Asus márkájút. Szeretnék rajta néha játszani is, de ezek az új gépigényes FPS-ek már nem vonzanak, szóval ha World of Warcraft szintû játékok futnának rajta akkor már boldog lennék. Esetleg ha a Skyrim menne rajta alacsony beállítások mellett, az se volna rossz.
1. Egyelõre ezt néztem ki magamnak, de lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:
Az árhoz képest elég jó CPU van benne, a videokártyája is azt hiszem elég jónak mondható. Csak 4 GB RAM van benne (+ 2GB VRAM), talán megkérdezhetném az eladót, hogy tudna-e tenni bele +4 GB-ot, de ez azt hiszem minimum 10 ezerrel megemelné az árát. Mindenképpen 64 bites Windows 7-et szeretnék rá telepíteni. Csak 500 GB-os merevlemez van benne (ezt késõbb fogom majd megbánni 😊), van 1 TB-os változata is ugyanitt, de az 17-tel többe fájna. Ami viszont a kérdésem lenne, az a következõ. Ez egy vékonyított kivitelû gép, amely extraként van feltüntetve. Emiatt csak 4 cellás akkumulátor fért el benne, de ezt még elviselném, mivel nem utazok én már sokat. De vajon az ilyen karcsúsított laptopok mennyire problémásak hûtés szempontjából? Ha vennék alá valamilyen aktív hûtõt, az sokat segítene?
2. Néztem másfajta, ennél drágább laptopokat is (LENOVO, ASUS) is, de azokban úgynevezett alacsony fogyasztású CPU (~17 W a standard 35 W helyett) van extraként. Ez biztos jó azoknak, akik csak neteznek rajta és sokat használják aksiról. De meglátásom szerint ezt az energia megtakarítást úgy érik el, hogy gyárilag lekorlátozzák a CPU teljesítményét, ezért ezek csak fixen 1,8-1,9 GHz-en mûködnek. Nagyon sok gépbe ilyeneket raknak mostanság, szerintetek ezek elég jók, vagy inkább messze el kell kerülni, ha az ember néha játszani is akar vele?
Elõre is köszönöm a segítõkész válaszokat!
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Sajnos csodák nincsenek. Ami jó, az drága. Egyre inkább ez lesz, minden téren. Ilyen a világ.
<#fogmosas>#fogmosas>
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Nem?
Errõl mi a véleményetek?
LENOVO G500 59-390049
Hogy mire használnám? Multimédiás alkalmazások(pl. Photoshop, AutoCAD), esetleg játék
Esetleg ha valakinek van ilyen vagy találkozott már ezzel a típussal, írja már meg hogy a csuklótámasza alumínium, vagy mûanyag?
(mert keresésnél mind a kettõbe belefutottam már és valamilyen szinten nem lenne mindegy, még ha nagyon vékony alumínium is)
http://laptop.hu/termek/dell-inspiron-3521-22-black-i3-lx-sac-8gb-dnvb
Gépet szeretnék vásárolni, a keret 250, max 300e Ft.
Ami lényeges: 17" kijelzõ (lehetõleg matt), SSD vinyó.
Játékra is használnám, a mobolitás kevésbé fontos!
Ha tud valaki segíteni tanácsokkal, azt megköszönöm!
üdv