Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
Vagy azt is lehet, hogy veszel kisebb SSD-t veszel és egy HDD caddyt. Így a régi vinyó mehet a DVD helyére.

Ez a jó a ThinkPadben, határtalanok a lehetõségek.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
Hopp van neki nagyfelbontású Radeonos.
Itt meg a dokkoló.
Itt meg az SSD.

93-ból megvan az egész pakk.

franc0
Erre simán jó a T410.

Most azon filózóm a T400 elég-e.
T410-en van 1 VGA port (mindjárt 2014, ezt nyilván csak szükségbõl) meg egy displayport. Igazából egy dokkoló lenne jó neked is, de az ehhez a típushoz ritkább és drágább.

T400 mellett szól hogy olcsóbb, van dokkoló is ócsóért (nekem van is egy, 5000-ért a tied, van rajta DVI), elbír a fullHD-val is, de nem biztos hogy a legsûrûbbekkel is...

Nekem X200 van ami ugyanaz a hardver, ha linkelsz párat kipróbálhatom. (mondjuk nem értem a 720p miért nem elég)

SzirmosSzisza
Net, film, munka, meg hordozgatom minden nap. Igazából az kéne mindenképp, hogy full HD streameket tudjon játszani rendesen, mert itthon nagy monitorra van kötve.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

franc0
Én nem vennék T420-at olyan kicsi felbontással.
A T410-re szavazok és ne feledd az SSD-t.

Egyébként mire kéne? Netezésre, office-ra jó a T400 is, az még olcsóbb.

SzirmosSzisza
Ezt és ezt nézegettem, az utóbbi megérné a +40k-t? Használt szóval az a garancia jól jönne, bár a másikra is van 12 hónap, szal kb ugyanott vagyok. Igazából az érdekelne, hogy hardver szinten megéri-e az extra pénzt, az extrák annyira nem érdekelnek.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Helló! Tanácsotokat kérem.
Könnyen hordozható gép után keresgélek, de munkára jónak kell lennie (13-14 col). A minõség is fontos. Idõnként videót is vágok. Emiatt az a kérdésem, hogy ha van tapasztalatotok. Egy HD4400-as Inteles GPU elég-e erre. Valahol mondták, hogy igen. Késõbb videóblogot is lehet, hogy csinálok, akkor pedig gyakoribb lesz a vágás. 4 generációs procit szeretnék bele. A matt kijelzõ elõny lenne, de ha ma már vannak olyan jók a fényesek, hogy nap mellett is jól látható a kép, akkor egye fene a fényes is jó. 😊 Amiket eddig kinéztem.

HP ProBook 430 G1
Acer Aspire V5 473G
Dell Wostro 5470
Lenovo IdeaPad U430P

A Dell vonzó, csak sajnos nem matt.
Vagy megérné még várni inkább, mert csak az elsõ 4. generációs intel processzoros gépek jöttek ki?
Amúgy akinek van érintésérzékeny laptopja, mi a véleménye? Megérte?
Köszi!
Lacee86
Jó márka, a hûtés is korrekt, legalább is nekem ez a tapasztalatom.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Doog
Sziasztok!

Mi a véleményetek az Asus márkáról?

Bizonytalan még, de elvileg lehetõségem nyílik laptop vásárlásra.
A Mediaban találtam a célnak megfelelõ: Asus -t.
Net, zene, film, valamint zene készítéshez Ableton Live órákig tartó stabil futtatása a fontos számomra.
Lényeg még, hogy a Windows eredeti legyen rajta.

Kicsit félek tõle nem szeretnék rosszul márkát választani.

...::::::...

Lacee86
Igen.

egy Intel Core i5-3317U elég játékra egy gt 740m 2gb mellé 1366-os felbontásban?
Sziasztok. Ajálanátok egy laptopot 100.000 120.000-ezer forint körül? Új legyen és nem játékra kell, win oppal. Melyik a legjobb vétel most?
Én most vettem használtan egy Dell E4300-at 60000 pénzért. Win7 Prof 64bit-el eléggé fürge, könnyû maga a gép, jó a hangszórók minõsége laptophoz képest, gépelni nagyon kényelmes rajta. Webkamera ugyan nincs benne, de azt lehet utólag rákötni egy USB-set (egy USB HUB majdnem kötelezõ tartozék a géphez mert csak 2 USB van rajta)

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Christian88
Sziasztok!

Van egy kb. 4 éves HP mini-m, aminek az aksija eléggé haldoklik. Szerintetek érdemes venni bele egy újat, vagy vannak normális áron jobban teljesítõ egyszerû laptopok? (Sok bajom nem volt vele, max.egy kicsit lassú)
Fõként gyorsabbat és jó aksisat szeretnék. Irodai használatra (office, prezentáció bemutatás), továbbá netezésre és egy jó minõségû kamera,mikrofon,hangszóró skype-hoz is jól jönne. köszi elõre is !

http://www.twitch.tv/hegii

Írtad fontos a HDMI tehát opcionálisan használnál megjelenítõt?Játékhoz,filmhez.
Ha igen írd le mit pontosan(Tv,monitor milyen felbontással v.tipust).
Ez azért fontos,hogy eldöntsük elõször is mekkora kijelzõvel vennéd a Notit(15.6 vagy 17.3)
A fehér Asus-t vedd ha neki kell de ha nem fehér lenne akkor is inkább mint Acer😊
Üdv.
Én most tervezek laptopot venni.
Fõleg netezésre, hd filmnézésre, néha játékra használnám, fontos lenne a hdmi kimenet, és webkamera- vagy ezek már ilyen alap cuccok?. Max 150ezret költenék rá.
Tudnátok ajánlani pár gépet? vagy hogy hol érdemes nézelõdni?

Dragon ball és Sailor moon os kártyákat/figurákat keresek, akinek van az írjon p.ü.-t.

Sziasztok,
Notebook vásárlás elõtt állok, a két kiválasztott típus:
Asus X550CC-XX571D notebook
Kijelzõ méret: 15,6"
Kijelzõ felbontás: 1366x768
Processzor: Intel Core i5-3337U
Memória: 4 GB DDR3
Háttértár: 750 GB HDD
Optikai meghajtó: DVD Super Multi
Videókártya: nVidia GeForce GT 720M
VGA memória: 2 GB
Audio: Sztereó hangszóró
Vezetékes hálózat: Gigabit Ethernet
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: 4.0
Csatlakozók: 1 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, HDMI, D-Sub
Kártyaolvasó: Van
Kártya típusok: SD kártya
Webkamera: Van

Acer E1-570G-53334G1TMNKK NX.MESEU.006 notebook
Operációs rendszer: Linux
Kijelzõ méret: 15,6"
Kijelzõ felbontás: 1366x768
Processzor: Intel Core i5-3337U
Memória: 4 GB DDR3
Háttértár: 1000 GB HDD
Optikai meghajtó: DVD író
Videókártya: nVidia GeForce GT 740M
VGA memória: 2 GB
Audio: Sztereó hangszóró
Vezetékes hálózat: Gigabit Ethernet
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: Van
Csatlakozók: 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, 1 db D-Sub, 1 db HDMI
Kártyaolvasó: Van
Webkamera: 0,90 Megapixel

A gépet játékra (Sims3 õrület, és egyebek 😊), és böngészésre használná a párom. Sajnos a hasonló kategóriás gépek HP, és Dell szinten számomra megfizethetetlen áron vannak, így ez a kettõ között dilemmázom.
Ki melyiket ajánlaná? Vagy esetleg más ötlet?
Elõre is köszönöm a válaszokat, üdv,
Laci

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

sz4bolcs
Én U3-at veszek majd Y500-hoz. Nagyon tetszik, hogy oda teszem a kis ventiket, ahova akarom.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ti használtok hûtõ padot? nézegetem ár napja hogy milet kéne venni HP envy 15t-j000 hoz, ketöt néztem,sztetek? : coolermaster L1 illetve cooler master U2.az utobbi talán a mozgatható hütömiatt jó.amugy melyik jobb hütés az 1nagy ventillátoros illetve a 2 kicsi?
Sziasztok !
Saját (nem irodai) használatra szeretnék egy laptopot –internet,ügyintézés,nyomtatás stb.
és abban kérnék segítséget,hogy melyiket vásároljam meg ?
Asus X550CA-XX181D Red FD
Acer E1-531-B9604G50Mnrr Red LX 2Y EFF
mi a véleményetek, esetleg valami mást tudnátok mutatni?
köszönöm a segítséget elõre is !!!
Üdv.
sz4bolcs
Áramfelvétel/melegedés: Döntsd el, hogy játszani akarsz-e, vagy nem.. még így sem éri el egyik gép sem az asztali gép fogyasztását. Melegedés meg ilyen teljesítmény mellett van, de a hûtés nagyon jól teszi a dolgát a lenovoban. Ha az elavulás/elhasználódás szempont, akkor ne laptopot vegyél 300k-ért, fõleg ne 'gamert'.

Ugyanannyiért veszel az alternatívánál egy gyengébb lapost, nem melegszik annyira, talán 4 év helyett 5ig bírja, amikor már egy gyengébb noti teljesítménye is fleveszi vele a vesenyt.. megéri?

Ha tényleg játékra akarsz notit, akkor 300k-nál nincs más szempont, mint az ár/teljesítmény.

igen eléggé veri 😄 de annak azért kicsit durvább áramfelvétele is van + félnék tõle h így jobban melegszik , melegedéssel sok a baj (kopp-kopp az enyémmel eddig nem volt 😄 ) bár nem tom sli-ben mennyire van igénybe véve mind a 2 kártya nem használódik e gyorsabban el ?!
sz4bolcs
Most néztem a notebook checken, az sli-s 750m sokkal jobbnak tûnik.

sz4bolcs
gt 750m sli-re keress rá, azzal kéne összehasonlítani a gtx760m-et.

evvel csak annyi bajom lenne ,h a lenovot annyira nem ismerem ( úgy értem az ismerõsök között senkinek nincs) és a gtx 755m SLI t notebookcheck-en nem találom ^^ simán 755-es van de arról meg nincsenek elérhetõ tesztek :S

amúgy az az asus nem lenne jó vétel? ( nem igazán követtem a laposokat mióta megvan a gépem)
sz4bolcs
lenovo y510 az alternatíva

csak h nem vagyok sokat egy helyben( elég sokszor vagyok bnõmnél és szabad idõmben van lehetõségem gamelésre ott is ,ezt ki szoktam használni 😊 )
mikor olyanom van pl otthon is átvonulok másik szobába esetleg ágyba... ezt egy asztalival nem tehetem meg max még az ágyból gépezés menne egy vezeték nélküli bill+egérrel + tvre közés (a vezeték nélküli cuccokal nem vagyok kibékülve)

jelenleg is van egy régi "gamer" laptop de már 3 éves lesz a kicsike és kellene a korszerûsítés 😊
SzirmosSzisza
Nem sok értelme van, egyszerûbb venni egy erõs asztalit + egy hurcolászható kicsike notebookot.

miért ha szabad tudnom?
V43 1105
Az hogy ennyi pénzért ha "gamer" laptopot veszel.. well.. hülye vagy.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

sziasztok! gamer laptopot szeretnék venni olyan 300-350k körül, ez az
asus nagyon megfogott
mi a véleményetek, esetleg valami mást tudnátok mutatni?

köszi a segítséget elõre is! 😊
Érdemes 700 eurót kiadni ezért a laptopért?
HP ProBook 450

A lényeg az, hogy minõséges legyen és a mai játékok is elfussanak rajta.

Besz
Itt ugyanez a Lenovo G500S 8 GB RAM-mal és 1 TB-os merevlemezzel. Hmm...

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Besz
Sziasztok!

Már régóta szeretnék magamnak egy laptopot venni. Mindig csak arra vártam, hogy egyszer talán több pénzem lesz, de meguntam a várakozást. Így lejjebb adva az igényeimet úgy 120 ezer Ft körül szeretnék lehetõleg egy Lenovo vagy Asus márkájút. Szeretnék rajta néha játszani is, de ezek az új gépigényes FPS-ek már nem vonzanak, szóval ha World of Warcraft szintû játékok futnának rajta akkor már boldog lennék. Esetleg ha a Skyrim menne rajta alacsony beállítások mellett, az se volna rossz.

1. Egyelõre ezt néztem ki magamnak, de lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:

Az árhoz képest elég jó CPU van benne, a videokártyája is azt hiszem elég jónak mondható. Csak 4 GB RAM van benne (+ 2GB VRAM), talán megkérdezhetném az eladót, hogy tudna-e tenni bele +4 GB-ot, de ez azt hiszem minimum 10 ezerrel megemelné az árát. Mindenképpen 64 bites Windows 7-et szeretnék rá telepíteni. Csak 500 GB-os merevlemez van benne (ezt késõbb fogom majd megbánni 😊), van 1 TB-os változata is ugyanitt, de az 17-tel többe fájna. Ami viszont a kérdésem lenne, az a következõ. Ez egy vékonyított kivitelû gép, amely extraként van feltüntetve. Emiatt csak 4 cellás akkumulátor fért el benne, de ezt még elviselném, mivel nem utazok én már sokat. De vajon az ilyen karcsúsított laptopok mennyire problémásak hûtés szempontjából? Ha vennék alá valamilyen aktív hûtõt, az sokat segítene?

2. Néztem másfajta, ennél drágább laptopokat is (LENOVO, ASUS) is, de azokban úgynevezett alacsony fogyasztású CPU (~17 W a standard 35 W helyett) van extraként. Ez biztos jó azoknak, akik csak neteznek rajta és sokat használják aksiról. De meglátásom szerint ezt az energia megtakarítást úgy érik el, hogy gyárilag lekorlátozzák a CPU teljesítményét, ezért ezek csak fixen 1,8-1,9 GHz-en mûködnek. Nagyon sok gépbe ilyeneket raknak mostanság, szerintetek ezek elég jók, vagy inkább messze el kell kerülni, ha az ember néha játszani is akar vele?

Elõre is köszönöm a segítõkész válaszokat!

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Tetsuo
Természetesen van olyan gép is, aminek értelmesebb a konfigja, sot! Azon a Photoshop is megy rendesen, de az nem a csoró, 200e alatt kategória.
Sajnos csodák nincsenek. Ami jó, az drága. Egyre inkább ez lesz, minden téren. Ilyen a világ.
<#fogmosas>

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Esetleg a lapozófájlt rá lehet tenni
Nem?

Lacee86
Ok, ezt még értem, de azt viszont akkor sem, h miért nem tudnak beletenni egy értelmes 30 gigás méretût, aminek az ára az a gyanúm alig több, mint a 8 gigásé.

franc0
google: SSD cache

Lacee86
Nem lenne rossz gép, de ezt a 8 GB SSD-t nem tudom hova tenni. Egy Windows nem fér rá, onnantól kezdve nincs értelme nagyon...

Sziasztok!

Errõl mi a véleményetek?

LENOVO G500 59-390049

Hogy mire használnám? Multimédiás alkalmazások(pl. Photoshop, AutoCAD), esetleg játék

Esetleg ha valakinek van ilyen vagy találkozott már ezzel a típussal, írja már meg hogy a csuklótámasza alumínium, vagy mûanyag?
(mert keresésnél mind a kettõbe belefutottam már és valamilyen szinten nem lenne mindegy, még ha nagyon vékony alumínium is)

Lacee86
Jónak tûnik, az ára is korrekt.

ere valami okosat akkor tudtok?cask attól félek hogy a DELLt is szidják mostanában,sosem volt DELLem. ötletek?
http://laptop.hu/termek/dell-inspiron-3521-22-black-i3-lx-sac-8gb-dnvb
Lacee86
Én egyelõre nem találtam jobbat.
link
Több, mint 300 ezer, és ez a 32 GB SSD nem vmi nagy.

sz4bolcs
Na erre kíváncsi vagyok, 300K-ért mit ajánlanak Y510 alternatívaként 17'-ban. 😄

sanya01
A PC az megoldott, de kell egy lapos is. Azért írtam, hogy "kevésbé" fontos, mert nem kell ultra könnyû és zsebben elférõ cuccnak lennie. 😊

Lacee86
Sztem vegyél PC-t. 😊 De most komolyan. Ha nem fontos a mobilitás, és ennyit szánsz rá, akkor értelmesebb lépés. 😊

sanya01
Sziasztok!
Gépet szeretnék vásárolni, a keret 250, max 300e Ft.
Ami lényeges: 17" kijelzõ (lehetõleg matt), SSD vinyó.
Játékra is használnám, a mobolitás kevésbé fontos!
Ha tud valaki segíteni tanácsokkal, azt megköszönöm!
üdv

Lacee86
Én nem sok jót hallottam/olvastam róla. Jól tükrözi, h pl. nem olyan régen még 1 év garanciát adtak csak általánosan. Egy ideje 2-t adnak, ami talán vmi fejlõdést jelent, de én inkább nem kockáztatnék. A teljesítmény önmagában még nem minden, és ne felejtsd el, h laptopban nem lehet csak úgy csereberélni 1-1 alkatrészt, ha elromlik...

sz4bolcs
Acernek általánosságban szar a hûtése, v. mi? Mert ránézésre tényleg tök jó kis konfignak tûnik ennyi pénzért.