16455
  • milk4
    +1

Eddig Sony-nál komolyabb problémával nem találkoztam még.
    Aki ár/teljesítményben gondolkodik annak Acer Aspire-t ajánlok.
  • Sippie
    ja és konkrét márkát vagy típust nem tudok ajánlani, mivel nincs tapasztalatom vele, csak és kizárólag sony laptopom volt eddig, de többet nem vennék magamnak, viszont mondjuk csajoknak, vagy nem kifejezetten hozzáértőknek akciósan simán ajánlanám, mert egyébként működik rendesen lassan 4 éve, a képernyővel nincs gond, a gombokkal nincs gond, blu-ray van benne! és a ha a support sem szarná le a régi masinákat, akkor amúgy teljesen korrekt lenne a driver telepítgetés is. Legalább a hibás catalystokat nem engedik felrakni, csak azokat a frissítéseket amik mennek is gond nélkül.

Viszont ami lényeges, akármilyen gépet is veszel ha nincs rajta gyárilag fólia, akkor a tetejére és a képernyőjére feltétlen vegyél! Én sajna sikeresen összebasztam a külsejét.
    Ja és Asushoz pl egér, és táska is járt anno, az is azért 10-15ezer forint lehet.
  • Sippie
    Attól függ, Sonyt annak ajánlanék aki analfabéta a gépekhez, nem akar drivereket buherálni, egyéni OS-eket pakolgatni rá stb, de örül hogy jár hozzá windows, ami gombnyomásra települ, nem kell lemezt betenni, és a frissítések is úgymond automatikusak a vaio gate-en (már amíg foglalkoznak vele Sonynál). Nem tudom hogy más nyelvű windows mennyire lenne problémás, de ha más típusút akarsz rárakni akkor az szerintem szopás vele. Ha zavar a kötött rendszer, akkor panasonicot, toshibát, és sony-t kerüld.
    Az árat megdobja a név, és a hozzá járó windows is, szóval célszerű valami FreeDOS gépet venni, és mondom az Asus-ok pl mennek akkumulátor nélkül is (nem tudom hogy mindegyik-e), ha épp van konnektor a közelben, és óvnád az akksit.
    A megbízhatósággal kapcsolatban még EZT a hsz-t is visszakerestem neked, én ez alapján indultam el anno.
    Na meg ma már trend a cserélhető VGA-s laptop is, akár azt is meg lehet fontolni. És csak és kizárólag saját tapasztalat, de radeonos gépet se vennék, igaz ez inkább a munka miatt van, gamerbe lehet bőven jó.
  • Dobronski
    ThinkPad is egy nagy "gyűjtőnév". Típus?
    Egyébként nem szabad márkabuzinak lenni, adott típus után kell érdeklődni.
  • SzirmosSzisza
    Nekem Thinkpadem van és ha megnyomom a hátulját elszíneződik a kép!

Előző Asus bírta 3-4 évig, aztán azóta nem nagyon kapcsol be, bill nem jó, hálókártya nem jó, csak 1 USB jó, de képernyő bill és utp to usb kombóval egész jól használható, ha nincs más:)
  • sz4bolcs
    Ha még nem olvastál róla rosszat, és nem elfogult marketing-agymosott bégetésre vagy kíváncsi (eddig nagyon úgy tűnik), javaslom a prohardver fórum vaio részlegét. Le merem fogadni, h. annyi rosszat fogsz olvasni, mint bármelyik másik gyártó gépéről. És ez nem jelenti azt, h. szar lenne..

Am csak megjegyzem, h. ez nem gamer laptop. 350 rugót biztos nem erre költenék, ha gamer cucc kell, de a 17' nagyon behatárol.
  • Dobronski
    Pedig igaza van, de meg kell jegyezni konzumer és konzumer közt is van különbség. Igaz nem egy ThinkPad a Sony, de nem is egy műanyag Asus amit ha a képernyő mögött megnyomsz elszíneződik a kép.
  • Deviome
    Szóval nem ajánlod? Mit ajánlanál? Fontos, hogy 17" legyen i7 meg ATI vga. Az ár az olyan 350.000 ft-ig nem gond. Mint mondtam gamer laptop kell. Akkor sajnos a sony kiesett, mert én Németországban vagyok, de amint megveszem azonnal magyar vagy angol Win 7 kerülne rá. Ajánlj valamit. :) Asus, HP párti vagyok még. :)

Franco: Jah. Konzumer gép. Oke. Kössz a tanácsot. Meg egy szóval sem írtam, hogy notebook kell. A Sony Vaio felsőkategóriás gépeit le konzumerezni. :D Kössz a semmit, de inkább ne segíts.
  • Sippie
    Nagyon kötött a rendszere. Egyedi oprendszer, egyedi driverek (értsd a legújabb VGA driverek is) szinte felpakolhatatlanok. A Sony adja ki hozzá a frissítéseket 1-2 év, aztán szevassz, hiába jönnek új catalystok, meg nvidia cuccok. Előnye, hogy egy gombnyomásra újrarakható a saját oprendszere, amit kapsz hozzá, viszont az általában a leggagyibb típusú windows, tehát ultimate-t felrakni sem egy leányálom. XP-t én pl fel se tudtam rakni a sajátomra, külső floppy meghajtót kellett hozzá venni, de még úgy se ment, hogy a gyári fájlokat a floppyra raktam, és követtem az utasításokat. A másik dolog, hogy kivett aksival nem indul el, mint pl egy Asus ami sima kábelről is megy óvva az akksit.
  • franc0
    Ilyen célra nem érdemes ilyen drága gépet venni.
    Van olcsóbbért HP Probook 430. Az SSD-t külön megvenni és beletenni olcsóbb.
  • franc0
    A Vaiok pont ugyanolyanok, mint a többi konzumer gép.
    Ha 17 colos gépeket nézegetsz érdemes elgondolkodni azon, valóban notebookra van-e szükséged.
  • franc0
    google
  • Jim Morrison
    Hello!
    Nővérem ezt a notebookot nézte ki magának. Gondoltam megkérdezlek titeket, ilyen felszereltségű notebookok között mi lenne ennél jobb vétel. Ami szempont volt neki, az a kis méret, hordozhatóság, baromi jó proci nem kell neki, 7-8 chrome tab nyitva meg pár alkalmazás (word, ilyenek). SSD is kell bele, attól táltosodik meg a paripa :c
  • Deviome
    Üdv mindenkinek!

Lehetőségem adódik laptop vásárlásra. Régóta szeretnék egy Sony Vaio laptopot. Ráadásul egy gamer laptopot. Láttam is egy megfelelőt. 17" ATI kártyával. I7-es procival. Sajnos nem tudom a paramétereit, de ha nagyon kell akkor meglesem. :)
    Az lenne a kérdésem, hogy mennyire jók a Vaio-k? Mennyire megbízhatók? Esetleg ha van itt Vaio tulajdonos, írjon már pár sort. Bár rosszat én még nem olvastam rólluk.
  • Dobronski
    akkor hol érdemes nézelődni, kérdezősködni?
  • V43 1105
    Laptopszalon = Tudatlan gyökerek csoportosulása, aki a véleményükre ad, meg is érdemli a szívást ..nem ellened irányul a véleményem.
  • Dobronski
    Laptopszalonban is rákérdeztem, azt mondták nem kaptak infót arról hogy bővíthető lenne. mSATA biztos van most néztem szétszedve róla képet.

I5 4200U-ról mi a véleményed? Ezekről az ULV procikról általában mit lehet tudni? Tudják a Turbo-t tartani?
  • franc0
    Rákerestem a kedvedért és nem értem a rívást.

Akár 2 (két, azaz kettő) SSD is mehet bele.

Egy sima 7mm-es SATA SSD (a piac 90%-a ilyen) plusz egy mSATA SSD.
  • Dobronski
    True true. Jónak tűnik, kijelzőt kifejezetten dicsérték. Csak hát nem bővíthető SSD-vel...
  • franc0
    Ha a notebookcheck valóban jókat ír erről a konkrét típusról, akkor meg lehet venni.

A lenovo is gyárt szutykot is, meg a világ legjobb laptopjait. Pénzt a szutykokon lehet keresni.
  • Dobronski
    Acer...
    rosszakat hallani a márkáról, de notebookcheck jókat írt róla. Nincs benne optikai meghajtó, lehet bővíteni SSD-vel a helyén?
  • Dobronski
    Köszönöm hogy rászántad az időt!
  • Dobronski
    Valóban szerencsésebbnek tűnik a nagyobb felbontás. Csak kérdés élőben ez hogy jön elő? fHD-ban nem megerőltető a szemnek a betűméret? Hisz a képernyőméret nem változik, így sűrűbben kell elrendeznie a több sort.
  • Jim Morrison
    Lehet nem a legjobb demonstrálásra, de azért megpróbáltam. link
    Első két kép 1366x768-as felbontás mellett készült, a másik kettő 1920x1080.
    Ha 1680x1050-re raktam a felbontást két fekete csík volt a képernyő két szélén, azt nem fotóztam le.
    45 illetve 69 sornyi kód fér el, amennyiben a tálca alul van. ha oldalt akkor 69 helyett 72.
  • Dobronski
    Az nagyon érdekelne!
  • SzirmosSzisza
    Szerintem, ha jó a szemed akkor nem probléma. Nekem néha még a 22 colos fullHD monitoron is nagyítani kell, mert nem látok D:

(mellett a laptop 14 colos 1440x900-es felbontással, azt érdekes mód látom általában)
  • sz4bolcs
    Én is fhd-ban nyomom y500-on.
  • Jim Morrison
    15,6" (szintén lenovo y510p)
    Neked kell eldönteni, hogy kell e a FullHD, de nekem kellett és nem bántam meg, többet látok, ami nem rossz szerintem. Ha nem is osztod meg a képernyőt, akkor is le tudod venni a betűméretet, hogy még többet láss (még olvasható kategóriában) a kódból. Esetleg majd csinálok képeket, hogy néz ki a kód nagyobb illetve kisebb felbontásnál (mennyi látszik).
  • Dobronski
    Milyen méretről van szó? Kódolni fogok én is, bár ha azt veszem alapul, hogy a 24"-t sem osztom meg...
  • Jim Morrison
    Nekem nem sok, kifejezetten szempont volt nálam, hogy ehhez a mérethez akkor már fullhd legyen. Filmeknél is jól jön, de nekem kódolásnál meg tényleg jó, egyik oldalra kifér nagyjából a kód, másik oldalra meg a böngésző, vagy emulátor és mellette a kód, stb :) Meg nekem ekkora méretben nehogy alapméreten kitöltse már az index a képernyőt... ^^
  • Dobronski
    Értem. Sokan azt írták jobb a nagyobb felbontás, mert meg lehet osztani a képet és könnyebb úgy dolgozni. De 15,6"-t hogy osztanak fel? :D Marad szerintem akkor a 1366*768.
  • Lacee86
    De. 1366x768, esetleg 1600x900.
  • Dobronski
    Értem köszönöm!

Felbontás ügyben mi az álláspontotok? 15,6"-hoz nem sok a full hd?
  • Firerock
    Milyen laptopot érdemes most venni? Netezésre kéne,esetleg néha egy kis FIFA vagy valami hasonló. Több árkategóriába is kérnék javaslatokat, de leginkább a 100-150 ezres kategória érdekelne. :)
  • Jim Morrison
    Ha minden igaz a dvd íro helyett. Vagy veszel bele m2 slotos ngff ssd-t.
  • Dobronski
    Típus: Lenovo Y510p. Single GPU-s. Lehet tenni bele hagyományos SSD-t?
  • Effe88
    sziasztok!
    Mi számít most a legjobb vételnek?
    Lapotopot kéne vennem külföldi munka miatt és kéne vmi...olyan nagy dolgokra nem használnám igazából, net néha filmezés ennyi kb...max 110k-t szánnék rá, de persze lehet olcsóbb is.........
    ja 15,6" azért legyen
  • sz4bolcs
    A játék az egy komoly dolog, nem való az konzolra. :D
    Hát ha csak játékra kellene a gép és nem használsz excelt, tervezőprogramot, egyebeket, mint pld Én, és nem vagy oda a full minőségű graffért, akkor valóban célcsoport vagy konzolnak. Minden más esetben GTFO :D

Dobronski: Kösz a linket, majd megnézem valamikor, csak melóban hirdetéses oldalakat se hagy megnyitni a tűzfal...
  • Lacee86
    Na, én meg ezért fogok sztem konzolt venni. :D 60 ezerért el leszek látva hardverrel több évre, nem lesz akadás, meg nem indul el stb. stb.