16455
  • milk4
    2. és 3. között választanék.
  • Lacee86
    Kétlem, h 64 bites lenne egy ilyen GPU. Sztem teljesen korrekt spec amúgy.
  • Vincy114
    Sziasztok!
    Új laptopot vásárolnék 200 000Ft-ig. A kérdésem a lenne hogy az alábbiak közül melyik érné meg a legjobban?

• kisbesi
    sziasztok!
    Ezt a laptopot szeretném megvenni a közeljövőben. Mi a véleményetek róla? Filmezéshez, netezésre és játékra is használnám( nem ultra felbontáson és grafikán). Ebben az árkategóriában jobbat nem találtam, majdnem az összes gyártót végignéztem.
    Esetleg honnan tudom kideríteni, hogy a ennek videókártyának mekkora a memóriabusz szélessége? Mert úgy tudom, hogy készül a kártyából 64 és 128 bites is.
  • milk4
    DayZ proci igényes inkább. Amúgy minden játék fog futni.
  • oneal1
    igazából a dayz-nek kéne rajta elfutni, nem tudom ismered e
  • Lacee86
    Régebbieket tudsz vele futtatni, szerényebb grafikán. Nem tudom, h konkrétan mik az igények.
  • Lacee86
    A videokártya sajnos elég gyenge keresztmetszet játékra.
  • oneal1
    sziasztok!

Adott egy laptop: Dell Inspiron 3537-163550

Kérdésem, az volna, hogy játék-ra mennyire alkalmas a dolog?

IntelŸ Core™ i7-4500U
    4GB DDR3 1600MHz
    AMD Radeon HD 8670M 2GB
  • setuh
    Akkor a leheto legmagasabb mhz-est vegyem?

Off: Nem mukodik a sleep funkcio,mar kb fel eve,minden volt windows ujrateves,driverek leellenorzese,de semmi se segitett,ezert gyanakszok a ramokra.Szerintetek ha kicserelnem oket helyre jonne?
  • milk4
    Olyan nincs, hogy max Mhz. Amire figyelj, hogy csak 4GB-ot tud elfogadni.
  • setuh
    Sziasztok!

Meg tudnatok mondani,hogy milyen ramokat vehetnek a laptopomba: Acer 5732ZG ?
    Az oke,hogy ddr3,csak az nem egyertelmu,hogy max hany mhz-est.

Elore is koszi.
  • milk4
    Helyedben még várnék. Acer-t személyes tapasztalatból ajánlom.

Legalább 40-60k-t még adj ahhoz a kerethez.
  • ToM1113
    Üdv!

Új laptop vásárlása miatt kérném segítségeteket. Keret: kb 120 ezer. Ebből kéne a lehető legjobbat összehozni, netezésre, filmnézésre, 1-2 játékra (LoL, stb szintre gondolok). Márka mindegy, Lenovo és Dell gépeket néztem amúgy...

Köszönöm.
    Köszi!
    Köszi Milka az ismétlést :)
    Na de a lényeg, hogy ez annyira nem faja, mintha külön SSD-m lenne. Bár idővel biztos jobb lesz, de nekem most ez csak egy gyors lapozófájlnak tűnik a HDD-n, amit nem is az op rendszer kezel, hanem a HDD chipje. És ahogy írták, még a chip is betanulás után tudja hogy mit rakjon oda és mit ne. ergo ha valami újat akarok használni, akkor kitöröl valamit helyette hogy az új odaférjen? Vagy csak egyszer megírja, aztán többet más nem is mehet bele? Ez nem igazán volt tiszta a cikkben
  • milk4
    Lol.
  • SzirmosSzisza
    De nem ez volt a kérdés. http://prohardver.hu/tudastar/hibrid_merevlemez_sshd_hhd.html
  • milk4
    Nem értem mit mondasz annyira.

A HDD és az SSD az két külön technológia. Az SSD azt úgy képzeld el mint egy "nagy SD kártyát". Tehát nincs benne mozgó alkatrész ami miatt sokkal gyorsabb(minden adat egy szektorban található, sokkal könnyebben talál meg dolgokat, ír és olvas). Egy HDD-n egy "program" akár több szektorban is található, illetve egy szektor fix méretű, tehát akár helyet is veszíthet az ember ha nem a szükségleteinek megfelelő méretre formázza le.(Túl kicsire formázza, akkor meg tovább tart a beolvasás, viszont kevesebb helyet veszít.) Hátrány még a zaj, rezgés és várni kell, hogy felpörögjön.
    Áhh, hogy be van építve a memória is meg a HDD is egy "tokba".
  • milk4
    SSD
    HDD
    És mi a tök az az SSHD? látom hogy 1TB és hdd és ssd egyben, de ez azt jelenti hogy a kettő közötti a gyorsasága? Vagy leválasztható valamennyi SSD-nek, másik fele meg marad Hdd? Vagy mi?
  • sz4bolcs
    ssd / ssd nélkül -ég és föld, mint ahogy tapasztalod is...

Valszeg nem a géped szar, és nem ezekkel a háttérben futó progikkal van gond, hanem ennyit számít az ssd.
  • milk4
    Akkor, a helyedben a Synaptics, Lenovo battery-s dolgokat (gestureAPI-t szerintem hagyd), Zune és a Logitech-es dolgokat nyugodtan kiszedheted. Ha úgy érzed, hogy még mindig nem úgy megy ahogy kell, akkor friss windows (vagy várj tükön űlve az SSD-re ha annyira nem zavar).
  • Jim Morrison
    nem régi, még egy éves modell sincs :D Csak egy ideje leginkább SSD vel szerelt gépekkel van dolgom, kivéve a notebookomat (leírtam már miért), és az indítás után, hogy így is kell neki pár perc soknak tűnik. Igaz, ezt úgy ki tudom küszöbölni, hogy nem kapcsolom ki, hanem alvóba teszem.
  • milk4
    Nem. Arra gondoltam, hogy vegyél egy újat, ha túl lassú a szükségleteidnek. Ha már ilyen dolgokat akarsz kilőni, akkor úgy érzem hogy már eléggé régi lehet.
  • Jim Morrison
    ja persze, ilyen apróságokkal nem is, de elnézve pl a lenovo szoftvereket, egyiket talán ki lehetne lőni, lenovo appból max váltok teljesítmény centrikusra/normalra, bár ugye azt ugye tápgomb kattra is lehet, de van benne portalanítás, amit valamiért havi egyszer elindítok :D
    Meg lehet benne aksit kisütni/ maximális akkumulátor-élettartam és optim. akk. állapot között váltani (előbbin van).
    Energiatakarékos merevlemez-meghajtó megint be van kapcsolva, de ez nem tudom mennyit számít így, hogy 1 hdd van a gépben amit mindig pörgetni kell.
  • SzirmosSzisza
    Touchpados dolgokat megpróbálhatod kilőni, nekem azok mentek külön driver nélkül is, de ezek lófaszt nem esznek, szóval nem nagyon éri meg szenvedni velük.
  • Jim Morrison
    mármint váltsak linuxra? :) sajnos nem opció. VBoxban meg nem fogom futtatni :D (bár lehet azt kéne ^^)
    edit: am a ram foglalás annyira nem is izgat meg nem tűnt soknak, csak az induló alkalmazások belépéskor/folyamatok.
  • milk4
    1,3GB normális, lejebb max 1-2%-val lehet vinni. Ha lassúnak találod a géped, akkor esetleg windows-t újrateheted vagy ideje váltani.
  • Jim Morrison
    Hadd kérdezzem meg tőletek, ti notebookon milyen folyamatokat lőttök ki, hogy gyorsabb legyen a rendszer? Sajnos az SSD-m már soha nem fog megjönni (valszeg megint megrendelem a héten, mert nagyon kéne már), és szerintem még HDD hez képest is lassan áll fel a rendszer a notimon. Induláskor 1,3GB-ot eszik, ez mondjuk nem sok, és ezek vannak az induló alkalmazások között:

/felhasználók nevem mellett meg egy 30-as szám van (ebből 5 nvidia, 3 lenovo bejegyzés). Érdekelne, hogy nektek itt általában milyen számok állnak, nincs viszonyítási alapom, hogy notinál ezek normális számok vagy azért ebből még lehetne faragni.
  • Edizon
    Tudtommal már tavaly sem forgalmazták.
  • papucsálatka
    Sziasztok. Lapotopot szeretnék venni 150 000 Ft körül. Egyetemre készülök vele és ha van szabadidőm akkor zeneszerkesztő programokat használnék rajta esetleg kevés játék. Viszont fontos számomra,hogy gördülékeny legyen akármire is használom. A gyorsaság a lényeg és,hogy a videó kártya elég erős legyen. Nagyon nem értek hozzá ezért előre is köszönöm a segítséget.
  • foldi6
    Sziasztok,nem tudjátok Magyarországon nem lehet LenovoZ575-öst kapni,meert sehol sem találok...
  • Jim Morrison
    köszi.
    Ahogy elnézem röpke 70k-val olcsóbb. SSD 20k, meg a 4GB ram is kevés (lecsekkoltam és tényleg kéne 6-8 GB neki). Meg HP, sajnos nővérem nem akar nagyon HP-t (én megértem), volt kis HP a családban (még most is megvan), annak speciel a képernyőjét kellett cserélni.
    Mondjuk nekem tetszik az ötlet, hogy egy jóval olcsóbb notebook, és kevesebbért fejlesztjük, de ez kiindulógépnek annyira nem jött be.
  • Effe88
    köszi
  • Deviome
    2000 eurot akartam írni, de nem tudom mért nem azt írta.
  • Deviome
    Kedves vagy. xD Nem multimilliomos vagyok. :D

Az Allienware 2000€ alatt nem van. Szóval az nekem nem való. Illetve olyan konfigú gépek vannak olcsóbbért is. Az meg hogy most allienware van ráírva. Nem nagyon hoz lázba. :) De azért köszi a tippet.
  • Dobronski
    Igen de akkor azt a HDD helyére kéne tennem.
  • SzirmosSzisza
    Thinkpadet általában munkaállomásnak használják, biztos árulnak olyat is amiben van jó VGA, de méregdrága lehet.

Amúgy ha ennyire játszani akarsz és még pénzed is van, akkor akár az Alienware felé is nézelődhetsz.
  • Deviome
    Sajnos kihagytam pár részletet. Nekem asztalim van. Ahoz értek. Viszont laposhoz sík hülye vagyok. Olyan dolgokat mondtál amit én nem is gondoltam volna. Ennyire kötött egy lapos. Azt hittem ez azért van, hogy engem szolgáljon. Nem pedig azért, hogy kiadok rá xy összeget és még meg is van kötve a felhasználása. Szép egynek. Amúgy fura amit írtál. :D Semmi problémád vele, de mégsem ajánlod. :) A fólia tippet köszönöm. Megfogadom, mert szeretek vigyázni a holmiaimra. A linket is köszönöm. Egy kis helpnek jó.

Sz4bolcs: Sony hívő vagyok, de ha van jobb akkor lemondok a Sony-ról. Szóval nem elvakult vagyok. Megtörtént a prohardveres írás. Köszönöm az ajánlásod. :)

Nem tudom mi az a thinkpad, de ha a Sony elé let helyezve akkor biztos megagiga jó. És megy rajta az EVE Online is full HD-ban.