Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Lenne egy Samsung NP370r5e 02-HU típusú (i3 - 8gb ram - 8750 VGA) laptopom. A napokban találtam egy HP Envy 17 (i7 - 8gb ram - 5850 VGA)
Azt szeretném megkérdezni, hogy megérné-e cserélni az enyémet a Hpra? Mivel szoktam játszani is, úgy gondoltam, hogy talán jobban megérné + tetszik is a kicsike. De ellene szól, hogy nem mai csirke.
További infó a két laposról:
Samsung
HP
Amit kinéztem abban 8gb ram van.
Köszönöm elõre is a válaszokat.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
bolt:bolt
szerintetek melyik éri meg a legjobban? webkamera minõsége szempomnt!
Játákok: 2011-12es évekhez mérten
ASUS X550CC-XO081D Notebook ezüst szürke fedlap Matt LED
erre lehet win7-et telepiteni? vagy csak win8 ez is?
Notebook vásárlás elõtt szeretnék segítséget kérni. Kinéztem pár típust, többnyire letöltés, filmnézés, és játékok (MMORPG elsõsorban: TERA,GW2,WildStar) futnának a gépen.
A választásba kérném a segítségeteket.
Ezeket néztem:
ASUS X550CC-XX572D
HP Pavilion 15-N052SH (F2T50EA)
DELL 3537-157813
HP Pavilion 17-e051sh E6A89EA
ASUS X550LB-XO034D
Elõre is köszönöm.
Ha fémet akarsz, így elsõre HP Elitebook 2570p.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Volvo. For life. A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni ha belerúgok. Alienware 14
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Volvo. For life. A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni ha belerúgok. Alienware 14
új laptopot vennék 10 havi, 0%-os részletre. sok helyen szokott lenni ilyen akció idõszakosan, de egyik nagyobb bolt oldalán sem találtam hogy jelenleg is lenne. tud valaki olyan üzletrõl ahol mostanában van ilyen akció?
http://www.laptopszalon.hu/hirek/Toshiba_Satellite_L50_teszt_5760.htm
Persze nem tudom, hogy pont a A-10W -rõl írnak e benne de ha igen akkor, az olcsóság oka, hogy elég könnyen melegszik.
link
Amúgy tényleg meglepõen alacsony az ára a teljesítményéhez képest. De nem hinném, h zsákbamacska. 😊
Mostanság egyre gyakrabban nézelõdök laptop ügyileg, s nemrégiben rábukkantam ezen (http://www.toshiba.hu/laptops/satellite/satellite-l50-a/satellite-l50-a-10w/) gépre. Már elsõre is meglepett, hogy igen csak rendesen fel van szerelve, ám az ára épp emiatt meg is lepett, mivel jóval többre szemítottam.
A kérdésem csupán csak annyi lenne, hogy van e valaki aki már tulaja egy ilyen gépnek és ha igen mi a véleménye róla? A másik kérdésem pedig, hogy miért is tudják ilyen olcsón adni?(gondolok itt minõségbeli problémákra például)
A válaszokat elõre is köszönöm.
Hallottam már olyat, hogy novemberben felviszik az árakat, hogy karácsonykor úgynevezett "akcióval" eladhassák.
A másik verzió szerint Karácsonykor felmennek az árak a gazdaság törvényei szerint. Vagyis ha nõ a kereslet nõ az ár is. Ezért januárban érdemes gépet vásárolni, mivel ilyenkor el kell adni a raktáron maradt gépeket.
Aztán olyat is hallottam, hogy nem viszik le direkt januárban az árakat, mert, akkor karácsonykor nem vásárolnának.
Olvastam ezeket a véleményeket 2003, 2010,2011-bõl is, viszont a piac változásával lehet a tendencia is változik. Pl. az online boltokban biztos máshogy mûködik a raktárkészlet, lehet itt már más szabályok érvényesülnek ezért?
Vélemények, tapasztalatok?
még kibírom a jelenlegi gépemmel, de fölöslegesen nem várnék ezért érdekelne a véleményetek.
itt egy kép az aljárolkép
Mi a baj a mai gépekkel, amit az Acer gyárt?
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Vinyót meg bármikor cserélni lehet, 1TB-os is mehet a legtöbb gépbe.
A leírt igények kijönnek max 120-ból is... Persze nem lesz "erõs" a CPU.
Szóval?
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Ami a laptopot illeti. Jó kérdés. Mekkora kijelzõvel kell? Én csak azért venném i3-al, hogy idõt állóbb legyen. Az idõsebbeknél különösen fontos, mert nem szeretik gyakran cserélgetni a dolgokat. Én sem szeretem, mert csak a pénzt viszi.
Asus X502CA
Acer E1-570
Bár szerintem, egy táblagép az jobban kézre állna az öregeknek. Nem kell megtanulniuk az egér használatát. 😊 Ez probléma szokott lenni. 😄
Celeronnal szerelt és 10-12" gépek vannak hasonló árban, de kérdéses az idõállóságuk. Szóval inkább egy táblagép akkor már. Egyik haverom szülei ilyet hasznának. Eredetileg a haverom kapta, de a szülõk használják, mert bejött nekik az érintés vezérlés. 😊
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ahogy elnézem az mSatát, az ide nem jó, se az ngff m2 az msata helyébe. Egy mSata SSD így néz ki:
Ahogy az a képen is látszik, míg itt 2 csavarral kell rögzíteni a tárolót, addig az ngff m2 SSD-t egy csavarral kell középen.
Én annyit szûrtem le, hogy ha mSATA csatlakozó van a notebookban, akkor itthon is könnyen tudsz bele szerezni SSD-t, de ha NGFF típusú SSD-nek van helye a notebookban, akkor az még itthon nehezen szerzel belevalót, köszönhetõ annak is, hogy ez újabb típus, régebbi notebookokban ilyen nincs, talán csak a 7-8 hónapos modellekben.
Nem tudom mennyire kielégítõ a válaszom, én csak annyit tudok hogy vagy mSata csati van a notebookban, vagy ngff nek van hely. De ha rosszul tudom majd valaki úgyis kijavít.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Mindenesetre felkeltetted a figyelmemet, mert az egyik laptop jelöltem mSATA csatlakozóval is rendelkezik. Honnan tudhatom meg, hogy ilyen mSATA kártya megy bele? Az is elég, ha csak tudsz jó linkeket leírással, de ha le tudod írni röviden megköszönöm.
Azért utána olvasgattam és a ranglistákon feljebb végez az AMD 8850M, de mind a kettõnek van itt és ott is elõnye a másikkal szemben. Ilyen például, hogy az AMD-ben több számlálója van (majdnem duplája), sokkal gyorsabb a memóriája, míg a a magoknak a sebessége lassabb, de talán ez nem is gond, ha úgy is sokkal több van belõle. Amúgy is a különbség kb 200 MHz körül van. Valószínûleg ezért végzett feljebb a ranglistán Az AMD. Nem tudom biztosan, de az én olvasatomban ez erõforrás igényes játékok memória zabagépek és, ha ez így van, akkor nem mindegy, hogy azt a "töménytelen" adatot mennyi idõ alatt olvassa ki a memóriából. De azt mondom, hogy kérdezz meg errõl játékosokat is.
Hogy milyenek minõségben? Hát jó kérdés. Én mindkettõrõl sok jót hallottam. Az hogy melyik mennyire jó mindig változott az idõben. Talán most az nvdia is belehúzott jobban az ARM-s tapasztalatoknak köszönhetõen.
Az is kérdés, hogy melyik mennyire melegszik. Ennek utána kell olvasni, de én nyugodt szívvel venném meg az AMD-s gépet is. Nekem 6 éves Acer Extensa 5620G-m van ATI HD2400XT kártyával és még most is tökéletesen üzemel. Valószínûleg totó, hogy hibásat fog-e ki az ember vagy nem, de errõl is inkább a játékosokat kérdezd. Infókat itt találsz:
Összehasonlítás (angol)
Prohardver - NVIDA 700-as szériáról
Egy másik összehasonlítás (angol)
nvidia 740N (angol)
AMD 8850M (angol)
link
errõl a géprõl mi a véleményetek? (most akcióban visszakapok 10%ot tehát 13500ft lenne a vége a gépnek)
asus
Körülnéztem egy kicsit abban a kategóriában, amit írtál, de nem találtam jobb gépet az általad linkelt Dellnél. Ha nem húrcibálós gépre lenne szükségem én is azt venném. Szóval szerintem jó választás.
A szeretett, már 5 éves Acer Aspire 6930G-m ATi kártyája megadta magát és ha már tropára ment, akkor beruházok egy új gépre. Jó ideje sajnos nem figyeltem a hardverek fejlõdését, így nem igazán tudom már, mit is jelentenek a számok. 180 eFt-t szánok rá kb., a hibahatár max. 20 ezer, de már húznám a szám.
Amit nézegettem leginkább, azok Dell gépek, konkrétan most ezt tetszett meg.
Igazából mindenre használnám, filmek, net, játék is, bár utóbbit mostanság egyre kevésbé a zéró szabadidõm miatt. Tudtok esetleg jobb ár/érték arányú gépet? Igazából a márka nem akkora lényeg, de Acert most valahogy nem vennék 😊
Köszönöm elõre is a segítséget!
Jól hangzik. Akkor végleges vásárlás elõtt itt is fogok nézelõdni.
A fórumozásban említetted, hogy T420-at nem vennél olyan kis felbontással. Tényleg jobb a nagyobb felbontás? Megéri többet kiadni, akár egy full HD felbontásért? Még nem láttam ilyen felbontású kijelzõt 13-14 colos gépben és azon gondolkodtam, hogy nem lesznek-e már túl kicsik a betûk, ami így még a szemet is jobban fárasztja. Plusz a régi filmek nem lesznek a homályosak a kijelzõn? Neked mi a tapasztalatod?
Egyszer volt gondom, a T60 ventije hangos volt de csak otthon derült ki. Másnap kaptam egy másik gépet...
Annyi van hogy a legtöbb németbõl van, ezért a bill sem magyar. De ezt konnyen meg lehet oldani, ha zavar.
Ezekhez mind van OS szerintem.
Nézegettem az oldalt, ahol a gépet nézted. Mindig vannak ilyen akciók, vagy ez most egyedi? Megbízható az üzlet, vásároltál már ott? Csak azért kérdem, mert szinte hihetetlenek néha az árak. Kicsit már gyanusan.😄
Felbontás annyira nem számít nekem azért is kacsintgattam a 420-assal, de tényleg sok felesleges dolog van benne (többek között pl OS is ahogy nézem)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Szal a másik streamet (Genja vagy mi) viszi source-on.
Ez a chaxo vagy mi szaggat low-on is, de elsõre el se akart indulni szal nem tudom, más is lehet a hiba.
Enyémben nyilván Intel X4500 van, de T400-ból a linkelt Radeonos még erõsebb ha kell.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás