Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kész csoda!!! sikerült rábesztélni pistára is😄 szal jöhet bármi ami akritériumoknak megfelel😄

ACER Aspire 6930G 644G32NM

Magiszter
Laptopvideo2go oldalon megtalálod a választ. Itt olyan nVidia driverek vannak amik kimondottan notebook-ok számára vannak megbuherálva.

killecske
Helló

Tudom, hogy nem a jó helyre írok de nem találtam ennél jobb helyet.
Van egy MSI EX600-as laptopom nVidia 8400G M vgaval. Letöltöttem egy drivert az nVidia oldaláról és azt írja, hogy nem talált olyan illesztõ programot ami kompatibilis lenne a hardwerrel. Ellenõriztem jót töltöttem le!
Ez miért van?

Köszönöm!

Magiszter
UAC off, Admin fiók on és nem ugat be minden kattintásnál. De amúgy nekem 2 okból kell az XP támogatás: 1., melóhelyen a Fõ rendszergazda sikítófrászt kap a Vista láttán, és mivel õ a fõnököm ezért megmondta hogy XP-vel szerelt laptopot használhatok csak cégen belûl. 2., Én azt tapasztaltam hogy XP alatt gyorsabbak a játékok, meg a 3DSMax sincs teljesen kibékûlve vele. Amúgy Black Edition-t használnék UAC off módban, azzal meg voltam elégedve.

Solten
Nem rosszak.

Saor Alba

aham és ez: Toshiba Satellite A300-1NO
vagy ez: ASUS F5SR-AP012 (tom hogy sis-es de nem tom ez mennyire befolyásolja a 3d teljesítményt)

Solten
Asus: Pumas, 3470 Hybrid CF-el, csak Pista

HP Pavilon DV5: elvileg van xp-s tamogatas

Saor Alba

amig az xp kompatibilis notija nem agyja meg magát úgy sem válik meg tõle...de ezzel én sem tok mit csinálni. en speciel eddig a vista sp-jére vártam és akkor akartam feltenni. de most meg minek tegyem fel ha "nemsoká" jön a wonfos7?

hykao
"6930g am is csak azzal kompatibilis" - ez így ebben a formában nem biztos, hogy igaz...az csak egy dolog, hogy az ACER oldalán nincsenek XP driverek egy adott típushoz, azért a részegységek gyártóinak oldaláról, ill. egyéb helyekrõl összehajkurászhatók a különbözõ driverek...bár sok értelme nincs az XP-hez ragaszkodni, illetve elõbb-utóbb kénytelen-kelletlen, de úgyis fel kell adni az XP mániát...és a win7 sem messiás (laikus, esetleg nõi szemmel meg pláne)...aki nem szereti a vistát, valszeg a win7 sem lesz a szíve csücske...
a 150k-s nem nekem lenne....én emgbékülök az pistával is (6930g am is csak azzal kompatibilis), de barátnõm nem szereti(am én is XP párti vok asztalin az van de majd 7 es lesz belõle úgy is)azt hopgy õ miért nem komálja azt még nem kérdeztem tõle de nem is fogom mert értelmes indokot úgy se kapnék tõle....

hykao
Nem szeretik, mert sokat kérdezõsködik... 😊)) ...és nem tudják a módját, hogyan hallgattassák el...
Solten
Olvastam hogy egy koreai foszer sikeresen felgyujtotta a lakasat anno, ugyanis szeretett agybol netezgetni es tobb oran keresztul a parnajan hagyta az LG laptopjat... <#hehe>

Saor Alba

Solten
Azt nem ertem hogy Magiszterrel egyutt mit imadtok a fapados, antik XP-n... <#rolleyes> Oke hogy pista ne jon be (pedig sokkalta jobb az XP-nel szvsz - alapozom ezt arra hogy a 3.1 ota mindegyik verzio megfordult nalam), de mar kuszobon a Win7...

Saor Alba

hát igen....it fõleg nem...de egyes modellekben minimális növelésre lenne lehetõség de fölösleges is. az acert am is alávetik asszem terheléses tesztnek is és nem írják sehol h a kigyulladással küszködne

egyébként max 170 (az már nagyon tetõ) bõl mit lehet kihozni laptop téren?
kritérium:
2 magos proci
ram: 3-4 GB
xp kompatibilitás (ez elég fontos mert utálja a visztulát)
menjen rajta a wow szép grafikával(egyéb nagy étvágyú játék nem vszínû , max még iylen statlapos játékok)
menjenek rajta a 3d-s tervezõ progik( autocad, archicad meg hasonlók)
legalább 2 év gari legyen rajta
ne legyen fusi (bár ez alap)
jah és kékfog😄 (bár ez nem anynira fontos)
a monitor meg 15,4 legyen bár ebben tud kompromisszumot vállalni

Solten
"max a lamellákat növelik meg"

Tekintve egy laptopnal a nem tul nagy helyboseget, a noveles se nagyon eselyes:

Saor Alba

dehogy tervezték át😄 baromság is lenne minden egyes konfighoz külön hûtõt csinálni meg mit tudnának módosítani rajta hogy jobb legyen? max a lamellákat növelik meg egy picit meg növelik a venti max fordulatszámát. ezenkívül mi a rákot lehet még csinálni?

Solten
Most irhatnek hofokokat, total felesleges. A hutessel teljesen elegedett vagyok. "2D"-ben teljesen hangtalan es huvos a masina, Huzamosabb 3D kozben rakapcsol a venti (nem hallani a jatektol.. <#vigyor1>), es kisse atmelegszik billentyuzet. Visszalepve az asztalra, nyomban visszaalnak a hofokok es a hutes hangereje alapszintre. 4650-el ugyanugy 55nm, tobb SP, valamilvel jobban is melegszik ,de szerintem a hutes siman eleg hozza. Kevesbe valoszinu hogy a 4650 miatt atterveztek volna a komplett huto-rendszert: link (kesobbiekben lehet hogy szerzek egy 4650-et a dragaba... <#zavart1>)

Saor Alba

boltban? 😄

Magiszter
Közben kicsit utána néztem a dolgoknak és maradok az 5630g-nél. A 6530g-hez nincs XP-s támogatás, 16:9-es a kijelzõje, nagyobb (térfogat), nehezebb. Végig gonbolva nem ér meg nekem plussz 2 Deák Ferencet. Legalább egy sluggra megveszem a táskát, meg a gari kiterjesztést is.

Köszönöm minden kedves (vagy kedvetlen) fórumozónak akik segítettek a választásban! <#worship>

Már csak azt kell endöntenem hogy hol veszem meg. <#fejvakaras>

egy másik forumon megkérdeztem egy gyereket akinek pont olyanja van amit én kinéztem és egyben gyanúsan hasonlít arra is amit te kinéztél igazából nincsis köztük nagy különbség. szal vidikari meg proci ua csak neki 500 gb-s hddje van és semmire nem panaszkodott eddig még

Magiszter
Solten: Mond csak mennyire melegszik a géped? Illetve szerinted mennyire melegedne egy HD4650-el?

Magiszter
Hát én is azt nézem hogy amennyivel jobb a VGA-ja nem sokkal rosszabb a CPU-ja mint amit kinéztem:

AMD RM-74 (2,2ghz) < C2D T6400 (2Ghz)
ATI HD4650 >> ATI HD3650

Lehet ezt fogom megvenni inkább mint az 5630g-t. Ez még az asztali gépemet is kiváltaná (Athlon X2 2,0 ghz, 8800gt, 2 giga ram.)

nem rosz. az anyniben tér el attl amit én kinéztem hogy amd procija van

Magiszter
Acer 6530G HD4650-el. Ez igen csak aranyosan néz ki a maga 190 ezres árkategóriájában. <#vigyor>

Magiszter
Hát ja. Nálunk arany áron van, odakint meg 2 buszjegyért adják. Nem is csoda, hisz a balkánon vagyunk. <#shakehead>

nevetségesen drágák ezek az MXM cuccos videókártyák, én is gondolkoztam hasonló notebookon, de lemondtam róla mert tényleg vicc, teszem hozzá itt Magyarországon, amerikában persze ez megint más, mint minden...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

Solten
Na ja, ebay-en is kapni MXM modulokat, bar nem 2 filler...

Saor Alba

Csakhát a hûtés nem biztos hogy elég lesz rá, valamint mobil videokártyát gyakorlatilag csak másik gépbõl tudsz kibányászni, boltban nem kapsz.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

A "renew"-ra gondoltam. De amúgy az ASIS-ra is van 1 év gari.

Arcor
Az (ASIS) termékek használt alkatrészekbõl vannak összerakva <#szomoru1>

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

Magiszter
Akkor mindegy. Azért jó lett volna, ha van rá lehetõség. Akkor majd ez lesz haláláig, aztán veszek egy jobbat.

Köszi a válaszokat! <#eljen>

Nm. Amúgy az anyavállalat honlapja: itt. Ugyanaz az ár, csak nagyobb választék és nem csak Pécsett lehet átvenni.

Szervizben nem cserélnek és ha otthon akár csak egy belekukkantásra is szétszeded a gépet, ugrik a gari. Nem véletlenül van, hogy notebookokat nem nagyon moddingolnak csak úgy otthon (fõleg VGA-t nem, CPU-t még esetleg).

Arcor
Szuper, köszi a választ!

part1 http://www.youtube.com/watch?v=TD6WDt-goiU&feature=fvsr
part2 http://www.youtube.com/watch?v=tGFI9dQu7Po&feature=fvsr

nem kicsit kell hozzá a laptopot szétszedni😊

tudod mikor fognak azok enked új vga-t beletenni? ha meg igen sztem kurva drágán! ez magyarország!!!

Magiszter
De ha megveszem a 3 év garit és jövõre közlöm a szervízzel hogy tegyenek bele egy új VGA-t, egy HD4650-et akkor gariba cserélik nem? Mármint csak a VGA-t kell megfizetnem, meg esetleg a szerelési költséget, de mivel szervíz csinálja ezért a gari rajta marad. Vagy tévedek?

jah lehet cserélni neten van róla videó amikor dellben cserélik a vidi karit. de kurva sok csavart kell kiszedni meg úgy amblokk a csávó a fél gépet szétkapta. jah és tuti gari vesztéssel jár sztem.

Solten
Elvileg (meg gyakorlatilag) lehet, MXM modul:

#5509: na ja, nem egyszeru kibanyaszni, de nem lehetetlen... 😄

Saor Alba

Tudomásom szerint az összesbe bele van kövesítve hogy a te szavaiddal éljek <#hehe>

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Magiszter
Kérdés: Ha megveszem az Acer 5630g-t abban majd lehet VGA-t cserélni, mondjuk 1-2 év múlva egy HD 4650-re? Vagy ebbe is bele van kövesítve?

Mindegyik dobozos, garanciás gép. Én is ott vettem, nincs semmi baj a céggel és a gépemmel sem. Amúgy a monstercomputer egy kis ága, csak nem szeretik hirdetni..

Solten
Van uj is, de a tobbseguk "renew"... <#zavart1> #5504: nem olcso, ennyit er.

Saor Alba

nah pont erre mondtam. a videókártyán kívül ezek szerint csupa olyan plsuz van benne aminek nem sok hasznát veszem. a 2 távirányító jó pofa de nem sok a haszna legalább is nekem mert tuti nem használnám sokat. Tv tuner. az mi is? oylan mint a tv kártya? ha igen akkor megint fölösleges mert nem lesz kábel tv-m. a lightscribes dvd író meg van itthon. nem nagy durranás, sõt nekem egyáltalán nem is tetszik. de ez az én véleményem. egyedüli pozitívum a videókártya ami az acerben szinte biztos hogy ddr2 es. a többi érv mind az acer mellett szól nekem. jah és az acerre 26 k ért már 3 éves garit, táskát és egeret is adnak.

Arcor
Konkrétan ez a gép tûnik túl olcsónak nekem.

Arcor
Notebookpeccsen használt gépeket árulnak?
Elég alacsony árak vannak. És nálam nem jön be egy menüpont sem. Szállítási feltételek pedig érdekelnének :S

hykao
Az ACER-ben nagy valószínûséggel csak DDR2-es a videokártya-ram, szemben a HP GDDR3-asával, ezen kívül a 2 év gari, a 2db infratávírányító, a lightscribe-os dvd író, a jobb minõségû kijelzõ, s a tv-tuner ami többlet a HP esetében az ACER-hez képest! Ezek fényében már nem is tûnik túlzottnak a felár.
Most, hogy nézem, tényleg ugyanaz a gép, sõt az ACERben még +1Gb RAM is van.. Érdekes. Szerintem mostanában vedd meg, mert nagyon olyannak tûnik, hogy drágulni fog.

õõõ ehhez hozzátenném hogy nem to HP-nál milyen konfig variációk vannak de a mysoftnál kapható változata semmivel sem tud többet mint az általam kinézett acer azon kívük hogy van rajta sokolyan port amit úgy sem fogog haszbnálni. egyedüli plusz a kékfog😄