16455
-
#7768 Az a baj, hogy sehol egy teszt, egy leírás róla. Van esetleg valakinek SAJÁT tapasztalata vele? -
#7767 Csak szobatársamnak is Toshiba van, anno ő is 200-ért vette és hát mit mondjak.. szóval az övé nem erősített meg a Toshiba vételben -
#7766 ha jol ertem te a dell-re szavazol? (Dell Studio XPS 1640) -
#7765 ez sztem sokkal jobb vetel az ipon-osnal is, az a T T6600 regi proci elegge keresztbetenne par dolognak.
kijelzovel kapcsolatban: abban igazad van h altalanossagban jatekokra nem egy nagyon bika kartya melle erdemesebb egy visszafogott felbontasu kijelzot valasztani. viszont idezem h mire kellene neki: "1-2 single player, de főképp MMO-k mennének rajta."
nincs olyan MMO amit ne hajtana ki minden maximumon, tokeletes fullhd-ben ez a gpu. a legujabb jatekok 80%-at is elviszi fullhd-n max beallitasokon. csak h par peldat emlitsek: PES 2010, SAW, COD MW2, Dragon Age, L4D, L4D2 (+gyakorlatilag az osszes source motoros jatek: HL2, TF2, Portal, DoD, stb), stb.
tehat (hacsak nem mondjuk GTA-val vagy Crysis-al akarna jatszani), a jatekok zome gyonyoruen fog 1080p-n futni, az 1080p pedig tobb mint ketszer olyan reszletes, mint a 720p, szoval nem kell ecsetelni az elonyeit. gyengelatoknak (kozelre) valszeg nem praktikus, egyebkent sokaknak pedig nagyon hasznos lehet. a felbontast pedig nyilvan barmikor at lehet allitani, dpi beallitasokat megnovelni, ha arrol van szo. -
#7764 33
tudod van aki kocsmaba jar, kurvazik, stb
van aki meg jatszik es kozbe tud a csaladdal is foglalkozni
de persze ezek mind szubjetiv dolgok..
-
#7763 hmm nem is ertem miert van a 2 gep kozt kozel 100k?
az a toshiba eleg jol nez ki, hmm hmm -
#7762 csak kíváncsi lennék hány éves az a felnőtt aki mmo val b..a el az értékes szabad idejét. -
#7761 Windows 7-nek siman eleg. -
#7760 Ez fain vetel -
#7759 Vagy 200 körül elég jó vételnek tűnik még a Toshiba Satellite L505-111 -> KATT
xNoodlex, nektek is inkább ez ajánlott a HP helyett. -
#7758 Itt van 4Giga rammal, P8600 procival és 500-as vinyóval: KATT ...egyetlen szépséghibája a dolognak a túl nagy felbontású kijelző... -
#7757 Hali!
dell-be a 2giga ram nem kevés? -
#7756 hmm miért lényeges én hány éves vagyok? -
#7755 Valóban 200-ért ma már nem javasolható nagyon ez az összeállítású HP...pl. a lejjebb linkelt FUSI 180-ért odaveri minden tekintetben, sőt ha még 20e-ért kiterjeszted a garanciát rá 3 évre, akkor ugyanazért az árért, amennyiért a HP-t vesztegetik még 1 évvel több garancia is lesz a FUSI-ra... -
#7754 Hello. Hykaoval egyetertve: link
Kicsit olcsobban kaphato Asus: link -
#7753 Üdv. Én a Dell XPS 1640-et javasolnám. P-s procival, HD4670-es videokártyával és minél kisebb felbontású kijelzővel...merthogy többféle összerakásban létezik.
Az igazi az lenne, ha itthon is az ember maga tudná összeválogatni az alkatrészeket, mert eddig még alig-alig találtam - játékos szemmel - ésszerűnek tűnő összeállítást...hisz ált. az erősebb procihoz és videokártyához mindjárt hozzácsapják az FHD kijelzőt, ami szerintem felesleges egy 15-16 hüvelykes kijelző esetében - gyengébb szeműeknek pedig egyenesen kínszenvedés - bár ha az volt a cél, hogy a legolcsóbb és a legdrágább gép játék beli futásteljesítménye kiegyenlített legyen (ugyanúgy fusson kb...), akkor telibetrafáltak... -
#7752 "Ne haragudjál meg érte de hány évesek vagytok?"
-
#7751 300k ért már lehet válogatni a jó vasak között. Ne haragudjál meg érte de hány évesek vagytok? -
#7750 Szasztok!
Megint előkerült a dolog(egyszerűen semmire nincs időm munka miatt), 300k HUF-g érdekelne valami játékra legalkalmasabb laptop, AION asszonynak 1-2 single player, de főképp MMO-k mennének rajta.
Várom tippeiteket, köszi -
#7749 Hetente/kéthetente mikor hazamegyünk akkor lenne esetleg valami játékra használva. :-) -
#7748 200ezer ért sok szerintem, és az l4d nem vinné. OS dob az áron sokat. Még kicsit nézelődjél. -
#7747 Akkor mégsem a szülők fogják használni -
#7746 Sziasztok!
200e forintot lehet áldozni laptopra és ezt néztem ki a szülőknek: HP Pavilon dv6-1310eh
Főleg arra kéne amire két éppen nyugdíjba lévő szülőnek kellhet. Most ne azzal gyertek, hogy ha asztali gép helyett kell akkor felesleges ilyet, mert az asztali ki van zárva. Lényeg, hogy kevés helyet foglaljon, jól nézzen ki és pöpecül fusson rajta minden ami kell. Néha pár Left 4 Dead szerű FPS lenne még rajta futtatva. -
#7745 ezt a hülyeséget hol olvastad? közel sem az azonos árúakat kell összehasonlítani, hanem az azonos teljesítményűeket. Attól, hogy egyik ugyan azt drágábban adja, még nem lesz jobb, vagy rosszabb a teljesítményt illetően. Márpedig azért az a legfontosabb.
Ha meg ennyire a GPU fontos számodra, akkor nem laptopot kell nézegetni, hanem egy asztali gépet, kb fele annyiból jobbat lehet ott kihozni. Sosem értettem ki akar laptopon HC gamerkedni... -
#7744 Itt egy ilyen is, valamivel olcsóbban: KATT
Az operációs rendszer nélküli változata, valamivel gyengébb procival pedig már 143e-ért elvihető: KATT
(vagy a hivatalos oldalukról rendelve 145e-ért ingyenes házhozszállítással) -
#7743 Egy ilyen gépben van ez a kártya:
Aspire 5739
Core2Duo T6600 (2.2GHz, 800MHz FSB, 2M cache), 15.6" LED CB, NVidia GeForce GT 240M 1024MB DDR3, 2x2GB DDR3, 1x320GB, DVD-SuperMulti, Acer Nplify™802.11a/b/g/Draft-N, 6 cell battery, HD CrystalEye, HDMI, Dolby, s/pdif, 5in1 card reader, eSATA port, Multi-gesture touchpad
Eddig ez tűnik számomra elfogadhatónak, csak tudnám hogy a windows 7-et miért tukmálják rá minden áron az emberre... -
#7742 ez mar egeszen jofele, raadasul 40 nm-es, igy a fogyasztasa is elegge rendben van. sztem elegge uj lehet meg, nemtom h aruljak-e mar egyaltalan. -
#7741 Erről a mi a véleményetek? A benchmark alapján annyira nem lehet rossz. kártyáról -
#7740 a másik, hogy intel cpu-hoz intel chipsetben levő GMA szarság nem sokat ér
AMD-hez viszont adnak 1 jó HD3200-at pl amivel már Full HD filmeket is lehet nézni simán a legolcsóbb 2magos cpu-val, de lehet egy Sempron-al is viszi
AMD mindenképp jobb ár/érték arányú -
#7739 amúgy egy laptopban a GPU-t kell először megnézni utána a ramot és a procit
persze én más szempont alapján választok
amúgy lehet gyengébb az AMD cpu de jelentősen is olcsóbb
ezért az egy árban lévőket illene összehasonlítani egymással -
#7738 ATI Radeon HD4570 512MB RAM videóvezérlő
ilyet kapni ASUS-ba 130eFT-ért 2év gari Asus K50AB-SX010L
* AMD Athlon™64 X2 QL-64 2,1GHz processzor
* 2GB 800MHz DDR2 típusú memória
* 250GB kapacitású SATA merevlemez
* ATI Radeon HD4570 512MB RAM videóvezérlő
* 5.6" HD LED WXGA Color Shine kijelző
* 1366x768(wide) pixeles felbontás
* 10/100 Ethernet LAN
* 56k modem
* WLAN vezeték nélküli hálózatelérés
* SuperMulti Dual Layer DVD-író
* 3in1 kártyaolvasó
* Beépített 1.3 Mpixeles webkamera
* 6 cellás akkumulátor
-
#7737 Ez egyre jobb és jobb Ipon-nal csak 133e, mondjuk 200km.re van de akkor is :S -
#7736 "Szar" AMD proci... ;) Es meg nem is csereltem akkor a memokat (800-asra), es nem volt meg benne a gyors kis 7200-es Seagate-em (csak az 5400-es gyari Hitachi).
"Ha játékra nem jó akkor mire?"
Azert nem igazan gepigenyes jatekok szepen elfutnak rajta, olyanok amik mar az IGP-n kifingnanak.
UK-ban vettem, atszamitva kb. 160e Ft, iden Februar. Vagy Marcius, mit tudom en :) -
#7735 bannerban: Mobil grafikus processzorok erősorrendje.
3dmark06 pl egy eleg jo osszehasonlitasi alap, onnan viszonylag jol be lehet loni h kb mennyit tud a kartya. -
#7734 Ossze kell oket hasonlitani az asztali VGA-kkal, es levonni belole valamennyit (bannerban levo erosorrend altalanossagban megfelelo, amugy egy birkasag) mert az asztalikhoz kepest nemi butitast eszkozolnek rajtuk. Ati eseten csak az orajelet csokkentik, nvidia hereli a stream processzorokat is.
Tehat Atinal nagyjabol megfelel az adott VGA az asztali verzionak, csokkentett orajellel. Nvidianal pl a 9600M GT 32 SP mig az asztali 9600 GT-ben 64 van. A GeForce GTX 260M-nek sincs sok koze az asztali verziohoz, 112 SP-jevel egy asztali 8800 GT-nek felel meg saccperkabe. -
#7733 Fraps is fut + Crysis egyszerre akkor jó vasad van :)
Nem titok ez a konfig 141 ezer volt. Azt hittem jó laptom lesz, ennyiért, mert ugye Dell, Asus Eee vackok 70-90e körül és azok tényleg haszontalanok.
Ha játékra nem jó akkor mire? Más dolgokra, alap windows megjelenítés, filmnézés,
arra az integrált is bőven jó Ha de Acerod az mennyi volt mikori? Csak úgy érdekesség kedvéért -
#7732 Kemény. :) Ez a 3650-es tényleg sokkal jobb kártya mint a 4570-es, ahogy nézegettem a vga összehasonlítást. Ezért mondtam hogy már elvesztettem a fonalat. :P Amúgy vga-knál konkrétan mik azok az értékek amelyek alapján mérlegelni lehet hogy játékra mennyire alkalmas? -
#7731 Mobility 4650/4670-el mar eleg jol el lehet jatszogatni. 200e Ft felett kezdodnek ilyen notik. Amugy: #7725. Az enyemben is 3650 van a krajzisz vorhedet, vegigtoltam, akkor lassult be mikor 3-nal tobb szornyike tamadt ram egyszerre...
FRAPS-al vettem fel, jol belassitja... :) -
#7730 Na ezt a fajta pofára esést szeretném én elkerülni, de már teljesen összezavarodtam a mostani vga-kon (főleg ezeken amiket laptopba raknak) abszolút nem tudok már eligazodni... Össze-vissza nevezgetik a kártyákat, ember legyen a talpán aki nyomon tudja követni melyik jó. Amúgy amit nemrég nézegettem lapos pont ez a 4570-es kari volt benne, akkor most már ez is kilőve. -
#7729 Szar? Az kicsit tulzas... 4570 is jo cucc, csak nem eppen jatekra valo... (ennyi penzert vajon mit varjon az ember? )