Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és az én 2 gépemrõl mia a vélemény??

ACER Aspire 6930G 644G32NM

Solten
Hi. Nos hordozasra a 17"-es, 16"-os korlatozottan alkalmas, de legalabb nagy karizmaid leszek... <#zavart1> Amugy amit kineztel komprumisszummentes, koeros. Esetleg konnyebben hordazhato ez: link

Saor Alba

Halihó!

Nagyjából egy hónapon belül, még az áfaemelést megelõzve szeretnék laptopot vásárolni. A felsõ határ 300-310 ezer forint, ebbõl szeretném kihozni a legtöbbet. Szempont a lehetõség szerinti erõs videokártya is (akár játékra, akár különbözõ grafikai alkalmazásokhoz, pl. modellezés), ugyanakkor cél, hogy némileg mobilis is legyen. Így a minõségi tényezõ is erõsen szerepet játszik. Nem mintha vonaton szeretnék dolgozni vele, de azért havi egykét buszozást vagy vonatozást ki kéne bírnia. A Dellek nagyon szimpatikusak, csak kicsit drágák, ezért némi nézelõdés után õ nagyon megtetszett nekem:

Toshiba Satellite P300-225

A 17" kicsit inkább hátrány, mint elõny, de a videokártya érdekében ezt tudom vállalni.
Mi a véleményetek róla? Esetleg van valakinek konkrét tapasztalata vele kapcsolatban? Ötleteket más gépekre is köszönettel fogadok.
xNoodlex
Ha a honlapjukon 160 ezer van írva és meg is tudod ott rendelni azért az árért, akkor kötelesek annyiért adni. Anno a villanyborotvámat így vettem 15k-val olcsóbbért. :-)

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Magiszter
Megrendeltem a laptopot (Acer Ex.5630g), elméletileg jövõ hét Csütörtök-Péntek megyek érte. 172 ezer-ért találtam csak. Felhívtam vagy 5 boltot ahol ilyen 160-166-nak hírdették, és vagy már nem volt vagy csak "Jaj még nem frissítettük az oldalt, amúgy 175-180 bruttó az új ára." Szóval még jó hogy telefonáltam és nem csak vakon csapkodtam a "megrendel" gombra és vártam a csodára.
Szúrkoljatok hogy meg is tudjam venni, mert fizetés csak jövõ héten kedd-szerda lesz, ha minden jól megy <#vigyor>

Solten
En agyban netezeskor az angol konyvemet hasznaltam mig nem volt meg az ikeas-cucc... <#hehe>

Saor Alba

Magiszter
Lehet én is elõkapom majd a Nagy Világatlaszt ami A3-as nagyságú és kemény fedeles. <#vigyor>

<#nyes>

Én amúgy két "Mesél az erdõ" mesekönyvet használok 😄😄😄

hi all megvettem a notimat hál istennek és nagyon jó! viszont havernak is kéne és 2 notit néztem ki neki.

ASUS X71TL-7S032 (ez pumás rendszerû?)
ASUS M51TA-AP067

ebben szeretnék tanácsot kérni

GregSB
A legjobb megoldás (hogy a laptop alja tudjon szellõzni) még mindig a banner bal oldalán látható szerintem 😊)))

Solten
<#zavart1> <#vigyor>

Saor Alba

Magiszter
Hmmm gyúródeszka.... nem is rossz ötlet <#fejvakaras><#eljen><#idiota>

A 25 kilós súlyzótárcsa is megteszi. <#nyes>

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Solten
Ja lehet ezt is. Qrva igenyesen nez ki egy 200k-s laptop alatt a Celluksz + Rajztábla + nagyi himzett parnaja... <#hehe> De kinek a pap kinek a papne, hamar soher egy 4k-s, ertelmesebb alatetet venni 😊 Bar agyban doglodeshez valoban eleg lehet egy kemeny alatet (nagyobb konyv, lexikon, nagyi gyurodeszkaja stb).

Saor Alba

Magiszter
Nagymama hímzett nekem szép párnát... azt meg a rajztábla alá teszem és "kul". esetleg cellukszal összehozom a kettõt. Celluksz + Rajztábla = 250 forint, nagymama hímzett párnája meg ingyé van. <#idiota> És a combocskám bírja a strapát, de különbenis. Ha az ágyban használom akkor ott a takaró, matrac. A lehetõségek tárháza szinte végtelen, csak józan paraszti észt kell használni <#idiota>

Solten
Az kul, csak a combocskadnak lesz kellemetlen 1 ido mulva... <#zavart1>

Saor Alba

Magiszter
Ah, mindenki ilyen drága vackokat vesz. 200 forint minden ápiszban a rajztábla. Arra rá a laptopot és nem fogja be az alján a légzõnyílásokat. <#idiota>

Solten
Azert mert oke hogy a Macbooknak alul nincs szellozonyilasa, helyette van pici res, aminek hala faszan bemelegszik a gepezet es suvit terhelve. Ha komolyabb vga-val lenne szerelve elolvadna az egesz.
A laptopok se alul szelloznek, hanem tobbnyire hatul (vagyis ott tavozik a meleg levego), alulrol meg beszivjak a "huset" (ez elvileg a leghalkabb es legefektivebb hutes). Bar a takarora helyezes eseteben teljesen mind1 hol lenne a szellozonyilas, mert belesupped a gep.

Saor Alba

Az enyémnek is az oldalán van a fõ szellõzõje, de azért a biztonság kedvéért ráteszem egy könyvre is. Így is nagyon melegszik az alja.

GregSB
Mai napig nem értem, hogy miért nem terjedt el még az összes laptopgyártónál az ami a MacBookoknál. Azok ugyanis a hátukon szellõznek, nem alul, simán rá lehet õket tenni bármilyen felületre.

Most nem Vs vitát akarok ezzel kirobbantani, ne is kezdjétek el fikázni a macbookokat a magas áruk miatt, inkább csak azt nem értem, hogy ezt a nem túl bonyolult megoldást miért nem vették még át a gyártók?

Solten
Nekem is... <#wave> (fekete). B.nomnek meg feher... <#zavart1>

Saor Alba

Én is az ágyon gépezek, és elég egyszerû megoldást használok: a laptopot rátettem egy kemény könyvre, ennyi. Bár ha meglesz az új gépem, lehet veszek hozzá egy hûtõpadot.

ilyenem van<#eljen><#integet2>, nagyon jó dolog, rásimul bármire ez a rizses-zsák?!?!<#hehe>

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

Solten
Ezert felesleges netbookot venned, takarora helyezve az se szellozik -> tulmelegszik. Hasznalj ilyet pl.: link

#5624: integralt grafikus proc.-al szerelt, no chance.

Saor Alba

sajna nem lehet...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

ilyen laptopom van

Azt szeretném tudni, hogy ki lehet-e cseréltetni a videókártyát valami erõsebbre?(ha igen mennyibe kerülne egy jó kártya?)

tuttam en, hogy nem lesz ertelmes amit irtam... 😊

szoval a takarora raktam ra. mivel puha a takaro, ezert belesuppedt egy kicsit a masina. igy nem a kis labain allva gondolom tulmelegedett a proci vagy a vinyo.
Solten
Hogy erted hogy az "agyban hasznaltad"? Betakartad v. mi?? <#hehe>

Saor Alba

gondolkodom egy netbook vasarlasan, de eleg `extra` korulmenyek kozott hasznalnam. ez pedig az agyban fetrenges.
mar fagyasztottam meg ugy laptopot hogy az agyban hasznaltam orakon keresztul es emmiatt nem tudott szellozni rendesen. egy netbook kevesebbet fogyaszt, es emiatt talan nem is melegedne annyira. esetleg van olyan modell, ami kimondottan meleg kornyezetben is mukodokepes?
és az enyémre mit mondtok?

am acer aspire 6930g 644g32n aki ilyet akar az siethet ugyani s pclandban sincs...mert fel lettek hívva már. nagykerekben sincs nagyon már.

am én holnap mek a gépért

hykao
A három közül mindenképp az elsõ - amennyiben 200 a plafon -, ha a videokártya nem elírás...
DTR-nek én egy HTPC-t javasolnék, abba még egy komoly videokártyát is lehetne rakni, hûtéssel nem lenne probléma, és súlyban se sokkal több.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

morreau
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni laptop vásárláshoz! Egy hónap múlva lesz meg a keret a gépre, amit addig szeretnék elõre kinézni. A lényeg, hogy menjenek rajta a mai játékok, lehessen rajta filmeket nézni és netezni, az ár viszont ne lépje túl a 200ezret. Lehetõleg 16"-17" méretû kijelzõre vágynék. Mondhatni Desktop Replacementet keresek.

Eddig ez tûnik a legmegfelelõbbnek (Acer Aspire 6930G-644G32N):
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=LX.P920X.116
Sokféle konfiggal láttam már, de ez valahogy nagyon jónak tûnik az árához képest. Mi a véleményetek errõl a masináról, esetleg valaki használ ilyet?

A másik amit kinéztem az egy Fu-Si Xa 3530-as gép. (a designja nagyon bejön)
http://www.fujitsushop.hu/fujitsu-siemens-amilo-xa3530.html
Errõl mit tudnátok mondani? Nekem olcsónak tûnik a felszereltségéhez képest.

Ezt találtam még, ami elvileg megfelelne az igényeimnek.
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_x61sl_6x083/40840

E 3 gép közül melyiket ajánlanátok a számomra? Esetleg más hasonló képességû gépet tudnátok ajánlani 200k-ig? Nem nagyon hordoznám, ergo nem félek tõle, hogy széthullana, viszont a HP meg DELL logoért nem akarnék több tízezret ráfizetni a dologra, ha értitek..

köszi elõre is!

Csabesz100
Jóknak tûnnek a HP-k, amelyeket javasoltál! De szerintem az HP-nél a nevet is meg kell fizetni! Nyilván minõségben is nagyon jók, azért is kérnek egy kicsivel többet egy ugyan olyan gépért, mint pl. egy Acer. Nem tudom melyik lenne a jó megoldás! Sok jó alternatívát adtál, nehéz választani. Igaz notinál nem kellene nézni a külsõt, de azért az sem elhanyagolandó, hogy pár évig milyen gépet fogsz nézni! A HP egyértelmû, hogy nagyon szép élõben. Toshiba-t (A300-ast) még nem láttam, de így kép alapján sem néz ki rosszul. Fõleg azokkal a Harman-Kardon hangszórókkal! Van olyan ismerõsöm, aki a Toshiba mellett (L300) mellett döntött és nem bánta meg.
Agyalok még egy kicsit, aztán majd megírom, hogy melyik mellett döntöttem! Elõször mondjuk eladom a mostanit és utána veszek újat!

Mostantól még 1 fórum, amit olvasgatni fogok! :-)

Köszi még 1x a segítséget!

PS3 ID: Csabesz82

Csabesz100
Jó 26-ért, de a Toshiba-hoz alapból 2 jár és plussz 5000-ért adnak hozzá még 1-et. Mondjuk nem a garancia a legfontosabb, de azért az sem elhanyagolandó!

véleményet szeretnék kérni ezekrõl! meik éri meg jobban (max keret 180 de abba már 2 év gari meg táska)

ASUS X52SG-AP197 http://pannonwebshop.hu/shop_artdet.php?shop_id=7153&cikk=20164 (ilyet mondjuk az asus honalpján sem láttam még)

asus m51ta ap067

ASUS ASUS X61SL-6X063

Magiszter
Rózsaszín és plüss bevonatú a csuklótámasza. A fedlapjára meg egy hatalmas Hello Kitty-s izé van ráhímezve... Már meg is rendeltem egyet.

Vasziszdasz: Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk. Most elégedett vagy? <#rolleyes>

azt nem tom hogy jobb-e de vszínûleg jobb a gyártás technikája meg modernebb is

10 Miatyánk lesz... 😄

hykao
pedig egy 13,3-as rózsaszínû sony vaióval biztos szép lehet az élet! 😊
Magiszter
Hogyne... aki 17" notebook-ot akar az rögvest gizdázik... Még véletlenûl sem azért vesz akkorát hogy élvezhetõen nézhesse a filmeket, van numerikus billentyûzet, és hogy közbe még megvan a mobilitás élménye is... kizárt! Mocskos gizdázó mindenki aki nem 1-2 ember igényei szerint éli az életetét. [/irónia]

Gondolom én is gizdázok hogy 15,4"-os laptopot akarok venni 13,3 helyett... szégyenlem is magam... [/szarkazmus]

Lehet arra is, csak meg kell nézni melyik szériára.

14,1": Hát ismerek olyat aki pl 17" alát nem megy laptopban.
Neki nincs is szüksége notebookra, csak gizdázásra. Mint 15 éve a bunkofon.

Magiszter
Én akkor is inkább a HP-ra tenném le a voksot.

14,1": Hát ismerek olyat aki pl 17" alát nem megy laptopban. Én meg 15,4" alá nem megyek (fölé se). Szóval ez is nézõpont kérdése.

Sárkánysrác: Én úgy hallottam hogy a P egy paraszthajszállnyit gyorsabb mint egy azonos órajelû T, mert modernebb az egész gyártástechnológiája. De lehet hülyeségeket mondtak nekem. <#nemtudom>

HP azért megbízhatóbb márka mint egy Toshiba
Ezt azért nem mondanám. A Toshiba Portege vagy Tecra pl. eléggé minõségi (a Satellite nem az), és a HP-nak is vannak teszkós cuccai.

csak 14,1"-os
Annál jobb.

231....az elgépelések 21😄

http://ipon.hu/?product_id=24563 itt mondjuk zacskó meg rágcsáló nem jár hozzá de ez csak 19k

annyit tennék hozzá hogy nem 30 hanem egyik helyen 231 ért is láttam már bõvítést és akár félévmulva is megveheted igen. nem feltétlenül a p osztály a jobb. az csaka proci fogyasztási osztályát szabja meg.

T ... 30-39 watt (átlagos noti procik)
P ... max 25 watt
L ... 12-19 watt alacsony feszültség
U ... <11.9 watt ultra alacsony feszültség

persze nagyrészt p és t sorozatú procikat láttam. L és U típusút még nem:S

Magiszter
Javítás: Tos<b>hiba</b> = Toshiba (csak már elfelejtettem hogy kell makrózni emitten) <#rolleyes>

Magiszter
Viszont Acerre 360 napod van hogy vegyél 3 év garanciát 30 ezerért. Szerintem jó üzlet. Amúgy ha fontos a 2 év gari, akkor inkább a HP-t választanám. A DV5 1190, vagy 1199, esetleg a DV6 1130-as ha van rá pénz. Toshiba is szép, meg jó, de valahogy nem vennék olyan laptopot aminek benne van a nveében a "hiba" szó (Tos<b>hiba</b>😉 <#idiota>.
Komolyra fordítva: HP azért megbízhatóbb márka mint egy Toshiba, éppen ezért ha azonos ár-érték-minõséget nézzük akkor én inkább megvennék egy kicsivel butább HP-t mint egy Toshiba-t. Tehát ha a Satellite A300-1ND-t akarnád, akkor inkább a HP fent említett példányait válaszd.

Amúgy ha nem játékra kell (egyáltalán) akkor: Lenovo ThinkPad T400 Igaz ez csak 14,1"-os. Vagy olcsóbbért Lenovo 3000 N500 15,4"-os monitorral. Ezekre is lehet 15-20 ezerért 2 év garanciát venni.

De ha ragaszkodsz mondjuk a toshiba-hoz:
Toshiba A200-20N
Toshiba A9-147
Toshiba P300-1GQ 17" moncsi <#finom>
Toshiba Satellite Pro A300 1NT Ez pl nagyon jóságosan néz ki.

Amire figyelni kell procinál: Core 2 Duo-k a leggyorsabbak, bizonyos tesztek szerint. Ezen felûl a P osztály ami a legjobb. A T-k se rosszak. Minél nagyobb a P vagy T után álló szám annál mondernebb/gyorsabb a kiszerelés. A Megaherc meg magától értetõdik (nagyobb=jobb). Még érdemes arra figyelni hogy hogy van a gépben a memória (pl: 2x1 Gb = Dual Chanel = Gyorsabb; vagy: 2x2Gb.)A páratlan gigabájtok 3gb (1x2 + 1x1 Gb) az nem Dual Chanel és kicsit lassítja a gépet. Érdemes a VGA-ra is figyelni, pl szerintem ne add GMA 4500-as alá (GMA 3100-al néha az Aero felület belassul), ha már nem akarsz ATI-nVidia kártyásat (mert nem akarsz játszani.)

Így hírtelen ennyit tudok neked mondani. De majd jönnek olyanok is akik pengébbek nálam és megmondják a tutit <#eljen>

26 ezeért 3 évre bõvíthetõ...

Csabesz100
Köszi a gyors választ!

Acer-en azért nem gondolkoztam, mert csak 1 év gari van rá.

Látom, Toshiba-t nem ajánlottad. Van esetleg valamilyen negatív tapasztalatod vele?

Milyen adatokat érdemes figyelni a proci gyorsaságánál? Néztem itt a Mobil processzorok erõsorrendjénél, hogy amit írtam Toshiba (drágább), elég jó helyen van a procija (31.hely).

Ja, játékra egyébként nem használnám, csak netezni és Ps3-hoz médiacenter progihoz.