Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ACER Aspire 6930G 644G32NM
Saor Alba
Nagyjából egy hónapon belül, még az áfaemelést megelõzve szeretnék laptopot vásárolni. A felsõ határ 300-310 ezer forint, ebbõl szeretném kihozni a legtöbbet. Szempont a lehetõség szerinti erõs videokártya is (akár játékra, akár különbözõ grafikai alkalmazásokhoz, pl. modellezés), ugyanakkor cél, hogy némileg mobilis is legyen. Így a minõségi tényezõ is erõsen szerepet játszik. Nem mintha vonaton szeretnék dolgozni vele, de azért havi egykét buszozást vagy vonatozást ki kéne bírnia. A Dellek nagyon szimpatikusak, csak kicsit drágák, ezért némi nézelõdés után õ nagyon megtetszett nekem:
Toshiba Satellite P300-225
A 17" kicsit inkább hátrány, mint elõny, de a videokártya érdekében ezt tudom vállalni.
Mi a véleményetek róla? Esetleg van valakinek konkrét tapasztalata vele kapcsolatban? Ötleteket más gépekre is köszönettel fogadok.
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Szúrkoljatok hogy meg is tudjam venni, mert fizetés csak jövõ héten kedd-szerda lesz, ha minden jól megy <#vigyor>#vigyor>
Saor Alba
Én amúgy két "Mesél az erdõ" mesekönyvet használok 😄😄😄
ASUS X71TL-7S032 (ez pumás rendszerû?)
ASUS M51TA-AP067
ebben szeretnék tanácsot kérni
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Saor Alba
A laptopok se alul szelloznek, hanem tobbnyire hatul (vagyis ott tavozik a meleg levego), alulrol meg beszivjak a "huset" (ez elvileg a leghalkabb es legefektivebb hutes). Bar a takarora helyezes eseteben teljesen mind1 hol lenne a szellozonyilas, mert belesupped a gep.
Saor Alba
Most nem Vs vitát akarok ezzel kirobbantani, ne is kezdjétek el fikázni a macbookokat a magas áruk miatt, inkább csak azt nem értem, hogy ezt a nem túl bonyolult megoldást miért nem vették még át a gyártók?
ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G
#5624: integralt grafikus proc.-al szerelt, no chance.
Saor Alba
ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G
Azt szeretném tudni, hogy ki lehet-e cseréltetni a videókártyát valami erõsebbre?(ha igen mennyibe kerülne egy jó kártya?)
szoval a takarora raktam ra. mivel puha a takaro, ezert belesuppedt egy kicsit a masina. igy nem a kis labain allva gondolom tulmelegedett a proci vagy a vinyo.
mar fagyasztottam meg ugy laptopot hogy az agyban hasznaltam orakon keresztul es emmiatt nem tudott szellozni rendesen. egy netbook kevesebbet fogyaszt, es emiatt talan nem is melegedne annyira. esetleg van olyan modell, ami kimondottan meleg kornyezetben is mukodokepes?
am acer aspire 6930g 644g32n aki ilyet akar az siethet ugyani s pclandban sincs...mert fel lettek hívva már. nagykerekben sincs nagyon már.
am én holnap mek a gépért
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Segítséget szeretnék kérni laptop vásárláshoz! Egy hónap múlva lesz meg a keret a gépre, amit addig szeretnék elõre kinézni. A lényeg, hogy menjenek rajta a mai játékok, lehessen rajta filmeket nézni és netezni, az ár viszont ne lépje túl a 200ezret. Lehetõleg 16"-17" méretû kijelzõre vágynék. Mondhatni Desktop Replacementet keresek.
Eddig ez tûnik a legmegfelelõbbnek (Acer Aspire 6930G-644G32N):
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=LX.P920X.116
Sokféle konfiggal láttam már, de ez valahogy nagyon jónak tûnik az árához képest. Mi a véleményetek errõl a masináról, esetleg valaki használ ilyet?
A másik amit kinéztem az egy Fu-Si Xa 3530-as gép. (a designja nagyon bejön)
http://www.fujitsushop.hu/fujitsu-siemens-amilo-xa3530.html
Errõl mit tudnátok mondani? Nekem olcsónak tûnik a felszereltségéhez képest.
Ezt találtam még, ami elvileg megfelelne az igényeimnek.
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_x61sl_6x083/40840
E 3 gép közül melyiket ajánlanátok a számomra? Esetleg más hasonló képességû gépet tudnátok ajánlani 200k-ig? Nem nagyon hordoznám, ergo nem félek tõle, hogy széthullana, viszont a HP meg DELL logoért nem akarnék több tízezret ráfizetni a dologra, ha értitek..
köszi elõre is!
Agyalok még egy kicsit, aztán majd megírom, hogy melyik mellett döntöttem! Elõször mondjuk eladom a mostanit és utána veszek újat!
Mostantól még 1 fórum, amit olvasgatni fogok! :-)
Köszi még 1x a segítséget!
PS3 ID: Csabesz82
ASUS X52SG-AP197 http://pannonwebshop.hu/shop_artdet.php?shop_id=7153&cikk=20164 (ilyet mondjuk az asus honalpján sem láttam még)
asus m51ta ap067
ASUS ASUS X61SL-6X063
Vasziszdasz: Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk. Most elégedett vagy? <#rolleyes>#rolleyes>
Gondolom én is gizdázok hogy 15,4"-os laptopot akarok venni 13,3 helyett... szégyenlem is magam... [/szarkazmus]
14,1": Hát ismerek olyat aki pl 17" alát nem megy laptopban.
Neki nincs is szüksége notebookra, csak gizdázásra. Mint 15 éve a bunkofon.
14,1": Hát ismerek olyat aki pl 17" alát nem megy laptopban. Én meg 15,4" alá nem megyek (fölé se). Szóval ez is nézõpont kérdése.
Sárkánysrác: Én úgy hallottam hogy a P egy paraszthajszállnyit gyorsabb mint egy azonos órajelû T, mert modernebb az egész gyártástechnológiája. De lehet hülyeségeket mondtak nekem. <#nemtudom>#nemtudom>
Ezt azért nem mondanám. A Toshiba Portege vagy Tecra pl. eléggé minõségi (a Satellite nem az), és a HP-nak is vannak teszkós cuccai.
csak 14,1"-os
Annál jobb.
http://ipon.hu/?product_id=24563 itt mondjuk zacskó meg rágcsáló nem jár hozzá de ez csak 19k
T ... 30-39 watt (átlagos noti procik)
P ... max 25 watt
L ... 12-19 watt alacsony feszültség
U ... <11.9 watt ultra alacsony feszültség
persze nagyrészt p és t sorozatú procikat láttam. L és U típusút még nem:S
Komolyra fordítva: HP azért megbízhatóbb márka mint egy Toshiba, éppen ezért ha azonos ár-érték-minõséget nézzük akkor én inkább megvennék egy kicsivel butább HP-t mint egy Toshiba-t. Tehát ha a Satellite A300-1ND-t akarnád, akkor inkább a HP fent említett példányait válaszd.
Amúgy ha nem játékra kell (egyáltalán) akkor: Lenovo ThinkPad T400 Igaz ez csak 14,1"-os. Vagy olcsóbbért Lenovo 3000 N500 15,4"-os monitorral. Ezekre is lehet 15-20 ezerért 2 év garanciát venni.
De ha ragaszkodsz mondjuk a toshiba-hoz:
Toshiba A200-20N
Toshiba A9-147
Toshiba P300-1GQ 17" moncsi <#finom>#finom>
Toshiba Satellite Pro A300 1NT Ez pl nagyon jóságosan néz ki.
Amire figyelni kell procinál: Core 2 Duo-k a leggyorsabbak, bizonyos tesztek szerint. Ezen felûl a P osztály ami a legjobb. A T-k se rosszak. Minél nagyobb a P vagy T után álló szám annál mondernebb/gyorsabb a kiszerelés. A Megaherc meg magától értetõdik (nagyobb=jobb). Még érdemes arra figyelni hogy hogy van a gépben a memória (pl: 2x1 Gb = Dual Chanel = Gyorsabb; vagy: 2x2Gb.)A páratlan gigabájtok 3gb (1x2 + 1x1 Gb) az nem Dual Chanel és kicsit lassítja a gépet. Érdemes a VGA-ra is figyelni, pl szerintem ne add GMA 4500-as alá (GMA 3100-al néha az Aero felület belassul), ha már nem akarsz ATI-nVidia kártyásat (mert nem akarsz játszani.)
Így hírtelen ennyit tudok neked mondani. De majd jönnek olyanok is akik pengébbek nálam és megmondják a tutit <#eljen>#eljen>
Acer-en azért nem gondolkoztam, mert csak 1 év gari van rá.
Látom, Toshiba-t nem ajánlottad. Van esetleg valamilyen negatív tapasztalatod vele?
Milyen adatokat érdemes figyelni a proci gyorsaságánál? Néztem itt a Mobil processzorok erõsorrendjénél, hogy amit írtam Toshiba (drágább), elég jó helyen van a procija (31.hely).
Ja, játékra egyébként nem használnám, csak netezni és Ps3-hoz médiacenter progihoz.