16455
  • Solten
    Na ezert vasarolok webshopbol. Ott nem talalkozok atomlama eladoval...
  • icemankimi
    ma voltam az üzletben és elmondtam a csávónak milyen laptopot akarok venni, de erre ő azt mondta az nem jó amit kinéztem mert ati radeon videó kártya van benne ő egy csúcsot tud ajánlani 160ezerért amiben gma videó kártya van és azt is mondta, hogy ebben is benne van a hd...
    és elmentem egy másik helyre ott is a gma karisat ajánlották
  • JethroHUN
    Az Acer 135k ért korrekt, +a gari hosszabítás is. Én hasonló konfigó Asust vettem (csak 3gb ram, az eltérés) 141k ért.
  • Solten
    Hello.

Acer Aspire 5536G: link
    Acer Platinum garancia kiterjesztés csomag: link

Dell Inspiron 1545-132 Black: link
  • JethroHUN
    Olyan számítógépet még nem alkottak ami időt álló, használat mellett 2éven belül biztos h lesz vmi baja, akármi, egy nagyon apró is, de hiba. a teljesítmény pedig egyenes arányban csökken a korával.
  • Grusalak
    Sziasztok!
    Egy ismerősöm szeretne laptopot venni, és az alábbi paraméterek szerint szeretné:
    - Max 170 HUF (bruttó)
    - 3 év garancia nagyon fonotos (akár garanciakiegészítő bónusszal, de persze az árban legyen bent ez is)
    - Kijelzőnek elegendő a 14-15ös méret is.
    - Internet, levelezés és filmnézés számít csak. (Játék nem, max passziánsz :-D )
    - "Időtálló" legyen minden szempontból (2 év múlva is gép legyen)

Köszi a segítséget!
  • Morpheus_v2
    Mire szeretnéd leginkább használni?
    sztem olvasd el toto2700 által belinkelt tanulmányt.
  • attosz1120
    Sziasztok!
    Szeretnék vásárolni egy laptopot kb. 130.000-150.000 Ft körüli értékben.Tudnátok nekem segíteni most melyik a legmegbízhatóbb,vagy felkapott laptop márka?És,hogy kb. melyik laptop lenne a legjobb ebben az árban?!
    Köszönöm a segítségeteket!
  • vasziszdasz
    Ezzel viszont együtt jár hogy csak ennyit bír aksiról.
  • toto2700
    e szerint - meghibásodás alapján - nincs túl nagy különbség a prémium kategóriás laptopok és a belépő szintű laptopok(tesco gazdaságos) között.
  • toto2700
    egy érdekes tanulmány: klikk ide!
  • Hegi90
    igen a 12 évesek tényleg ezért játszák. Egyébként lehet másképp is játszani :p
  • Solten
    Es akkor mar nem is jatszhat vele? (Ez a velekedes hasonlo a mire valo a laptop-hoz btw...)
  • JethroHUN
    Az hogy az MMO sok kis hülye kocka gyereknek csinálják aki egész nap a gép előtt ül és azt hiszi ha a képernyőn egy 32bites textúrával szaladgál akkor ő a jani.
  • Solten
    "33 éves fejjel képes vagy mmo val gamelni?"

Nem ertem mi ezzel a gond...

A masik, meg szvsz keruljuk a laptop "nem-erre meg nem arra valo" "okossagokat"... Majd az felhasznalo eldonti mire van szuksege. Ha hosszu akkus uzemidot szeretne, nyilvan vesz ULV-os IGP-s gepet. Ha jatszani is akar eros vga-s gepet. Ha mozizni rajta, Full HD-sat Blu-ray optikaival. Stb. stb.

Milliofele keszulek van mar a piacon hogy mindenki igenyet kielegitse, ne mar egy okostojas akarja megmondani mire lehet hasznalni es mire nem...
  • JethroHUN
    egy 17" laptop sokkal több energiát használ mint egy kis 8" as zsebszámológép.
    Nem véletlenül adják nagyon nagy aksikkal, 9cellás 5000mAh vagy még nagyobbak, de azok is csak az alap 2-3 órát bírják ki, ha nem használod erősen, játék, film stb.
    Egy 17" noti persze h erősebb mint a kisebb társaik, nagyobb hely-> nagyobb alkatrészek Azokat tényleg játékra gyártják, 4870 kari árulkodik is róla :)
    És notin is lehet tök jól gamelni szerintem.
    A készenléti időről fölösleges vitázni, beállítástól is jeolentősen függ, nem hogy a felhasználástól
  • JethroHUN
    Hát jó, persze, nincs is bajom azzal ha egy felnőtt játszik, mert azt is eltudom képzelni h az egész család oda ül egy konzol elé esős napon. De mmo???
    33 éves fejjel képes vagy mmo val gamelni?
  • whiskeyman
    Direkt azért vettem gamer notit, mert nem engedhettem meg magamnak, hogy 300k-ért vegyek asztalit, meg 150-ért egy használható laptopot. Eddig nem okozott gondot a játékok futtatása, bármelyikkel tudtam játszani, ha úgy tartotta kedvem.
  • vasziszdasz
    Csakhogy én nem a tieddel kezdtem, hanem azzal amiből a vita kiindult, csak te tekintetted személyes ügynek. 2:47' az elég karcsú, ez amúgyis csak üresjáratra vonatkozik. Nekem 10 órát is kiír 6 cellás aksival, amiből használattal nyolván jóval kevesebb lesz. De nem annyival mint nálad, és a kiindulási alap se ugyanaz. Ilyenkor látszik meg az hogy miért nem érdemes játéknotit venni.
  • whiskeyman
    Ugyanúgy te sem tudod, mégis fikáztad, ahogy én is a tiédet...
    Amúgy olvasd el még egyszer mit írtam...
    Jelenleg 2 óra 47 percet ír ki, ennél többet nem tud az én "szarom"
    Nekem ennyi bőven elég egyelőre, majd veszek hozzá 9 cellás akkut.
  • vasziszdasz
    Te kezdted a szarozást, és valóban fingod nincs milyen notim van (10" nem nyert). Lefikáztad az LV procit és az integrált videot, miközben nyavajogtál hogy alig 1-2 órát bír csak a notid. Csodálkozol?
  • whiskeyman
    Te jöttél azzal, hogy milyen szarom van, mivel azt sem tudod, hogy milyen laptopom van...csak annyit írtam anno, hogy az enyém 17"-os, 6 cellás és 2 és fél óránál nem bír többet. Erre jött az értelmes válaszod, hogy 17-es szart nem vennél...akkor ne csodálkozz, ha így reagálok.
  • vasziszdasz
    Pedig de, csak olvasni is kéne a write only üzemmód heylett.
  • vasziszdasz
    Nem, te vagy az. Sértegettél, ezért megkaptad a választ, mostmár ne sírjál mint egy fürdőskurva! El se kelllett volna kezdened.

Valóban nem vagyunk egy súlycsoportban, öcsifing.
  • whiskeyman
    mert sajnos nem tud hozzászólni semmi hasznosat/értelmeset/okosat
  • Morpheus_v2
    Ne haragudj meg, de te sem szóltál semmi hasznosat/értelmeset/okosat amely miatt bárki is azt mondhatná, h "de tud ez a srác".
  • whiskeyman
    Sajnos te vagy az aki nem ért a témához. Ja és úgy gondolom nem anyáztalak, de azért majd a moderátorok kiraknak...

Sulinetes...pff, hamarabb kelj fel, ha kötözködni szeretnél, nem vagyunk egy súlycsoportban picilány
  • vasziszdasz
    Anyád pofájára gondolsz, te ? Elég lol hogy egy sulinetes pubi próbál magyaráz hozzáértésről...
  • Morpheus_v2
    eh, inkább kanyarodjunk vissza az eredeti témához... a 17"-es notikat kifejezeten játékra v durvább programok futatására találták ki. Ha kötekedni akarsz, akkor sztem menj egy olyan topicban, amit erre a célra hoztak létre.
  • 5c0rp330n
    seggek szerint. 2 ujjamon meg tudnam szamolni h iden hany valamire is erdemes pc-s jatek jott ki, mig konzolra tobb tucat.
  • whiskeyman
    akkor miért nem fogod be a p*fád? Ha ennyire nem értesz a témához, akkor ne is szólj hozzá...
    nem fogsz innen hiányozni
  • vasziszdasz
    17"-es szart nem is vennék.

Valóban mérhetetlenül hülye vagy.
  • vasziszdasz
    mindenki szerint
  • whiskeyman
    Ja hát persze, ha ilyen 10"-os szarod van, az persze, hogy 8 órát bír, de nem hinném, hogy 17"-os laptopod van...
    Amúgy meg mérhetetlenül ostoba vagy sajnos :(
  • autoszimulator
    szerinted
  • vasziszdasz
    egy konzol ára, és azon jó játszani, nem gépen
    Játszani pc-n jó, mert arra vannak csak jó játékok.
  • hykao #7772
    Hát kinek a pap, kinek a papné...70-ért valóban kapsz egy konzolt, de ahhoz még kell egy tv vagy monitor...mindenesetre ők 300-at akarnak elkölteni a témára, így ha nem gond a Full HD kijelző, optimális választásnak tűnik...bár 100-zal nem biztos, hogy többet ér a Toshiba L505-111-nél, amivel szintén lehet már játszani - sőt a kisebb felbontású kijelző miatt lehet még gyorsabban is futnak a játékok, mint a 300-as Dellen.
  • autoszimulator
    ugyan ezt ugyan itt néztem. minőségi kis gép, durva konfiggal. én végül a "kistestvér" studio mellett döntöttem, ugyan ez a konfig /leszámítva a videókártyát és tv tunert/, de számomra ez a két cucc nem ért meg +70ezret. Ez az árrés egy konzol ára, és azon jó játszani, nem gépen, persze aki csak kikapcsolódni akar picit, mint én. :)
  • hykao #7770
    2 év garanciát adnak alapból rá, és nagyon jó az ár/érték aránya szerintem, olyan nagyon nem lehet szar...de érdemes lenne élőben megtekinteni, esetleg kipróbálni valahol.

Nekem egyébként HP dv6-1130eh-m van - ami kinézetre tökolyan, mint amit kinéztél -, és bár teljesen meg vagyok vele elégedve, azért ha ma kéne vásárolnom, valószínűleg inkább a lentebb említett Toshibát vagy a Dellt választanám! (annak ellenére, hogy a szépségversenyt valószínűleg a HP nyerné!!! Ám sokszor égető a hiánya a billentyűzet háttérvilágításának (amit mind a Toshiba, mind pedig a Dell megoldott...), illetve a billentyűzet fényes felülete elég csúszós-sikamlós tapintású - már-már kellemetlen érzetű.
  • hykao #7769
    Ha mindenképp 300e körül akarsz vásárolni, és az FHD (1920x1080) felbontás megfelelő neked, akkor mindenképp a #7758-ban linkelt Dell ajánlható neked.