16455
  • hykao #7848
    A kijelző ledes-e vajon? A billentyűzet akkor nem háttérmegvilágított, ugye? Pár képet csinálhatnál róla! :) A hangszórokon ne csodálkozz, és a fényes kijelzőn se. Főleg ennyi pénzért. :)
  • hykao #7847
    Ennek a videokártyája egyáltalán nem alkalmas játékra, sőt még csak HD filmek hardveres lejátszására sem. Én nem javaslom...
  • xNoodlex
    Na akkor a véleményem:
    Megérte, ez egyértelmű. Nagyon bejön a gép. Már a kinézete nagyon szép, a karbonszerű borítás a belső részen külön nagyon tetszik. Billentyűzetet nem is láttam még ilyen jót laptopon, az otthoni asztalit odaveri.. A kiosztás szinén nagyon jó, csontra minden a helyén van és mivel 16:9-es, elég széles és egyáltalán nem zsúfolt a numpaddal együtt se. A kijelző 180 fokban belátható torzításmentesen. A processzor is nagyon gyors szerintem. 2 telepítés 2 másolás és 1 kitömörítés mellett még vígan lehet használni a gépet. Az élményindexen 5,8 5,8 6,8 6,8 5,8 pontokat kapott, bár ez nem tudom mennyire mérvadó. A videókártya megizzasztásához sajnos nincs játékom. :) Left 4 Dead-et tettem fel rá, minden beállítás maximumra, de ugyanúgy futtatja mint a passziánszot.

Az akkumulátor 2-3 órát bír alacsony fényerőn.

Az előtelepített rendszert leformáztam, mert:
    1, 250/250 arányban osztották fel a merevlemezt, az meg nem bejövős
    2, már telepakolták a gépet minden toshiba cuccal és nem volt kedvem mazsolázgatni..
    Viszont a toshiba oldalon szépen notebook típus szerint ott van minden driver/progi abc sorrendben leírással, így hamar össze lehet szedni ami kell.

Negatívumok:
    -a touchpad elég kicsi, főleg ha a görgető részeket is levonjuk még a felületéből
    -a kijelző tükröződik (bár én még élőben nem láttam olyat ami ne tükröződött volna)
    -a hangszóró nem egy nagy szám, a mélyhangokat nagyon kispórolták belőle

Hát kb. ennyi, nem vagyok egy teszter. :)
    Ha van kérdés írjatok, megpróbálok válaszolni. ^^
  • Sil3nt
    koszi, most EZEN gondolkodom. elkepzelheto hogy az ipon rossz kepet tesz/tett be ehhez a laptophoz?
  • hykao #7844
    Ha játszani is akarsz - és az árban nem akarsz jelentősen feljebb menni -, neked is inkább a #7829-ben említett Fujitsu ajánlható. Proci is erősebb, a videokártya meg még inkább.
  • Sil3nt
    sziasztok

EZ a laptop ar-ertek aranyban milyen? lenyegeben egyetemi elethez kell+ ritkan jatszok. processzora milyen? (1,2 nem keveske?)
  • duke nukem
    Túlárazott gagyi.
  • Cowboy03
    Macbook-okrol mi a véleményetek? itt sosincs róla szó..
  • hykao #7840
    Azért legalább a HD filmeket hardveresen játssza már le, ha már egyszer játékra alkalmatlan...

A te ügyedben pedig: ha játszani is akarsz, akkor lehetőleg kerüld a 4570-es kártyát, a Fujitsu-ban lévő majd' kétszer gyorsabb...
  • hykao #7839
    Inkább a gépről írjál már bazz, ne a rendszervisszaállításról! Remélhetőleg sosem kell igénybevenned...(amúgy bitek mindegy sztem, mindkettő jó a kulccsal, ha már egyszer kétfélét kaptál...)
  • Ákos12
    *Solten, sorry csak már hulla vagyok..
  • Ákos12
    köszi a tippet Sogen!

duke nukem: köszi, csak az a gond, hogy céges gép lesz, tehát hivatalos helyről kell...
  • Kalozoner
    valaki tudna írni nekem a hp supportról valamit mert úgynézki, igénybe kell vennem, köszi
  • duke nukem
    Ha rádobsz még egy kicsit, akkor a legjobbat is megkaphatod, mélyen ár alatt.

http://hardverapro.hu/apro/lenovo_x200_tablet_bomba_ar_sos/friss.html

http://hardverapro.hu/apro/thinkpad_x200s_vadiuj_ket_darab_elado_3_ev_gyari_g/friss.html

http://hardverapro.hu/apro/lenovo_ibm_thinkpad_x200s_uj_5/friss.html
  • Solten
    Hello: link

• Ákos12
    Hello!
    Segítségeteke szeretném kérni.
    Apámnak szüksége lesz egy laptopra a munkahelyén, tehát főleg irodai felhasználásra, de azért játékok is fussanak rajta (nem feltétlen a legújabbak szuper felbontásban, de azért lehessen játszani rajta... ). Ami elvárás lenne még hogy wifi legyen benne (bár ez gondolom most már alap..), merevlemez olyan 500 GB.
    A keret 160 ezer Ft.
    Köszönöm!
  • xNoodlex
    Na itt is van a laptop. Előtelepített 64 bites W7 van hozzá és 32 bites recovery DVD, 64 bites telepítő nincs. Ha leszedek egy 64 bites 7-et és a laptop aljára írt seriallal telepítem az úgy ok ugye?
  • Tayuya
    Sziasztok,

Közben segítek egy ismerősömnek is laptopot választani. Neki 17 colos kellene, a nagyobb felbontás miatt. (filmek, excel, photoshop)
    Márkából jobbféle Lenovo, Asus, vagy HP-t szeretne, olyan 150k körüli áron. Ezt néztem ki neki: ASUS K70IJ-TY042L Ez okés ezért az árért?

Nekem ezt ajánlották még:
    ASUS F83SE-VX039 Ez nem lenne jobb az említett Acer-nél, és Fujitsu-nál?

Bocsi, ha sokat kérdezek! :)
  • Tayuya
    Köszi, megsasolom őket!
  • hykao #7829
    vagy: KATT (ennél olcsóbban nemigen van gép, ilyen erősségű videokártyával)
  • Solten
    Hi.: link
  • Tayuya
    Sziasztok,

Én is gépet szeretnék venni. 140k.forint környékén. Főleg netezésre, filmkhez (HD is) kellene. Játékok közül a Dragon Age türhetően fusson rajta, ha nem is full beállításokkal. Létezik ilyen gép? :)
  • imperial
    egyelőre bármilyen árkategória érdekel. Sarge,Gateway,Alienware-t is néztem már. Úgy tűnik mindenki kirakatban szereti mutogatni milyen szépen csillog a képernyő és nem használatra gyártják őket :d Csak nem értem mér nem írják akkor rájuk "only for indoor use".
    Lehet marad a laptopburka...
  • hykao #7825
    Mennyi pénzed van a dologra?
  • imperial
    Sziasztok!
    Szeretnék segítséget kérni notebook választásban:
    Amit tudjon:
    Anti-glare képernyő 15-16colos min. 1280x720 felbontással
    (sajnos mintha mindenkinek többszázezres fűtött tükröt akarnának a gyárak eladni, vagy mindenki sötét szobában laptopozik?)
    ATI 4650 v. GT240M szintű VGA
    3 órás ütemidő akkuval böngészéssel (akár underlock segítségével is)
  • hykao #7823
    Akkor maradj a Toshibánál szerintem. Én nem tudok ennyi pénzért (játékra) alkalmasabbat a hazai piacon.
  • Zealot
    Sziasztok!

A két notebook közül melyiket ajánljátok?

ASUS PRO5DIJ-SX125
    link
    15.6" displej HD rozlí¹enie (1366x768), LED podsvietenie, procesor Intel Core Duo T3000 (1.8GHz, 1MB, FSB 800MHz) , pevný disk 250GB 5400rpm, pamä» 2048MB DDR2 800MHz , integrovaná grafická karta Intel GMA X4500M , optická mechanika DVD/RW SuperMulti DL, Gigabit LAN, WiFi 802.11g/n, zabudovaná video kamera 1.3M, 6 èlánková batéria, èitaèka kariet, 4xUSB 2.0, Altec Lansing reproduktory, zvuk SRS Premium Sound, rozmery 37 x 25.6 x 3.10/3.55 cm, váha 2.6 kg, bez OS

ACER EX5235-302G25MN
    link
    *Intel Celeron Dual Core T3000 (1.8GHz, 1MB Cache, 800MHz FSB, 64-bit capable)
    *1 x 2G DDR3 RAM, can be upgrade to 4GB
    *250G SATA 5400rpm HDD
    *DVD Super Multi (dual Layer) drive
    *15.6inch WXGA Acer CineCrystal? TFT-LCD 1366x768 with LED backlight
    *Wider Keyboard including a dedicated numeric keypad
    * Acer InviLink? Nplify?2
    3 802.11b/g/Draft-N Wi-Fi CERTIFIED? network connection
    *NO Modem
    10/100/1000 Lan
    * Multi-in-1 card reader (SD, MMC, MS, MS PRO, xD)
    * Three USB 2.0 ports
    * Built-in microphone
    * Two built-in stereo speakers
    * Integrated Acer Crystal Eye webcam
    with 640 x 480 @ 30fps resolution image capture
    supporting enhanced Acer PrimaLite? technology
    * 6-cell Li-ion battery pack
    * 370 (W) x 243.5 (D) x 24.4/34.95 (H) mm (14.6 x 9.6 x 0.96/1.4 inches)
    * 2.50 kg (5.51 lbs.) with 6-cell battery pack
    * 2 year pick up & return warranty (1st year is international)

Az akkumulátor mindkettőben 6 cellás, de az ASUS oldalon csak 6 cells: 2900/2200 mAh írnak, míg az ACER 4400mAh.
    Bocsi az első leírásban a szlovák kifejezésekért, a lényeg sztem kivehető.
    OPrendszer egyikhez sincs ahol venném. Az árkülömbség nem számottevő.
  • bszabi84
    Sulihoz kellene.
    De persze játszani is akarok! :-)
    Remélem ennyi elég!
  • hykao #7820
    Mire szeretnéd használni?
  • bszabi84
    Hali!
    Vennék egy gépet, olyan 200 környékén, néztem a lenti Toshiba-t, tetszene is, de az első gondolatom MSI volt.
    Legjobb lenne 17" képernyővel, de aha nem lehet találni ebben az árban egy értelmeset akkor maradjunk a 15"-nál!
    Ebben kérném segítségeteket!
    Előre is köszönöm!
  • Hegi90
    jaja. innen vette
  • hykao #7817
    Ugyanez van neki? L505-111?
  • xNoodlex
    Péntek délután lesz meg, este írok.
  • Jockey
    pls karcolj be ide par sort, hogy szuperal, en is ezen filozom..
  • Hegi90
    havernak nem háttérvilágított
  • hykao #7813
    Itt egy kicsit több infó található róla: KATT

• hykao #7812
    Bár ez az L505-111 mindenhol ugyanezekkel az alkatrészekkel szerepel, csak nincs semmi elírás. Így képek alapján a külseje is egész pofás, kíváncsian várom a beszámolódat.
  • xNoodlex
    Mielőtt átveszem természetesen rákérdezgetek. :)
    Money még úgysincs nálam, a bolt mellett meg eddig is nap mint nap elmentem, mint kiderült, úgyhogy lehet holnap beugrok kérdezősködni.
  • hykao #7810
    Hát reméljük! Azért ha megjön majd mesélj! Ennyi pénzért nagyon jó vételnek tűnik, de azért letelefonálhattad volna, hogy stimmelnek-e az adatok! Online shopoknál előfordulnak téves információk!

Vajon a billentyűzet háttérvilágított-e stb...stb...
  • xNoodlex
    No megrendeltem ezt, remélem nem bánom meg. :)