16455
-
nuskingb #7928 üdv!
Győzzetek már meg ASUS kontra DELL asus javára? 200 körül lenne rá, talán kicsit több, és ajánlottatok itt nekem egy jó asus-t (ASUS N60DP-JX012V) vagy Dell (DELL Studio 1555 Piros 106247). Talán az ár mehet 230 ig, és csak február végén venném meg. Tetszik az asus, de a dell valahogy mégis bíztatóbb minőségben nem? -
vasziszdasz #7927 Inkább dobjon még rá egy 20-ast, mint kidobja az egészet valami hulladékra. -
#7926 Aki esetleg Toshiba L505-111-et venne ajánlom ezt a boltot: LINK
2 hete vettem egyet én is tőlük. Semmi gond nem volt a vásárlással és 4000-el még olcsóbb is mint akárhol máshol. -
feodora #7925 Köszi a segítséget, a Toshiba megtetszett, utánaolvasgatok, de sztem az lesz! -
#7924 Udv! Az alabb felsoroltak nem igazan alkalmasak komolyabb jatekokhoz. Esetleg: link
Van meg ez az Amilo, racsatlakoztathato dobozka van hozza (Mobility HD 3870), komolyabb jatekokkal is megbirkozik. Egyeb esetben az alaplapi integralt mukodik: link
Egyeb esetben nagyobb kepernyo: link
Ezek az "ultrahodozhato" notik nem jatekra lettek kitalalva. -
#7923 Szerintem maradj a Media Player Classic Home Cinemánál! A távirányítót biztos össze lehet hozni vele! Én is távirányítóval vezérlem a laptopon lévőt. -
feodora #7922 Sziasztok! Igazából kicsit elbizonytalanodtam a 3 gépben amit írtam. Valami olyan laptopot szeretnék, amin új játékok is szépen futnak, de lehetőleg kis méretű legyen, könnyen hordozható és szép, ugyanis üzleti célra is használnám. Max bruttó 240-et szánnék rá...Légyszi segítsetek, elég sürgős lenne! Köszönöm! -
feodora #7921 Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok és kinéztem 3at. Mukára és játékra is használnám. Az érdekelne, hogy szerintetek melyiket érdemes, illetve, hogy akár újabb játékok melyiken futnak el legjobban?
1.: ASUS UX30-QX096V: Intel Core 2 Duo SU7300 ULV (1,3 GHz, 800 MHz, 3 MB); 320 GB, 5400 RPM, SATA, 1 + 2 GB DDR2-800; Intel GMA X4500HD
2.: ACER AS3810TG-944G50N: SU9400 ULV Core 2 Duo (1.4GHz, 3MB cahce, 800MHz FSB, 10W); ATI® Mobility™ Radeon® HD 4330 512MB DDR3;2x2GB DDR3 / 1x500GB / NO ODD
3.: TOSHIBA 13,3" SAT. U500-17E: Intel® Core2 Duo T6600 (2.20GHz/2MB/800MHz), 2GB 800MHz DDR2 SO-DIMM (1*2GB), NV. Geforce G 210M 512 MB graphics -
nuskingb #7920 Köszönöm szépen! -
#7919 Felraktam a Win 7 Ultimate-et, de a Media Center része elsőre nem tetszett. Igaz, nem is adtam neki sok esélyt. Megnéztem, kiléptem és formáztam is a vinyót. Most megint XP SP3 van a gépen! Utána olvasgattam a Media Centernek. Ha jól emlékszek, azért sem lenne jó, mert mkv-nál nem lehet benne hangsávot és feliratot választani!
Vagy van esetleg erre megoldás? -
#7918 Nincs mit. Miert nem pakolod fel a Win 7 Home Premiumot a gepre? :) Azt is ajanljak hozza es tartalmazza a Media Centert. -
#7917 Udv! Szvsz celjaidnak talan leginkabb a Studio felelne meg, csak hat az valamivel tobb mint 200k: link.
Egy-ket alternativa: link1, link2
Vele mar el lehet szepen jatszogatni: link
Vele meg jobban: link -
#7916 Köszi a segítséget! Erről már hallottam! :-) Kezd elmenni a kedvem ettől a HTPC-től! :-/ Úgy érzem nem vagyok előrébb, mint reggel! -
nuskingb #7915 Sziasztok!
200.000 am lenne egy laptopra, de óriási dilemmám van, mert mindenki mond mindenről mindent.
Asus vagy dell között vacilálok, inkább a dell javára. Fontos a megbízhatóság. Nem verem magam földhöz ha a játékok nem mennek fullba, de nem bánom ha elfutnak azért. Viszont minden más egyéb multimédiás tulajdonsággal bírjon a kütyü. Sokat fogom vinni hozni, nyitni csukni!!!
Tudnátok segíteni? Köszönöm -
#7914 Asszem` avval nem, letezik egy spec. kiadas: Windows XP Media Center Edition nevvel. -
#7913 Ez a Windows Media Center xp alól is elérhető vagy csak vista vagy win7-en? Ezt a cccp codec-et is feltettem a mediaportal-hoz, de ezzel sem volt nyerő! -
#7912 Hi. MediaPortal szvsz nem tamogatja a hardveres HD tamogatast, ezert akadozik vele. Probald ki a Windows Media Centert (taviranyito miatt). Valami CCCP codec pack szukseges az .mkv lejatszashoz. -
#7911 Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Igaz, nem vág pont a laptop témába, de folyamatosan olvasom a fórumot és úgy veszem észre, hogy itt sok hozzáértő ember van. Olyan gondom lenne, hogy vettem egy ILYEN gépet tesómnak. A TESZTBEN azt írják, hogy tökéletesen viszi a 720p-s és az 1080p-s mkv kiterjesztésű HD filmeket. Főleg erre, meg divx nézésére kellene, meg esetleg néha netezés is lenne rajta.
Feltettem rá az XP SP3-at, K-Lite code pack-ot és a MediaPortal programot. A divx-et simán viszi, de az 1080p-s mkv-nál egy kicsit ugrál. Leszedtem a MediaPortal progit és feltettem a Media player classic home cinema-t, azzal tökéletesen ment. Én viszont ragaszkodnék a MediaPortal-hoz vagy hasonló progihoz, mert ott működik a távirányító (bár csak néhány gomb).
Kérdésem az lenne, hogy használja-e valaki közületek a MediaPortal programot? Mi lehet a gond, miért nem teljesen folyamatos alatta a film? Esetleg nem tudtok ajánlani olyan progit, amit még megpróbálhatnék és ami tudná kezelni a távirányítót is? Ez azért lenne fontos, mert nem akarok egeret és billentyűzetet csatlakoztatni a géphez!
Gondolkoztam a linux-on és az XBMC media center programon is, de sajnos linux-ot még nem is láttam, nem hogy telepítsem! Ezt a 2 progit (linux+XBMC) használja közületek valaki?
Bocs, ha hosszúra sikeredett, és hogy nem vág az itteni témába, de más nem jutott az eszembe, mert Karácsonykor a fa alatt kellene lennie, úgy, hogy bontás után már csak használni kelljen!
Előre is köszönöm a segítséget! -
#7910 Jo ez. Hasonlokrol teszt: link -
#7909 Írja, hogy amit linkelt az a maximum ár, erre te egyből beszúrsz ide 4 db-ot 180e(+)-ért... -
vasziszdasz #7908 Ha ez a legjobb amit találtál, akkor nem is kerestél. :) [URL=http://hardverapro.hu/apro/thinkpad_x200s_vadiuj_ket_darab_elado_3_ev_gyari_g/friss.html]#1[/URL], [URL=http://hardverapro.hu/apro/thinkpad_x200s_vadiuj_ket_darab_elado_3_ev_gyari_g/hsz_1-50.html]#2[/URL], [URL=http://hardverapro.hu/apro/lenovo_x200_tablet_bomba_ar_sos/friss.html]#3[/URL], #4. Ez nem fos acer. És még kisebb, könnyebb, hordozhatóbb mint a 13". -
#7907 Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem laptop ügyben?
Egyszerűen nem találok olyan gépet, amiben minden benne van, amit szeretnék és nem brutális az ára se. (De azt hiszem ez normális :))
13" körüli gépet keresek, ami hordozható (tehát nem túl nehéz, max 2 kiló, de a 13"-asoknál nem is láttam nehezebbet nagyon) nem merül le 2 óra alatt és van benne egy a lehetőségekhez képest erősebb processzor.
Eddig a legjobb amit találtam ő: link
Csak nem vagyok benne biztos, hogy ez a processzor mit tud. Árban pedig ez az előbb linkelt gép lenne a maximum sajnos :l
Tudna valaki mutatni más hasonlót a 13"-as gépek közül?
Köszi! -
#7906 Ezert egeszsegesebb hasznalni pl. eredeti Blu-ray lemezt (azok 4.1-ek), nem pedig az elcseszett ripeket... :) -
#7905 es szep es jo, de ezt akkor elmagyarazhatnad az egesz emberisegnek, mert sajnos sok video minden tovabbi nelkul L5.1-be van kodolva, nem egy olyan filmtrailert/rovid videot lattam, ami emiatt kifogott az ati kartyakon (nvidia meg viszi oket mint a vajat..). -
#7904 Nem gaz, 5.1 nem is szuksegszeru...
"Sajnos meglepődve tapasztalom, hogy sokan nem tudják rendesen használni az x264-et, illetve nem ismerik elég alaposan a H.264 szabványt sem. Nem ismerik, a használt level értékének hasznát, csupán annyit sok esetben, hogy x264-et használnak. Ez viszont nem mond túl sokat önmagában Sajnos elég sűrűn kiderül az is, Hogy L5.1-et használnak, ami mögött minden bizonnyal az a tévhit kering (többek között), hogy a legmagasabb level = legjobb minőség, pedig ha megnézzük, ez abszolút nem igaz."
link -
#7903 nem kell eros kartya az igaz, de fontos h tamogasson nvidia reszrol egy uj purevideo-t es cuda-t, ati reszrol pedig valami fejlett uvd-t.
egy uj nvidia eleg jol visz mindenfele kodolasu cuccot, a legtobb ati viszont L4.1-ig viszi csak a cuccokat, es az L5.1 mar kifog rajta. persze van olyan video ami az ujabb nvidiakon is kifog, de a legtobbet tenyleg jol viszi, mig atinal tobb esetben elofordul h nem. ha videolejatszas az elsodleges szempont, en mindenkeppen uj nvidia kartyas cuccot vennek, mondom ezt ugy h ati kartyam van, tapasztalatbol es utanaolvasgatasbol. -
#7902 Nem kell oda olyan erős videokártya! Már egy sima mezei integrált 4500MHD is képes a HD filmek hardveres lejátszására, illetve ATI-ból pl. a lent említett 3200-as. ATI vonalom a 2XXX szériától (Pl. már a HD2600-as is), míg nV vonalon a 8XXX szériától képesek a videokártyák vagy integrált videochipek a hardveres lejátszásra.
Azonban természetesen előfordulhat, hogy adott esetben a kódolás nem olyan, amit támogatnak a fent említett chipek. 720-as fronton általában már nem nagyon van ilyen, ám 1080 esetében még elő-elő fordul...(épp a minap futottam bele egy ilyen 1080-as filmbe, amit a proci erejével tudtam csak lejátszani...onnan vettem észre, hogy a venti hangosabb lett a szokásosnál - T6400-as procival 60-80% között ugrált a kihasználtsága - míg hardveres lejátszáskor még a 10%-ot sem éri el...)
Tehát ha csak a filmnézés a fő szempont, bármilyen olcsó laptop megeteszi, amiben a fent említett videokártyák valamelyike kapott helyet... -
#7901 ~2 GHz 2 magos AMD/Intel CPU, olyan IGP-vel amik hardveres tamogatast nyujtanak a HD anyagokhoz: ATi HD 3200, Nvidia GeForce 9300, Intel GMA X4500MHD. Vagy egyeb dedikalt VGA-k, amikben ez szinte mar alapfunkcio. -
#7900 legalabb 2,4 GHz-es C2D (de nem art ha valamivel tobb) vagy valami ujabb nvidia gpu (ujabb purevideo meg cuda technologiakkal) ami hardveresen elviszi az egeszet. -
attis1990 #7899 tudna abban valaki tanácsot adni h milyen erősségű processzorral felszerelt laptopot érdemes venni 1080p-s .mkv filmek lejátszásához? -
#7898 Gondolom (mert nem reszletezted) AMD 780G chipset mobilvaltozata. A lapon helyet kap egy HD 3200 GPU is, tehat az alaplapra van forrasztva (integralva). -
#7897 VGA: ATI Mobility™ Radeon® HD 4570, 512MB VRAM (A készülékben 2 VGA kártya került elhelyezésre, egy integrált és egy dedikált)
ez pontosan mit jelent ?
Miért van 2 vidikari a laptopban?
-
#7896 A hülye kérdések mindig jók. -
#7895 Sejtettem, hogy ez egy elég hülye kérdés lesz de azért bevállaltam :) -
#7894 Kisse meg vagy kavarodva... Ha magyar shop-bol vasarolod, termeszetesen magyar billentyuzettel lesz ellatva... (ha nem, nyilvan erre kulon felhivjak a figyelmet) A tesztben szereplonek meg ugye angol kiosztasu. -
#7893 Még valami a billentyűzettel kapcsolatban. Ugyebár az általam kiszemelt áldozatnak a billentyű kiosztása, ha én felrakok egy magyar op rendszert akkor ott,ha az "Á" helyén lévő gombot lenyomom akkor kinyög nekem egy Á-t?(lehet, hogy elég kacifántosan írtam le,de remélem érthetően) -
#7892 Nm. Mindent meg lehet szokni... -
#7891 Köszi szépen, lassan le is adom a megrendelést. Igaz elég szokatlan lesz az magyar billentyűzet/billentyűk leosztása, vagy ez valahogy beállítható? -
#7890 Figyelmedbe ajánlanám még ezt is: KATT, játékra ebben az árfekvésben ez a legalkalmasabb!
Teszt róla nem sokkal lejjebb. -
#7889 link