16455
  • Blum
    Nem komoly játékokra gondolok. Kicsit régebbiekre. Most nagyon megtetszett ez az Acer nekünk. Igazából legtöbbet egyetemen használná a srác,de azért itthon is jól jönne a nagyobb kijelző. Lehet,hogy inkább maradunk az Acernél,mert az hosszabb ideig bírja..
  • Solten
    Na, ennek megfelelo keszuleket meg nem igazan talaltak fel... (bar kinek mit jelent a hosszu akkuido)

Kicsivel tobb, de eleg jo el lehet vele jatszogatni: link

Ebben is viszonylag eros VGA van: link

Bar ha a kisebb gepigenyu jatekokrol van szo, az a HP tokeletes, amit kineztel, mivel nagyobb kijelzo ugye alkalmasabb filmnezesre, csak az akkuido meg rovidebb.
  • Blum
    na ne mááá...:(
  • Máté94
    Ha jól gondolom Solten nem fogsz 200 alatt ilyen laptpot találni?:D
  • Blum
    Hosszú akuidő,netezés néha napján játékok,filmnézés...
  • Solten
    Hi. Kifejtened kicsit bovebben? Mi a cel? Hosszu akkuido / jatek / multimedia / stb?
  • Blum
    Üdv!

Laptopot szeretnénk venni max. 200k-ig. Mit ajánlotok?
  • skyman14
    Ja és Boldog Karácsonyt mindenkinek! :D
  • skyman14
    Kmarha és én is azt a gépet vettük meg és nekünk bejött(kmarha gondolom egyetért velem :D) csak ajánlani tudjuk ebben az árkategóriában a legjobb kis gépecske.
  • skyman14
    Örülök hogy ti is megvettétek ez egy baromi jó vásár volt. A tápkábel hossza engem is idegesít de nincs mit tenni neki(behoztama fater műhelyéből a 30méteres hosszabbítót xD. Játékok ... qrva jól futnak pl:cod6 tökéletesen elmegy rajta.Nekmem a második negatívum a már kás billentyűzet gombjai de ez már csak a megszokás kérdése :) Ezt leszámítva állat kis gép ez :)
  • FGB
    Én ASUS notiban gondolkodom "csak" most ezzel szemezgetek, valaki hozzáérő vélemény? ami nekem a lényeg, hogy legyen külön VGA, meg hozzá egy jó proci. esetleg valami hasonló ASUS?
  • Kmarha
    1 negativumot láttam eddig csak az Asus K50AB-be.. a tápkábel. Hihetetlenül rövid. Legalábbis az én régi lapimnak 3szor hosszabb a kábele.
  • Kmarha
    no, HD filmek, 1080p erőlködés nélkül megy rajta, kodekekkel sem kell vacakolni. Játék? Fallout 3mat probáltam ki 64bites Win 7 alatt. Nos ehez újra kellettet volna raknom a .net-et (mondjuk nálam enélkül is elindult), valamint az új Games for Windows - LIVE-ot (http://games.softpedia.com/progDownload/Games-for-Windows-LIVE-Download-28982.html), de ezek után erős közepes beállításon normálisan elindult. Ugyan még nagy területre nem értem ki vele, de szerintem simán vinni fogja úgy is. Szóval én meg vagyok vele. Majd kitesztelgetem rendesen is, de most már ki kell adnom a kezeim alól :D

130-ért, laptopnak (munka-játék-hordozhatóság), ha nem megy tönkre pár hónap alatt, teljesen megérte, sőt.
  • Kmarha
    no, már ide is megérkezett. Win 7 lazán rámegy, pöccenésre müködik első látásra minden. Aztán jobban megnézve, és a gyári cd-t félre téve, a driverek szempontjából ajánlom ezt: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=JVdcvvlXp0yWuVwL

hot-key és többi finomsághoz is.

Nagyobb teszteken nem tudom majd mikor esik túl, ránézésre tökéletes, kényelmes billentyüzettel, könnyü súllyal, szép képpel és jó felbontással. a touch padját meg egyenesen imádom :D kár hogy én csak alkalmi használója leszek.. de majd karácsonyfánál probálom a tavaszi félévre elkunyizni itthonról :D
  • Kmarha
    130ért inkább vegyél asus k50ab-t.. drágább helyeken is 140-150ért meg lehet kapni
  • hykao #7953
    Hát talán-talán low beállítások mellett...
  • somdav95
    Erről mit gondoltok? (130ért jutnék hozzá) Egy két régebbi játék futattására ( mint pl. Test Drive Unlimited) alkalmas lehet?
  • hykao #7951
    Ha játszani is akarsz, akkor ez: KATT, bár kicsivel több, mint 170e, de alkalmas akár a legújabb játékok futtatására is. Mondjuk én +20-ért kérnék hozzá 3 évre garibővítést. 20-30e ezen a szinten már nem tétel, és nem mindegy, hogy 1 vagy 3 évig garis a cucc...

Biztos van még Acer és Asus fronton is 170 környékén érdemleges alternatíva.
  • skyman14
    holnap ahogy meglesz egyből dobom is rá a cuccot, és megírom neked.
  • regie
    Hát max 170e gondoltam rá. Többet nagyon nem
  • hykao #7948
    Árban az is nagyon jó, és at már sokkal inkább alkalmas játékra is. Azonban arra csak egy év gari van, viszont 20e-ért ki lehet terjeszteni 3 évre. 180-ért ugyanaz a gép erősebb procival, több rammal és oprendszerrel - garikiterjesztéssel 200e.

Tudni kéne, hogy mennyit szánsz a dologra.
  • Balee 007
    Van egy funkciógomb aminek a lenyomásával vált át tudomásom szerint a külső monitorra.
  • regie
    Köszönöm!
    És amit Csacsi user ajánlott?
  • mrsix
    Hp Pavilon Notinak a képernyő meghalt,mennyi lehet a csere?
    Hogy tudnám monitora csatlakoztatni,mert össze kötöm de a kép nincs?
    Segítség
  • hykao #7944
    Amit kinéztél, azon az általad felsorolt játékok sem futnak, esetleg minimum grafikával 800x600-ban kb. 5-10 képkocka per másodperc állókép vetítéssel... :)

Legalább egy 4570-es videokártyásat nézzél, az is integrált, keveset eszik, de legalább alkalmas a felsorolt játékok futtatására.

Ha le tudsz mondani a játékokról, akkor végülis jó az általad kinézett is.
  • Csacsi
    Ennyi pénzért, inkább ezt ajánlom. Bátyám most vett egy ilyet. A windows 7 5,4-re értékelte, és egész jól futnak a mai játékok is rajta.
  • regie
    Nem a legújabb játékokat játszanám rajta.
    Battlefield, Rome-Total War, GTA,... SZóval egy két éves játékok.
    De nem ez az elsődleges.
    Kb ennyi pénzért megéri ezt megvenni?
  • hykao #7941
    Játékra nem alkalmas.
  • regie
    sziasztok!
    Ebbe érdemes lenne beruházni ennyiért? Vagy valami mást ajánlotok?
    Lenne használva játékra is, de nem ez az elsődleges. Inkább SolidEdge, autocad stb
    Dell Vostro 1015
  • hykao #7939
    Arról, amelyiknek a linkjét is beraktam a hozzászólásba: KATT

Bár inkább 150e-ért a külső vidkaris megoldás. Tudásra ugyanazt tudja, mint ez 240e-ért, és a dobozka befér a laptoptáskába, ám ha épp nem kell, akkor meg ott az integrált HD3200-as alaplapi kártya a gépben...

Csak jó lenne már tisztázni, hogy a külső vidkaris kiviszi-e a saját kijelzőre a 3D-s alkalmazások képét vagy nem, mert Notebookcheck-en mintha azt írták volna, hogy nem, ám a Prohardver tesztben meg azt hiszem saját kijelzőn futtatták a játékteszteket.
  • Kmarha
    majd véleményezd ha meglesz, anyám is ezt szemelte ki magának
  • xNoodlex
    Nem tudom ő milyen laptopról beszélt, de amit te linkeltél, arra azt raksz amit akarsz.
  • skyman14
    Változott picit a helyzet most már ez lenne a kiválasztott gép, gondolom egyértelműen ez is magyar billentyűzetkiosztással rendelkezik, még arra lennék kíváncsi hogy erre a gépre bármilyen op.rendszert fellehet telepíteni (értem ezalatt pl win7-et) ? az egyik ismerősöm azt javasolta kérdezzek rá ,mert a különböző laptopoknál eltérő a felrakható op. rendszer mviel a bios nem akarja felismerni/elfogadni. remélem nem kérdeztem butaságot.
  • Lobsterman
    Helló. Van egy olyan problémám hogy húgom most vett egy fujitsu-siemens amilo pi 3540-es laptopot magának, és most próbálom beüzemelni, de az istennek sem akarja felismerni a beépített wi-fi-t. Próbálkoztam 32 és 64 bites vistákkal is(sp1 mindkettő), próbáltam leszedni a fujitsu oldaláról drivert hozzá, de mindig ugyanaz a probléma. Nem látja a wi-fi-t. Tudom be kell kapcsolni, de be van. Ötlete van valakinek? Előre is kösz.
  • nuskingb
    " akkor 240e-ért megkapod a leggyorsabb gépet ebben az árfekvésben...még 3 év garikiterjszetéssel is olcsóbb, mint a Dell, viszont biztosan gyorsabb játékok tekintetében. "

itt melyik gépről beszélsz?
  • hykao #7933
    Sajnos ez a két gép pont nem a legalkalmasabb játékra.

Az ASUS videokártyájához csak DDR2-es ramokat raktak (így lassab, mint egy 4650-es), a Dell kijelzőjének meg túl nagy a natív felbontása (konkrétan FullHD, de sajna még a kisebb felbontású kijelzős verziók is 900p-sek...)

Szóval inkább Toshiba L505-111, esetleg más DDR3 ramos 4650-es kártyával szerelt gép - max. 1366x768-as felbontással - inkább ajánlható, illetve a Fujitsu kínálatában van egy-két igen jó ár/érték aránnyal bíró gép. A Toshiba 205e-ért 2 év garival, a Fujitsu Pi3560 3 év garival 200e-ért kapható, aztán itt van még a #7863-as hozzászólásban lévő kakukktojás gép, valamint 240e-ért a beépített 3870-es változat, az Sa3650, mely sebességben jócskán megveri a két általad kiszemelt gépet - márcsak a kisebb natív felbontású kijelző miatt is -

Szerintem nem nagyon érdemes 300-ért nézelődni jelenleg ezen a fronton - hacsak nem mindenképp ennyiért akarsz vásárolni...200-ért tökéletes játékra a Toshiba vagy a gari kiterjesztéses Fujitsu Pi3560, ill. akár 150e-ért az említett kakukktojás gép, de ha nem szimpatikus a külső grafikus kártyás megoldás, akkor 240e-ért megkapod a leggyorsabb gépet ebben az árfekvésben...még 3 év garikiterjszetéssel is olcsóbb, mint a Dell, viszont biztosan gyorsabb játékok tekintetében.
  • Gabesss
    Sziasztok!

Ahogy nézegettem az itthoni palettát 2 gép igencsak alkalmas játékra.

Dell Studio XPS 1640
    ASUS N60DP-JX012V[URL=http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=ASUS+N60DP-JX012V&mid=1&lkod=101&skod=3081]ASUS N60DP-JX012V

Mindekettőben ATI Mobility Radeon HD4670, 1GB ketyeg, szóval ezzel már lehet játszogatni. Viszot a Dell 164-es csúcsmodellje P8700 -as procival 320-körül van, az Asus meg 210 körül.

Dell
    Processzor: Intel Core 2 Duo P8600 (2.4GHz, 1066MHz FSB, 3MB L2 cache)
    Memória: 4GB DDR3 1066Mhz Max. 8GB
    Merevlemez: 500GB 5400rpm, SATA
    Videókártya: ATI Mobility Radeon HD 4670, 1024MB

ASUS
    Processzor: AMD Turion Dual Core M500 (2.2GHz, 1MB L2 cache)
    Memória: 4GB DDR2 800MHz (max. 4GB)
    Merevlemez: 500GB, 5400rpm, SATA
    Videókártya: ATI Mobility Radeon HD4670, 1GB VRAM

Kérdés hogy az Intel proci mennyivel tud többet , vagy észre lehet-e venni játéknál szerintetek?
  • vasziszdasz
    Csak ha Lattitude az a Dell.
  • nuskingb
    Igazad van! köszi
  • hykao #7929
    Szerintem térjünk vissza rá február közepén, addig még sokminden változhat.