16455
  • Solten
    DV6-on ugyanilyen, tenyleg perfect.
  • MaSzKa
    Megjelent a Samsung STORY Station Plus: a 3,5 inches külső meghajtók új sorozata eSATA (external serial ATA) interface-szel biztosít villámgyors, másodpercenkénti 3.0 gigabit adatátvitelt. A meghajtó már 2 terabyte-os változatban is elérhető.

A Samsung új meghajtója nem csupán zenéinket vagy egyéb adatainkat tudja biztonságosan tárolni, de kép- és videószerkesztés esetén is megfelelő sebességet biztosít – nyilatkozta H. S. Lee a Samsung storage divízió marketingért felelős alelnöke. – A 2TB kapacitású STORY Station Plus meghajtó 500,000 MP3 zenefájlt, 560,000 digitális képet vagy 880 óra magas felbontású videót képes befogadni.

Samsung STORY Station PlusSamsung STORY Station Plus

Az eSATA csatlakozás meghatszorozza az adatátviteli sebességet a szabványos USB 2.0 csatlakozóval rendelkező külső meghajtókhoz képest, így nagyobb rugalmasságot biztosít felhasználóinak. Az eszköz 480 (Mbps) USB 2.0 és a 3.0 Gbps eSATA csatlakozási opcióval kerül a boltokba.

A meghajtó készenléti állapotban csupán 0,1 W-ot fogyaszt, ami 96%-os megtakarítást jelent a hagyományos 2,5W-hoz képest. A csökkentett készenléti energiaszint a 2010 januárjától hatályba lépő EU követelményeknek is maximálisan megfelel (Energy Using Products Directive for Standby Regulation).

A drive 1-től 2TB-ig terjedő kapacitással kapható. Az alumínium külső bevonat nem csupán elegáns külsőt biztosít, de a hatásos hőelosztáshoz is nagyban hozzájárul. A termék a SecretZoneTM személyes adatok titkosítására szolgáló, a SafetyKey™ jelszóvédelmi, valamint az Auto Backup- archiváló szoftvereket is tartalmazza. A STORY Station Plus meghajtók 2009.novemberében kerülnek az üzletekbe.

• MaSzKa

lehet már kapni 29eft-ért 1TB a Samsung Story Station Plus merevlemezeit
    akár 1.5 és 2TB-os változatban is

e-Sata, USB 2.0, 5400rpm

szuper kis cucc
  • MaSzKa

a billentyűzet szerintem, nagyon tökéletes, ebbe a kategóriában kiemelkedő
  • MaSzKa
    HP Compaq Presario CQ61 Test

itt 1 teszt
    4féle változata létezik 2 AMD és 2 Intel
    gyári weboldal róluk

jó lenne ha valaki venne már 1 AMD Athlon M300-est és beszámolna róla mennyiben más mint a tesztben, mert az a legfrissebb változat, valamit biztos újítottak rajta
  • Solten
    Batyam pont ilyen L500-at nyustol, remek minosegu kis masina. A Celeroncs pedig meglepoen eros.
  • MaSzKa
    Milyen notebookot vegyünk 100 ezer forint körül?
  • MaSzKa
    http://www.ipon.hu/hir/attetszo_kepernyos_laptopot_tervez_a_samsung/10828

http://www.ipon.hu/hir/10.000_toltest_20_evet_igernek_az_uj_litiumok/10817

pár érdekes cikk
  • MaSzKa
    e-sata is van rajta
    HDMI
    BlueTooth
    LightScribe

126eft-ért van LED-es változata is azzal vedd

HP Presario CQ61-320SH

Képernyoméret 15,6
    Képernyo felbontás 1366 x 768
    Képernyo típusa WXGA HD LED 15.6" diagonal High Definition HP LED Brightview Display (1366x768)
    Processzor AMD Athlon II M300 (2 GHz, 1 MB)
    RAM 2 x 1024MB DDR-II 800MHz
    Merevlemez 320GB S-ATA 5400rpm
    Optikai meghajtó LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer
    Grafikus Kártya ATI Radeon HD4330 512MB
    HDMI kimenettel szerelve
    Billentyuzet Magyar
    Webkamera: 2 megapixel
    Bluetooth: 2.0 + EDR
    E-SATA/USB Combo: 1x E-SATA/USB Combo
    5-in-1 integrated Digital Media Reader

Akkumulátor 6 cellás
    Operációs Rendszer Free DOS
    Méretek 378 x 252 x 35,1-43,67 mm
    Súly 2,68kg
    USB csatlakozó 3
    Garancia 1 év szervizgarancia
  • Balee 007
    Kössz a gyors választ.
    Főként munkára, netezésre meg filmnézésre használnám.
    Én is inkább azt gondoltam jobbnak mert ha jól láttam van rajta HDMI és az filmnézéskor jól jönne ha rákötöm a TV-re.
  • MaSzKa
    Toshiba olcsó gépei minősége nem egyezik meg a Toshiba drága gépekével ez egyértelmű

Toshibából csak drágát érdemes venni

HP-ból meg bármelyiket ajánlom főleg azt amit te ott kinéztél
    remek ár/érték arány

minőséget ennyi pénzért ne várj, főleg nagy gyártóktól ne, mert a márkanevet is meg kell fizetni

a HP-t vedd szuper masina
  • MaSzKa
    jó döntés

majd írd le mire jutottál
  • Balee 007
    Hellosztok
    Nagy dilemmába estem. Találtam 2 gépet amik árban majdnem egyezőek és most nem tudok dönteni.
    1. HP Presario CQ61
    2. Toshiba Satellite A300
    Nem tudok dönteni a két gép közül. A HP-ról nem tudom hogy milyen a minősége és kicsit aggaszt hogy csak 1 év a garancia rá, de viszont mellette szól a korszerűbb proci és VGA is.
    A Toshibában az fogott meg hogy 2 év garanciát vállalnak rá, viszont ennek már kicsit régebbi a procija és a VGAja is.
    Szeretném kikérni a véleményeteket. Inkább 1év garancia de modernebb vagy kicsit régebbi konstrukció de 2 év gar?
  • hykao #8555
    Az asztallal ne foglalkozz, gondolom nem windows-ozni akarsz a tévén! A lényeg a film képe! Még mindig nem értem mi a gondod. Kit érdekel az asztal kinézete a tévén! Ha kiterjsztésre van állítva és nem klón módra akkor különben is csak a háttérképet látod az asztalból a tévén.
  • vitya79
    Hello.

Az a baj, hogy 1366*768-ra van állítva a laptop. Összekötöm a tv-vel, ami 1920*1080. De a tv-n a kép mérete annyira nagy lesz, hogy a felét nem látom az asztalnak, ha pedig átálítom a tv-t 1366*768-ra, akkor pedig gyenge a kép minősége. Köszi a segítséget.
  • hykao #8553
    Pontosan mit is szeretnél? A tévén filmet nézni? Ha a tévé max. felbontása 1080-as akkor miért baj, hogy arra áll? A laptopon és a tévén is a max. felbontást érdemes általában használni - ekkor lesz legélesebb a kép. Ha a laptop natív felbontása 1366x768 a tévéé meg 1920x1080, akkor pont a megfelelő dolog történt, nem értem mi a problémád ezzel.

Amúgy a videokártya driverében tudod állítani ezeket a dolgokat, és mindenképp asztalkiterjesztéssel érdemes megoldani a tévézést.
  • vitya79
    Hello

Geforce van benne. Lehet hogy át kell állítani a felbontást,akorrára, mint a laptopé amikor összekötöm a Tv-vel? A régi laptopon simán ment svideom vagy rgb kábellel.
  • V43 1105
    No gyerekek, van itthon egy MSI lapos, hugié .. kitörte belőle a töltő csatlakozó aljzatot, elment szervizbe.. (Albacomp) na szép.. jött az ajánlat 56 ezer a javitás.. inkább elküldtük a fogyasztóvédelemnek elősször :DD
  • MaSzKa
    ha ATI vga akkor a driverben kell beállítani a Catalystban
  • vitya79
    Sziasztok

Az a gondom, hogy összekötöm a laptpot a tv-vel, hdmi-vel. És telejesen átméretezi a képet, átvállt 1080p re, és sokkal nagyobb lesz a kép. Amugy a laptop 1366x768-r a van állítva. Windows 7 van rajta. Hogy lehet ezt beállitani?

Köszi
  • MaSzKa
    olvastam a PH teszteket az SSD-ről
    hát nem ájultam el tőlük
    sokat kell még javulniuk és drágák is piszkosul

az átlag ssd bizonyos esetekben lassabb, mint az 1TB-os Samsung F3-as

és csak 160gb-osak és 3-6x többe kerülnek
  • Solten
    Ja.. Sebesseg szempontjabol ez igen komoly cucc: link. A "gond" itt is az hogy csak 30 GB es pl £75 ketto darab 500 GB F3.
  • gurubefree
    meg az ar :((( egy 160GB OCZ £260+
  • Blum
    Már mind1,megoldva :) Win7-től eleve óckodik,elég ratyi ahhoz.
  • Solten
    Joval gyorsabban olvassa az adatot az SSD ez nem kerdes (egyeb esetekben (pl. masolas) jocskan raver egy merevlemez), igazabol en egy teljes SSD vs F3 RAID 0 tesztre lennek kivancsi. Mert a Raid 0 piszok gyors. Bar itt ugye notebookrol van szo, oda jobb valasztas lehet egy SSD (azonban ott van meg az adatbiztonsag kerdese - HDD-hez kepest joval rovidebb elettartam).
  • V43 1105
    Tegyél rá Win7-et ..
  • Blum
    Hi!

Unokatesóm itt hagyta nálam a laptopját,merthogy ő raj akart lenni,rárakott egy agyonbuherált mittomén milyen XP-t és hát nem akart elindulni 1 idő után. Ráraktam egy teljesen eredeti XP-t,hangkártya driver fentvan,touchpad,launch manager...szóval minden. Vezeték nélküli hálózatot talál,de ha rádugom az én asztali gépemről rendes kábelnetet,akkor nincs net. Elvileg felrakta a chipset drivert,de akkorse...semmi.

Acer Aspire 5315 laptopról volna szó.
    Gyári driver lemezt elkeverte a hülyegyerek...
  • gurubefree
  • MaSzKa
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=CQ61-320SH&x=18&y=3
  • tonnni
    Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni, tudnátok segíteni??
    Nem kell csúcs gép, de azért ne legyen túl gyenge, filmnézésre, netezésre, mindennapi használatra kellene.

Előre is köszi: tonnni
  • ThugEdge
    sziasztok
    egy ilyen gép mire lenne elég játék szempontjából?
    nem kimondottan arra lenne, de ha rajta lenne vmi kis játékocska nem lenne rossz, de mondom nem arra lesz első sorban
    HP Elite Book 6930p
  • Brinn
    Nem rossz. :)

Bár a képernyő lehetne nagyobb, 16-17", hogy lehessen filmet is nézni.^^
    A windóz mennyit nyom bele az árba? És ugye teljes verziós, nem valami próba verzió?

Az ár pedig legyen 250eFt, abból még vissza lehet igényelni az áfát. :)
  • Solten
    Hi: link
  • Brinn
    Hali!

Mostanság szeretnék laptopot venni, 1-2 hónapon belül. Főleg játékra kellene, az ár nettó 200eFt.

Tudnátok ajánlani egyet? Jöhet privibe is!

Köszi!
  • hykao #8534
    Lementve nem randa, mert a lementett képet natív felbontásban csodáljuk. :) A megjelenítődön randább a kép élőben, ha nem natív felbontásban játszol. Persze driverből oda lehet szögezni az 1920x1080-ra az 1280x720-at, de ekkor meg jelentős haszontalan fekete rész éktelenkedik a kép széleinél...kb. mint a ZX Spectrumos - C64-es időkben, ahol a hatalmas haszontalan keret csak a betöltés jelzésére volt alkalmas. :)

No mindegy, te tudod, de én valahogy idegenkedem egyelőre a FullHD felbontástól laptopok esetén.
  • gurubefree
    Nekem nem ugy tunik hogy "randa" lenne .....

Nem kimondottan jatekra vettem , inkabb ha adodik ra alkalom akkor szivesen elcsapom az idot nem gepigenyes jatekokkal amire ez a gep tokeletesen elegendo . Az hogy vannak kompromiszumok .... hat engem nem igazan zavar mert az asztalim 24/7ben megy ... ez inkabb internet , film ejszakai muszak ebrenmaradast segiti XD

• Solten
    Hi. Probald ki a legfrissebb DX9-et: link

Ilyet vettem 320 GB-s verzioban, csak ajanlani tudom: link
  • Solten
    Egen... :D Van meg rosszabb, mikor is a Logitech billentyuzetet teszteltek, olyan erzesem tamadt hogy legszivesebben fejbevagnam oket vele 20x. Kisse droidok de a tesztek frankok.
  • redmonk
    nem sántikálok semmiben csak láttam h a lenovomban :D is az van és nemtok róla sokat és érdeklödöm csak :D
  • hykao #8529
    Természetesen nem az általad linkelt ASUS-ra értettem... :)