16455
  • FGB
    Hát ezzel én is el lennék :), bár nekem inkább a G51 gyere be.
  • FGB
    nem, nem akarom meg venni (még) csak idén leszeretném cserélni a gépemet és olyan 150-200 közt nézegetek gépeket. Először a K50AB SX045-öst néztem ki vagy K50AB ULTI.-t, de az ezeknél azért jobb erősebb a proci (gyorsabban számol az Excel több 10e soros táblázatokkal dolgozom, millió képlettel) és persze ASUS fun vagyok :)
  • FGB
    mért mi a baj a hordozhatóságával?
    A méretei és a súly egy átlagos 15"-os notié, ok a teljesítmény miatt biztos zabálja az akksit, nem ellen fele a az ULV-s prociknak, no de teljesítmény szempontjából viszont fordul a helyzet, ezért kell mérlegelni teljesítmény vagy hosszabb üzem idő, kinek melyikre van szüksége.
  • hykao #8525
    Mire szeretnéd használni ezt a gépet?
  • hykao #8524
    Jaj miben sántikálsz már megint? :P Mostanra már minden újabb gép LED-es megvilágítást kap, szóval ezzel már nem nagyon kell foglalkoznod...amúgy a LED-es kijelzők kevesebbet fogyasztanak, és kiegyenlítettebb a kijelző megvilágítása stb...
  • FGB
    mert ott nem i3-350-es (SX121) procival van, ha nem i5-430M (SX116).
  • hykao #8522
    Akkor sajnos mégsem tökéletes minden...hisz a játékra csak korlátozottan alkalmas videokártya nem bírkózik meg a laptop natív felbontásával...és minél kisebb a felbontás a natívhoz képest, annál randább a kép sajna...játék szempontjából nem túl ideális választás volt ez a gép.

Ha az ember játszani is akar a gépen, akkor ideálisabb a 720p körüli felbontás vagy ha FullHD, akkor bikább videokártya kell - és ekkor kezd a dolog egyre inkább a hordozhatóság rovására menni, mint pl. az imént linkelt ASUS esetén...
  • redmonk
    itt 200ezer
  • FGB
    Erről mi a véleményetek kb. 180e az ára.
  • redmonk
    mennyivel van jobb képe a LED-es monitornak?
  • redmonk
    LED és a sima kijelző közötti különbségről hol találok tesztet?
  • gurubefree
    Sziasztok

Megjott a joszag .... Sony Vaio VGN-FW56E

Minden tokeletes ... 1920x1080 , T6600 , 4GB RAM es gyonyoru kijelzo es szinek es szerencsere erre a modelre mar 64bit-es opr-t tettek ... nem ugy mint az elozo modlekkre amikben ugyan csak 4GB memoria volt de 32bit-es opr-el arultak ( ???? )
    Kiprobaltam az AION-t ( 1280x720 36-67 fsp ); COH is megy tokeletesen de a GIRT 2 valamiert nem hajlando felmenni a gepre . ( ??? ) valami DX problema .

Nem most de idovel szeretnem a HHD-t lecserelni egy gyorsabb es halkabb valtozatra .
    Megkoszonnem ha mondanatok par tipust ami jo ebbe a notiba .

Elore is koszi
  • soo277
    Én ezt venném :))
    ITTVAN!!
  • V43 1105
    Ez a két ember kibaszott idegesitő :DDDD na asszem telefonálgatni fogok ..köszi hykao <3 :] és neked is solten bácsi :P
  • Solten
  • hykao #8513
    Erről az új Fujitsu szériáról szintén elég jókat írtak a tesztekben, úgyhogy nyugodtan ajánlható, főleg 3 év garkiterjszetéssel...
    (a túlfavorizált MSI-teknél ez sem rosszabb hidd el... :P)
  • hykao #8512
    Végighívogattad az összes céget? Mindenhol 3 hét? Mert az ÁRGÉP listájában a 2. cégnél azt írja 1 nap alatt szállítják: KATT

UPDATE: mondjuk az elsőnél - ami a legolcsóbb - is 24 órát ír...
  • redmonk
    főleg
    mondjuk én fujit nem vennék
  • Solten
    link
  • redmonk
    esetleg ez link

vagy ez link

• V43 1105
    Srácok Solten ajánlott egy Acer notebookot de sajna 3 hét mire megjön, és addig nem tudok várni mert meglepetés lenne, max 180 ropiért tudtok olyan gépet amivel lehet akár játszani is ?:-)
  • MaSzKa

• redmonk
    az i-re a pontot ez tette.
    "A Lenovo Ideapad U550-nek könnyű dolga volt, hiszen kapásból 20 ezer forinttal olcsóbb hasonló kiszerelésű ellenfeleinél. A cserélhető optikai meghajtó, a jó ergonómia és a viszonylag halk és hosszú üzemidejű működés pedig elegendő ahhoz, hogy szintén rásüssük az ajánlott plecsnit." (ipon)

Úgy hiszem eldöntöttem mit fogok venni, köszi a segítséget srácok. Egy kis köszönet jár Maszkának is de sokszor összezavartál.
  • Solten
    uhum
  • redmonk
    Olvasom, hogy lehet váltani a videóvezérlők között. Na most, ilyenkor a másik leáll? Az akkumulátor üzemideje meg jóval megnő ha pl átváltok az alaplapi integráltra?
  • Solten
    Nekem jol jott mikor egesz nap hurcibaltam a skot fovarosban (1kg), es kavezokban/mcdonald's-ban ucsorogve keresgeltem az albit :) (6-8 orat kibirt). Azert is vettem anno.

#8502: omg, Te sem vagy egy egyszeru eset... (#8465) Szivsz valamit?
  • redmonk
    De vak vagyok ipon-n is van egy rövid teszt.
    Bocsesz srácok
  • redmonk
    Hát már az lesz mert ez a csőlátás és bocsánat, hogy ezt mondom ez nem vezet semmi jóra. És még én legyek rugalmas. Megveszem, most megrendelem na jó csak vicc, de nagy valószínűséggel az lesz.
    Csak egy teszt nagyon érdekelne normális képekkel együtt.
  • MaSzKa
    nekem ezek az EEE csoda meg ilyenek sose jöttek be

amikor 80eft volt régebben akkor is inkább 1 normál notit vettem volna 100eft-ért
  • Solten
    Ne torodj Maszkaval, vedd meg azt a q..a Lenovo-t... :DD
  • redmonk
    Szeretnék egy kis segítséget kérni mert nem találom a notebookchecken a tesztet
  • redmonk
    Dehogy fogok én itt eladogatni.
    Már mondtam, hogy most megveszem és max 4 év múlva lecserélem jó legyen 3.
    Van egyéb dolog is amit még venni fogok.
  • redmonk
    Bluetooth HDMI van rajta szóval már nyerőbb mint a többi :D
    De nem értem itt a dolgokat persze igazatok van irreális dolgok de mint mondtam a legjobbat akarom a pénzemért ez azért jogos. Erre Maszka benyomja, hogy lefelé halad a létrán a cég és akkor jó hogy visszakérdezek mindenre
  • MaSzKa
    azért jó, mert tegnap mindennek utána olvastam

ha számít az ár akkor mindenképp Tigris

125eft-ot nagyon megér

most megveszed 1-2év múlva eladod féláron, és hozzárakod amit most ráköltöttél volna 55eFt akkor kamatozik is :D
    és akkor veszel megint 1 új korszerű gépet

szerintem így jársz a legjobban
  • Solten
    Új Atom csokiburokban

"Van még egy üzenetünk az Intelnek, az új Atom platform kapcsán: köszönjük szépen a semmit! Anno 2008 elején egy olyan platformról regéltek, amiben szuperalacsony fogyasztású processzor és HD videolejátszást is gyorsító chipkészlet lesz. Erre fel kaptuk az N-es Atomot, és a két éve is elavultnak számító 945G chipkészletet, aminek köze nem volt a HD videókhoz. Persze jó drágán, mutatóban ott volt az, amit hirdettek, vagyis a Z-s Atom és a Poulsbo. Ráadásul a gyártók rendszerint az 1,33 GHz-es Z520-at építették be, ami érezhetően lassabb az 1,66 GHz-es N270/N280 párosnál. Gondoltuk, hogy a második generáció majd jobb lesz, de nem! Teljesítményben maradtunk a korábbi szinten, emellett érthetetlen, hogy 2010-ben kihagyják a DirectX 10 támogatást és a HD videók lejátszásának gyorsítását, a fogyasztás fejlődése és az ár csökkenése pedig egyelőre nem mutatható ki."

• redmonk
    Maszka basszus teljesen összezavarsz.
    Most épp megtalálnánk a jót és akkor leszólod, nem tudom mért lehet elfogult vagy és csak a Tigris tetszik neked meg HP stb.
  • hykao #8492
    Hát pedig nagy multú cég, és ez az új sorozat kifejezetten minőségi anyaghasználatú (árkategóriájában...) kb. mint az általad is hirdetett dv széria. Notebookchecken tesztelték, és ha jól emlékszem kiemelték a jó anyaghasználatot-ergonómiát ennél a szériánál.

HDMI egyébként szerintem van rajta, a bluetooth baromsággal meg ne kőfejűsködjetek már bazz...1e forintért kapható usb bluetooth hozzá - mikropénisz méretű bazz :P

A Lenovo pedig kínai cég, 2006-ban felvásárolták az IBM laptop részlegét, elég megbízható és kiegyensúlyozott termék-minőség szempontjából szerintem. ÁRKATEGÓRIÁBAN mindenképp jónak számító sztem.

Az Ideapad U550 árához képest majdnem teljesíti az amúgy majd' irreális elvárásaidat is, úgyhogy sztem ne variálj tovább. :) Packard Bell is jó, arra amire neked kell és amennyit szánni akarsz a dologra - mindkettő megfelelő...
  • redmonk
    Most olvasgatok tesztet róla és látom, hogy LED kijelző meg ugye CULV (SU7300) processzor és 6 cellás akkumulátorral szerelt. 4-5 órát szerintem kibírhat. 2.5 centi vastag ami már jobb a mostani gépemnél remélhetőleg a többi kiterjedése is kisebb valamelyest.
    Szerintem akkor még erre spórolok.
    Csak nagyon jó lenne egy zsír tesztet elolvasni róla.
  • MaSzKa
    többet fogyaszt igen igaz, de az akkumulátor üzemideje is hosszabb

de a HD4330-al szebb a kép, jobban mennek a játékok, jobb a filmnézés vele
    a vga + számolóteljesítményét sok minden másra is fel lehet használni (programok)

• MaSzKa
    Asus UL50A Intel GMA 4500MHD 4 cellás - 33 Wh

MSI X600 Intel GMA 4500MHD + Mobility Radeon HD 4330 8 cellás - 84 Wh 6 cellás - 60 Wh 9 cellás

hibába több az akksi MSI-ben erősebb sokkal simán elfér :D