Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saor Alba
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Nem kell 3x annyiért venni, pár sort kell csak lejjebb görgetni ahol vki 250-ért linkelt egy konzumer gagyit, én meg ugyanannyiért egy businesst. Lehet okosan is vásárolni, én se boltban vettem az enyémet.
A videokártyához meg csak annyit tennék hozzá, hogy itt gyakorlatilag az összes vásárlási dilemma amiatt van. Persze mindenki csak "kis játékot" akar, mintha 1 perc Crysishoz kevesebb erõforrás kéne mint 10 órányihoz. De a videokártyával csak a baj van. Melegszik, nagyon sokat fogyaszt, karcsú hûtéssel is baromi nehéz lesz tõle a noti, és mégcsak nem is hozza azt a teljesítményt amit a neve alapján elvárna tõle az ember. Ennyi hátrányt megér az hogy villoghassunk vele hogy az enyémben nagyobb számot írtak a videochipre? Nem hinném. Ez persze 1. notinál még kérdésként se merül fel az emberben, épp ezért kell felhívni rá a figyelmet, ne kelljen neki is megfizetni a tanulópénzt. De ahogy látom itt sokan a saját kárukon szeretnek tanulni. Végülis, sírva vigad a magyar... 😄
Minden Kínában készül, csak épp nem mindegy hogy a megfelelõ vagy a selejt anyagokból rakják össze. Mint a Plextor / Sanyo. Odament a Plextor a Sanyohoz, belemarkolt a legjobban sikerült chipekbe, azokból lett a Plextor CD író, a maradékból meg a Sanyo. Ugyanonan jött, de mégse ugyanaz.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
"Szép dolog ez az elvakult business kategória favorizálás"
Azon belul is a Thinkpad az isten. Valoszinuleg Thinkpad balvanyszobor elott mutat be ritualis aldozatot... <#vigyor>#vigyor>
Saor Alba
Kínai cipõ témáról meg annyit, hogy mára kb. 10 márkás edzõcipõbõl 9 készül Kínában vagy egyéb távol-keleti "kis tigris" helyen...Nike, Puma, Adidas stb. egyre megy...megnézheti mindenki a saját cipõjét...
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
No chance.. 😉
Amugy azert ezt csekkold meg: link
Saor Alba
Ez csak az apple PR, a valóság pedig az hogy ugyanolyan "megbízható" mint bármelyik konzumer cucc. Semmivel se jobb egy Acernél. Viszont durván túl van árazva. Egy valamiben jó az apple: a szarról is elhiteti hogy finom.
Olyan nincs, csak sorozatok. A Lenovo 3000 semmivel se jobb mint bármelyik Acer, Asus. A ThinkPad viszont egy külön fogalom. Dellnél ugyancsak van egy fos Inspiron, meg egy jó Latitude, stb.
Lentebb már írták a megbízható márkákat: Asus,Dell,Toshiba,IBM,Lenovo,HP
Ha komoly 3D-s programokat akarsz használni, nem árt minimum 2 GB, de ha lehet akkor inkább több 3-4 GB RAM.
A videókártya általában a szûk keresztmetszet az ilyen árkategóriában, ha esetleg játékra használnád, mondjuk a legújabbakra, akkor ne várj túl sokat, mert a laptop VGA, a 160e körüli gépekben, hát...
Viszont ha 3D-s szerkesztõ programokhoz kell (pl CAD-ek, vagy modellezõ progik), akkor azokkal nem lesz gond.
Ha esetleg van otthon már Windows-od, akkor azon is tudsz spórolni,ha olyan modellt keresel, amihez mondjuk nem adnak Vista-t.
A 3D-s programokhoz meg nyilván nem ajánlatos 15,4-es kijelzõ alá menni, de akár megnézhetsz 16"/17"-st is. Nemtudom pontosan milyen programot használsz majd, de érdemes elgondolkozni rajta.
A gyári aksik nemsokat bírnak, ezért érdemes egy tartalékot venni,ha magaddal vinnéd a laptopot napközben, és mondjuk használnád vonaton, vagy ahol nincs konnektor. Ha ez a szempont fontos, akkor nézegesd át a CPU,VGA fogyasztását is a gyártók honlapján, mert az újabb modellek kevesebb áramot fogyasztanak általában.
Sztem az az Asus amit kinéztél nem éppen a legjobb választás, márcsak a chipset-e miatt se ugyanis ha jól tudom ez is SiS chipset-es amik köztudottan nem a legjobbak.
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W
Körülbelül 1 héten belül egy nagyjából 160 000 forint vételárú notebook boldog és elégedett tulajdonosa szeretnék lenni, de hosszú hónapok után néhány megváltozott körülmény miatt már nem látom teljesen megfelelõnek az eddig áhított modellt, az ASUS F5SL-AP344-et.
Kezdettõl fogva elsõsorban aszerint próbáltam megtalálni a legteljesebb mértékben testhezálló laptopot, hogy szinte napi rendszerességgel használok majd rajta erõforrás igényes multimédiás alkalmazásokat, köztük professzionális 3D szerkesztõ szoftvert. Emellett fontos a minél gyorsabb vezeték nélküli átvitelre alkalmas WLAN adapter, és az itthoni internetkapcsolatom sebessége miatt elõnyösebb a Gigabites LAN a 10/100-asnál.
Összefoglalva: Igyekszem az aláírásomban részletezett asztali konfigurációm teljesítményéhez leginkább hasonlót megtalálni a 140 - 160 ezres árkategóriában. 😊
Nem ragaszkodom egy - egy gyártóhoz nem csak a notebook, hanem az összetevõk tekintetében sem.
Sajnos az utóbbi idõben nem kísértem figyelemmel a laptop piac változását, de ti biztosan tudjátok, melyik a legjobb ár/teljesítmény arányú noti az adott kategóriában jelenleg. 😊
Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W
Acerben sokkal jobb a videokartya.
Van asusbol is ami élégé hasonlít az acerhez
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_k50ab_sx011l/116406
May the force serve you well!
ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G
Én is inkább az Acer felé hajlok <#vigyor3>#vigyor3>
ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G
Szeretnék notit vennni 130ezres árhatárral.
Tudom hogy nem a legtöbb de szeretném belõle a lehetõ legtöbbet kihozni. Nem PC-t helyettesítene csak akkor kéne ha elutazok valahová és gépezni támad kedvem vagy esetleg el kell intéznem pár fontos ügyet, vagy nagyon minimálisan egy kis játék akár min grafon is.
Én már néztem ki két gépet: link1 link2
Ezeket néztem eddig. Esetleg tudtok még ajánlani amin érdemes lenne elgondolkodnom?
Elõre is kössz a válaszokat.
sztem amúgy egyszerûbb ha leírod az igényeidet, hogy mire használnád, és hogy mennyit szánsz rá, minthogy nézegetsz random modelleket, mert sok jó gyártó van azért, sok jó modellel. és én leginkább csak a piac felsõbb kategóriáját ismerem, mert onnan választottam magamnak, de biztos vannak itt tájékozottabbak is 😊
Erre a típusra gondoltál?
Úgy általánosságban kérdezném, hogy a DELL, ASUS, MSI, TOSHIBA notik közül melyik a leginkább javallott? Megbízhatóság, anyagminõség, stb?