Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Légszi segítsetek már hol lehet kapni budapesten és környékén a legolcsóbban toshiba a500-ast. Elõre is köszi! Az árgépen meg ilyen helyeken néztem már. köszi!
Már küldtem levelet a media planet-nek és azt monták hogy majd csak talán szeptemberben lesz!
Köszi solten az infot, de nekem mostanság kéne! Nem tudok várni Szeptember közepéig! Köszi
Solten

Saor Alba

Légszi segítsetek már hol lehet kapni budapesten és környékén a legolcsóbban toshiba a500-ast. Elõre is köszi! Az árgépen meg ilyen helyeken néztem már. Elöre is köszi!
Te meg az aceres szatyorba hajigálod a selejt dtr-eidet. 😛

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Én se céges júzer vagyok, mégis erre van szükségem. Volt pár konzumer notim, amin megfizettem a tanulópénzt, ezért ilyet nem is ajánlanék senkinek. Nemcsak egy nagyvállalatnak van szüksége arra hogy hibamentesen, megbízhatóan mûködjön a notebookja. Én se szeretnék aggódni hogy a saját adataim holnap is rajta lesznek-e a notin, vagy elfüstöl az egész a 'csába, a szagszervíz meg majd pingivnezik jól hogy hát ez nem is hiba, hanem feature. Te melyik autóba ülnél be, amelyik 1 sec alatt gyorsul 100-ra, de 60% az esély hogy a kanyart nem veszi be, vagy ami 20 sec alatt, de tuti elvisz a célodig? Itt is ez a kérdés. De sokan még azt se tudják mit kell kérdezni, mert a lényeg nincs rajta a reklámanyagokon. Nem véletlenül, arra a legtöbb gyártó nem lenne büszke.

Nem kell 3x annyiért venni, pár sort kell csak lejjebb görgetni ahol vki 250-ért linkelt egy konzumer gagyit, én meg ugyanannyiért egy businesst. Lehet okosan is vásárolni, én se boltban vettem az enyémet.

A videokártyához meg csak annyit tennék hozzá, hogy itt gyakorlatilag az összes vásárlási dilemma amiatt van. Persze mindenki csak "kis játékot" akar, mintha 1 perc Crysishoz kevesebb erõforrás kéne mint 10 órányihoz. De a videokártyával csak a baj van. Melegszik, nagyon sokat fogyaszt, karcsú hûtéssel is baromi nehéz lesz tõle a noti, és mégcsak nem is hozza azt a teljesítményt amit a neve alapján elvárna tõle az ember. Ennyi hátrányt megér az hogy villoghassunk vele hogy az enyémben nagyobb számot írtak a videochipre? Nem hinném. Ez persze 1. notinál még kérdésként se merül fel az emberben, épp ezért kell felhívni rá a figyelmet, ne kelljen neki is megfizetni a tanulópénzt. De ahogy látom itt sokan a saját kárukon szeretnek tanulni. Végülis, sírva vigad a magyar... 😄

Minden Kínában készül, csak épp nem mindegy hogy a megfelelõ vagy a selejt anyagokból rakják össze. Mint a Plextor / Sanyo. Odament a Plextor a Sanyohoz, belemarkolt a legjobban sikerült chipekbe, azokból lett a Plextor CD író, a maradékból meg a Sanyo. Ugyanonan jött, de mégse ugyanaz.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Solten
<#eljen> Na hat ezt szepen osszefoglaltad. 10/10.

"Szép dolog ez az elvakult business kategória favorizálás"

Azon belul is a Thinkpad az isten. Valoszinuleg Thinkpad balvanyszobor elott mutat be ritualis aldozatot... <#vigyor>

Saor Alba

hykao
Azért kicsit objektívebben is véleményezhetnéd ezt az egész notebook témát. Szép dolog ez az elvakult business kategória favorizálás, ám az egyszeri júzereknek - ahogy megnevezted ezt a halmazt 😄 - nem erre van szüksége...el kell fogadnod, hogy ma már a notebookosok jelentõs részének nem elég a 4500-as videokártya, és bolond lenne - vagy egész egyszerûen anyagi helyzete nem teszi lehetõvé -, hogy 3x annyiért vegyen üzleti kategóriás, de játékra is alkalmas noteszgépet...mert hát lássuk be, arra azért kevés az esély, hogy 3 általad fosnak minõsített gép is elhasználódik, amíg egy baromi drága üzleti kategóriás anyagokból összeállított játékra is alkalmas laptop.

Kínai cipõ témáról meg annyit, hogy mára kb. 10 márkás edzõcipõbõl 9 készül Kínában vagy egyéb távol-keleti "kis tigris" helyen...Nike, Puma, Adidas stb. egyre megy...megnézheti mindenki a saját cipõjét...
hykao
Hát ha csak szeptemberben jön, akkor itt sem fog tudni senki mást szvsz...esetleg felhívhatod a Toshiba magyarországi képviseletét ez ügyben.
Sziasztok! Légyszi mondjátok már el gyorsan hogy hol lehet aa legolcsóbban toshiba a500-ast kapni budapesten és környékén. Néztem az árgépen meg minden ilyen hasolnó oldalon. Már egy csomo üzlettel beszéltem és csak szeptemberben jön majd a gép. Légszi segítsetek! Gyorsan kéne! Elõre is köszi
Lehet nem olvastam át alapoosan mindent, de ott jókat láttam róluk. Mindegy, majd még olvasgatok.
Érdemes olvasni a PH notis fórumát, ott elég sok boltos, szervizes megfordul, akik tudnak neked konkrét statisztikákat mondani.

Értem! Volt neked ilyened? Vagy esetleg szervizes vagy tapasztalatokkal?Vagy honnan ez a határozott vélemény?
Hixer
há nemtom nekem volt olyan 500 Ft-os cipõm amit csak beraktam a szekrénybe és megfeledkeztem róla, hat hónap múlva, mikor megtaláltam szétesett a kezemben... biztos technocollal ragasztották

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

A satellite a toshiba konzumer sorozata. Egyszeri júzereknek szánt ecseri piacos kiadás. a Kínai cipõ se megy tönkre ha nem használod, ezek is ezen filozófia alapján készülnek.

LOL.

Ezt részleteznéd, hogy miért? Épp egy satellit-en gondolkozom...
Solten
"Összefoglalva: Igyekszem az aláírásomban részletezett asztali konfigurációm teljesítményéhez leginkább hasonlót megtalálni a 140 - 160 ezres árkategóriában. 😊"

No chance.. 😉

Amugy azert ezt csekkold meg: link

Saor Alba

5c0rp330n
ez nem igaz, látszik, hogy csak divatfikázó vagy, és soha nem használtál még ilyen cuccot, fogalmad sincs, hogy mirõl beszélsz. a legfosabb macbook is szarráveri minõségben akármelyik acert. én sem csípem a markeringjüket különösképpen, meg azt ahogy lenyomják tömegek torkán a szarjukat méregdrágán, de láttam és kipróbáltam már több cuccukat (mbp, imac, ipod, iphone), és a minõségük mindig a toppon volt.

Apple cuccok minõségével pl nem sok gond szokott lenni
Ez csak az apple PR, a valóság pedig az hogy ugyanolyan "megbízható" mint bármelyik konzumer cucc. Semmivel se jobb egy Acernél. Viszont durván túl van árazva. Egy valamiben jó az apple: a szarról is elhiteti hogy finom.

5c0rp330n
hát jah, ezért mondtam hogy csak vakon nem lehet a márkában bízni.. mondjuk van kivétel, Apple cuccok minõségével pl nem sok gond szokott lenni, ott akármit választasz szinte, a legjobb minõségek egyikét kapod, az egyik legmagasabb árért persze 😊

megbízható márkákat
Olyan nincs, csak sorozatok. A Lenovo 3000 semmivel se jobb mint bármelyik Acer, Asus. A ThinkPad viszont egy külön fogalom. Dellnél ugyancsak van egy fos Inspiron, meg egy jó Latitude, stb.

galmat
Szerintem próbálj mondjuk legalább Pentium Dual-Core T4200 procis notebokot keresni. 160 000-ért az Acer-ekben már Core 2 Duo-s is van,de ezt a márkát nem szokták ajánlani általában.

Lentebb már írták a megbízható márkákat: Asus,Dell,Toshiba,IBM,Lenovo,HP

Ha komoly 3D-s programokat akarsz használni, nem árt minimum 2 GB, de ha lehet akkor inkább több 3-4 GB RAM.

A videókártya általában a szûk keresztmetszet az ilyen árkategóriában, ha esetleg játékra használnád, mondjuk a legújabbakra, akkor ne várj túl sokat, mert a laptop VGA, a 160e körüli gépekben, hát...
Viszont ha 3D-s szerkesztõ programokhoz kell (pl CAD-ek, vagy modellezõ progik), akkor azokkal nem lesz gond.

Ha esetleg van otthon már Windows-od, akkor azon is tudsz spórolni,ha olyan modellt keresel, amihez mondjuk nem adnak Vista-t.

A 3D-s programokhoz meg nyilván nem ajánlatos 15,4-es kijelzõ alá menni, de akár megnézhetsz 16"/17"-st is. Nemtudom pontosan milyen programot használsz majd, de érdemes elgondolkozni rajta.

A gyári aksik nemsokat bírnak, ezért érdemes egy tartalékot venni,ha magaddal vinnéd a laptopot napközben, és mondjuk használnád vonaton, vagy ahol nincs konnektor. Ha ez a szempont fontos, akkor nézegesd át a CPU,VGA fogyasztását is a gyártók honlapján, mert az újabb modellek kevesebb áramot fogyasztanak általában.

felejtõs

Hy
Sztem az az Asus amit kinéztél nem éppen a legjobb választás, márcsak a chipset-e miatt se ugyanis ha jól tudom ez is SiS chipset-es amik köztudottan nem a legjobbak.

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

ReaL KiLLeR
Picit körülnéztem néhány olyan notebookokkal foglalkozó portálon, ahol valószínûleg korrektebbek a paraméter listák az egy bizonyos informatikai szaküzlet weboldalán láthatóknál, és többnyire (!) 10/100/1000-res LAN interfész, illetve az IEEE 802.11 n szabványt is támogató WLAN szerepel rajtuk. Lehetséges, hogy túl hirtelen fordultam el az AP344-tõl, de továbbra is érdekel, hogy szerintetek melyik noti lenne a legjobb vétel. 😊

Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W

ReaL KiLLeR
Sziasztok!

Körülbelül 1 héten belül egy nagyjából 160 000 forint vételárú notebook boldog és elégedett tulajdonosa szeretnék lenni, de hosszú hónapok után néhány megváltozott körülmény miatt már nem látom teljesen megfelelõnek az eddig áhított modellt, az ASUS F5SL-AP344-et.

Kezdettõl fogva elsõsorban aszerint próbáltam megtalálni a legteljesebb mértékben testhezálló laptopot, hogy szinte napi rendszerességgel használok majd rajta erõforrás igényes multimédiás alkalmazásokat, köztük professzionális 3D szerkesztõ szoftvert. Emellett fontos a minél gyorsabb vezeték nélküli átvitelre alkalmas WLAN adapter, és az itthoni internetkapcsolatom sebessége miatt elõnyösebb a Gigabites LAN a 10/100-asnál.

Összefoglalva: Igyekszem az aláírásomban részletezett asztali konfigurációm teljesítményéhez leginkább hasonlót megtalálni a 140 - 160 ezres árkategóriában. 😊

Nem ragaszkodom egy - egy gyártóhoz nem csak a notebook, hanem az összetevõk tekintetében sem.
Sajnos az utóbbi idõben nem kísértem figyelemmel a laptop piac változását, de ti biztosan tudjátok, melyik a legjobb ár/teljesítmény arányú noti az adott kategóriában jelenleg. 😊

Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W

Értem, csak az már több mint 130k és nekem az már tényleg a nagyon felsõ árhatár sajnos<#szomoru1>

250-ért konkrétan X200 tabletet veszek, nem egy ilyen izét. ^^

satellite, fos

Hello! Ki mit tud errõl a típusról mondani toshiba a500-134 : információk, tapasztalatok ár/érték arány minden érdekel! Elõre si köszi!
már nem azért de hol látsz itt asust? acert meg fujitsut linket.
Acerben sokkal jobb a videokartya.
Van asusbol is ami élégé hasonlít az acerhez
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_k50ab_sx011l/116406

May the force serve you well!

jaaa😄, én az asust ajánlom, mondom haver vett és elég szépen muzsikál, mint multimédia, mint játékok terén is, és az akksi ideje is elég hosszú...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

Kössz a gyors választ.
Én is inkább az Acer felé hajlok <#vigyor3>

haver most vett egy általad linkelt asust, azon kivûl, hogy nekem picit nagy, frankó kis gép....játékokat is viszi elég szépen

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

Még annyi a kikötésem hogy nem szeretnék intel GMA-s vidvezérlõt

Jah azért ezekben gondolkodtam mert 250es vinyó van bennük.

Hello
Szeretnék notit vennni 130ezres árhatárral.
Tudom hogy nem a legtöbb de szeretném belõle a lehetõ legtöbbet kihozni. Nem PC-t helyettesítene csak akkor kéne ha elutazok valahová és gépezni támad kedvem vagy esetleg el kell intéznem pár fontos ügyet, vagy nagyon minimálisan egy kis játék akár min grafon is.
Én már néztem ki két gépet: link1 link2
Ezeket néztem eddig. Esetleg tudtok még ajánlani amin érdemes lenne elgondolkodnom?
Elõre is kössz a válaszokat.

Kösz a tippet, de nekem nem miskolci hanem budapesti kéne! Köszi!
köszi! ott is érdeklõdöm, igen!😊
5c0rp330n
hát, nemtom mi nálad a komolyabb játék, de ilyen keretbõl nagyon sokra ne számíts, egy közép-alsó kategóriás videókártya esetleg beleférhet még, ami a legtöbb dologra mondjuk valószínûleg elég is. de ebben a kategóriában nem is nagyon vagyok otthon mint mondtam, ahogy láttam ph!-n is feltetted a kérdést, ott általában jókat szoktak javasolni..

A jelenlegi Aspire 5715-ömet cerélném le egy komolyabb, igényesebb, megbízható darabra. A keret olyan nettó 150e lenne,minimum 2g proc(cd? vagy c2d? ), legalább 320gb vinyó, 3-4 gb ram, bluetooth, kártyaolvasó, meg valami használható vid kari,ami ha kell fel tud nõni egy komolyabb játékhoz. Ja, és min 2 év gyári gari. Op rendszer nem szükséges
5c0rp330n
hát, Dell-nél sok esetben 3 év van, de nemtom, hogy mindig-e, én külföldön vettem Dell-t, és alapból csak 2 lett volna, pluszba kellett kérnem hozzá mégegy évet. HP egyébként még elég jó, és ha jól tudom, szintén 2 év szokott lennie rá. ami még szintén elég jó: Sony VAIO és Lenovo/IBM, illetve ebbõl a Thinkpad-ek (T széria). egyébként a MacBook Pro is qrvajó még, csak az kicsit más kategória, és ezt az ára is eléggé mutatja, és fura, hogy csak 1 év gari van rá, mert egyértelmûen az egyik legjobb minõségû cucc a piacon.

sztem amúgy egyszerûbb ha leírod az igényeidet, hogy mire használnád, és hogy mennyit szánsz rá, minthogy nézegetsz random modelleket, mert sok jó gyártó van azért, sok jó modellel. és én leginkább csak a piac felsõbb kategóriáját ismerem, mert onnan választottam magamnak, de biztos vannak itt tájékozottabbak is 😊

galmat
Köszönöm szépen! Nézek akkor ezek közül konkrét modelleket. Ha ide linkelem õket, akkor segítenél? Véleményeznéd õket? Amúgy jól tudom, hogy a DELL-nél 3 év, ASUS-nál, TOSHIBA-nál 2 év a gyári garncia? Van még esetleg olyan gyártó ezeken kívül amelyik több mint egy év garit ad alapban? Garancia kiterjesztést nem szeretnék.
5c0rp330n
viszont nagyon sok függ a konkrét modelltõl, szóval nem érdemes vakon megbízni azért a jobb márkákban sem

5c0rp330n
Dell. Asus, Toshiba még nem rossz. MSI-t felejtsd el.

Sziasztok! Gyorsan kéne egy kis segítség! Szerintetek hol lehet a legolcsóbban a toshiba 500-134 -t megvenni! Ajándék lenne és még aug. 23-a elött kéne! Lehetõleg Budapesten! Légyszi segítsetek köszi szépen
Sziasztok!
Úgy általánosságban kérdezném, hogy a DELL, ASUS, MSI, TOSHIBA notik közül melyik a leginkább javallott? Megbízhatóság, anyagminõség, stb?