Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Halihó mindenki!

Épp notebook vásárlás elõtt állok és már teljesen elveszettnek érzem magam. Alapból a HP mellett szerettem volna kitartani, de nagyon csábít EZ az Acer noti. Véleményt kérnék, arról, hogy kinek milyet tapasztalata van/mit hallott már az ACER-es notikról. Ha nagyon szar, akkor maradok ENNÉL a HP-nál és a maradék pénzem memóriára költöm. 😊

Valamint ha valaki tudna ajánlani max. 140.000ig valami normális vasat (memória nem baj ha kevés majd veszek bele késõbb 😄) azt szívesen venném...
Hegi90
nem értem a kérdést 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

hykao
OFF: Toyota, Honda mióta prémium márka? 😮
Itt nem. A Lenovo 3000 vagy Dell Inspiron semmivel se jobb mint egy akármilyen Acer / Asus.

Lakásból se vennél 500k-sat, nem? Gyanakodnál hogy mindjárt össze fog dõlni, szétrohadt a fal, a vízvezeték, omlik a vakolat. Ott is van egy tipikus ár, ami alatt egyszerûen nem lehet jót kapni. Notebookban is. Most az hogy fos minõségû egy noti nem azt jelenti hogy amint bekapcsolod elfüstöl, hanem azt hogy sose tudod melyik pillanatban fog ez bekövetkezni.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Sziasztok! Rohadt szomorû vagyok! Kiderült hogy soha többé már nemérkezik TOSHIBA A500-s. Hat hét múlva fog jönni egy 40-50 ezer forinttal drágább gyengébb típus.
Ez mind ok! De azért mondjuk egy toyota, honda(vagy bármilyen prémiumabb márka) belépõ modellje tán csak jobb(minõség, megbízhatóság, stb) mint mondjuk egy tata, dácsia, rönó vagy akármi belépõ modellje! Ezt csak arra írom, amikor azt mondtad, hogy minden típus belépõ modellje szar (satellite, inspiron, aspire, stb). Ilyen alapon akkor mindenki csak 500-es notit vegyen, mert csak az megbízható???
Solten
Hello: link

Saor Alba

harlond
sziasztok! nem kaptam segitséget, remélem nem baj hogy elõre hozom a kérdésem, nem hiszem h a 3. oldalról esélyes a válasz 😄 jo lenne ha tudna vki segiteni 😊

... helyett a 250k-st a 250k-shoz.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Tudum hogy elvitték esztergombol az utolso kibaszott a500-asa. Felkúszatm érte kocsival miután tegnap megdumáltam azzal a kurva eladoval hogy én fogom majd megvenni senki más. Majd miután odaértem közölte hogy most adta el 15 perce. Gondolhato milyenn ki-bebaszott kurva dühös vagyok! Szóval akarok egyet méghozzá azonnal.
Solten
Jaja, annyira guru vagy hogy ihaj... Gurusagod mi sem bizonyitja hogy a 300-500k-s notikat hasonlitgatod a 100-150k-sokhoz... <#rolleyes>

Huiner: ez mar kisse beteges kezd lenni, cimbi... 😉 Lassan 2 napja irogatsz ketsegbeesetten a laptop utan kuzdve. Ez ido alatt mar beulhettel volna a kocsiba, meghozta volna a futar Esztergombol, vagy akar gyalog odaertel volna.. 😊 Amugy nincs, elfogyott. Vasarold meg vasziszdasz notijat. Bar o is hasznaltan vette, ez ne hatraltasson. Rolkedzs, pocokeger meg az urben is hasznalhatod 😊)

Saor Alba

Az lehet, de hozzád képest notebook guru vagyok. ^^

Ha nincs raktáron akkor legalább rendelni valahonnan ahol 2-3 munkanapon belül meglesz!
Segitsetek már hogy hol a francba lehet TOSHIBA A500 -ast venni valahol ebben a kurva országban!
Solten
Hozzaerto? Megnyugtat hogy nem vagy az... <#smile>

Saor Alba

Ha valamit tudni akarok, nem téged kérdezlek, hanem egy hozzáértõt. ^^

Tények? Minek az...

Ha boltban veszed, akkor igen. De mint lentebb is linkeltem egyet, amennyibõl boltban acert veszel, annyiból (boltban 500k-s) ibm-et is lehet. Ha volt használva 0.5 - 1 évet, még akkor is több rajta a gari mint amit acerre alapból kapsz, és nincs úgy lepusztulva mint egy olyan ennyi idõ alatt. Igaz játékos videokártya nincs benne, de HD filmet hw-esen is gyorsít (nem mintha szoftveresen nem bírná el a procija), játékra meg egy noti videokártya amúgy is kevés, csak szétfûti a lakást meg a gépet. Persze most majd jönnek páran hogy dehát az xy játék is elindul mindent minimumra levéve, 320x200-as felbontáson, csakhát ha még a textúrákat is levennénk róla, akkor valszeg egy GMA950-en is simán futkosna. De minek. Aksiról meg a videokari órajelét is visszaveszi a gép, mégannyit se tud. Konnektorról használva meg minek noti? Ugyanannyi pénzbõl 10x jobb asztalit veszel, HTPC kunyhóba rakva nem is sokkal nagyobb (súlyra se), és teljesítménye is van, fejleszthetõ, rendesen lehûthetõ.

Solten
Statisztika? <#rolleyes> Minek az? <#zavart1> En csak megcafoltam azon allitasaidat amik koszono viszonyban sincsenek a valosaggal (jo talan 10 eve koze lehetett... <#hehe>). Vagy talan egy masik Aspire 6*** billentyuzete vajpuha lenne? <#zavart1> Ha tudni szeretnel valamit egy mostani Acerrol, batran kerdezz... <#wink>

Saor Alba

vegyel egyet
Egyet? Már volt 3, no thx. <#eplus2>

Az a problémád hogy nincs összehasonlítási alapod, így csak 1 db alapján vagdalékozol. Bizonyára igen jelentõs statisztikáid vannak az 1 példányod alapján... <#eplus2>

Solten
Amugy az Acer megvasarolta a Gateway-t es az Emachines-t, utobbi lesz a "beugro kategoria", illetve mar az is. CULV-os Gateway:

Saor Alba

Solten
"simán letagadod a tényeket"

Osszekeversz magaddal... <#rolleyes> Butasagok irkalasa helyett inkabb vedd figyelembe az adott marka/termek tulajanak tapasztalatait. Ha ez se megy, vegyel egyet... <#vigyor> Ne aggodj, ha tre lenne akkor azt irnam hogy tre es eltanacsolnek mindenkit a cucctol.

Kalozoner: amennyit elkernek egy r*hadt Thinkpadert, alap dolog hogy ne essen szet a kezedben... <#zavart1>

Saor Alba

nekem ez van látod, azon kivûl, hogy a billentyûzet egy nagy rakás szar, nekem jól muzsikál a gép, ha érdekel valami a notiról, írjál nyugodtan...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

6697# hozzászólás, Solten által...mi van veled?<#idiota>

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

így van😄, bár anniyt hozzátennék ehhez a vitához, hogy mindkét oldalon vannak igazságok, én is már próbáltam thinkpadot, és affelõl nincs kétdégem nekem se, minõségre, szinte a legjobb, de ha akarsz mellé teljesítményt akkor mélyebbre kell nyúlni a zsebben, és fõleg mostanában az emberek nincsenek tele pénzzel... sztem mindenkinek meg kell hozni azokat a kompromisszumokat amik neki a legmegfelelõbbek...

Hegi90
akkor irány a mars!

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Nagyon sürgõs lenne! Kérem valaki válaszljon gyorsan! Közönöm
Könyörgök! Valaki monndja már meg hol a franba lehet kapni toshiba 500-134-est Budapesten vagy pest megyében? Köszönöm szépen mindekinek
Igen, ez mûködik az ûrben is. <#vigyor>

Hegi90
nemtom láttál-e már (esetleg gépeltél is rajta) mostani Aspire billentyûzetet. Sztem a legjobb a piacon. Ha erre azt mondod, hogy szar anyaghasználat, akkor te biztos valami olyan cuccon dolgozol, amit nem fog a por, az ujjelenyomat, vízálló, tûzálló, és mûködik az ûrben is.

Az anyaghasznalat kituno
Annak aki a lengyel piacos gagyit szereti. 😛

Látom a legyegyszerûbb utat választottad, simán letagadod a tényeket, csakhát én se ma jöttem a falvédõrõl, a tapasztalatokkal szemben ez nem sokat ér. ^^

ReaL KiLLeR
Köszönöm a határozott válaszokat, az ASUS F5SL-AP344-es modellbõl hozzám már biztosan nem kerül, és belátom, hogy a 160 000 forintos árhatáron belül nincs számomra kerek megoldás. 😞 Ezek után úgy döntöttem, hogy számításba veszem az áruhitel lehetõségét, és egy kicsit felsõbb árkategóriából, pontosabban legfeljebb 200 000 Ft értékben választok magamnak notebookot, elvégre egy darabig nem szeretnék kompromisszumokat kötni, esetleg újbóli beruházásra kényszerülni. 😊

Az MSI GX630X-042HU-t a paraméterek alapján teljes mértékben megfelelõnek látom, és úgy tûnik, minden szempontból maximalista megvalósításról szó, így a minõség jó eséllyel garantált, de kíváncsi vagyok megint a véleményetekre. 😊 A határozott gamer külsõ nem zavar, sõt inkább tetszik, bár nem utalna jól a felhasználás legfõbb területére. 😊

Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W

Solten
"pendrivetól lefagy a gép"

Ne virussal fertozottet dugj a gepbe... <#hehe>

"Meg ha lenyomok egy gombot, horpad az egész billentyûzet."

Az enyem nem... <#rolleyes>

"Az anyaghasználat aceren a 80-as évek lengyel piacos ébreszõóráit utánozza. 😊"

Az anyaghasznalat kituno.

"Emeld fel a sarkánál a gépedet, hallasz recsegõ hangokat?"

Nem.

Koszonjuk hogy egy 10 evvel ezelotti geprol leirtad a tapasztalataidat, nagyon hasznos volt... <#wave>

Saor Alba

Akkor tudod mi a különbség business és konzumer közt. 😄

Hát nekem eléggé kézzelfoghatónak tûnt a különbség. Olyan hogy pendrivetól lefagy a gép, csak aceren volt. Persze lehet ez is csak feature. 😊 Meg ha lenyomok egy gombot, horpad az egész billentyûzet. Az anyaghasználat aceren a 80-as évek lengyel piacos ébreszõóráit utánozza. 😊 De csak tapintásra, mert vastagságra már nincs annyi. Emeld fel a sarkánál a gépedet, hallasz recsegõ hangokat? Nálam ilyen sincs. Meg hogy letörjön a kijelzõ zsanér mint a maceknél szokás...

hykao
Eltúlzod szerintem ezeket a dolgokat. Bár igaz túl sok saját tapasztalatom nincs - nem vagyok se szervizes, se nagyüzemi laptop tesztelõ, de azért már megfordult a kezem között néhány laptop az évek során, most utoljára két különbözõ saját HP pavilion is, és ez utóbbiak egyike sem melegszik fel kívül annyira, hogy az zavaró legyen. Mellesleg a videokártya semmivel sem melegebb, mint maga a proci... Ágyba meg nem rakom, jó nekem az asztalon is...ha már egyszer ágyba jutok, örülök, hogy nincs a közelemben egy gép sem... 😊

Mellesleg nézegettem haverok üzleti csúcs kategóriás HP-it, IBM-eit meg Dell-jeit, és hát annyira nem tûnt nekem egyik sem kiemelkedõbbnek az enyémhez képest...oké, halkabbak, hûvösebbek valamivel - ám ez csak akkor feltûnõ, ha valaki kifejezetten ezt figyeli...az anyaghasználat sem igazán nyerte el a tetszésemet, oké, nem fényes a felületük, nem gyûjtik annyira a port és az ujjlenyomatokat...de engem ezek az anyagok valahogy a 80-as évekre emlékeztetnek.
accordom van<#integet2>

PH apróhirdetésben. Igen, van rá gari, méghozzá világgari, amihez garipapírt se kell lobogtatnom, mert csak megnézik a nyilvántartásban és kiderül hogy meddig jó. Ha épp a bahamákon nyaralok, akkor az ottani szervízben is megcsinálják nekem. Ezekre alapból 3 év gari van, ha fél - 1 évesen megveszem, még mindig több garit kapok mint egy konzumer notihoz újonnan. És meg is merem venni ennyi idõsen, mert nem hullik szét ennyi idõ alatt mint egy teszkós. 😊

Suzuki swiftet, tatát, daciát se azért gyártanak mert olyan jó minõségûek mint egy honda accord. Hanem mert erre van pénze az átlagnak, hát gyártanak neki egy autónak látszó tárgyat. Amire igény van, arra lesz kínálat is, ez totál független a minõségtõl. Illetve pont fordítottan arányos. Ha vmit 200k-ból lehet kihozni, de csak 100k-ért lehet eladni, ott vmin biztos spórolni fognak, és az nem a haszonkulcs lesz, azt garantált. Ingyen Krisztus koporsóját se õrizték. Adidas helyett kapsz Adiost...

Szted a minõség csak villogásra kell? Neked elég egy notinál ha 99999999 pontot mutat 3dmarkban, az tökmindegy hogy 10 perc múlva magától szétolvad? A rajta tárolt adataid semmit nem érnek? Állandóan szervízbe akarsz rohangálni ahelyett hogy használnád? Sztem nem. Csak mindenki azt hiszi hogy ezt alapértelmezetten megkapja a teszkóssal is. Pedig nem. Addig kell csak máködnie amíg eladják, mint a kínai cipõnek. Abból is van amelyik kibírja 1 évig, fõleg ha nem is nagyon használják. Csak épp nem garantált hogy a másik is ki fogja.

Én is szívesen vennék lakást 200k-ért, dehát valahogy nem akar senki se annyiért eladni. Max 1 hungarocellbõl és nejlonból tákolt putrit.

A fogyasztás nemcsak az aksis üzemidõben jelenik meg, hanem a hõtermelésben is. Mindenki panaszkodik hogy alig lehet ezeket a konzumer cuccokat ölben tartani. Vajon miért? Vagy ott van az hogy ágyban fekve szeretnéd használni, de ha leteszed az ágyra, már el is zártad a légbeszívó nyílásokat, még a végén felgyújtod vele a házat. Normális notitnál erre (is) figyelnek.

Az esztergomi pc-outlet-re gondoltam mert hogy ott van még (felhívtam õket). Nekem mára kellet volna a gép, de nem baj majd elmegyek érte holnap. Nem akartam futárral hozni, mert szeretném megnézni mit veszek.
galmat
"Lehet okosan is vásárolni, én se boltban vettem az enyémet."
Kiváncsi lennék,hogy akkor hol? És így van rá garancia?

galmat
Azt azért linkeltem,mert vki kérte,hogy hol lehet kapni, nem azért mert azt ajánlgatom...... ehh....

hykao
Uhh...te aztán életveszélyes vagy...gondolod, ha még 100x beírod ugyanazt, akkor nagyobb eredményre számíthatsz? Mi is csak ugyanazt tudjuk csinálni, mint te: tájékozódni... Mellesleg nehezen hihetõ, hogy a szóban forgó gépbõl pl. Esztergomban van már egy csomó, de Budapestre csak szeptemberben jön...talán...te elhiszed ezt? Amúgy meg Esztergom mióta van messze Budapesttõl? 😮
hykao
Nézd, biztos nem azért gyártanak egyre több játékra is alkalmas gépet, mert egytõl egyig mindegyik szar...elhiszem, hogy vannak rossz tapasztalatok, de ez van, ez a vásárlók igénye...és nem mindenki villogni akar. Én pl. komplett, hordozható megoldást akartam, mindent az egyben. Ha kell játékokba is bele tudjak nézni stb... 250 körül bevásároltam, ennyi. Az akksi üzemideje meg nem nagyon számít, kb. 2x használtam a gépet úgy, hogy nem volt konnektor a közelben...
Solten
PC-outlet? Az ~1700-1800 Ft futardijba csak nem rokkansz bele... 😊

Saor Alba

Csabesz100
Kérdezd meg õket, hogy futárral nem tudják-e elküldeni?

PS3 ID: Csabesz82

Már megjelent be is hoztakmár jó pár darabot. Pl. Esztergomban van méghozzá jó áron, cssak az a baj hogy messze van.
Hegi90
ez kurvajó 😊

nokia ftw!

GregSB
Csabesz100
Nem akarok beleszólni, de nem lehet, hogy azért mondják mindenhol a szeptembert, mert akkor fog megjelenni vagy az elsõ példányok akkor fognak megérkezni az üzletekbe?! <#fejvakaras>

PS3 ID: Csabesz82