Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Laptopot szeretnék venni, életemben elõször.Nézelõdöm, utánolvasgatok, de nem egyszerû. Elsõdleges szempont, hogy 1évtõl több garanciaideje legyen.Itt egy pár gyártó ki is hullik. Ja és lényeges lenne, hogy legyen benne iLink port. Így találtam ezeket:Asus M51A-AP082X(~150e),Asus F5SR-AP050(~160e),Toshiba Satellite A300-20N(~170eFt).Ezekrõl mi a véleményetek? A HP Pavilion DV6-1120eh is hasonló gép, csak a 200 fölötti ár nekem már sok, nem is beszélve a Dell gépeirõl. Vagy esetleg egyéb ötlet?
Abban a reményben érdeklõdöm itt notebook szállítására is alkalmas, az elképzeléseimnek legalább nagyjából megfelelõ táska iránt, hogy akad köztetek valaki, aki hasonlóval rendelkezik, esetleg csak el tud látni tanácsokkal a vásárlás helyét illetõen.
Õszintén szólva a különbözõ számítástechnikai üzletek kínálatában ezt kivéve egyet sem láttam, ami formatervezés és hordhatóság szempontjából megfelelõ, a mintákról - köztük ezérõl se - nem is beszélve, mivel valahogy nincs ínyemre az a néhány kislányos figura (rügyek, madár, lepkék), amit belerejtettek ebbe a rejtélyes rajzba. A színválaszték általában - bár a világos szürke jó lehet - szintén rám nyomja a "válogatós" matricát, de hát egyszerûen csak idegenkedem tõle.
Úgy tûnik, nem kimondottan laptop táskák listájában fogom fellelni a nagyjából kifogástalan darabot...
Ha kívánhatnék egyet magamnak, ezt mondanám:
- Férjen el benne egy körülbelül 36x27x4 cm kiterjedésû gép,
- Ne legyen felül semmilyen, fõleg otromba fogantyúja,
- Ne legyen (túl) szögletes formatervezésû és merev,
- Legyen párnázott a vállpántja és elég hosszú ahhoz, hogy átlósan is hordható legyen a táska,
- A bélelt notebook tartó rekeszen kívül tartalmazzon még egyet - kettõt,
- Anyagát tekintve viaszosvászon, PVC semmiképp ne legyen benne, fúj,
- Az alapszíne legjobb esetben fehér,
- Lehet rajta egy kis trendi, fiatalos, unisex minta (például a lehajtós részén írás, stb.),
Tulajdonképpen ez tökéletes lenne, csak kimondottan fiús a színe mindkét verziónak, ez itt pedig talán kicsi a GX630X-nek és nem túl erõsek a karabinerek összesen 4 - 5 kg súly, napi használat esetén.
Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
De akinek van 4570-el szerelt laptopja, futtasson le egy Devil May Cry 4 benchmarkot plz 😊) (
link)
Saor Alba
ASUS M51TA-AP067 15,4" 1280x800 (WXGA) HD 3650 ez picit gyorsabb Solten szerint sokkal 😛
ACER Aspire 5536G 15,6" 1366x768 (WXGA) HD 4570
ASUS K50AB-SX010L 15,6" 1366x768 (WXGA) HD 4570
May the force serve you well!
Saor Alba
Most vettem csak észre, hogy tényleg a HP-t linkeltem, de kb ugyanilyen volt Toshibából, csak abban 500-as HDD, volt, meg 17"-es képernyõ
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Kis segítséget kérnék laptop vásárlásban.
Fontosabb szempontok:
-150.000 Ft-ig
-pár játék fusson rajta (pl. WoW)
-akksija legyen tartós
Valami tipp?
Nem nekem kell, hanem az egyik cimborámnak.
Ne legyen 15,4"-esnél nagyobb, tehát max ekkora, de akár 14-es is jó.
Toshibát néztem neki, ~300k-ért, HD 4650-es, 320-as HDD
KB ezt
Ugye Solten?"
Jaja. Ott is irkalnak baromsagokat de nem annyira veszesen mint a vga-knal... <#zavart1>#zavart1> Szoval a cpu lista tobbe-kevesbe helytallo.
Saor Alba
hw:Compaq 610 core2duo 2ghz 4gb ram os:windows 7 & ubuntu studio
Amit te néztel:
Ezeknek jóval kissebb az üzemidejük 2óra körül.
Acerben picit jobb a proci kissebb a winyo meg 2gvel kevesebb van benne.És 20kval olcsóbb. Annyiért lehet hogy rakbak bele 2G ramot.
Ha 32bites oprendszert használsz viszont csak 3-3,5G ramot tudsz kihasználni.
Ha nem ragaszkodál intelhez ezek egy picivel olcsobbak és játékra is jobbak. Aceren van HDMI kimenet. Ami jól jöhet késõbb filmet nézni egy TVn.
ASUS M51TA-AP067 15,4" 1280x800 (WXGA) HD 3650 ez picit gyorsabb Solten szerint sokkal 😛
intel-buzi vagyok, azért ragaszkodom hozzá.😄 A core2-höz meg azért, hogy egy pár évig azért még jónak számítson.
Látom csak Acert ajánlottál. Az Acer szerinted jobb, mint az ASUS?
Ezt a kettõt néztem például: acer, ASUS. Ezek hasonló árban vannak, viszont az asusban 4 giga memória van, míg az acerben csak 2, és leírás alapján táska is jár az asushoz.
Tessék hagyni a Séfbácsinak a picsába!
Athlon X2 QL-64
Core 2 Duo T5600
Ez kb ugyanakkora teljesítmény.
Ha ennél nagyobb kell akkor van csak értlem az intelnek.
Bár lehet hogy a mihaszna notebookcheck processorokhoz sem ért 😛
Ugye Solten?
Egy dolog, minél nagyobb a cpu annál kissebb az üzemidõ.
ACER Aspire 5810T 15,6 kb 5órát bír igaz gyengébb procival
ACER Aspire 3810T 13,3 ez 6-7órát is kibír igaz gyengébb procival
Könnyüek, vékonyak, kisebben nincs dvd
720p filmekre elég
ASUS vagy ACER laptopot vennék. Nem kell nagy kijelzõ, de nem is netbookot keresek. Fontos, hogy core2duo proci legyen benne, legalább 2 giga memóriával. Játékra nem használnám, viszont 720p-s filmeket lejátszanék vele. Olyat keresek, aminek optimális beállításokkal minél tovább bírja az akkuja. 150-200e körül számoltam, de ha olcsóbban is kijön, annak csak örülnék.
Elõre is köszi a tanácsokat javaslatokat!
Tessék hagyni a Séfbácsinak a picsába!
ezt az általam ajánlottakra értettem
akkor
GTA4 is elindul rajtuk de szaggatósan
a baráti ár nem tudom mit jelent
Ha 50%-a a listaárnak akkor érdemes elgondolkodni rajta.
Több notinak is van sokféle alverzója amibe más proci, videókari, winyó, mem van. Teljesítményben és árban is nagy különbségek vannak.
PL
HP 550 NA947EA 108.678 Ft (86.943 Ft)
HP 550 NA952EA 142.452 Ft (113.961 Ft)
Tanácsot kérnék. A következõ gépek valamelyikéhez tudnék baráti áron hozzájutni.
Acer AS5737Z
Acer EX5630EZ
Fujitsu Siemens V5555
HP 550
HP Compaq 6730s
Toshiba L300
Toshiba L300 Pro
Szerintetek melyiket érdemes megvenni? Fõleg irodai munkára, meg netezésre lenne, de azért ne ijedjen meg egy kis játéktól sem (persze itt nem a GTA4-re gondolok )) ). Legyen benne WiFi, bár ez már alighanem alapdolog.
Új laptopot vennék, nem nekem, hanem családtagoknak kellene, és annyira nem értek a témához.
Idáig az Acer-rõl hallottam a legjobbakat. Nem játékra használnák a gépet, hanem csak e-mailezésre, weboldalak nézésére, Skype-olásra, USB mobilnetezésre.
Milyen Acer laptopot tudnátok jó ár /érték arányban ajánlani, ami max. 250-260 ezer Ft (lehet középkategóriás is), relatíve tartós (min. 4-5 évre kellene), nagyobb kijelzõs (15''-nál egyel nagyobb kategória is lehet), a képernyõjének a felbontása jó, és a garancia is viszonylag hosszabb rá.
A gép súlya sem szempont, viszont nyomtatóval is össze szeretnék kötni.
Más: hol érdemes laptopot venni, ha a szerviz rugalmasságát nézzük (pl. cseregép garanciális javítás alatt), kisebb, de azért megbízható számítógépes boltokban, vagy nagyobb cégeknél (pl. Media Markt)?
Köszönöm!
Saor Alba
Nagy kijelzõset akarsz? Nehéz lesz. átlagos üzemidõ.2-3óra.
Könnyû és 8órás üzemidõt? Játékot felejts el, de filmet lehet rajta nézni.
Játékra is jó legyen? Nehez lesz. Gyorsan lemerül 2óra. És baromira fog melegedni. Hangos lesz.
Ennyi pénzbõl már egész jót kapsz akármelyik fajtából.
Kb 300k-ig (+/- 20k) milyen laptopot érdemes vásárolni?
Mobility HD 4670 meg jobb: MSI GX623X (~224k)
Saor Alba
ipon szerint
de miert akarsz 13,3 kijelzõt? amiket az elõbb írtünk 15,4e és 15,6os
a proci is egy kaka benne
szóval minden szenpontból rosszabb gép 20-40k val drágábban 😛
na jó a winyója nagyobb 😛
#6905: sikerült rájönniük, ámézing. Hovatovább megint hülyék, mert a 3470-nél azért jóval erõsebb.
Saor Alba
Mobility Radeon HD 4330 lassabb mint a Hd 4570 vagy 3650
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
picit visszaolvasol és meglátod mit lehet kihozni 180ból.
Azért ne számíts valami nagy teljesítményre.
De Solten mindjárt megítja ha van jobb 180ig 😛