16455
  • PeeVee
    Szevasztok!
    Rég jártam erre, nem tudom írta-e valaki azóta... De! :D
    15,6os notebookhoz 17es laptoptáska kell!! HP backpack vagymi...iponnál 7700ft nagyon megéri, mindenkinek csak ajánlani tudom. Az Acer HD4650es 5738zg mellé! :)
    (Én kerestem 15,6os Aceromhoz táskát és egy rendes választ sem kaptam. Annak ellenére, hogy valaki állandóan ide irogat... nem túl hatékony:) Na de mind1.)
  • hykao #9208
    HP pavilion dv5-dv6-os gépeknek elméletileg mindegyiknek van firewire portja (pl. az én dv6-osomnak is), ugyan újonnan nem nagyon van az általad nézett árkategóriában, azonban pár hónaposan - max. egy évesen - többet is hirdetnek - pl. hardevraprón - (alapból 2 év garisok, tehát még így is lenne egy év garid)
    Csajom DV5-1120eh-ját egy év garival nemrég adtuk el 90e-ért pl...
  • FGB
    Szerintetek a #9179-re melyik gép lenne alkalmasabb:
    Link1
    Link2
    Sajna a kamerát nem lehet rá tenni, mert nincs FireWire port, de a többire szerintem megfelelne. Szemezgettem Packard Bell-ekkel is de ott nem találtam meg felelőt, kevés a választék...
    Esetleg valakinek ötlete, milyen típus közt kutakodjak?
  • fery02
    Na erre most én is felfigyeltem, csak az bizonytalanít el, hogy 1 magos proci van benne (az erősorrendje is bőven hátrébb van).
    Főleg ha ilyen szintű leárazás történt vele.
  • Solten
    Az Acer a világ a legnagyobb notebookgyártója

"A vállalat vezetői sem gondolták, hogy ilyen korán bekövetkezik az előzés. 2012-re a PC-piaci elsőség a cél."
  • Solten
    129k? :O Zsir... :)
  • Balee 007
    Nah emberek.
    Megrendeltem az 5810TG-met.
    Megérte várni máig mert most le van árazva iponnál. Múlkor mikor linkeltem akkor még 141K volt de ma már csak 128.497.
    Sztem ennyiért nagyon megérte.
  • fery02
    Oké, Nagyon Szépen Köszönöm mindenkinek a segítségét, remélem jó lesz ez a Packard! :)
  • Solten
    Ha mindenkepp ragaszkodsz az Asushoz: link
  • hykao #9200
    Ez az ASUS épp egy szériával öregebb konstrukció, mint a szóban forgó Packard Bell vagy MSI...azaz semmiképp nem javasolt vétel utóbbiak ellenében...
  • fery02
    Hát nem tudom, hogy akkor MSI-t érdemes-e választani, most már inkább azzal a Packard-al szemezgetek, az nekem pl jobban is tetszik, de itt van még esetleg ez.
    Ezt most osztálytársam ajánlja, azt mondja, hogy ő csak Asus-t venne.

Szóval akkor lehet inkább az a Packard meg ez az Asus között vacilálok.
  • Solten
    Mondjuk a lejjebb linkelt Packard Bell se rossz. Desigo usernak van hasonlo, ha felhasznaloi tapasztalat erdekel.

#9195:

Jeee. Legutobbi a 9.12 volt ami mukodott... :))
  • Solten
    Hi. Eleg jo ar/ertek a cucc, nekem tetszik. A 2 ev gari is meggyozo. Szerviz meg nem cseszekedhet vele max. 1 honapnal tobbet, ez torveny.
  • Solten
    Hehh de jo, tegnaptol mar elerheto volt, de a 10.3-at toltotte le... Na mindjart kiproba.
  • hykao #9195
    Ez a Packard Bell kicsivel többért kb. ugyanazt tudja, de talán a szervízháttér biztosabb itthon.

Más: itt az új - 10.4-es - ATI Catalyst meghajtóprogram notebookokhoz: 32 bites verzió (Vista/Win7) | 64 bites verzió (Vista/Win7)
  • Klon
    Hali!
    segíteni ugyan nem tudok, de nekem ezt írták tegnap a Prohardver forumon MSI-vel kapcsolatban (én is MSI-t akartam, de ezek után elgondolkozok rajta)
    idézem:
    "Vannak akik szeretik, még nem jöttem rá miért. Kimondottan rossz szervizháttér (esetenként 1-1,5 hónap), némelyik igencsak kétpálcás műanyag és nem minőségi alkatrészekkel szerelik az olcsóbbakat. Érdekes módon a Win7 pld. egy 1015-ös Vostron csak a kártyaolvasót nem ismeri fel, egy alsó kategóriás msi-nél tele van az eszközkezelő ismeretlen hardverrel. Ez persze lehet attól is hogy később jelentek meg mint a Win7, a 1015 sem új modell de megnéztem. Ralink wifi és Vannak akik szeretik, még nem jöttem rá miért. Kimondottan rossz szervizháttér (esetenként 1-1,5 hónap), némelyik igencsak kétpálcás műanyag és nem minőségi alkatrészekkel szerelik az olcsóbbakat. Érdekes módon a Win7 pld. egy 1015-ös Vostron csak a kártyaolvasót nem ismeri fel, egy alsó kategóriás msi-nél tele van az eszközkezelő ismeretlen hardverrel. Ez persze lehet attól is hogy később jelentek meg mint a Win7, a 1015 sem új modell de megnéztem. Ralink wifi és társai."

üdv
  • fery02
    Sziasztok!

Egy leginkább internetes felhasználásra szánt családi laptopot szeretnénk venni.
    Nézegettem a topikot, miszerint az Acer-ek egészen jók mostanában, de én mégis most ezt az MSI laptop-ot néztem most ki nagyon magamnak.
    Acer-ek közül ebben az ár szegmensben (~120k) nem igazán találtam személy szerint (bár teljesen amatőr vagyok laptop ügyben) szimpatikusabbat.

Amik alapján választottam:
    - 3 GB mem. (szerintem bőven elég, ha szinte egyáltalán nem játszanánk, meg komolyabb szerkesztő programokat se használnánk)
    - Proci kétmagos, banner link alapján 357 prociból 130-adik: majdcsak megfelel a célnak
    - Videokártya már az hogy ATI, az már önmagában szimpatikus, ráadásul az sem áll rosszul a listában
    - az a HDMI még jól jöhet a későbbiekben (pláne, ha képes lesz a laptop fullHD filmek lejátszására)

Persze egyéb alternatívák érdekelnek bármikor, azért is jöttem ide. Csak tapasztaltabbakkal van dolgom. :)
  • KranaZoli #9192
    Köszönöm!
  • Solten
    De van, a "G"-s Acerek "multimedias" keszulekek, alap a HDMI, az egy dolog hogy iponek nem jol irtak a honlapjukon. Mindenesetre tajekozodj naluk e felol a biztonsag kedveert.
  • Balazs15
    ezen még hdmi sincs...inentöl kezdve nem sok értelme van plasma/tft tv re dugni
  • Solten
    Hello, nem tul nagy az osszeg, de...: link.
  • Balazs15
    császztok

125 ezerért van ennél jobb laptop?? "Packard Bell EasyNote TJ71-F2471-RB-230HG " Processzor : AMD Athlon X2, M300, 2 GHz
    Memória : 3 GB, DDR2, 800 MHz
    Grafikus vezérlő : ATi Radeon HD4200

ja és konvertálásra filmnézésre használnám föképp!! rá kötni tft tv re..meg nem bánnám ha régebbi játékok is elfutnának rajta..
    én ennél jobb ár / telesitményü gépet nem találtam..ha nektek van jobb ötletetek szivesen megfogadom:D
  • Klon
    Üdv mindenkinek, én is segítségért jöttem....

Tesóm szeretne venni egy laptopot, de én nem tudok segíteni benne.
    amire kellene:
    -elsősorban grafikai programok PS, Corel, stb
    -nagy 10-30 MB-os képek kezelése
    -játék
    -ami fontos lenne, hogy rá lehessen kötni asztali monitort, de a plazma tv se lenne rossz. A monitor csatlakozás mindenképpen kellene!!

rászánt összeg: max 140e.

előre is köszi!
  • Solten
    Hello. link1, link2.

Bar igazabol a 2 ev gari, es a nagyobb kijelzo az MSI mellett szol. 1.5 kg, idealis egy Holgynek.
  • KranaZoli #9185
    Sziasztok!

Segítséget kérnék Tőletek:

1ik ismerősöm szeretne Notebook-ot vásárolni. Mivel noti-kat nagyon nem figyelgetem, hogy milyen újabb példányok jönnek ki, ui. Én jól el vagyok a HP nc6320-ossal.

Hölgynek lenne, de érdekes módon nem a színe az első szempont. :)

Kizárólag net-re; szövegszerkesztésre és hasonló napi munkavégzésre kellene Neki. Ami fontos számára, hogy minél könnyebb legyen a Notebook és minél olcsóbb.

Na most, Nálam olyan, hogy olcsó nincs. Arra lennék kíváncsi, hogy most milyet lenne célszerű vásárolni, ami ár/érték/minőség arányban a legjobb vétel lehet most.

Én csak annyit tudtam Neki javasolni és tanácsolni, hogy menjen el MM-ba; Saturn-ba ahol ki vannak pakolva a notik. Biztos lesz pár darab, amit kapásból "kidob" - mert drága; nagy; kicsi; nehéz; nem kényelmes a billentyűzet; szar a tapipad vagy nehéz lenyomni a tapipad gombjait, stb...

PS:

Azért nem is nézegetem a notikat, mert Számomra elkeserítőek az akksik használati idejei. A mostanival sem tudok 4 órát pl. net-ezni sem. (mondjuk ebben jó pár éves akksi üzemel). Szóval amíg olyan nem lesz, mint egy telefon akksi, hogy egy hétig üzemel a noti, vagy egy beszarik, használhatatlanná válik, addig notit nem tervezek cserélni.

Mondjuk Nálam főképp utazáskor van. Ha ez lenne csak, akkor már másképp alakulna a helyzet, mint szolgáltatásokban, mint abban, hogy mennyit bír, nem bír az akksi.

Köszike!
  • Balee 007
    Mindenképpen lesznek
  • Solten
    tapasztalatokat majd varjuk...
  • Balee 007
    KÖssz szépen a sok segítséget
    Akkor azt hiszem ez a Timeline lesz a befutó modell nekem.
    Remélem nem fog csalódást okozni
    Még egyszer kösz a sok segítségért
  • Solten
    720p-t mar az atom is elbirja, flash HD-nal akadozik neha-neha, de a SU3500 mar komolyabb es erosebb szerkezet. Flash-nel, 1080p eseten amugy is rasegit neki a HD 4330.
  • Balee 007
    Hát nekem az lenne az ideális ha olyan 5-6 órát legalább kibírna szóval ahogy nézem amit írtál úgy néz ki hogy csak a timeline jöhet szóba.
    Szerinted nem lesz kevés az a proci a folyamatos HD (720p) filmek nézéséhez? Netezéskor nem fogja nagyon megtépázni ha pl flash van az oldalon? Vagy azt a 4Gb RAM meg a dedikált videó kártya megoldja?
  • FGB
    keresek egy notebokot, az alábbi paraméterek szerint:
    - videó konvertálás
    - FireWire vagy PCMCIA kártya (kamera miatt)
    - 15", hordózhatóság/üzem idő nem szempont (nem fogják hordozni)
    - online MMO játékok (Metin2, Aion, Mytheon, COD4) menjenek rajta, de nem kell csúcs grafikán.
    - HD filmekkel ne legyen gond menjek rendesen
    - CPU lehetőleg minimum 2 magos legyen a videó szerkesztések miatt
    - TV kimenet (s-videó vagy HDMI), WiFi (n szabvány), BT nem baj ha van ben de nem feltétlen.
    - legyen megbízható

és az extra ahol én feladtam a keresést: 130-150e körüli ár!
  • Solten
    Hello. Milyen hosszu uzemideore gondoltal?

5538G: regebbi 65 nm technologias CPU, de ket magos, ~4 ora min. terhelessel.

5810T: egy magos 45nm CPU, ~10 ora min. terhelessel.

• whiskeyman
    Az MSI-nek erősebb VGA-ja van, nagyobb felbontású képernyővel, de az Acernek a procija jobb és nagyobb a HDD benne.
    De az Acerre csak 1 év a garancia, az MSI-re 2 év.
    Én az MSI-t venném, mivel nekem is az van, bár voltak hibái.
  • Balee 007
    Hellosztok
    Úgy néz ki hogy végre összejött a pénzem laptopra.
    Előre is elnézést hogy megint helpet kérek ebben a témában, csak közben változott a felállás.
    Mivel nyáron melózni megyek, ezért elengedhetetlen a hosszú aksis üzemidő, de viszont nem szeretnék netbookot venni. Mindenképpen 15,4"-15,6"-os gépet szeretnék hogy ha otthon használnám filmnézésre akkor ne kellejen egyből külső monitort is vennem.
    Kinéztem két Acer gépet amiket úgy gondolok hogy jók lehetnek.
    Acer Aspire 5538G
    Acer Aspire 5810T
    Nem szeretnék Intel GMA-s videóvezérlőset, mert azért ha otthon leszek nagyon alap játékokkal (pl: Age of Empires régebbi részek) azért szeretnék zökkenőmentesen játszogatni, valamint a filmeknél is szvsz jobb ha van egy dedikált vid.kártya.
    A Timeline sorozatról már sok jót hallottam, csak nem tudom hogy az a proci ami benne van mire lesz elég.
    Esetleg ha tudtok valami jobb alternatívát ezeknél szívesen meghallgatom az ötleteiteket. Ami nagyon fontos hogy optikai meghajtó legyen benne.
    Előre is kösz mindenkinek a helpet.
  • V43 1105
    Acer 5740G ,most bestbuy
  • Vortodox
    Sziasztok!
    Ballagás előtt állok és az egyetemi évekre kellene laptopot venni. Szeretném ha a játékok nagyon szépen futnának rajta és megbízható lenne. Érdemes most megvenni, vagy nyár végén inkább? Milyen tapasztalataitok/tanácsaitok vannak?
    Üdv!
  • Shotogan
    Hali!
    Laptop vásárlásában gondolkozom, most erre a háromra szűkítettem le a lehetséges jelölteket. Elsősorban munkára használnám (szövegek írása, szerkesztése), de azt is szeretném, ha a játékok is elindulnának rajta. Szerintetek melyiket válasszam? Az csak egy tévhit, hogy az Acer gépei nem olyan jók?

link1

link2

link3

De ha van jobb ötletetek a fent leírt paraméterekre, azt is szívesen fogadom :)
  • hykao #9172
    Ha más nem, feladatkezelőből csak meg lehet oldani...
  • gabofej
    ATI-nál ez még működik?
  • Solten
    Hi. Nvidia Optimus a technologia neve, itt van ilyen vasakrol teszt: link. Ugy ismered fel hogy GeForce 310M a dedikalt VGA.