16455
  • milk4
    Kevesebbet fogyaszt, játékra jobb és nagyon képernyő.
    Úgyszintén.
    (Én az Acer-t választanám.)

Filmezni és játszani 15"-os WXGA monitoron... És az a 4 magos proci nagyon nem tud többet mint az i3.
  • pike011
    Hello!
    Néztem 2 gépet mind a kettő 150k ft. :hp pavilion 15-n052sh és n002sh
    Szerintetek megéri valamelyik ennyiért? Ha nem, tudnátok alternatívákat mondani ennyi pénzért? Film, zene, netezés, wow és sims3 menne rajta.
    Előre is köszönöm!
  • sz4bolcs
    "Mikor kijön valami új technológia és lemegy az ára, akkor már kijött valami újabb." -Vezess minket, Mester
    Am. teljes mértékben egyetértek. :)
  • kisbesi
    Igen, én is valahogy így gondolom.

Valahogy egyre jobban húz vissza a szívem a Lenovo M5400-ashoz, amiben van egy hybrid merevlemez.
    8 gb SSD-t hogyan használ a gép? Mert arra nem fér rá egy Windows. Saját maga tesz be oda gyakran használt fájlokat és így gyorsítja a rendszert?
  • milk4
    Fölösleges várni. Mikor kijön valami új technológia és lemegy az ára, akkor már kijött valami újabb. Előbb vagy utóbb úgyis esik az ára és akkor azt fogod kérdezni magadtól, hogy miért nem vártál.
  • SzirmosSzisza
    Passz, ipon.hu-n úgy rémlik van erről grafikon a termékek mellett :)
  • kisbesi
    Hallottam egy számítógépes kereskedőtől (főként Delleket forgalmaz), hogy júli, augusztus környékén a legalacsonyabbak a laptopok ára. Ez igaz? Vagy ez csak valami népi hiedelem?
    Szóval várjak-e a vásárlással, vagy tök mindegy.
  • Jim Morrison
    Nem tudom volt e már róla szó, de egy ideje már lehet kapni pár nagyobb notebook boltban itthon ngff (m2 foglalatú) SSD-t. Gondoltam szólok, már nem kell külföldről rendelni :)
  • Dobronski
    Műanyagból van 2^123123 féle. Csak amikor látod a 200 alatti laposon, hogy a kijelző nem csak azon az oldalon világít, ahol kéne, hanem hátul is, pedig az nem egy Apple vagy Asus logo akkor gondolhatod milyen anyagból lehet.
  • SzirmosSzisza
    Meh, full gagyi műanyag Asus laptopom 4 évig bírta, úgy, hogy 1-2 évig napi szinten volt hurcolászva villamoson, a mostani Thinkpad meg szintén full műanyag és pont múlt héten esett le az ágyról (képernyővel lefele) és semmi baja se volt. Nem feltétlen baj az, ha valami full műanyag.
  • Dobronski
    Igen, csak amikor hurcolászni fogod, egy 3000-es inspiron az első koccanásnál a BKV-n meg fogja adni magát, míg ez az Asus lehet bírná a fém testével, nem hajlik csupán ha ráteszed a kezedet. Meg ha látnád élőben a Dell-t (pedig nekem az 1600*900-as volt) elsírnád magad az Asus N550 után. Hidd el, én is 180-200 körül akartam venni, de 230-ért találtam ezt, fogamat szívva de megvettem.
  • kisbesi
    Köszönöm a válaszok.
    Megmondom őszintén, az Asus már nem férne bele a keretbe. 150-170 000 körülit nézegettem először, most a max 200-210 000.

Lehet túlkomplikálom, de mégis sok pénz ez nekem, nem szeretnék nagyon mellényúlni.
    Nézegettem már a két videókártyáról összehasonlításokat, melyik járéknál mennyi fps-t nyújtanak, de nem volt sokkal jobb a másiknál egyik sem.

Azt nem tudom, hogy mondtam-e, de egyetemi évimre szeretném a gépet.Nem tudom milyen szempontokat kell nézni, talán akkumulátoridő. Nem mérnökire megyek szóval nem fogok tervezőprogramokat használni, csupán szeretném ha pár mai játék is elfutna rajta.
    (Természetesen tudom, hogy laptop nem játékra való, főleg nem ebben az árkategóriában)
  • Dobronski
    Gyűjts még, Asus N550JK.

Nekem 5737 volt, de váltottam erre. Ég és föld.
  • milk4
    i5 jobban teljesít
    Radeon kicsit jobban teljesít

Én a helyedben Lenovonál maradnék.
  • kisbesi
    Elnézést, de rossz Dellt linkeltem be. Valószínűleg annak a gépnek már nem 200 000 Ft körüli az ára.
    Szóval ez a másik Dell.
  • kisbesi
    Még egyet had kérdezzek meg, egy olcsóbb Dell változatot is találtam.
    Dell és akkor az eddigi Lenovo.
    Melyik a jobb, erősebb gép? Dellben jobb a videókártya, de a processzor U szériás...
  • SzirmosSzisza
    17 col mellett az a fogyasztás szerintem el is megy. Meg laptopba 17 colt én soknak tartom.
  • TomStorm
    Én a Dell-t venném mindenképpen.VGA jóval erősebb,17-es képátmérő jó ha van,8 GB RAM alap és DELL=megbízható jó márka.
    Simán megéri a felárat

A Lenovoba a processzor igaz,hogy stock 2.5GHZ ketyeg viszont i7 turbo speed ugyanúgy 3GHZ mint az i5.
    Az i7 ráadásul fele annyit sőt még kevesebbet fogyaszt mint i5.
    i5 8-10%-al erősebb,ez sem egy hatalmas érték a 2 között
  • kisbesi
    Még mindig két laptop között vacilálok és egyszerűen nem tudom eldönteni mi lenne jó döntés.
    Lenovo vs. Dell
    Megéri a Dell az árkülönbséget? Mindkettőnek van persze előnye, hátránya, de melyik az erősebb és jobb ár-érték arányú?
  • Doog
    Sziasztok!

Kicsit tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban.

Mi is az a Windows 8 Starter? Sokkal butítottabb mint a Rendes Windows 8?

Végülis nekem netezésre filmezésre zene hallgatásra kellene a gép nem játszani akarok rajta, de hobbi szinten zenélgetek magamnak.
    Van egy kis usb dj cuccom meg traktor mellé a gépen.
    Most ettől a procitól félek hogy az ilyet bírná?
  • Lacee86
    SSD mellé mindenképp kell külső HDD. Túl drága technológia még ahhoz, h pusztán nagy mennyiségű adat tárolására legyen használva. 64 GB SSD+1 TB vinyó kombót célszerű párosítani például.
  • Jockey
    valamint lenovo y50hez mennyire celszeru ssd-t kerni?
    a nagyobb meretu ssd nagyon draga, kisebbhez meg gondolom kell kulso hdd, de az meg korulmenyesse teszi az egeszet?
  • Jockey
    mysoft mennyire megbízható?
  • Firerock
    Még egy problémám van. A Hp-nek csak Japánban működő Power Managment (Peak) szoftvere van. Viszont nekem szükségem lenne arra hogy ne töltse fel csak 90%-ra az akksi kimélése érdekében.
    Milyen lehetőségek vannak még?
  • Firerock
    Tök jó! Köszönöm! :)
  • Balee 007
    Egy elektronika állítja, hogy hány százaléknál álljon meg a töltés, ezzel akarják növelni az akku élettartamát,
    Nekem a thinkpadnél pl egy saját programmal tudom állítani, hogy mikor álljon le a töltés és hogy ha egy adott % alá esik újra elkezdi tölteni.
  • Dodo55
    Hello, ide is írnám, illetve linkelem a másik topicból:
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1073481175&no=91175
  • Firerock
    Sziasztok!
    Most vettem meg életem első laptopját és felmerült bennem két kérdés.
    Adott egy HP Probook 4740s.
    1. Néha kiirja az akksinál hogy xy%,csatlakoztatva,de nem tölt. Ilyenkor ki kell kapcsolni,kihúzni a kábelt majd újraindtani. Igy jó lesz. Mi okozhatja ezt?

2.Ezek az ebayen található autós töltők használhatók? Pl ez. Nem teszik tönkre az akksit? Normálisan tölt? Pontosan milyen tipusú töltő kell az enyémhez? Mert ha a tipusat beirom akkor csak két termék van és mindkettőnél irreálisan drága a Posta.

• Lacee86
    Jó, egy ilyen kategóriájú Dell-nél még ok, de egy Samsung aligha képes ilyenre.
  • SzirmosSzisza
    Yup, nekem is benne volt 4 éves laposban, bár akkor még eléggé kezdetleges volt, mert voltak driver problémák.
  • Dobronski
    Nézz egy 5737 tesztet.
  • Lacee86
    Az már nem igazán új keletű. Az én 2 éves laposom is tudja, nVidiánál Optimus technológiának hívják, AMD-nél gondolom más a neve.
    Amúgy az a 6-7 óra elég extrémnek tűnik. Vagy nem nagyon használja az alatt, vagy egy kicsit túlzott az ismerősöd. :)
  • Dobronski
    Enyim' bír 7-8 órát is.
  • stoppos
    Mostanában egy csomó laptopban láttam, hogy lekapcsolja az erősebb videokártyát és akkor marha sokáig húzza. Az egyik ismerősnek egy samsung van és kb 6-7 órát bír aksiról, ha jól emlékszem.
  • Jockey
    Erről vélemények? Már lehet kapni itthon vagy külföldröl hozták be?
    y50
  • Sippie
    az a baj, hogy amit én tudnék nézni, az a gamer kategória... azt is benchmarkok, és reviewek alapján. Hogy egy mezei netezéshez, excelhez, wordhoz, és ilyenekhez mi kell, arról halvány lila gőzöm nincs :D Ráadásul lánynak lesz a cucc, és ragaszkodik a fehér laptophoz (sajnos lassan 1 éves téma ez, de gondoltam megúszom, és vesz magának ennyi idő alatt, de nem :D ) ami mégtovább szűkíti a lehetőségeket.
  • Lacee86
    Dehogynem. Csak nem biztos, h 100 ezer Ft-ért. :) Kicsit drágább kategóriában nézegess.
  • Sippie
    na az enyém alapból is 2 órát bírt :)
    igazából nem gamer laptop kell, csak excel, word, filmnézés, netezéshez, szóval alcsony proci órajel, és integrált VGA bőven elég. Csak az ilyenhez meg lehet alapból nem adnak olyan erős aksit
  • Lacee86
    Nem kell annyira speciális. Egy átlag 6 cellás 4400 mAh-s aksi bírja 4 órát, ha energiatakarékosra van beállítva a gép működése (pl. proci órajel visszavétel, dedikált kártya helyett integrált stb.) Kérdés, h meddig. Sajnos az én laptopom aksija már messze nem tudja ezt, pedig még 2 éves sincs egészen.
  • Sippie
    Üdv!
    A mai laptopok milyen aksi idővel rendelkeznek általában? Vannak olyan speciális modellek, amelyek 4-5 óráig is működnek ha az ember annyira nem terheli, csak filmet néz, netezik, ilyesmi? Vagy ez kb esélytelen?