Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sippie
Nagyon kötött a rendszere. Egyedi oprendszer, egyedi driverek (értsd a legújabb VGA driverek is) szinte felpakolhatatlanok. A Sony adja ki hozzá a frissítéseket 1-2 év, aztán szevassz, hiába jönnek új catalystok, meg nvidia cuccok. Elõnye, hogy egy gombnyomásra újrarakható a saját oprendszere, amit kapsz hozzá, viszont az általában a leggagyibb típusú windows, tehát ultimate-t felrakni sem egy leányálom. XP-t én pl fel se tudtam rakni a sajátomra, külsõ floppy meghajtót kellett hozzá venni, de még úgy se ment, hogy a gyári fájlokat a floppyra raktam, és követtem az utasításokat. A másik dolog, hogy kivett aksival nem indul el, mint pl egy Asus ami sima kábelrõl is megy óvva az akksit.
franc0
Ilyen célra nem érdemes ilyen drága gépet venni.
Van olcsóbbért HP Probook 430. Az SSD-t külön megvenni és beletenni olcsóbb.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
A Vaiok pont ugyanolyanok, mint a többi konzumer gép.
Ha 17 colos gépeket nézegetsz érdemes elgondolkodni azon, valóban notebookra van-e szükséged.

franc0
google

Jim Morrison
Hello!
Nõvérem ezt a notebookot nézte ki magának. Gondoltam megkérdezlek titeket, ilyen felszereltségû notebookok között mi lenne ennél jobb vétel. Ami szempont volt neki, az a kis méret, hordozhatóság, baromi jó proci nem kell neki, 7-8 chrome tab nyitva meg pár alkalmazás (word, ilyenek). SSD is kell bele, attól táltosodik meg a paripa :c

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Üdv mindenkinek!

Lehetõségem adódik laptop vásárlásra. Régóta szeretnék egy Sony Vaio laptopot. Ráadásul egy gamer laptopot. Láttam is egy megfelelõt. 17" ATI kártyával. I7-es procival. Sajnos nem tudom a paramétereit, de ha nagyon kell akkor meglesem. 😊
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire jók a Vaio-k? Mennyire megbízhatók? Esetleg ha van itt Vaio tulajdonos, írjon már pár sort. Bár rosszat én még nem olvastam rólluk.
akkor hol érdemes nézelõdni, kérdezõsködni?
V43 1105
Laptopszalon = Tudatlan gyökerek csoportosulása, aki a véleményükre ad, meg is érdemli a szívást ..nem ellened irányul a véleményem.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Laptopszalonban is rákérdeztem, azt mondták nem kaptak infót arról hogy bõvíthetõ lenne. mSATA biztos van most néztem szétszedve róla képet.

I5 4200U-ról mi a véleményed? Ezekrõl az ULV procikról általában mit lehet tudni? Tudják a Turbo-t tartani?
franc0
Rákerestem a kedvedért és nem értem a rívást.

Akár 2 (két, azaz kettõ) SSD is mehet bele.

Egy sima 7mm-es SATA SSD (a piac 90%-a ilyen) plusz egy mSATA SSD.

True true. Jónak tûnik, kijelzõt kifejezetten dicsérték. Csak hát nem bõvíthetõ SSD-vel...
franc0
Ha a notebookcheck valóban jókat ír errõl a konkrét típusról, akkor meg lehet venni.

A lenovo is gyárt szutykot is, meg a világ legjobb laptopjait. Pénzt a szutykokon lehet keresni.

Acer...
rosszakat hallani a márkáról, de notebookcheck jókat írt róla. Nincs benne optikai meghajtó, lehet bõvíteni SSD-vel a helyén?
Köszönöm hogy rászántad az idõt!
Valóban szerencsésebbnek tûnik a nagyobb felbontás. Csak kérdés élõben ez hogy jön elõ? fHD-ban nem megerõltetõ a szemnek a betûméret? Hisz a képernyõméret nem változik, így sûrûbben kell elrendeznie a több sort.
Jim Morrison
Lehet nem a legjobb demonstrálásra, de azért megpróbáltam. link
Elsõ két kép 1366x768-as felbontás mellett készült, a másik kettõ 1920x1080.
Ha 1680x1050-re raktam a felbontást két fekete csík volt a képernyõ két szélén, azt nem fotóztam le.
45 illetve 69 sornyi kód fér el, amennyiben a tálca alul van. ha oldalt akkor 69 helyett 72.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Az nagyon érdekelne!
SzirmosSzisza
Szerintem, ha jó a szemed akkor nem probléma. Nekem néha még a 22 colos fullHD monitoron is nagyítani kell, mert nem látok D:

(mellett a laptop 14 colos 1440x900-es felbontással, azt érdekes mód látom általában)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

sz4bolcs
Én is fhd-ban nyomom y500-on.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Jim Morrison
15,6" (szintén lenovo y510p)
Neked kell eldönteni, hogy kell e a FullHD, de nekem kellett és nem bántam meg, többet látok, ami nem rossz szerintem. Ha nem is osztod meg a képernyõt, akkor is le tudod venni a betûméretet, hogy még többet láss (még olvasható kategóriában) a kódból. Esetleg majd csinálok képeket, hogy néz ki a kód nagyobb illetve kisebb felbontásnál (mennyi látszik).

Milyen méretrõl van szó? Kódolni fogok én is, bár ha azt veszem alapul, hogy a 24"-t sem osztom meg...
Jim Morrison
Nekem nem sok, kifejezetten szempont volt nálam, hogy ehhez a mérethez akkor már fullhd legyen. Filmeknél is jól jön, de nekem kódolásnál meg tényleg jó, egyik oldalra kifér nagyjából a kód, másik oldalra meg a böngészõ, vagy emulátor és mellette a kód, stb 😊 Meg nekem ekkora méretben nehogy alapméreten kitöltse már az index a képernyõt... ^^

Értem. Sokan azt írták jobb a nagyobb felbontás, mert meg lehet osztani a képet és könnyebb úgy dolgozni. De 15,6"-t hogy osztanak fel? 😄 Marad szerintem akkor a 1366*768.
Lacee86
De. 1366x768, esetleg 1600x900.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Értem köszönöm!

Felbontás ügyben mi az álláspontotok? 15,6"-hoz nem sok a full hd?
Firerock
Milyen laptopot érdemes most venni? Netezésre kéne,esetleg néha egy kis FIFA vagy valami hasonló. Több árkategóriába is kérnék javaslatokat, de leginkább a 100-150 ezres kategória érdekelne. 😊

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Jim Morrison
Ha minden igaz a dvd íro helyett. Vagy veszel bele m2 slotos ngff ssd-t.

Típus: Lenovo Y510p. Single GPU-s. Lehet tenni bele hagyományos SSD-t?
Effe88
sziasztok!
Mi számít most a legjobb vételnek?
Lapotopot kéne vennem külföldi munka miatt és kéne vmi...olyan nagy dolgokra nem használnám igazából, net néha filmezés ennyi kb...max 110k-t szánnék rá, de persze lehet olcsóbb is.........
ja 15,6" azért legyen

sz4bolcs
A játék az egy komoly dolog, nem való az konzolra. 😄

Törölt felhasználó
Hát ha csak játékra kellene a gép és nem használsz excelt, tervezõprogramot, egyebeket, mint pld Én, és nem vagy oda a full minõségû graffért, akkor valóban célcsoport vagy konzolnak. Minden más esetben GTFO 😄

Dobronski: Kösz a linket, majd megnézem valamikor, csak melóban hirdetéses oldalakat se hagy megnyitni a tûzfal...
Lacee86
Na, én meg ezért fogok sztem konzolt venni. 😄 60 ezerért el leszek látva hardverrel több évre, nem lesz akadás, meg nem indul el stb. stb.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

link

Elõször SSD-vel árultam. Ebbe még egy VGA-t passzintottam volna, nem fogott volna meg semmilyen játék. Csak rájöttem, hogy néhány játék érdekel, azok nem nagy gépigényûek. Ráadásul lapos kell egyetemre, és még külföldiába is megyek.
Törölt felhasználó
Linket, hátha érdekelne 😊
félre ne érts. engem sem az érdekel. az élvezhetõ meglegyen, min. 30-40. vettem konfigot az õsszel, megtehetném hogy azokkal játszak amikre csorgattam elõtte a nyálamat. de tudod mivel játszok azóta is? minecraft, world of tanks, cs:go. ezeket elõtte is tudtam volna... árulom is a gépemet.
sz4bolcs
Érdekes, én meg pont ezt kezdem 'kinõni'. Ha van tartalom, akkor már szeretném a legszebb elérhetõ grafikával élvezni. Nincs már olyan késztetésem, hogy 5-tel több fraget lõjek csúnya nagy pixelkatonákra..

óh! kinõttem már ezt a grafika mizériát! fps legyen, az a lényeg! tartalmilag legyen rendben a játék, de általában csak egy dolog tud érvényesülni.
sz4bolcs
Jó az, persze, csak sokszor belebotlik az ember irreális elvárásokba ilyen mobil videókártyákkal kapcsolatban..

Nekem sli-ben van 2 650m(~ua. mint 750m), és azzal kb. ki lehet hozni battlefield4-et viszonylag élvezhetõre.

szerintem 1db 750m-el sem kell félni... fõleg HD-ban.
sz4bolcs
o_O erre emlékeztem..

sz4bolcs
Most hirtelen nem találok sehol, rá kell keresni. Csak arra emlékszem, h. brutál ára van ahhoz képest, mint ha valaki alapból azzal veszi.

Találtam... 230 usd <#ticking>
750m-nek mi ára van?
sz4bolcs
lehet, meg árulnak is hozzá, csak aranyáron.. nem éri meg.

ezt hogy érted? 😄 nincs olyan elvetemült fasz, vagy nem is lehetséges? 😄
sz4bolcs
1 éve járok lenovo y széria fórumára, de eddig még nem hallottam olyanról, aki utólag bõvített ultrabay kárytával. 😊 Lehet, hogy csak nagyon szégyelli. 😄

minden laptop alkalmas ssd bõvítésre?
vagy még késõbb vesz bele egyet asszem lehet bõvíteni.

nekem dota 2, gw2, csgo más nem kell. egy két rpg. programtervezõ infóra kell, oda meg nem kell csodagép.
sz4bolcs
Jó ára van. Ha vki nem akar játszani csini grafikával, annak elég lehet ez a single gpu-s változat.

Proci brutálerõs, vga meg elég a 750m.