16455
  • mjanika
    Azért fárad, mert nem egy ablak van megnyitva és emiatt csökken a "hasznos" terület, kicsit erőltetnem kell a szemem, hogy mindent jól lássak :) Böngészni frankó a 14-esen is, tudom :)
  • milk4
    Szerintem meg 17" alatt túl kicsi.
  • SzirmosSzisza
    Képméretnek mi a köze a szem fáradáshoz? Amúgy 14 fölött szerintem túl nagy már mind :)
  • mjanika
    Szia! A Dell 5737 lapos az 17 colos volt ugye? Nem tűnt "nagynak" mikor használtad? És utána a mostani Asusod nem tűnik "kicsinek"? Ha most vennél gépet akkor mekkora kijelzővel vennéd? Csak azért kérdem mert én is nemsokára (ebben a félévben mindenképpen) lapost akarok venni, és munkára használnám amikor nem vagyok otthon, lehet a 17-esen nem fáradna annyira a szemem. Anyám gépén (15,6) eléggé fárad a szemem fél óra meló után. 17-est meg még nem próbáltam... :(
  • kisbesi
    Jelenleg egy 4:3-as monitorom van, szóval számomra minden HD előrelépés.

Köszi a segítséget.
  • Dobronski
    Ez egy igen korrekt gép. SLI nem érdemes mert kazán, de szerencsére ez nem az. A kijelzője viszont elég fostos (mint általában minden HD TN panel). Aláírásomban lévő gépet tudtam volna még ajánlani 1 hónappal ezelőtt kicsit drágábban 230-ért.

Jó áron van, inkább ezt. (3537 anyaga kb. mint egy kínai játéknak)
  • kisbesi
    Erről esetleg mi a véleményed?
    Csúnyákat olvastam néhol róla, hogy a processzor beragad 0,7 ghz-en, hűtés nem túl jó, meg nagyon rossz a lengyel support, bár úgy tudom, hogy ahol venném, ott gariban szervizelnek.
    10k van drágább mint a Lenovo M5400, de szerintem megérni
    Vélemény?
  • Dobronski
    Egy filmet az M proci is kibír. Nvidia laptopfronton jobb. U proci meg tud hasalni. Nekem 4200H van, tartja a 3,4ghz-et még a 850m mellett is.
  • kisbesi
    Pont ez az, amit nem tudok eldönteni. Papíron jobb a HD8850m, mint a 740m, viszont az Ati mellé U-s processzorok vannak legtöbbször a Dellekben.
    Szóval erősebb játékra a 4200m +740m konstrukció, mint a 4500u+8850m?

Mert azért akkumulátorral is szeretném ha normálisan lehet filmet nézni vagy netezni, ezért félek a 4200m-től.
  • Lacee86
    Nabazz, ezt nem is néztem. :(
  • Dobronski
    1. Nem tud annyi, Dell topikot lesd meg PH-n, max 2,4-et bír, főleg ha dGPU dolgozik. 4200u pedig 1,6-ot tud dGPU-val. Szomorú.
    2. Nem 4 magos, úgy látom benyelted a marketinget. L0L
  • Lacee86
    3 Ghz-et tud Turbo Boost-tal, és az i7 legalább valódi 4 magos prockó. Mire nem elég az?
  • Dobronski
    Az a baj, hogy 200 forintért veszel egy 100ezer forintos gépnek a kaszniját, csak mert "I7"-tel van szerelve. 8850m-mel lesznek kurvaanyázások, tapasztalat, én 5737-től elálltam, mert még modolt driverrel is voltak gondok. Ha nem kell a jó akksiidő akkor ne vegyél U-s procit.

Inkább egy Z510-et ajánlanék normális i5 4200m procival (sokkal erősebb) meg 740m-mel (gyengébb, viszont fogsz tudni játszani is )
  • Lacee86
    Nekem jónak tűnik.
  • Riddick21
    200e forintért lehet ennél jobb gépet találni?
    Dell 3537
    Játszani is szeretnék, persze tudom, hogy erős megkötésekkel lehet csak ezen az árszinten, de úgy érzem, hogy ez nem egy rossz összeállítás! :)
  • sz4bolcs
    Azért sok reményt ne fűzz a fél milla alatti 'gamer' laptopokhoz. Ezek inkább erős multimédiás notik.
  • Lacee86
    Gondolom gázos a gariztatás, hülyék az eladók ilyesmi. Én iponról rendeltem a laptopomat is, monitorom is, hangfalat is vettem már onnan, meg rajtam kívül sok ezren vásároltak ott komplett gépet. De vannak még megbízható üzletek, én sokat nem ismerek. Media Marktot, E-digital-t is megnézheted, bár ott lehet, h drágák ezek a cuccok.
  • Mydgard
    Mi a gond velunk? Nem tudok semmit roluk... Es ha mar itt tartunk, mely uzleteket gondoljatok jonak?
  • Dobronski
    Szorozd meg kettővel. Asus N550 alá ne add.
  • Lacee86
    Ezt a hozzászólást inkább nem kommentálnám...
    De az tény, h onnan nem szabad venni semmit, már én is olvastam több helyen.
  • franc0
    Aki a Radiumtól vásárol, az annyit is ér.
  • Mydgard
    En ezt neztem a Radiumrol:

http://www.radium.hu/gamer-laptop/asus-x550-90nb04s2-m02040.html

De van itt meg par gep:

http://www.radium.hu/gamer-laptop.html

• kisbesi
    Nem akarlak elkeseríteni, de ilyet kevésbé hiszem, hogy találsz. Legalábbis én már hónapok óta keresek egy laptopot magamnak, de ebben az árkategóriában szerintem ilyen nincs.

Mi számít extrémnek? Nvidia 740m/840m, AMD r5 230m, HD 8730m, HD 8670m, max 8850m videókártyák vannak jobb esetben ezekben a gépekben. 8 GB memória se túl gyakori, nem még az SSD.
    Példát tudok írni, amiket nézegettem:

-Lenovo M5400
    -Dell 3537
    -Dell 5537
    -Acer Aspire E1-572G
  • Mydgard
    Csao!

Kernek tippeket, hogy aktualisan milyen gamer laptopot ajanlanatok, megadnek par instrukciot!

- Ar: 160.000 - 190.000
    - 8 GB memoria
    - 15"
    - extrem grafikai teljesitmeny
    (SSD kene bele?)

Elore is koszi a valaszokat!
  • kerekesm
    Sziasztok!

Kedves Fórumozók tőletek kérnék segítséget. Tanulmányaim jövőre az egyetem felé sodornak, ezért szeretnék laptopot venni. Sikerült is a listát két gépre leszűkítenem, de nem tudok köztük választani. Kérem segítsetek!
    1. opció : Lenovo Essential M5400A
    2. opció : Dell Inspiron 3542 laptop (INSP3542-16)

Előre is köszönöm a segítségeteket!
    Üdv:kerekesm
  • Dobronski
    Van abból is jó, de amikor egy csatornát nem tudsz váltani a gyári rádión, mert málik/kezedben marad a poti, hányhatnék jön rád. 160ezernél megadják magukat a VW motorok, de van belőlük is jó. Ahogy a BMW-ből is.

Ha autó, kelet felé kell őket keresgélni.
  • franc0
    Muhaha.
    Mondjuk a VW tényleg fos, 3-ból 3 motor/váltóhibás a flottánkban.
  • Dobronski
    Mint az autóknál. Nem csak a kW-ot fizeted meg egy Volvonál, hanem a kasznit, a kényelmet, megbízhatóságot. Ugyanazt megveheted egy fos BMW-nél, VW-nél, csak nem lesz ugyanaz mégsem.
  • SzirmosSzisza
    Üzleti laptopok általában ilyenek :)
  • Dobronski
    jelenleg én is egy acer-ről írok, ez is 2011-es, de volt már Brno-ban alaplapcseréért. Mindenki tud jó és rossz példát, csak nem mindegy milyen arányban van.
  • Jockey
    2011es acer aspire 5942G-m van, 4gram i5 proci ati hd5650, napi 8-12 orat megy (munkahelyen), vegyes terheléssel, sokszor jatszom is rajta..
    semmi gondom vele..ma is futnak rajta az aktuális játékok csak alacsony beállításokkal..
    ennyit az acer nem megbízhatóságról..
  • milk4
    Nem vagyok benne biztos, T szériás volt azt tudom. Az én Acer-em 60-90eFt-al volt olcsóbb és nagyjából ugyanaz a hardware van benne.
  • Dobronski
    Melyik TP?
  • milk4
    Anyámnak Thinkpadje és nővéremnek meg alma levegője van. Az alma lenyűgözött és a thinkpad meg semmi különleges. Naponta cipeltem a laptopom főiskolára és eléggé sokat utaztam 3-4 órákat tömegközlekedéssel külföldre haverokhoz. (Sikerűlt már narancs vodkát billentyűre önteni; megmostam, megszárítottam és kész.)

És mégegyszer elmondom, hogy a célnak megfelel az amit beraktam. Sims 3 és WoW-hoz nem kell olyan laptop amit munkára találtak ki.
  • Dobronski
    Ja. Szerintem még nem használtál üzleti, félüzleti gépeket.

• milk4
    Nincs velük semmi gond. Nekem és több barátomnak is Acer-ja van.
  • Dobronski
    Ennyi pénzért csak hulladékok vannak. Használt üzletit vegyen. Ha nagyon újhoz ragaszkodik Z510, B590.
  • Jim Morrison
    acert én sem vennék :[
  • milk4
    Amire használni fogják, teljesen megfelel. Ha nem így gondolod, akkor tegyél be valami jobbat.
  • Dobronski
    Most a piac 2 legszarabb szériáját ajánlottad.