16455
  • Solten
    Hi.: link
  • FGB
    Nem hiszek abban, hogy egy-egy hibás termék miatt egy egész gyár teljes termék kínálata pocsék lenne (hacsak nem valami kínai gagyiról van szó). Minden gyár életében előfordultak hullámvölgyek minőségben, és ugyanúgy bármelyik kategóriában előfordulhatnak hibás gépek. Ezek adódhatnak akár gyártási, besszállítói alkatrész (pl. vinyó, író, ezek általában nem saját termékek), szállítmányozási/raktározási problémákból, amik nem féltétlen a gyártó hibája. Láttam egyszer egy raklapnyi lapost amit pofás targoncával vettek át, szerintetek mennyi maradt épségben?
    Szóval egy-egy hiba miatt még nem kell leírni egy gyártót sem, de lehetnek hibás sériák is. Nekem az asztali gépem is Asus (minden alkatrésze) 8 éve semmi baja W7 megy rajta és a COD:MW is játszható rajta. Lapos is Asus 4 éves aksiról nem sokat megy, de 45-60 percet bírja.
    Egy két céges és ismerős általi noti problémák:
    IBM 12-ből 1x nem kapcsol be ilyenkor, hálózat ki, aksi ki, vissza minden majd strat. Többször volt szervizben, mert nem ismeri fel a saját dokkolóját. egyik nem volt képes Wlan-ra csatlakozni (kicserélték a notit)
    Acer: melegszik mint atom, le is kapcsol túl melegedés miatt, noti hűtővel javult a helyzet, többnek a tartó pántja eltört, kamera/mikrofon tönkrement.
    Fusi: rengetegnek tört a tartópánt (régebbi szériáknál), gyenge akksi. (megjegyzem volt ahol inkább kollégát kellet volna cserélni mint gépet)

Szerintem ezt a sort a végtelenségig lehetne folytatni bármelyik gyártóval, és ott van rögtön az ellen példa, az ACER-ből adják el a legtöbbet, nekik vannak a érték/felszereltségben a legjobb gépeik. Előfordulnak hibás készülékek de erre van a garacia, amit néha még a Sony notinál is elő kell venni. Egyszerűen vidd/vitesd szervizbe ha nem tudnak vele mit kezdeni, úgy is ki kell cserélni (gar.idő alatt!). Azt most nem tudom van e még 72 órás csere garancia, de lehet érdemes lenne utána járni, ha még nem telt le. Amúgy mennyi idős a gép?
  • MaSzKa
    ezeket olvasd át

valamit ezt

FIGYELEM! Ne töltse a számítógép akkumulátorát, ha repülőgép fedélzetén tartózkodik.
    Az akkumulátor mindig töltődik, ha a számítógép váltóáramú tápegységen, külön beszerezhető
    tápegységen vagy külön beszerezhető bővítőeszközön keresztül külső áramforráshoz csatlakozik.
    Az akkumulátor akkor is töltődik, ha a számítógép be van kapcsolva, de kikapcsolt állapotban a töltés
    gyorsabb.
    A töltés hosszabb ideig tarthat, ha az akkumulátor új, vagy ha két hétnél hosszabb ideig nem volt
    használatban, illetve ha a szobahőmérsékletnél sokkal melegebb vagy hidegebb.
    Az akkumulátor működési idejének meghosszabbítása és a töltöttségjelzők pontossága érdekében
    fontolja meg a következő javaslatokat:
    ● Ha új akkumulátort tölt, töltse fel teljesen, mielőtt a számítógépet bekapcsolja.
    ● Töltse addig az akkumulátort, amíg az akkumulátor LED-je ki nem alszik.
    MEGJEGYZÉS: Ha a számítógép be van kapcsolva, amíg az akkumulátor töltődik, az értesítési
    területen megjelenő töltöttségjelző ikon már az akkumulátor teljes feltöltése előtt 100%-os
    töltöttséget mutathat.
    ● Normál használat során hagyja lemerülni az akkumulátort a teljes töltöttség 5%-áig, mielőtt tölteni
    kezdené.
    ● Ha az akkumulátort egy hónapnál hosszabb ideig nem használta, töltés helyett kalibrálja azt.
    Az akkumulátor LED-je által megjelenített állapotok:
    ● Folyamatos fény: az akkumulátor töltődik.
    ● Villogó fény: az akkumulátor alacsony vagy kritikus töltöttségi szintet ért el, és nem töltődik.
    ● Nem világít: az akkumulátor teljesen feltöltődött, használatban van, vagy nincs a számítógépbe
    helyezve.
    Az akkumulátor üzemidejének maximalizálása
    Az akkumulátor üzemideje a számítógépen használt programoktól függ, amíg a rendszer
    akkumulátorról működik. A maximális üzemidő fokozatosan lerövidül, és ezzel egy időben
    természetesen az akkumulátor tárolókapacitása is lecsökken.
    Ötletek az akkumulátor üzemidejének maximalizálásához:
    ● Csökkentse a képernyő fényerejét.
    ● Az Energiagazdálkodási lehetőségeken belül ellenőrizze az Energiagazdálkodás beállítást.
    ● Vegye ki az akkumulátort a számítógépből, ha nem használja vagy nem tölti.
    ● Az akkumulátort száraz, hűvös helyen kell tartani.

Manual Akkumulátor
  • vasziszdasz
    Hát pedig meg akarnám, ugyanis volt T61-em is, természetesen 0 hiba, még szoftveres se. Nyilván mindent le lehet zúzni, RPG ellen semmi se véd, csak nem mindegy hogy ehhez keményen akarni kell, vagy megy az alapból is.
  • MaSzKa
    eSata és HDmi is fontos

hp_probook_4510s_merlot_red_notebook_akcios_vc357es

ezt találtam, csak drága :(
  • Solten
    Hi. Lehet a gepben, hetente 1-2x pedig nullazd le teljesen az akksit. Everest hulyesegeivel meg ne torodj.
  • MaSzKa
    Tud ajánlani valaki egy nagyon jó laptopot?

Minőségi gépet akarok, minimum ezek legyenek benne:

2magos 1GHz cpu (AMD mert olcsó)
    2gb ram
    320gb hdd
    Ati HD4330 512MB
    min 4órát bírjon az akksi neteztés közben
    billentyű numerikus paddal
    15" LED kijelző
    egyszerű klasszikus szögletes design
    op rendszer nem kell
    webkamera mikrofon

125eft körül
  • MaSzKa
    nekem volt dolgom Acer laptopokkal, hát inkább nem kérek belőlük

Acer - /mitol_torhetett_az_acer_kepernyoje

• Jockey
    sziasztok!

Barátom szeretne laptopot venni filmnézés, zenekonvertálás stb, lennea felhasználás, minimális játéktudás sem hátrány, 200k körül gondolkodna, pls ajánljatok párat..
  • nesto
    Tesómnak 5éves Acer-e van, barátnőmnek 2éves Acer-e van, nekem 2 éves Asus-om. Az én gépem 2szer volt szervízbe két év alatt, többek között meghalt a vinyó, magától széttört a műanyag borítás zsanér hiba miatt, de van egy rejtélyes hibája is aminek az okára sehol nem tudtak rájönni (ha bevan dugva a hálózati töltő és úgy indítom a gépet akkor mondjuk 10ből 3-4szer az operációs rendszer töltésénél megfagy a folyamat. Erre előbb bios frissítést, majd bios visszafelérissítést ajánlottak de egyik se oldotta meg a problémát. Utólag rájöttem, hogy ha win7 van a gépen akkor eltűnik a hiba, de eredetileg vista-val adták ki a laptopot és próbáltam már ubuntuval is és xp-vel is úgyhogy nem értem mi a baja).
    Ezzel szemben tesóm gépének csak az akksija haladozik (ami lássuk be rendszeres mindennapi használat mellett a 4-5év alatt nem is csoda) ill. a barátnőm gépének a cd írója szokott vacakolni (de ő meg nem szokott cd-t írni)
    Szóval az Acer-ről annyit, hogy az ismerettségem körében mindenki megvan elégedve vele, és a tapasztalatok alapján ha legközelebb laptopot veszek biztos hogy nem Asus lesz, inkább ACER...
  • FGB
    ne akard meg tudni nálunk mennyit mennek szervizbe az egy-kettők!

Amúgy meg azért mert kifogsz egy hibás darabot nem biztos hogy az egész cég rossz termékeket gyártana. Ha ez tényleg így lenne üresek lennének a polcok.
  • MaSzKa
    az ár az jó
    meg ez ATI Radeon HD 5650 1GB

a többi cucc ennyiért teljesen átlagos
  • MaSzKa
    nekem 19colos 931BF van 5:4-es

azután nagyon kicsi a 15.6coll Wide laptop

17coll Wide-ban nekem az ideális
  • xNoodlex
    Sziasztok!

Mi a véleményetek, tapasztalatotok ezzel a géppel kapcsolatban:ACER AS3820TG-434G50N

Nekem a jó ár-érték aránya miatt tetszett meg.

Ha van javaslat más gépre, azt is szívesen hallgatom. Olyan gépet keresek, amit munkára, képszerkesztésre, HD film lejátszására, és időnként játékra (cs:source, l4d2 kaliberű) használnék. A legfontosabb attribútum, az ésszerű billentyűzetkiosztás, az üzemidő (ami legalább 3-4 óra), és a fent említett tevékenységekhez elegendő számítási, és grafikai megjelenítési kapacitás. Ár: 160e-220e között.

Köszönöm a válaszokat!
  • Terence007
    Az aksi nélküli használat tud kellemetlen lenni áramszünet esetén.
  • vasziszdasz
    Igen. Állítólag jót tesz az aksinak. A lényege az hogy ugyan többet fogyaszt tuning módban, viszont hamarabb végez a feladatokkal, és hamarabb le tud menni alfába, úgy meg már sokkal kevesebbre jön ki az átlagfogyasztás.
  • Kandurex
    A turbo boost funkciót mennyire érdemes használni? Hagyjam bekapcsolva folyamatosan?
  • Kikigo
    Sziasztok! Kinéztem egy Asus k50ad-sx73d típusú laptopot, de a leírásában azt az információt találtam, hogy 2200 mah az akku. A legtöbb laptopnál 4400 mah-os akkut írnak. Azt szeretném kérdezni, hogy evvel az akkuval kb hány órát bír 1 töltéssel? Valakinek van tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban? Válaszotokat előre is köszönöm!
  • vasziszdasz
    egy, kettő

Ez notebook, nem pedig acer. ^^
  • vasziszdasz
    Főleg az ilyen hulladékok beszólásokkal. Meg hulladék emberekkel. Kezdheted is.
  • nuskingb
    Sziasztok!
    Véleményeket szeretnék kérni!

Van egy dell studio xps 1645ös gépem.

hogyan használjam az aksit? Mindig legyen bent, vagy vegyem ki ha hosszabban megy a hálózati áramról?

Everest azt mondta a 2 hónapos gépre, hogy aksi elhasználtság 20%, de már 10 naposan 10%ot írt! Ez valós?

Olvastam hogy néha le kell meríteni, stb. ezekből mi igaz?

Köszönöm
  • Solten
    Ja ugy igen... :DD
  • pxxl
    hát ezt mondtam én is :/ persze a 2494HS elött ül egész nap, azután kb minden kicsinek tűnik :D
  • Solten
    Pici a turot... Egyebkent meg 15.6". Amugy a b.nom 15.6"-hoz kepest en nem veszem eszre hogy az enyem (16") sokkal nagyobb volna...

link1, link2
  • pxxl
    MSI CR700X-023HU? (asszony szerint pici a 15-ös wide -.-)
  • Solten
    Uhum. Ajanlom a link3-at, azon siman.
  • Vortodox
    Sziasztok!
    Tud valaki valamit a Radium.hu oldalról? Nagyon csábitó áraik vannak, de félek, hogy egy kamu a site.
    Üdv!
    Vorto
  • pxxl
    ezeken mondjuk egy ps is elcöcörög rendesen? (ha kell)
  • Solten
    link1, link2, link3
  • tomi04
    jól van bocs
  • pxxl
    Nincs is olyan topik
  • tomi04
    nekem ezt adta ki amikor processzort kerestem és az volt a címe hogy milyen processzort vegyek?
    azért gondoltam hogy ide írok
  • Kalozoner
    (50-50%, és a lap alkalmas rá, am ez nem az a topic)
  • tomi04
    Sziasztok!
    Egy phenom 2 x2 545-be fel lehet oldani a letiltott magokat?
    És ha fel lehet akkor ez a lap képes rá?
    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A780GM-LE/128M
    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A785GMH/128M
  • BlackWolf
    Inkább az ilyen hulladék kommentek gyártásával kéne leállni ha nem segíteni akarsz megállhatod , hogy nem pofázol bele... tesco...nyugodtan állj vissza a pénztárba húzogatni a vonalkódokat azzal talán megbirkózol.

• V43 1105
    Fényképezést még gyakorold azért
  • MaSzKa
    [URL=http://www.argep.hu/main.asp?suche=CQ61-320SH&x=0&y=0]HP Compaq Presario CQ61-320SH (VJ549EA) AMD Athlon II M300 2.0Ghz, 2GB, DDR2, 320GB, ATi Mobil RadeOn HD4330, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 15,6 LED", 1366x768, FreeDOS, HDMI, eSATA, 3xUSB, WLAN, Modem, 10/100Mb, AUDIO, DVD supermulti, 2,7Kg, Silver/Black, 6cella[/URL]

109eFt

De olvasd el #9412-t is és ezt is
    Saját képek
  • MaSzKa
    Tanácsom:
    javaslom aki HP Compaq Presario CQ61 gépet venne
    figyeljen oda, hogy a gyártás éve minimum 2010 legyen
    és csak olyan modellt vegyen amibe beazonosíthatóan LED kijelző van

sok bosszúságtól kímélheti meg magát
  • Kaplan
    100k körülre gondoltam, de nem feltétlen szeretnék százezret rákölteni. Ha úgy adódik 'szívesen' veszek használt gépet is, de csak és kizárólag jó állapotban.
  • nesto
    Köszi, akkor most elkezdek teszteket olvasni róluk :)