Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
nekem ezek az EEE csoda meg ilyenek sose jöttek be

amikor 80eft volt régebben akkor is inkább 1 normál notit vettem volna 100eft-ért

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Solten
Ne torodj Maszkaval, vedd meg azt a q..a Lenovo-t... 😄D

Saor Alba

redmonk
Szeretnék egy kis segítséget kérni mert nem találom a notebookchecken a tesztet

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

redmonk
Dehogy fogok én itt eladogatni.
Már mondtam, hogy most megveszem és max 4 év múlva lecserélem jó legyen 3.
Van egyéb dolog is amit még venni fogok.

redmonk
Bluetooth HDMI van rajta szóval már nyerõbb mint a többi 😄
De nem értem itt a dolgokat persze igazatok van irreális dolgok de mint mondtam a legjobbat akarom a pénzemért ez azért jogos. Erre Maszka benyomja, hogy lefelé halad a létrán a cég és akkor jó hogy visszakérdezek mindenre

MaSzKa
azért jó, mert tegnap mindennek utána olvastam

ha számít az ár akkor mindenképp Tigris

125eft-ot nagyon megér

most megveszed 1-2év múlva eladod féláron, és hozzárakod amit most ráköltöttél volna 55eFt akkor kamatozik is 😄
és akkor veszel megint 1 új korszerû gépet

szerintem így jársz a legjobban

Solten
Új Atom csokiburokban

"Van még egy üzenetünk az Intelnek, az új Atom platform kapcsán: köszönjük szépen a semmit! Anno 2008 elején egy olyan platformról regéltek, amiben szuperalacsony fogyasztású processzor és HD videolejátszást is gyorsító chipkészlet lesz. Erre fel kaptuk az N-es Atomot, és a két éve is elavultnak számító 945G chipkészletet, aminek köze nem volt a HD videókhoz. Persze jó drágán, mutatóban ott volt az, amit hirdettek, vagyis a Z-s Atom és a Poulsbo. Ráadásul a gyártók rendszerint az 1,33 GHz-es Z520-at építették be, ami érezhetõen lassabb az 1,66 GHz-es N270/N280 párosnál. Gondoltuk, hogy a második generáció majd jobb lesz, de nem! Teljesítményben maradtunk a korábbi szinten, emellett érthetetlen, hogy 2010-ben kihagyják a DirectX 10 támogatást és a HD videók lejátszásának gyorsítását, a fogyasztás fejlõdése és az ár csökkenése pedig egyelõre nem mutatható ki."

Saor Alba

redmonk
Maszka basszus teljesen összezavarsz.
Most épp megtalálnánk a jót és akkor leszólod, nem tudom mért lehet elfogult vagy és csak a Tigris tetszik neked meg HP stb.

hykao
Hát pedig nagy multú cég, és ez az új sorozat kifejezetten minõségi anyaghasználatú (árkategóriájában...) kb. mint az általad is hirdetett dv széria. Notebookchecken tesztelték, és ha jól emlékszem kiemelték a jó anyaghasználatot-ergonómiát ennél a szériánál.

HDMI egyébként szerintem van rajta, a bluetooth baromsággal meg ne kõfejûsködjetek már bazz...1e forintért kapható usb bluetooth hozzá - mikropénisz méretû bazz 😛

A Lenovo pedig kínai cég, 2006-ban felvásárolták az IBM laptop részlegét, elég megbízható és kiegyensúlyozott termék-minõség szempontjából szerintem. ÁRKATEGÓRIÁBAN mindenképp jónak számító sztem.

Az Ideapad U550 árához képest majdnem teljesíti az amúgy majd' irreális elvárásaidat is, úgyhogy sztem ne variálj tovább. 😊 Packard Bell is jó, arra amire neked kell és amennyit szánni akarsz a dologra - mindkettõ megfelelõ...
redmonk
Most olvasgatok tesztet róla és látom, hogy LED kijelzõ meg ugye CULV (SU7300) processzor és 6 cellás akkumulátorral szerelt. 4-5 órát szerintem kibírhat. 2.5 centi vastag ami már jobb a mostani gépemnél remélhetõleg a többi kiterjedése is kisebb valamelyest.
Szerintem akkor még erre spórolok.
Csak nagyon jó lenne egy zsír tesztet elolvasni róla.

MaSzKa
többet fogyaszt igen igaz, de az akkumulátor üzemideje is hosszabb

de a HD4330-al szebb a kép, jobban mennek a játékok, jobb a filmnézés vele
a vga + számolóteljesítményét sok minden másra is fel lehet használni (programok)

MaSzKa
Asus UL50A Intel GMA 4500MHD 4 cellás - 33 Wh

MSI X600 Intel GMA 4500MHD + Mobility Radeon HD 4330 8 cellás - 84 Wh 6 cellás - 60 Wh 9 cellás

hibába több az akksi MSI-ben erõsebb sokkal simán elfér 😄

MaSzKa
MSI ergonomikus

Lenovo se rossz, de mióta nem IBM azóta szerintem negatív irányba mentek el

Solten
"Lenovo U550-rõl vélemény?"

Szvsz is ez a nyero, nem veletlenul ajanlotta Hykao...

#8486: akkor is sok.

Saor Alba

MaSzKa
Asus UL50A Intel GMA 4500MHD

MSI X600 Intel GMA 4500MHD +
Mobility Radeon HD 4330

redmonk
Akkor valahol máshonnan veszem, most ez a legkevesebb csak valamit már találni kéne nagyon.
Szerintem sem bírná az annyira ezért érdekel az újabb MSI X-Slim.
Anyagminõséget tekintve meg nem tudok hozzászólni ismerõsömnek volt MSI gépe nekem mint "átlagos" ami annyira nem igaz felhasználó megfelelt semmi különöset nem vettem észre.

Lenovo U550-rõl vélemény?

Solten
link

"Az MSI X600 ezzel ellentétben nyugalomban 13 wattot, videónál 17,4 wattot, teljes terhelésnél pedig 29,3 wattot igényelt"

LOL

Feleslegesen dragak ezek a CULV-os gepek...

Saor Alba

MaSzKa
ATi Mobil RadeOn HD4570 alig jobb, mint a ATi Mobil RadeOn HD4330

MaSzKa
edigitálnál garancia az necces

Solten
Most fuggetlenul az anyagminosegtol: az MSI tokeletes lenne;

"egy kevés fogyasztású processzor amivel tudok egy idõben zökkenõmentesen, gyorsan futtatni pl webböngészõt notepadot zenelejátszót gimp-t"

Csak szvsz az 1 magos SU3500-t ezek meg fogjak fektetni.

Saor Alba

redmonk
Packard Bell szerintem kiesett a sorból, az nem tetszik annyira és keveset is hallottam olvastam a márkáról...

redmonk
Lenovokról nem tudok sok mindent ahogy a Packard Bellrõl sem, ha pár szót szólnátok arról, hogy mit gondoltok róla azt megköszönném, nem tudom, hogy ez az ár meghatározós dolog, hogy van egyelõre igazat adok nektek és akkor még kicsit spórolok és lehet, hogy ez lesz link

Nem spammolni akartam hanem a pénzemért a lehetõ legjobbat megkapni.

MaSzKa
persze LED háttérvilágítású kijelzõ se hiányozzon!

MaSzKa
ATi Mobil RadeOn HD4200 helyett lenne bent legalább ATi Mobil RadeOn HD4330 512MB

BLUETOOTH

meg E-Sata is
akkor megérné a P Bell

redmonk
Ez például jó lenne nekem ha valaki meggyõzne a Packard Bell minõségérõl, de még így is böki a csõröm az, hogy nincs HDMI meg Bluetooth link

Eddig ez a favoritom, ez amire kéne jó lenne és megvan benne minden ami kell nekem, de valamiért leszóltátok és azt mondtátok, hogy anyagminõségben nem biztos, hogy jó link--- vagy ennek az új változata majd X420

Ez is szóba jöhetne, itt ugyancsak a HDMI és Bluetooth hiánya nem tetszik link

Solten
Amiket nagy remenyekkel varsz, akkor nem fognak beleferni a keretedbe... <#alien> Szoval a linkelt X szierias MSI es a Sonyk 700-800 $-ba fognak kerulni. Na ezt szepen at kell valtani 1:1-ben €-ra, es megkapjuk a magyarorszagi arat. Bar ahogy Maszka emlitette, az un "olcsobb" peldanyok fognak importalodni, tehat nem a 4GB-s, 500 GB-s "csucsmodell" lesz ~190 ropi... (induloar 700$...) <#zavart1>

Saor Alba

Solten
Az akku merete se mindegy, ez szentigaz.

Saor Alba

MaSzKa
magyarul hiába van benne energia takarékos cpu ha kevesebb energia áll rendelkezésre, így ugyanannyit bír, mint 1 átlagos gép

ezért inkább átlag 15-16 colos gépet érdemes venni

mert olcsóbb is és a képe is nagyobb - ami filmeknél elõny

Solten
"maximális terhelésen másfél órát bír

a Sempron M100-as Tigris LED monitorral kb szerintem az is ennyi bír"

Siman. Asszony gepe 3-4 orat kihuz bekapcsolt wi-fi-vel (Turion II M500 + HD 4200) ha csak bongeszek. Majd lemerem pontosan.

Saor Alba

Solten
Ajanlottam neki mar vagy 3-4 gepet is. Var a csodara meg 2 evig addig is "telespammeli" a topikot... <#zavart1>

Saor Alba

MaSzKa
de ingyen se kell neki DVD író !! 😄
és vastag is

Samsung van benne

attól még hogy kevés fogyasztású processzor van benne attól még nem fog tovább mûködni
lásd Asus teszt a ph-n, mert kisebb gyengébb aksit raknak bele és bõvíteni se lehet nagyon

maximális terhelésen másfél órát bír

a Sempron M100-as Tigris LED monitorral kb szerintem az is ennyi bír

redmonk
ezt már nézegettem tetszik de még várok egy picit...

redmonk
biztos, hogy megfogom találni az ideálisat és majd írok tesztet meg levezetem nektek miért kell nekem olyan gép...
arról már nem tehetek, hogy rengeteg dologban elfogultak vagytok

redmonk
ez igaz...csakhogy én nem szoktam évente cserélgetni és jó ideig nem is akarok, megveszem most és kész...amúgy meg nagyon sokat fényképezek HD felbontásban is meg sok filmet szedek le és kell a hely...
akkor nem dedikált hirtelen nem tudom minek mondják pl HD4330 ilyesmi

MaSzKa
sok sikert a kereséshez

kíváncsi leszek ennyiért ilyet találsz -e
mert szerintem nehéz lesz

"amit még veszek hozzá: 1TB külsõ merevlemez " akkor javaslom az E-sata-t is ha nem max 26MB/s-el akarsz másolni

hykao
Amúgy ahogy nézem a Lenovo Ideapad U550 majdnem megfelelne az elvárásaidnak: KATT (csak a vinyó nem 500-as hanem 320-as, és van benne optikai meghajtó - de gondolom ez utóbbi azért megbocsátható 😄)
hykao
Minek a 4giga RAM? Az általad leírt dolgok tökéletesen megvalósíthatók 2-vel is...Ill. az 500GB vinyó, ha egyszer úgyis külsõ vinyót is akarsz?

Van ilyen egyáltalán amiben dedikált videokártya van, és 4-5 órát bír az akksi és 180?

Azt kell, hogy mondjam a pénztárcádhoz mérten elég rugalmatlan vagy! 😊 Nagy elvárásokhoz vastag pénztárca kell... 😊
redmonk
Kritériumok:

-optikai meghajtó nem kell a következõ ok miatt
-nem használom és kompakt könnyü vékony gépet szeretnék
-13,3"-15,6" legyen a méret
-egy kevés fogyasztású processzor amivel tudok egy idõben zökkenõmentesen, gyorsan futtatni pl webböngészõt notepadot zenelejátszót gimp-t
-legyen egy dedikált vga benne h bizotsan jol tudjak vele hd filmet nézni, esetleg de az nagyon ritka vmi régi játékkal levezetném a feszkót 😄
-500GB merevlemez
-4GB memória
-alapdolgok: bluetooth, webcam, kártyaolvasó és egy HDMI se ártana

amit még veszek hozzá: 1TB külsõ merevlemez és egy nano logitech egér
ár: nagyon nagyon nagyon....nagyon max 180.000HUF
akksi: 4-5 órát azért birjon amikor elviszem magammal és jegyzetelek stb

Thnx, ha már most van akkor no para. Igazából játékra kéne, bár meglátjuk mi lesz még addig.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

hykao
Milyen szempontból jobb? Erõsebb procis? Erõsebb videokártyás? Amúgy általánosan: VAN ...akár már 180-190 körül - ha játék is szempont...de értelmetlen errõl most beszélni, ha csak sok-sok hónap múlva realizálódhat a dolog...karácsonyig sokminden változhat hordozható fronton is...
hykao
Ez már csupán affektálás... 😛 ...egyébként mik is voltak a kritériumok? elvesztettem a fonalat a sok hisztizés közepette... 😛
Csak 1 kérdés, van már jobb laptop ennél a confignál ? E6550 (2.3ghz), 2 giga ram , 8600gts. Gondolom van, de kb mennyiért ? (igazából csak karácsony körül, szeptemberben kell majd, de azért kíváncsi vok, addigra gondolom lesz 😄)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Solten
Nekem nem kell bemutatnod az AMD IGP-ket... <#vigyor1> Tudom hogy performance-ban, szolgaltatasokban minden folott allnak. Annyit irtam hogy a HD -val jelolt X4500 hardveresen HD-t gyorsit.

Saor Alba

redmonk
oooo basszus nagyon nem tudom milyen gépet kéne vennem
van egy pár konfig ami tetszik
de nincs meg az ideális ami meg lenne sajna még nem jelent meg

redmonk
támadt egy olyan ötletem, hogy a bannerba kéne rakni ilyen ajánlást
az irodai géptõl kezdve a nagyon gamer vadállatig best-buy szerint

desigo
álmosan nem találtad?
nincs fent?
27-01-2010-es driverek több helyen...
MaSzKa
átolvastam a teszteket:

az jött le, hogy mindenképp LED-es monicssat érdemes venni, mert szebb a képe és kevesebbet is fogyaszt

HP-ból ez a legjobb modell ár/teljesítmény szinten ebben a felállásban érdemes megvenni:

HP Presario CQ61-320SH 127eFt
Képernyoméret 15,6
Képernyo felbontás 1366 x 768
Képernyo típusa WXGA HD LED 15.6" diagonal High Definition HP LED Brightview Display (1366x768)
Processzor AMD Athlon II M300 (2 GHz, 1 M😎
RAM 2 x 1024MB DDR-II 800MHz
Merevlemez 320GB S-ATA 5400rpm
Optikai meghajtó LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer
Grafikus Kártya ATI Radeon HD4330 512MB
HDMI kimenettel szerelve
Billentyuzet Magyar
Webkamera: 2 megapixel
Bluetooth: 2.0 + EDR
E-SATA/USB Combo: 1x E-SATA/USB Combo
5-in-1 integrated Digital Media Reader
Akkumulátor 6 cellás
Operációs Rendszer Free DOS
Méretek 378 x 252 x 35,1-43,67 mm
Súly 2,68kg
USB csatlakozó 3
Garancia 1 év szervizgarancia

Solten-nek: "Beépített Radeon HD 4200 grafikus magja 3D-ben és multimédiás képességekben is túlmutat az Intel GMA X4500MHD-n, támogatja a DirectX 10.1-et."

MaSzKa
elméletileg lesz majd MSI CR610X-028HU -as modell is Magyarországon pár hónap múlva

CR610X-003HU-tól annyiban különbözik majd, hogy Sempron M100 cpu helyett AMD ATHLON x2 II M300 2GHz lesz benne és kicsit drágább lesz

de 2év garival ez is best buy lehet 120eft környékén, mert van ezen is eSata csatlakozó a HP-n meg ahogy nézem nincs 😞

MaSzKa
az meg lemaradt, hogy ez a model TJ71-F2471-RB-230HG fent sincs a weblapjukon sehol se
de még a sima TJ71-s bõl is csak 1félét találtam :S

magyarul a Support-juk 1 nulla

hogy töltsön le így valaki 1 drivert a laptopjához?

MaSzKa
3. Packard Bell gyári weboldalai (magyar, angol) hulladékok
2. MSI gyári weboldalai (angol) áttekinthetõ, átgondolt. de sok a felesleges hypolás meg a desing
1. HP Compaq gyári weboldalai (magyar, angol) áttekinthetõ, átgondolt, tökéletes, részletes

a weboldalak csatájában a Hewlet-Packard nyert az én szememben egyértelmûen