16455
  • Lacee86
    Egy i3-ban HD 3000 van integrálva. Ez általános használatra ill. HD videók lejátszására kiválóan alkalmas. Játékra természetesen nem. De játékra már az én laptopomban levő 630M is kevéske néha. Ha cél a játék bármilyen szinten is, akkor min. egy 740M-et vagy hasonló tudásút javaslok. 150 körülért már kapsz ilyen gépet i3-mal.
  • MauroN
    Mondanám hogy olyan erős kéne, mint amilyen a mostani gépem (aláírás), de az drága lenne nagyon. Te laptopodat elfogadnám :) Nem tudom hogy a processzorba beépített videóvezérlők mennyire erősek, és mire jók.. Gondolom nem érik el a te videókártyád teljesítményét.
  • RYO21
    i7-es matt kijelzős OS nélküli. Egyébként SSD-t később is lehet majd bele rakni? Valahol mintha azt olvastam volna h csak SATA 2es a csatlakizója és úgy meg szar.
  • Lacee86
    Olyat kell választani, aminek megfelelő a hűtése, minden körülmény közt. Erről lehet olvasni tesztekben, fórumokon stb. Igazából a fő kérdés, h mire szeretnéd pontosan használni, és mennyit szánnál rá kb?
  • MauroN
    Sziasztok. Eddig sose volt laptopom, nem volt rá szükségem. De életvitel váltás miatt hamarosan szükségem lesz egyre, de nem értek hozzájuk. Mindig is óckodtam tőlük, ismerőseim mindig panaszkodtak, hogy lassú, túlmelegszik, ez meg ez a baja. Nem tudom még milyen kellene nekem. Kezdeti segítségeteket szeretném kérni. Hogy induljak el? Mindenekeleőtt legyen megbízható! Bármikor számíthassak rá. Túlmelegedésről mit tudtok mondani? Miért vannak azok? Rosszul használják, vagy nem figyelnek rá oda? Annyi kérdésem lenne.. Segítséget előre is köszönöm.
  • milk4
    Annó mi is rendeltünk pár dolgot pixmaniaról és nem történt semmi különös. Viszont a fórumok tele voltak ilyen-olyan horrorsztorikkal és a garit ott is külföldön kellett volna gariztatni. Ipon az lehet, hogy valamivel drágább, viszont nagyon jó a 13. kerületi szervízük. Ingyen megcsinálnak ott helyben mindent ha tudják és ingyen tartalék kábeleket is adnak. (Minket számla nélkűl is fogadtak egy csomószor.)
  • KaBuTo666
    Gondoltam hogy van valami, de azért a megrendelő megfelelő tájékoztatása fontos dolog, 2014-et írunk.
  • Dobronski
    Nagyon erős, és nem melegszik.
  • Dobronski
    mert külföldről hozzák külföldi garanciával, külföldi számlával.
  • KaBuTo666
    Néztem pár másik laptopot, vicc az egész mert ezeket is csak radiumról tudnám beszerezni...az én kezem megvan kötve úgy látszik. :)
  • KaBuTo666
    ?? 2 laptopot is onnan rendeltem, sosem volt probléma, csak most...
  • milk4
    Minden héten elmondjuk itt, hogy radiumról nem kéne rendelni, mert a végén csak szopás lesz.
  • KaBuTo666
    Teszt van róla az interneten, ahol leírják faszán.

Ezt rendeltem, az ips változatban i7 procival és 256gb ssdvel (radiumról 9 napja), azóta nincs hír hogy mi a rákom van, írtam is nekik arra se válaszoltak..."Folyamatban" van, ez van kiírva a megrendelésemnél. Lehet berágok és lemondom...
  • TomStorm
    Melyik tipus pontosan?Mi az ára?DD3 v.GDDR5 a VGA?Érintő kijelzős vagy az alap IPS panel a fekete kerettel?Processzor i5 v.i7?Van hozzá WinOS?
    Pontos adatok a Notebook-rol jó lenne,úgy többet tudnánk mondani.
  • RYO21
    Asus N550JK-ról (GTX 850M-es) mi a véleményetek? Főként munkára és néha egy kis játékra kellene.
  • Dodo55
    "A sima 2.5-ös 5400-es HDD-k meg gyorsabbak, mint a 3.5-ös 7200-esek."

Hmm... Akkora az adatsűrűség, hogy többet ér, mint a nagyobb tányérból + magasabb fordulatszámból eredő relatív fej-lemez sebesség a desktop HDD-k esetén?

Vagy konkrétan milyen típusokra igaz a példád? Pl. az én egytányéros WD Blue-mnak is odaver egy mai átlag laptopwinyó?
  • Dobronski
    SSD bele, HDD pedig ODD helyére.
  • Lacee86
    De akkor már tennének bele SSHD-t pl.
  • MerlinW
    Mi a gond vele? Terrás SSD-t nem tesznek bele ennyiért:) A sima 2.5-ös 5400-es HDD-k meg gyorsabbak, mint a 3.5-ös 7200-esek.
  • Jockey
    honnan vegyem? mashol nem latok eladot
  • Lacee86
    Azért az hihetetlen, h ilyen szintű gépekbe nem bírnak egy értékelhető HDD-t beletenni.
  • Dobronski
    Asus. Csak ne innen vedd.
  • Jockey
    sziasztok! 2 laptoprol erdekelne a velemenyetek:
    lenovo y50
    asus 550
    melyik tunik tartosabbnak?
    ha jol latom y50 erosebb vid kartya, teljesitmenyben jobb, viszont nem tudom a kijelyzo mintha tn panel lenne, mennyiben rosszab lehet a kijelzo miatt?
    fokepp jatekra (mmok, nem crysis stb) erdekelne egy tartosabb (idotallobb laptop)
  • Sir Quno Jedi
    Olyannyira jól fut, hogy scrollozni sem tudsz egy komolyabb a kódot, mert be-beakad.
  • SzirmosSzisza
    Visual Studio, ha egyszer elindul, akkor onnantól szeméten is jól fut, főleg kisebb projekteken. (amúgy a vim + gcc elég kevés rammal is szépen megy :D)
  • Sir Quno Jedi
    Csak jelzem, hogy legújabb Visual Studio I7-en érzi jól magát, ssd-vel. Azalatt nagyon nyögvenyelős tud lenni, pláne resharperrel. RAM meg szintén nem árt pár tonna...
  • MerlinW
    Játszani nem fogsz vele, de amire való, arra jó. Netezés, levelezés könnyed munka.
  • piamania
    Hello!
    Erről mi a véleményetek?
    ASUS X553MA - N2830, 15.6HD, 500 GB, 4GB, Integ., DVD RW
    4GB DDR3 1600MHz
    Grafikus kártya

Integ.
  • SzirmosSzisza
    Nem hinném, hogy bármi olyan kódot írnának az első pár évben amit tovább tartana pár másodpercnél fordítani vagy futtatni (kivéve raytracing), főleg, hogy progterv inkább a matekra fekszik rá. Ami egyedül problémát tud esetleg okozni az a Java, de szerintem egy mai 100k+-s gép simán elbírja azt is.
  • milk4
    Nem igazán, de nem kizárható. Több ezer vonalnyi kódot másodpercek alatt lehet kompilálni. Futtatáshoz akár fontos lehet egy valamivel modernebb gép. De tanuláshoz elegendő egy olyan gép ami bírja legalább a Win 7-et (Linuxhoz P4-es is elég). Nem tudom, hogy milyen platformon kell majd programoznod, viszont nemhiszem, hogy iskolában nem számítógépteremben fogtok űlni mikor ott kellene valamit csinálni.
  • matecsavo
    És utána komolyabb kellene?
  • milk4
    Simán. Főleg ha linuxot használnak.
  • piamania
    Lenovo IdeaPad Flex 10 59-412301

Erről a gépről mi a véleményetek?
  • Dobronski
    Kis proci kellhet. De egy 10 ezer forintos laptop elég programozásra amíg a suliban vagy.
  • matecsavo
    Rendben, akkor szerintem ez a laptop nekem tökéletes lesz, ha nem gépet viszek. Köszönöm mindenkinek a segítséget!!! :)
  • SzirmosSzisza
    Nem kell egyáltalán erős laptop programozói szakokra, max, ha játszani akarsz.
  • matecsavo
    Bocsi, ha hülyén fogalmaztam meg. A használatra, azt arra értettem, hogy programtervező-informatikusnak megyek és oda elvileg jó laptop kell.
  • Riddick21
    A világon semmi, meg sem néztem, hogy milyen. (illetve de, utólag igen, tényleg tök jó)
    Egyszerűen a szóhasználaton feküdtem el. A gép neki "használatra" kéne. Mégis mi a f*szra kellhetne másra bárkinek bármilyen laptop? :D
  • Endiman
    Kellemesen csalódtam, azért nem olyan rossz gép ez: 1.3ghz, 1gb rammal. 32 bites win7-et tettem rá és internetre tökéletes. Igen, pont egy tizest adtam érte :)
  • TomStorm
    Ez még az XP-vel is küzdött..10 éve..:)