Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még mindig két laptop között vacilálok és egyszerûen nem tudom eldönteni mi lenne jó döntés.
Lenovo vs. Dell
Megéri a Dell az árkülönbséget? Mindkettõnek van persze elõnye, hátránya, de melyik az erõsebb és jobb ár-érték arányú?

Doog
Sziasztok!

Kicsit tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban.

Mi is az a Windows 8 Starter? Sokkal butítottabb mint a Rendes Windows 8?

Végülis nekem netezésre filmezésre zene hallgatásra kellene a gép nem játszani akarok rajta, de hobbi szinten zenélgetek magamnak.
Van egy kis usb dj cuccom meg traktor mellé a gépen.
Most ettõl a procitól félek hogy az ilyet bírná?

...::::::...

Lacee86
SSD mellé mindenképp kell külsõ HDD. Túl drága technológia még ahhoz, h pusztán nagy mennyiségû adat tárolására legyen használva. 64 GB SSD+1 TB vinyó kombót célszerû párosítani például.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Jockey
valamint lenovo y50hez mennyire celszeru ssd-t kerni?
a nagyobb meretu ssd nagyon draga, kisebbhez meg gondolom kell kulso hdd, de az meg korulmenyesse teszi az egeszet?

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Jockey
mysoft mennyire megbízható?

Firerock
Még egy problémám van. A Hp-nek csak Japánban mûködõ Power Managment (Peak) szoftvere van. Viszont nekem szükségem lenne arra hogy ne töltse fel csak 90%-ra az akksi kimélése érdekében.
Milyen lehetõségek vannak még?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Firerock
Tök jó! Köszönöm! 😊

Egy elektronika állítja, hogy hány százaléknál álljon meg a töltés, ezzel akarják növelni az akku élettartamát,
Nekem a thinkpadnél pl egy saját programmal tudom állítani, hogy mikor álljon le a töltés és hogy ha egy adott % alá esik újra elkezdi tölteni.

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Hello, ide is írnám, illetve linkelem a másik topicból:
http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1073481175&no=91175
Firerock
Sziasztok!
Most vettem meg életem elsõ laptopját és felmerült bennem két kérdés.
Adott egy HP Probook 4740s.
1. Néha kiirja az akksinál hogy xy%,csatlakoztatva,de nem tölt. Ilyenkor ki kell kapcsolni,kihúzni a kábelt majd újraindtani. Igy jó lesz. Mi okozhatja ezt?

2.Ezek az ebayen található autós töltõk használhatók? Pl ez. Nem teszik tönkre az akksit? Normálisan tölt? Pontosan milyen tipusú töltõ kell az enyémhez? Mert ha a tipusat beirom akkor csak két termék van és mindkettõnél irreálisan drága a Posta.

Lacee86
Jó, egy ilyen kategóriájú Dell-nél még ok, de egy Samsung aligha képes ilyenre.

SzirmosSzisza
Yup, nekem is benne volt 4 éves laposban, bár akkor még eléggé kezdetleges volt, mert voltak driver problémák.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Nézz egy 5737 tesztet.
Lacee86
Az már nem igazán új keletû. Az én 2 éves laposom is tudja, nVidiánál Optimus technológiának hívják, AMD-nél gondolom más a neve.
Amúgy az a 6-7 óra elég extrémnek tûnik. Vagy nem nagyon használja az alatt, vagy egy kicsit túlzott az ismerõsöd. 😊

Enyim' bír 7-8 órát is.
Mostanában egy csomó laptopban láttam, hogy lekapcsolja az erõsebb videokártyát és akkor marha sokáig húzza. Az egyik ismerõsnek egy samsung van és kb 6-7 órát bír aksiról, ha jól emlékszem.

Jockey
Errõl vélemények? Már lehet kapni itthon vagy külföldröl hozták be?
y50

Sippie
az a baj, hogy amit én tudnék nézni, az a gamer kategória... azt is benchmarkok, és reviewek alapján. Hogy egy mezei netezéshez, excelhez, wordhoz, és ilyenekhez mi kell, arról halvány lila gõzöm nincs 😄 Ráadásul lánynak lesz a cucc, és ragaszkodik a fehér laptophoz (sajnos lassan 1 éves téma ez, de gondoltam megúszom, és vesz magának ennyi idõ alatt, de nem 😄 ) ami mégtovább szûkíti a lehetõségeket.
Lacee86
Dehogynem. Csak nem biztos, h 100 ezer Ft-ért. 😊 Kicsit drágább kategóriában nézegess.

Sippie
na az enyém alapból is 2 órát bírt 😊
igazából nem gamer laptop kell, csak excel, word, filmnézés, netezéshez, szóval alcsony proci órajel, és integrált VGA bõven elég. Csak az ilyenhez meg lehet alapból nem adnak olyan erõs aksit <#nemtudom>
Lacee86
Nem kell annyira speciális. Egy átlag 6 cellás 4400 mAh-s aksi bírja 4 órát, ha energiatakarékosra van beállítva a gép mûködése (pl. proci órajel visszavétel, dedikált kártya helyett integrált stb.) Kérdés, h meddig. Sajnos az én laptopom aksija már messze nem tudja ezt, pedig még 2 éves sincs egészen.

Sippie
Üdv!
A mai laptopok milyen aksi idõvel rendelkeznek általában? Vannak olyan speciális modellek, amelyek 4-5 óráig is mûködnek ha az ember annyira nem terheli, csak filmet néz, netezik, ilyesmi? Vagy ez kb esélytelen?
gerey
Rendben, köszi.

Mysoft.hu megbízható, korrektek stb. ?

sz4bolcs
Jó gép, az ultrabay videókari szokott rajta durván melegedni, de ez ahogy nézem single gpu-s, szóval emiatt nyugodtan veheted, a többi alkatrész melegedése átlagos.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Laptopjaik nagy részt külföldi áfacsalt szürkeimportos gép, átmatricázott billel, külföldi lokalizációval, garit nem nagyon szeretnek vállalni, ha igen, akkor is maguk tákolják mucsaröcsögén. Ti tudjátok megér-e 10ezer forintot...
gerey
Akkor esetleg tud valaki javasolni hasonlót ár/teljesítmény tekintetében?

Lacee86
Miért, ennyire gáz ez a bolt?

Több helyen is azt olvastam róla, hogy iszonyat melegszik.

PL: "Both the processor and the primary graphics card approached the critical 100 °C range when the system was maxed out"

Plusz valahol egy fórumon anyázott egy tulaj ugyanezért. Elküldte szervízbe, ahonnan azzal küldték vissza, hogy ez van.

Jó, csak ne innen.
gerey
Errõl a géprõl valaki vélemény?

milk4
Mennyit szánsz rá?

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Sziasztok!

Hozzáértõk segítségét kérném.
Szeretnék egy laptopot venni, fõleg iskolai feladatokra, filmezésre, videózásra, skypozásra használnám. Képernyõ legyen 17.3" (nem sûrûn fogom hordozgatni), és legyen Windows 8.1 kompatibilis.
Valakinek valami ötlet?

Elõre is köszi! 😊
Snowangel
Innen rendelt esetleg már valaki?

Kíváncsi lennék használat közben mit mutatnak a cuccok.

Sziasztok!
200 ezer körül milyen gépet ajánlanátok? Manapság mi a "best buy" ennyiért? Néha játékra is lenne használva.

Irodai munka, videózás, idõnként videóvágásra fogom használni, ezért kerestem ilyen kompromisszumos megoldást.
Köszi, jól néz ki, még megfontolom. A hordozhatóság is fontos, mert minden nap viszem munkába, konferenciákra, nagyon ritkán repülõvel is majd.
milk4
8-10 évig talán fogod tudni használni, de sokra már nem lesz elég. Akkor inkább már ezek a 8 magos i7-ek közûl válassz.
i5-4300m vs i7-3630qm

elszámoltam 32 ezer forintos felár. Így még rosszabbúl hangzik... XD
Mi a különbség a Dell Latitude E54xx széria és a 34xx széria között? Minõség talán? Jelenleg a következõ gépek között gondolkodom.
Dell Latitude E5440 i5-4300U
Valamelyik Dell Latitude 3440
Dell Latitude E5440 i5-4300M
Másik kérdés, hogy meg éri-e az M processzor azt a 22 ezer forintos felárat. Tudom a windows is megdobja az árát, de nem találtam Windows nélkül... Kár. Elvileg nem igazán mennék a 255 ezer forintos határ fölé, de ha megéri akkor talán bedobom azt a maradékot, hátha tudom majd 8-10 évig használni.
Vélemények?
Ez most komoly?
blackcalibra
Köszönöm szépen, továbbítom neki a segítséget!
milk4
ASUS X552CL-SX023D
ACER Aspire E1-570G

Acer-t ajánlom ha a nagyobb képernyõ méret és súly nem fontos.

Ha a játék nagyon nem fontos tényezõ, akkor bármelyik Sony VAIO-t ajánlom (ha van ebben az árkategóriában).

blackcalibra
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget laptop vásárlás kapcsán.
Egyik kollégám szeretne venni a lányának, fõképp tanulásra kellene, nem nagy játékosok, szóval nem kell ilyen téren nagyon matekozni, de azért ha a pár éves játékok közül egyet-kettõt "elbír", az nem gond.
Az egyik legfontosabb kritérium talán az lenne, hogy "kiforrott" legyen a cucc, ugyanis az elõzõ HP Compaq lapos szériában (mint utólag kiderült) alaplapproblémás volt, meg is adta magát közvetlenül a gari lejárta után. Az új alaplapot is kivetette magából majd egy év után.
Összegben olyan 100-130 körül mondta, ár-érték arányban kellene valami elfogadható megoldás.
Törölt felhasználó
Köszi! 😊
<#eljen>
franc0
Még nem voltam ott, de úgyis kell egy új töltõ az asszony lakásába, szal benézek a héten.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

SzirmosSzisza
Van amúgy új boltjuk Pesten, ami már nem egy panelház, szal be lehet menni és nyomkodni jó sok kiállított gépet.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

franc0

Törölt felhasználó
Hmm, Pedig pont azt néztem, hogy ennyi pénzért szart se kapni. Hol lehet használtan ilyen régi 400e-es gépeket kapni?
Lacee86
60-nál többet nem ér.

franc0
Dehogyis, óriási lehúzás.

Ennyiért válogathatsz a korabeli elit biznisz gépek között, amik anno 400 ezerbe kerültek.