Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pont ez az, amit nem tudok eldönteni. Papíron jobb a HD8850m, mint a 740m, viszont az Ati mellé U-s processzorok vannak legtöbbször a Dellekben.
Szóval erõsebb játékra a 4200m +740m konstrukció, mint a 4500u+8850m?

Mert azért akkumulátorral is szeretném ha normálisan lehet filmet nézni vagy netezni, ezért félek a 4200m-tõl.

Lacee86
Nabazz, ezt nem is néztem. 😞

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

1. Nem tud annyi, Dell topikot lesd meg PH-n, max 2,4-et bír, fõleg ha dGPU dolgozik. 4200u pedig 1,6-ot tud dGPU-val. Szomorú.
2. Nem 4 magos, úgy látom benyelted a marketinget. L0L
Lacee86
3 Ghz-et tud Turbo Boost-tal, és az i7 legalább valódi 4 magos prockó. Mire nem elég az?

Az a baj, hogy 200 forintért veszel egy 100ezer forintos gépnek a kaszniját, csak mert "I7"-tel van szerelve. 8850m-mel lesznek kurvaanyázások, tapasztalat, én 5737-tõl elálltam, mert még modolt driverrel is voltak gondok. Ha nem kell a jó akksiidõ akkor ne vegyél U-s procit.

Inkább egy Z510-et ajánlanék normális i5 4200m procival (sokkal erõsebb) meg 740m-mel (gyengébb, viszont fogsz tudni játszani is <#gonosz1>)
Lacee86
Nekem jónak tûnik.

Riddick21
200e forintért lehet ennél jobb gépet találni?
Dell 3537
Játszani is szeretnék, persze tudom, hogy erõs megkötésekkel lehet csak ezen az árszinten, de úgy érzem, hogy ez nem egy rossz összeállítás! 😊

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

sz4bolcs
Azért sok reményt ne fûzz a fél milla alatti 'gamer' laptopokhoz. Ezek inkább erõs multimédiás notik.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Lacee86
Gondolom gázos a gariztatás, hülyék az eladók ilyesmi. Én iponról rendeltem a laptopomat is, monitorom is, hangfalat is vettem már onnan, meg rajtam kívül sok ezren vásároltak ott komplett gépet. De vannak még megbízható üzletek, én sokat nem ismerek. Media Marktot, E-digital-t is megnézheted, bár ott lehet, h drágák ezek a cuccok.

Mydgard
Mi a gond velunk? Nem tudok semmit roluk... Es ha mar itt tartunk, mely uzleteket gondoljatok jonak?

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Szorozd meg kettõvel. Asus N550 alá ne add.
Lacee86
Ezt a hozzászólást inkább nem kommentálnám...
De az tény, h onnan nem szabad venni semmit, már én is olvastam több helyen.

franc0
Aki a Radiumtól vásárol, az annyit is ér.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Mydgard
En ezt neztem a Radiumrol:

http://www.radium.hu/gamer-laptop/asus-x550-90nb04s2-m02040.html

De van itt meg par gep:

http://www.radium.hu/gamer-laptop.html

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Nem akarlak elkeseríteni, de ilyet kevésbé hiszem, hogy találsz. Legalábbis én már hónapok óta keresek egy laptopot magamnak, de ebben az árkategóriában szerintem ilyen nincs.

Mi számít extrémnek? Nvidia 740m/840m, AMD r5 230m, HD 8730m, HD 8670m, max 8850m videókártyák vannak jobb esetben ezekben a gépekben. 8 GB memória se túl gyakori, nem még az SSD.
Példát tudok írni, amiket nézegettem:

-Lenovo M5400
-Dell 3537
-Dell 5537
-Acer Aspire E1-572G

Mydgard
Csao!

Kernek tippeket, hogy aktualisan milyen gamer laptopot ajanlanatok, megadnek par instrukciot!

- Ar: 160.000 - 190.000
- 8 GB memoria
- 15"
- extrem grafikai teljesitmeny
(SSD kene bele?)

Elore is koszi a valaszokat!

Sziasztok!

Kedves Fórumozók tõletek kérnék segítséget. Tanulmányaim jövõre az egyetem felé sodornak, ezért szeretnék laptopot venni. Sikerült is a listát két gépre leszûkítenem, de nem tudok köztük választani. Kérem segítsetek!
1. opció : Lenovo Essential M5400A
2. opció : Dell Inspiron 3542 laptop (INSP3542-16)

Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:kerekesm
Van abból is jó, de amikor egy csatornát nem tudsz váltani a gyári rádión, mert málik/kezedben marad a poti, hányhatnék jön rád. 160ezernél megadják magukat a VW motorok, de van belõlük is jó. Ahogy a BMW-bõl is.

Ha autó, kelet felé kell õket keresgélni.
franc0
Muhaha.
Mondjuk a VW tényleg fos, 3-ból 3 motor/váltóhibás a flottánkban.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Mint az autóknál. Nem csak a kW-ot fizeted meg egy Volvonál, hanem a kasznit, a kényelmet, megbízhatóságot. Ugyanazt megveheted egy fos BMW-nél, VW-nél, csak nem lesz ugyanaz mégsem.
SzirmosSzisza
Üzleti laptopok általában ilyenek 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

jelenleg én is egy acer-rõl írok, ez is 2011-es, de volt már Brno-ban alaplapcseréért. Mindenki tud jó és rossz példát, csak nem mindegy milyen arányban van.
Jockey
2011es acer aspire 5942G-m van, 4gram i5 proci ati hd5650, napi 8-12 orat megy (munkahelyen), vegyes terheléssel, sokszor jatszom is rajta..
semmi gondom vele..ma is futnak rajta az aktuális játékok csak alacsony beállításokkal..
ennyit az acer nem megbízhatóságról..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

milk4
Nem vagyok benne biztos, T szériás volt azt tudom. Az én Acer-em 60-90eFt-al volt olcsóbb és nagyjából ugyanaz a hardware van benne.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Melyik TP?
milk4
Anyámnak Thinkpadje és nõvéremnek meg alma levegõje van. Az alma lenyûgözött és a thinkpad meg semmi különleges. Naponta cipeltem a laptopom fõiskolára és eléggé sokat utaztam 3-4 órákat tömegközlekedéssel külföldre haverokhoz. (Sikerûlt már narancs vodkát billentyûre önteni; megmostam, megszárítottam és kész.)

És mégegyszer elmondom, hogy a célnak megfelel az amit beraktam. Sims 3 és WoW-hoz nem kell olyan laptop amit munkára találtak ki.

Ja. Szerintem még nem használtál üzleti, félüzleti gépeket.

milk4
Nincs velük semmi gond. Nekem és több barátomnak is Acer-ja van.

Ennyi pénzért csak hulladékok vannak. Használt üzletit vegyen. Ha nagyon újhoz ragaszkodik Z510, B590.
Jim Morrison
acert én sem vennék :[

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

milk4
Amire használni fogják, teljesen megfelel. Ha nem így gondolod, akkor tegyél be valami jobbat.

Most a piac 2 legszarabb szériáját ajánlottad.
milk4
Kevesebbet fogyaszt, játékra jobb és nagyon képernyõ.
Úgyszintén.
(Én az Acer-t választanám.)

Filmezni és játszani 15"-os WXGA monitoron... És az a 4 magos proci nagyon nem tud többet mint az i3.

Hello!
Néztem 2 gépet mind a kettõ 150k ft. :hp pavilion 15-n052sh és n002sh
Szerintetek megéri valamelyik ennyiért? Ha nem, tudnátok alternatívákat mondani ennyi pénzért? Film, zene, netezés, wow és sims3 menne rajta.
Elõre is köszönöm!
sz4bolcs
"Mikor kijön valami új technológia és lemegy az ára, akkor már kijött valami újabb." -Vezess minket, Mester <#idiota>
Am. teljes mértékben egyetértek. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Igen, én is valahogy így gondolom.

Valahogy egyre jobban húz vissza a szívem a Lenovo M5400-ashoz, amiben van egy hybrid merevlemez.
8 gb SSD-t hogyan használ a gép? Mert arra nem fér rá egy Windows. Saját maga tesz be oda gyakran használt fájlokat és így gyorsítja a rendszert?

milk4
Fölösleges várni. Mikor kijön valami új technológia és lemegy az ára, akkor már kijött valami újabb. Elõbb vagy utóbb úgyis esik az ára és akkor azt fogod kérdezni magadtól, hogy miért nem vártál.

SzirmosSzisza
Passz, ipon.hu-n úgy rémlik van errõl grafikon a termékek mellett 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hallottam egy számítógépes kereskedõtõl (fõként Delleket forgalmaz), hogy júli, augusztus környékén a legalacsonyabbak a laptopok ára. Ez igaz? Vagy ez csak valami népi hiedelem?
Szóval várjak-e a vásárlással, vagy tök mindegy.

Jim Morrison
Nem tudom volt e már róla szó, de egy ideje már lehet kapni pár nagyobb notebook boltban itthon ngff (m2 foglalatú) SSD-t. Gondoltam szólok, már nem kell külföldrõl rendelni 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Mûanyagból van 2^123123 féle. Csak amikor látod a 200 alatti laposon, hogy a kijelzõ nem csak azon az oldalon világít, ahol kéne, hanem hátul is, pedig az nem egy Apple vagy Asus logo akkor gondolhatod milyen anyagból lehet.
SzirmosSzisza
Meh, full gagyi mûanyag Asus laptopom 4 évig bírta, úgy, hogy 1-2 évig napi szinten volt hurcolászva villamoson, a mostani Thinkpad meg szintén full mûanyag és pont múlt héten esett le az ágyról (képernyõvel lefele) és semmi baja se volt. Nem feltétlen baj az, ha valami full mûanyag.

Igen, csak amikor hurcolászni fogod, egy 3000-es inspiron az elsõ koccanásnál a BKV-n meg fogja adni magát, míg ez az Asus lehet bírná a fém testével, nem hajlik csupán ha ráteszed a kezedet. Meg ha látnád élõben a Dell-t (pedig nekem az 1600*900-as volt) elsírnád magad az Asus N550 után. Hidd el, én is 180-200 körül akartam venni, de 230-ért találtam ezt, fogamat szívva de megvettem.
Köszönöm a válaszok.
Megmondom õszintén, az Asus már nem férne bele a keretbe. 150-170 000 körülit nézegettem elõször, most a max 200-210 000.

Lehet túlkomplikálom, de mégis sok pénz ez nekem, nem szeretnék nagyon mellényúlni.
Nézegettem már a két videókártyáról összehasonlításokat, melyik járéknál mennyi fps-t nyújtanak, de nem volt sokkal jobb a másiknál egyik sem.

Azt nem tudom, hogy mondtam-e, de egyetemi évimre szeretném a gépet.Nem tudom milyen szempontokat kell nézni, talán akkumulátoridõ. Nem mérnökire megyek szóval nem fogok tervezõprogramokat használni, csupán szeretném ha pár mai játék is elfutna rajta.
(Természetesen tudom, hogy laptop nem játékra való, fõleg nem ebben az árkategóriában)

Gyûjts még, Asus N550JK.

Nekem 5737 volt, de váltottam erre. Ég és föld.
milk4
i5 jobban teljesít
Radeon kicsit jobban teljesít

Én a helyedben Lenovonál maradnék.

Elnézést, de rossz Dellt linkeltem be. Valószínûleg annak a gépnek már nem 200 000 Ft körüli az ára.
Szóval ez a másik Dell.

Még egyet had kérdezzek meg, egy olcsóbb Dell változatot is találtam.
Dell és akkor az eddigi Lenovo.
Melyik a jobb, erõsebb gép? Dellben jobb a videókártya, de a processzor U szériás...

SzirmosSzisza
17 col mellett az a fogyasztás szerintem el is megy. Meg laptopba 17 colt én soknak tartom.

Én a Dell-t venném mindenképpen.VGA jóval erõsebb,17-es képátmérõ jó ha van,8 GB RAM alap és DELL=megbízható jó márka.
Simán megéri a felárat

A Lenovoba a processzor igaz,hogy stock 2.5GHZ ketyeg viszont i7 turbo speed ugyanúgy 3GHZ mint az i5.
Az i7 ráadásul fele annyit sõt még kevesebbet fogyaszt mint i5.
i5 8-10%-al erõsebb,ez sem egy hatalmas érték a 2 között