Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
<#levele> Ha mindenkepp ragaszkodsz az Asushoz: link

Saor Alba

hykao
Ez az ASUS épp egy szériával öregebb konstrukció, mint a szóban forgó Packard Bell vagy MSI...azaz semmiképp nem javasolt vétel utóbbiak ellenében...
fery02
Hát nem tudom, hogy akkor MSI-t érdemes-e választani, most már inkább azzal a Packard-al szemezgetek, az nekem pl jobban is tetszik, de itt van még esetleg ez.
Ezt most osztálytársam ajánlja, azt mondja, hogy õ csak Asus-t venne.

Szóval akkor lehet inkább az a Packard meg ez az Asus között vacilálok.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Solten
Mondjuk a lejjebb linkelt Packard Bell se rossz. Desigo usernak van hasonlo, ha felhasznaloi tapasztalat erdekel.

#9195:

Jeee. Legutobbi a 9.12 volt ami mukodott... 😊)

Saor Alba

Solten
Hi. Eleg jo ar/ertek a cucc, nekem tetszik. A 2 ev gari is meggyozo. Szerviz meg nem cseszekedhet vele max. 1 honapnal tobbet, ez torveny.

Saor Alba

Solten
Hehh de jo, tegnaptol mar elerheto volt, de a 10.3-at toltotte le... Na mindjart kiproba.

Saor Alba

hykao
Ez a Packard Bell kicsivel többért kb. ugyanazt tudja, de talán a szervízháttér biztosabb itthon.

Más: itt az új - 10.4-es - ATI Catalyst meghajtóprogram notebookokhoz: 32 bites verzió (Vista/Win7) | 64 bites verzió (Vista/Win7)
Klon
Hali!
segíteni ugyan nem tudok, de nekem ezt írták tegnap a Prohardver forumon MSI-vel kapcsolatban (én is MSI-t akartam, de ezek után elgondolkozok rajta)
idézem:
"Vannak akik szeretik, még nem jöttem rá miért. Kimondottan rossz szervizháttér (esetenként 1-1,5 hónap), némelyik igencsak kétpálcás mûanyag és nem minõségi alkatrészekkel szerelik az olcsóbbakat. Érdekes módon a Win7 pld. egy 1015-ös Vostron csak a kártyaolvasót nem ismeri fel, egy alsó kategóriás msi-nél tele van az eszközkezelõ ismeretlen hardverrel. Ez persze lehet attól is hogy késõbb jelentek meg mint a Win7, a 1015 sem új modell de megnéztem. Ralink wifi és Vannak akik szeretik, még nem jöttem rá miért. Kimondottan rossz szervizháttér (esetenként 1-1,5 hónap), némelyik igencsak kétpálcás mûanyag és nem minõségi alkatrészekkel szerelik az olcsóbbakat. Érdekes módon a Win7 pld. egy 1015-ös Vostron csak a kártyaolvasót nem ismeri fel, egy alsó kategóriás msi-nél tele van az eszközkezelõ ismeretlen hardverrel. Ez persze lehet attól is hogy késõbb jelentek meg mint a Win7, a 1015 sem új modell de megnéztem. Ralink wifi és társai."

üdv

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

fery02
Sziasztok!

Egy leginkább internetes felhasználásra szánt családi laptopot szeretnénk venni.
Nézegettem a topikot, miszerint az Acer-ek egészen jók mostanában, de én mégis most ezt az MSI laptop-ot néztem most ki nagyon magamnak.
Acer-ek közül ebben az ár szegmensben (~120k) nem igazán találtam személy szerint (bár teljesen amatõr vagyok laptop ügyben) szimpatikusabbat.

Amik alapján választottam:
- 3 GB mem. (szerintem bõven elég, ha szinte egyáltalán nem játszanánk, meg komolyabb szerkesztõ programokat se használnánk)
- Proci kétmagos, banner link alapján 357 prociból 130-adik: majdcsak megfelel a célnak
- Videokártya már az hogy ATI, az már önmagában szimpatikus, ráadásul az sem áll rosszul a listában
- az a HDMI még jól jöhet a késõbbiekben (pláne, ha képes lesz a laptop fullHD filmek lejátszására)

Persze egyéb alternatívák érdekelnek bármikor, azért is jöttem ide. Csak tapasztaltabbakkal van dolgom. 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

KranaZoli
Köszönöm!
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Solten
De van, a "G"-s Acerek "multimedias" keszulekek, alap a HDMI, az egy dolog hogy iponek nem jol irtak a honlapjukon. Mindenesetre tajekozodj naluk e felol a biztonsag kedveert.

Saor Alba

Balazs15
ezen még hdmi sincs...inentöl kezdve nem sok értelme van plasma/tft tv re dugni

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Solten
Hello, nem tul nagy az osszeg, de...: link.

Saor Alba

Balazs15
császztok

125 ezerért van ennél jobb laptop?? "Packard Bell EasyNote TJ71-F2471-RB-230HG " Processzor : AMD Athlon X2, M300, 2 GHz
Memória : 3 GB, DDR2, 800 MHz
Grafikus vezérlõ : ATi Radeon HD4200

ja és konvertálásra filmnézésre használnám föképp!! rá kötni tft tv re..meg nem bánnám ha régebbi játékok is elfutnának rajta..
én ennél jobb ár / telesitményü gépet nem találtam..ha nektek van jobb ötletetek szivesen megfogadom😄

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Klon
Üdv mindenkinek, én is segítségért jöttem....

Tesóm szeretne venni egy laptopot, de én nem tudok segíteni benne.
amire kellene:
-elsõsorban grafikai programok PS, Corel, stb
-nagy 10-30 MB-os képek kezelése
-játék
-ami fontos lenne, hogy rá lehessen kötni asztali monitort, de a plazma tv se lenne rossz. A monitor csatlakozás mindenképpen kellene!!

rászánt összeg: max 140e.

elõre is köszi!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Solten
Hello. link1, link2.

Bar igazabol a 2 ev gari, es a nagyobb kijelzo az MSI mellett szol. 1.5 kg, idealis egy Holgynek.

Saor Alba

KranaZoli
Sziasztok!

Segítséget kérnék Tõletek:

1ik ismerõsöm szeretne Notebook-ot vásárolni. Mivel noti-kat nagyon nem figyelgetem, hogy milyen újabb példányok jönnek ki, ui. Én jól el vagyok a HP nc6320-ossal.

Hölgynek lenne, de érdekes módon nem a színe az elsõ szempont. 😊

Kizárólag net-re; szövegszerkesztésre és hasonló napi munkavégzésre kellene Neki. Ami fontos számára, hogy minél könnyebb legyen a Notebook és minél olcsóbb.

Na most, Nálam olyan, hogy olcsó nincs. Arra lennék kíváncsi, hogy most milyet lenne célszerû vásárolni, ami ár/érték/minõség arányban a legjobb vétel lehet most.

Én csak annyit tudtam Neki javasolni és tanácsolni, hogy menjen el MM-ba; Saturn-ba ahol ki vannak pakolva a notik. Biztos lesz pár darab, amit kapásból "kidob" - mert drága; nagy; kicsi; nehéz; nem kényelmes a billentyûzet; szar a tapipad vagy nehéz lenyomni a tapipad gombjait, stb...

PS:

Azért nem is nézegetem a notikat, mert Számomra elkeserítõek az akksik használati idejei. A mostanival sem tudok 4 órát pl. net-ezni sem. (mondjuk ebben jó pár éves akksi üzemel). Szóval amíg olyan nem lesz, mint egy telefon akksi, hogy egy hétig üzemel a noti, vagy egy beszarik, használhatatlanná válik, addig notit nem tervezek cserélni.

Mondjuk Nálam fõképp utazáskor van. Ha ez lenne csak, akkor már másképp alakulna a helyzet, mint szolgáltatásokban, mint abban, hogy mennyit bír, nem bír az akksi.

Köszike!
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Mindenképpen lesznek <#ravasz1>

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Solten
<#eljen> tapasztalatokat majd varjuk... <#wink>

Saor Alba

KÖssz szépen a sok segítséget
Akkor azt hiszem ez a Timeline lesz a befutó modell nekem.
Remélem nem fog csalódást okozni
Még egyszer kösz a sok segítségért <#worship><#worship><#worship>

Solten
720p-t mar az atom is elbirja, flash HD-nal akadozik neha-neha, de a SU3500 mar komolyabb es erosebb szerkezet. Flash-nel, 1080p eseten amugy is rasegit neki a HD 4330.

Saor Alba

Hát nekem az lenne az ideális ha olyan 5-6 órát legalább kibírna szóval ahogy nézem amit írtál úgy néz ki hogy csak a timeline jöhet szóba.
Szerinted nem lesz kevés az a proci a folyamatos HD (720p) filmek nézéséhez? Netezéskor nem fogja nagyon megtépázni ha pl flash van az oldalon? Vagy azt a 4Gb RAM meg a dedikált videó kártya megoldja?

keresek egy notebokot, az alábbi paraméterek szerint:
- videó konvertálás
- FireWire vagy PCMCIA kártya (kamera miatt)
- 15", hordózhatóság/üzem idõ nem szempont (nem fogják hordozni)
- online MMO játékok (Metin2, Aion, Mytheon, COD4) menjenek rajta, de nem kell csúcs grafikán.
- HD filmekkel ne legyen gond menjek rendesen
- CPU lehetõleg minimum 2 magos legyen a videó szerkesztések miatt
- TV kimenet (s-videó vagy HDMI), WiFi (n szabvány), BT nem baj ha van ben de nem feltétlen.
- legyen megbízható

és az extra ahol én feladtam a keresést: 130-150e körüli ár!

Solten
Hello. Milyen hosszu uzemideore gondoltal?

5538G: regebbi 65 nm technologias CPU, de ket magos, ~4 ora min. terhelessel.

5810T: egy magos 45nm CPU, ~10 ora min. terhelessel.

Saor Alba

whiskeyman
Az MSI-nek erõsebb VGA-ja van, nagyobb felbontású képernyõvel, de az Acernek a procija jobb és nagyobb a HDD benne.
De az Acerre csak 1 év a garancia, az MSI-re 2 év.
Én az MSI-t venném, mivel nekem is az van, bár voltak hibái.

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Hellosztok
Úgy néz ki hogy végre összejött a pénzem laptopra.
Elõre is elnézést hogy megint helpet kérek ebben a témában, csak közben változott a felállás.
Mivel nyáron melózni megyek, ezért elengedhetetlen a hosszú aksis üzemidõ, de viszont nem szeretnék netbookot venni. Mindenképpen 15,4"-15,6"-os gépet szeretnék hogy ha otthon használnám filmnézésre akkor ne kellejen egybõl külsõ monitort is vennem.
Kinéztem két Acer gépet amiket úgy gondolok hogy jók lehetnek.
Acer Aspire 5538G
Acer Aspire 5810T
Nem szeretnék Intel GMA-s videóvezérlõset, mert azért ha otthon leszek nagyon alap játékokkal (pl: Age of Empires régebbi részek) azért szeretnék zökkenõmentesen játszogatni, valamint a filmeknél is szvsz jobb ha van egy dedikált vid.kártya.
A Timeline sorozatról már sok jót hallottam, csak nem tudom hogy az a proci ami benne van mire lesz elég.
Esetleg ha tudtok valami jobb alternatívát ezeknél szívesen meghallgatom az ötleteiteket. Ami nagyon fontos hogy optikai meghajtó legyen benne.
Elõre is kösz mindenkinek a helpet.

V43 1105
Acer 5740G ,most bestbuy <#eljen>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Sziasztok!
Ballagás elõtt állok és az egyetemi évekre kellene laptopot venni. Szeretném ha a játékok nagyon szépen futnának rajta és megbízható lenne. Érdemes most megvenni, vagy nyár végén inkább? Milyen tapasztalataitok/tanácsaitok vannak?
Üdv!

Shotogan
Hali!
Laptop vásárlásában gondolkozom, most erre a háromra szûkítettem le a lehetséges jelölteket. Elsõsorban munkára használnám (szövegek írása, szerkesztése), de azt is szeretném, ha a játékok is elindulnának rajta. Szerintetek melyiket válasszam? Az csak egy tévhit, hogy az Acer gépei nem olyan jók?

link1

link2

link3

De ha van jobb ötletetek a fent leírt paraméterekre, azt is szívesen fogadom 😊

hykao
Ha más nem, feladatkezelõbõl csak meg lehet oldani...
ATI-nál ez még mûködik?

Solten
Hi. Nvidia Optimus a technologia neve, itt van ilyen vasakrol teszt: link. Ugy ismered fel hogy GeForce 310M a dedikalt VGA.

Saor Alba

Hello. Az intel új i procijában lévõ integrált gpu és a dedikált vga közötti váltás hogy történik? Illetve mi jelzi hol tudom megnézni,hogy melyik gép tudja ezt? köszi elõre is

Solten
Hello.: link

Saor Alba

Sziasztok!

Segítség kellene! Asus K70IC-TY125D kontra Asus K70IC-TY127D
Olyan sokat jelent a proci különbség, hogy a ty127d-t 15ezerrel drágábban mérik? Megér ekkora áldozatot? Fõleg filmnézésre használnám, szép nagy tvmre kötném és fontos hogy egy 30 Gb-s fullhd videót is gond nélkül lejátszon.
Esetleg jobb alternatívát tudtok, de 17"-nál kissebbet nem akarok, mert sokat böngészek is.
Solten
Hello, nem akarlak rabeszelni semmire de szvsz hasznald inkabb a Win7-et. Biztonsagosabb, fejlettebb, ugyanolyan gyors (v. gyorsabb) mint az XP.

Saor Alba

Sziasztok!

Egy Hp Pavilion dv6-2030ez notebookhoz tud valaki win xp-s drivereket? Léteznek egyáltalán, vagy muszáj lesz a win7-et használni?

Válaszokat elõre is köszönöm.

szép kis gép.
most néztem a 5745 csak Intel HD, GT330M, 310M VGA-val vannak szerelve.
a 5741-et már lehet választani Intek HD, GT320M, és HD 5470-el

Solten
Csinos darab.

Saor Alba

franc0
Végre itthon is kapható az új Vostro. Jóféle 😊

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Mennyire lehet kiforrott egy ilyen dokkolási megoldás:

EZITT

?

Vagy

EZ

?

Felér egy ilyen megoldás a hagyományos dokkolási megoldásokkal (megfelelõ notebookhoz megfelelõ dokkoló)?
Solten
V43 1105
Nekem eddig bevált tökéletesen :-D

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ez az Acer jó ? Google elsõ találata alapján nem 😄 (bátyámnak mondjuk ilyen van ~ 6 éve és jól bírja, mármint Acer, nem ilyen típus)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

V43 1105
Acer 5470G (i5 + HD5650) ~ 189.000Ft,-

Érdemes várni nyár végéig laptop vásárlással ?
Illetve most van olyan laptop ~ 200 körül, ami ilyesmint tud: 2 magos (~2 ghz), 4 gb ram, 8600gts-sel egy szinten (vagy jobb 😄) videókártya. Nem vagyok egy hc gamer, de azért alap játékok futhatnak rajta 😊 Illetve nyár végéig lehet új model/mostani árak csökkenése ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

inter94
5740G

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

inter94
nekem is 570G van..csak i7es procival😛

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

Alapjáraton az emberek amit nem ismernek azt nem szeretik, és ha valamirõl hallnak valami rosszat, akkor azt hajlamosak az egész márkára rámondani, miközben soha nem volt tapasztalata az adott márkával. Ugyan akkor a másik oldal is igaz vannak akik ragaszkodnak egy-egy márkához és õk nem hajlandóak másikkal foglalkozni. de ugyan akkor itt is két féle akad, az elsõ aki isteníti és nem hallja meg a hibáit még akkor sem ha egy nap 5x is szétverné a gépet, a másik aki elfogadja a hibáit és élvele boldogan.

És egy érdekesség:
Acer 5715Z: XP-vel elég sokszor elérte a kritikus hõmérsékletet így le is kapcsolt, hétvégén kapott egy W7-et és most nem melegszik annyira... még 😊

Megjegyzés:
Felszereltség tekintetében az Acer elég jól el van eresztve árban viszont megfizethetõ, szervizileg sincs vele gond, így jó választás.
Ugyan van egy-két komolyabb gépe is, de nem igazán az üzleti világ a fõ piacuk.

Más:
Ismeri valaki a DevilTech gépeket?