16455
  • mrzoltan
    Igen tudom, nézd meg a N330-as értékeit...
  • hykao #10688
    Mivel nincs is ilyen processzor...el van írva a mysoft oldalán...valójában N330, nem M330...ha valaki rákattint ott, kiderül a megjelenő AMD oldalon...a bannerben lévő linken pedig természetesen megtalálható az N330-as.
  • mrzoltan
    Tájékoztatlak, a táblázatban a megadott Athlon procira nincs eredmény.
    És én se kenem vágom az AMD-t,de azért tájékozottnak lenni jó dolog. :P
  • hykao #10686
    Valóban az lett volna, mivel nem tudtam a kérdésre a választ, nem vagyok nagyon tájékozott AMD proci ügyben, utoljára kb. 10 éve volt AMD procis gépem...a választ viszont megtalálja a nagy kék betűkre kattintva...sőt, a táblázatban konkrét procik közti különbségek is láthatóak...
  • mrzoltan
    Nehéz lett volna kibökni hogy a Turion-os :)
  • GX25
    Sziasztok!

Laptop vásárlása előtt állok. Leginkább netezésre használnám (letöltés, böngészés, mail) néha Word-öt is használom. 160000 Ft-ot szánok rá. Ennyiért milyet ajánlatok?

Ha játszani is szeretnék rajta akkor egy olyan mennyi lenne amin futnának a játékok?
  • hykao #10683
    bannerlink
  • hykao #10682
    úgy, hogy nem használod...
  • norbi56
    Ezekből a HP-k ból a Turionos vagy az Athlonos a jobb?AMDket nem ismerem sajons.
  • Axsys
    Hát ezeket az új aksikat 10% alá nemigen szabad meríteni, mert akkor nagyon hamar tönkre megy.
  • technext
    ha hálózatról nyomod akkor kiveszed az aksit, de azért minimum heti 1x lemeríted-feltöltöd
  • Balee 007
    Első pár töltésnél a gép kikapcsolt állapotban valamint ha hosszabb ideig hálózatról használod akkor vedd ki a gépből.
  • xxxpaulxxx
    Kérdés: Hogyan tudom a leginkább megőrizni a notebookom aksijának élettartalmát?:)
  • Marcus Brutus
    hello

ajándékba szeretnék adni egy HP Pro book 4310S (NX570EA Renew) laptopot, de nem tudom, h ez milyen minőség, ill milyen hibákra lehet számítani....

van valakinek tapasztalata a HP gépekkel kapcsolatban?
    vagy jobb ötlet 120.000. - 170.000 forintos árfekvésben?

itt az oldal, ahol találtam:

HP pro book 4310S
  • danikarate
    Nah kipróbáltam még két gamet...
    - BioShock 2: max beállításon néha egy kisebb szaggatást éreztem, de alig volt észrevehető.

- Grand Theft Auto 4: benyomtam Auto Configuret, mindent benyomott Highra, de játék közben néha be-be szagatott. Ez már sokkal észrevehetőbb volt mint a BioShocknál. Viszont ha lenyomtam mindent Mediumra ás kikapcsoltam a VSync-et, már csak nagyon kis mértékben volt ez a szaggatás. 30 percig kerestem a tökéletes beállítást, de ha levettem Low-ra akkor is ugyanúgy észrevehető volt az a kis szaggatás mint Mediumnál. Majd még kínlódok vele egy sort... De mindent összevetve Médiumon élvezhető a játék.

Itt viszont közel sem melegedett a gép mint például Bad Company 2-nél. Még 1 óra után sem volt forró a gép.
  • mrzoltan
    Érdekes, megfontolandó...
    Bár lehet egyedi eset is, azonban ilyen eseteket bármelyik szervizbe lehet találni.
  • MaSzKa
    Mindenféle monitor káros az emberek/állapotok egészségre

Például az Elektromágneses sugárzás nem egészséges
    A régi CRT monitorok jelentősen ronthatták a látást
    Ott elektronsugár bombázza a kijelzőt az a szembe és az agyba is jutott

Szemre, (pl mert közelre nézel ez még csak a kisebbik rossz, van nagyobb is)
    Agyra
    Testre

Rengeteg káros hatása van, olyan is amit nem osztanak meg egyszerű emberekkel
    Nehézfémeket használnak gyártáskor és mindenféle káros vegyszereket

TCO és a ROHS se jelent szinte semmi védelmet
    Eléggé nehéz manapság megoldani az (gazdaságos) újrahasznosításukat, megsemmisítésüket

Persze nehéz bizonyítani nagy részüket

Mobiltelefonhasználat káros hatásait se bizonyították be a gyártók nyomása miatt és a cigeretta egyéb káros hatásait a mai napig nem fogadták el

Pedig hatalmas per volt a 90es években ott is

Mondjuk manapság már minden káros ami nem természetes sajnos
    A természetet meg jelentősen szennyezik az meg azért...
  • MaSzKa
    Acer hivatalos Szerviz Ajánló
  • Balee 007
    "Külső megjelenítési módok" ez azt jelenti hogy ha rákötnél egy külső monitort akkor annak a max frissítését állíthatod be 100Hz-re mert annyi fog még bírni a videókártya.
  • hykao #10670
    Nem káros, mert a TFT és újabb technológiák esetében nem is folyamatos tulajdonképp a képfrissítés, csak ha változik az adott pixel színe, akkor van változás - ha jól emlékszem.
  • pinceajto
    gondolom akkor a 60 HZ LCD-n, nem ugyan az mint ha CRT-n lenne.
    Tudom hülye kérdés de nem káros a szemre?

Illetve ezt: http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/hu/product/Satellite-L505-13H/1082902/ mrzoltan légyszíves megnéznéd, csak a kijelző miatt mert itt azt írja h tudja a 100a-t és ez is TFT.
  • mrzoltan
    60 Hz a TFT LCD frekvenciája.
    A CRT-ké volt változtatható, az LCD-ké fix, illetve károsítja a panelt, ha változtatod.A 120 Hz még amit használnak, az a 2*60 Hz , a 3D-s megjelenítéssel kapcsolatos.
  • pinceajto
    Hm, ez elég kevésnek tűnik. Amúgy általános a 60 HZ? Mert én láttam 1-2 gépet ami tudta a 100-at is.
  • danikarate
    Áhh nem 60 a max...
  • pinceajto
    Még annyi danikarate h a kijelző tudja a 100 HZ-et produkálni?
  • pinceajto
    GTA IV-re kiváncsi vagyok hogy fut majd!
  • danikarate
    Ma is bepróbáltam két játékot (HP dv6-3050eh)
    - Mafia 2 demo: fullon szaggatás nélkül megy.
    - COD4: szintén full grafikán, hiba nélkül.

Tegnap éjszaka még játszottam Bad Company 2-n és kb 1 óra játék után a gép már eléggé forró volt.

Holnap talán megnézem, hogy a GTAIV hogy fut, ahogy hallottam eléggé géppróbáló konfigurációja van.
  • mrzoltan
    Példaképp egy- két model:
    ACER
    HP
    ACER
    ACER
    ACER

Sok az Acer, nem direkt másból nem találtam jókat.
    De kb. ennyi. :(
  • j0nNyKa
    te jó isten

mindenesetre köszönöm szépen az infót
  • mrzoltan
    Sajna nem, én is hasonló paraméterekkel keresek gépet, de nem nagyon találni. Az áremelkedések miatt ez a kategória felcsúszott 250 környékére.
  • j0nNyKa
    nemnem, csóróság van :)

2 óra videó legyen mondjuk.. fele fényerőn (annyi az út az egyetem és az otthonom között vonattal, ezért fontos ez a konkrét szám :D)

Most lehet hogy furcsát fogok mondani, tényleg nem vagyok otthon a noti árakban: 150-160 ezerbe egy általam megálmodott gép belefér?
  • mrzoltan
    Ezt mire értetted?
  • mrzoltan
    Hát a 2 óra videó, teljes fényerővel, nem jellemző a 2 óra filmezés.
    Ár az korlátlan? :D
  • j0nNyKa
    tudást értem alatta, a kinézet igazán nem érdekel, a neve sem :)

lényegében annyi, hogy a vga ne valami semmilyen integrált legyen, hanem ezek az ati 4xxx 5xxx kategóriák, illetve a proci se valami celeron, hanem pl. egy 2magos izmosabb fajta, memória meg 4 giga minimum

így értem a gamer laptopot :)

egyébként már jópár éve macbookom volt, nem nagyon tudom, hogy a win/linux alapú gépeknél mi merre hány kiló
    ezeknek az aksijai mennyit bírnak? 2 óra filmnézés pl. belefér?
  • mrzoltan
    Gamer kategórián mit értesz?
    Kinézet? vagy benne legyen a nevében, vagy mit?
  • j0nNyKa
    Sziasztok!

Olyan gépet keresek, ami:
    - 15.4" / 15.6" -os
    - gamer kategória
    - multitouch-os a touchpadja
    - nem macbook pro :)
    - itthon beszerezhető

Elvileg ezek annyira nem veszélyes kritériumok, szal ha jól sejtem, bőven van ilyen. Jöhet minél több! :)

Köszi
  • pinceajto
    mrzoltan, megírnád h mit halottál? Hogy azért mi is okosodjunk egy kicsit:)
  • mrzoltan
    Még megkérdek egy AMD szakértőt ( Solten :))
    De akkor maradok én is ennél a modellnél, köszi a segítséget.
  • pinceajto
    danikarate kösz az infot! És ha még probáltál más játékot akkor írd majd meg a tapasztalatod (meg azt is h közben mennyire melegedett).
  • danikarate
    Mivel ma reggel vettem ez ügyben sokat nem nyilatkozhatok, de teljesen feltöltöttem, majd elindítottam uTorrentbe letöltést és kb 3 és fél - 4 órát bírt. Viszont ha nem töltöm, automatikusan lejjebb vette például a videókártya teljesítményét és már ha elindítottam a BC2-t szagatott, szóval érdemesebb telepről dolgoztatni ilyen esetekben a kicsikét. (Bár ezt a videókártya teljesítményes dolgot ki lehet kapcsolni, gondolom akkor viszont gyorsabban is merül.)
    Proci miatt nekem is voltak kétségeim, hogy inkább egy Acer 5740G-t vegyek, de eddigi tapasztalat szerint ez a HP teljesen megérte az árát és ahogy olvasgattam jobban időtálló mint pl. az Acer notebookok.