16455
  • passatgt
    /\
    |
  • GX25
    Egy kis infót szeretnék kérni.

A kettő videokártya közül melyik a jobb?

NVIDIA GeForce GT 320M

NVIDIA GeForce GT 420M
  • Terence007
    Mondjuk a garanciavesztéses dolog az igaz, de mondjuk ezt eleve szemét dolognak tartom, mert ha azzal jár, akkor legalább rendelésnél kérdezzék meg tőlem, hogy én mekkora partíciókat akarok.. Ha odanyomják elém 2 db 250 gigással (ok, ok tudom hogy vannak rá jó kis progik, de az már akkor is macera, pláne ha nem ért hozzá az ember), de én max. 50-et akarok a rendszernek, akkor már szívás van.
  • Morpheus_v2
    Sziasztok! Találtam egy tűrhető kis notit, ha nem akar valaki sokat költeni és játékra használná a gépet. A márkát nem ismerem ezért kíváncsi vagyok, hogy milyen véleményetek van a Packard bell-ről. :)link
  • Solten
    Hi.: link.
  • Solten
    Hello, ezt is erdemes megtekintened szvsz: link.
  • Solten
    720p-vel azert elbanik (elso generacios atomnak se okozott gondott a fosch GMA950-el). Persze azert jol johet egy HD-rasegitest ado GPU, nem "pusztul" bele a CPU a lejatszasba... :)
  • Solten
    Az eszkozkezeloben meg tudod nezni a WLAN pontos tipusat.
  • Cat 02 #10801
    Bátyám gépén szoptam ezzel eleget. Valamelyik jó a sok közül, észre fogod venni, főleg, ha van net benyomva a gépbe :)
  • passatgt
    valami nem működik, vagy miért keresel drivereket? win7 általában alapból menni szokott szinte minden vasons
  • Narusco
    nem akarom amugy most újrarakni, csak szeretem biztonságban érezni magam driverek és windows dvd közelében, nem tudom a win7 mennyire omlós, de xp-vel volt már nem egyszer teljes szalagszakadás, úgy hogy előtte normálisan ment a cucc.
  • Narusco
    nos
    megbarátkoztam már a win7-tel, nem akarok xp-t a helyére. de akkor is felbasz, hogy ennyire lesüllyedt ez az egész, hogy már drivert sem adnak (jójó nem adnak windowst, mégis csak drága dolog, de könyörgöm ,drivert csak kéne)
    és igen, szeretem újratelepteni a rendszert egyből ahogy megjött a gép.
    maradok a win7-nél, viszont lenne egy kérdésem. találtam drivereket konkrétan ehhez a gyártó oldalán ITT (aztán Notebook --> Aspire -->3820TG) de van például 3 abból hogy "3g Module Driver" meg 4 abból hogy "Wireless LAN Driver", de a késztő más (Intel, Atheros, Broadcom stb.) Nekem akkor elég ezek közül csa k1-et felrakni, vagy van különbség, és tegyem fel mindből mindet? úgy érzem hülyének néztek, és az első lesz a helyes megoldás :D
  • Gaba94
    Sziasztok!
    Laptop vásárlás előtt állok, ezért a segítségeteket kérem.
    Nincsenek nagy elvárásaim, csupán egy megbízható "gépre" lenne szükségem.
    Minimum 2.00Ghz-es proci azért jó lenne, valamint a RAM is lehetne 2GB-s legalább! (3-4 gigás jobb lenne, persze csak, ha lehetséges)
    Főleg internetezésre használnám + néhány program (photoshop, office) futtatására illetve van egy játék (FM), amit majd szeretnék feltenni rá, de annak a fontosabb igényeit előbb leírtam (proci, RAM). Nagyából ennyi, esetleg még jó lenne, ha lenne rajta op. rendszer (Win7), mert ilyenekkel nem akarok szarakodni:D kb ennyi.
    A végére pedig az ára. Szeretném ezt az egészet maximum(!) 120-ból megúszni :)
    Előre is köszönöm annak, aki segít nekem!
  • hykao #10796
    Felejtsd el! Ezzel nem fogsz nagyon HD-t nézni akadásmentesen! ION-ost keress! Legjobb vétel a HPQ Mini 311c - ha találsz még valahol eladót! Annak 1366x768-as LED-es a kijelzője, ION-os VGA (hardveresen játsza le akár a 1080p-t is), hosszú akksi idő, stb...
  • Master Rick
    Sziasztok!
    Netbookot szeretnék venni egyetemre, és a Samsung N210eset nagyon nézegetem már... Azt szeretném kérdezni, hogy ebben az árkategóriában ez-e a legjobb vétel? Szeretnék mondjuk HD(720p)ban nézni néha, meg elsősorban tanuláshoz, meg ilyenekhez kell, nem játékra, csak azért egy jobb teljesítmény, meg jó akku az szempont... Szal, h ezt érdemes venni, vagy van jobb/megbízhatóbb ezen az áron?
  • adamarsberg
    Ez játékra és nyüstölésre jó?

http://www.edigital.hu/Notebook/Toshiba_Satellite_L650D-13D_notebook-p57976.html

• adamarsberg
    http://www.edigital.hu/Notebook/Toshiba_Satellite_C650D-11H_notebook-p58218.html

???
  • LezLee
    Nemrég vettem egy HP pavilion dv6 3070-es gépet. Az volna a kérdésem, hogy kell-e csinálnom helyreállító lemezt, vagy elég, hogy van egy Recovery partíció a merevlemezen?
    Ez az első laptopom, úgyhogy nem nagyon vagyok otthon az efféle dolgokban.
  • hykao #10791
    Amennyiben nem jár garanciavesztéssel, akkor valóban csak ízlés kérdése...de gyalulás előtt azért nem árt ennek utánakérdezni...XP-re visszacsövesítés viszont értelmetlen dolog szerintem 2010-ben, már csak azért is, mert akkor elég lett volna egy HD3XXX-es szériás videokártya is, ha úgyis csak directx 9.0c nyújtotta lehetőségeket akarja élvezni. (tudtommal a dx10 és dx11 csak a Vista és 7 rendszerekhez van) Mellesleg XP-hez sokszor drivert vadászni is kész kínszenvedés...
  • Terence007
    Narusco: XP-t tényleg ne erőltesd, ezt a gépet csak lehúzná.. EZ alapján tolj fel egy Win 7-et és legyél boldog vele, mert tényleg egy nagyon jó kis gép.

hykao: Én is egy újratelepítéssel szoktam kezdeni, jobb tiszta lappal, de erről volt már korábban szó. Ki így csinálja, ki úgy, ízlések és pofonok..
  • FGB
    Én mondjuk nem erőltetném az XP-t, W7 helyére. szerintem jobban jársz ha W7-et hagyod, nekem eddig minden elindult rajta amire szükségem volt, esetleg trükközni kell vele kicsit, de minden megy rajta.
  • Inquisitor
    Ahogy a kolléga írta, a most kapható gépek 90%-hoz nem adnak lemezen se OS-t, se drivert ...
    Narusco - ki van csukva, szinte minden részéhez lehet sok napi hajtépős kereséssel drivert találni, de általában pont a WiFI-hez nem lesz ... és akkor optimista voltam.
  • FGB
    nem sok gyártó ad hozzá lemezt, többnyire neked kell létrehozni egyet az első indításkor. Valamint van egy helyreállító patrició amin van a W7.
  • GX25
    Most lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de azért inkább megkérdezem. Ugye, ha egy notebook-hoz jár Win7 akkor az nem csak előre van rá telepítve, hanem adják vele a lemezt és bármikor újra lehet rakni?
  • molsi
    Nem neked írtam, csupán csak általánosságból nehogy valaki ugyanebbe a hibába essen mint én. Ugyanis azt a driver-t amire a gépnek szüksége lehet azt úgysem lehet letölteni.
  • hykao #10784
    Te most tényleg le akarod szedni a gyárilag a laptophoz adott, előtelepített Win7-et? ...ráadásul XP-t akarsz a helyére rakni???
  • adamarsberg
    Sziasztok!

Ez mennyire jó egy kis játékra és egyébként otthoni nyúzásra?

http://www.edigital.hu/Notebook/Toshiba_Satellite_C650D-11H_notebook-p58218.html

Köszi
  • Narusco
    ha ez nekem szólt akkor te valamit félreértettél.
  • molsi
    Toshiba Tecra M9 -t semmiképp ne vegyél mert nem internetezéshez való, főképp ha alapvető driver hiányos.
  • Narusco
    ééés XP-s driver kéne hozzá
  • Narusco
    értem, bár már jön elvileg az usbs olvasó.
    viszont most ilyen problémám lenne. ebben valaki help?
  • Balazs15
    asszem abba 512megás ati kártya (a 320shban)
  • Balazs15
    ha muszáj lenne akkor a cq61-410sh-t...de emnnyi pénzért kapsz jobbat..ez az acer pedig viccnek is rosz...pár honapja lehetett venni 106 ezerért Hp presario CQ61-320SH-t az tuti jo...de szentem várd meg amig lesz cq62
  • Csacsa79
    Sziasztok!
    Egy gyors segítségre lenne szükségem, adott két gép, árkülönbség elhanyagolható, ti melyiket javasolnátok:
    http://www.edigital.hu/Notebook/HP_Compaq_Presario_CQ61-410SH_VY517EA_notebook-p55740.html
    vagy:
    http://www.edigital.hu/Notebook/Acer_eMachine_E527-332G25MN_%28LX.NAE0C.021%29_notebook-p58472.html
  • setuh
    Vettem egy laptopot es lenne egy eleg banalis kerdesem de uj vok laptop teren...szal biztonsagos e ha nem a konektorbol huzom ki a tapot hanem egyenesen a laptopbol es igy is dugom vissza mikozben be van dugva a konektorba?:D
  • GX25
    Játékra melyiket érdemes megvenni?

ASUS K50ID-SX069D

Packard Bell EasyNote TM85-JN-642HG
  • Solten
    "nincs benne cd olvasó :E hogy lehet anélkül windowst telepíteni?"

Lehet, anno leirtam a blogomban; szukseges hozza ugye pendrive/SD kartya:

1. parancssor elindítása: start menü > futtatás > cmd

2. particionáló program elindítása, írjuk be: diskpart

3. keressük meg melyik a pendrive-unk/SD kártyánk: list disk

4. válasszuk ki (itt most az 1-es): select disk 1

5. töröljük le: clean

6. elsődleges partíció létrehozása, kiválasztása, formázás (FAT32):
    create partition primary
    select partition 1
    active
    format fs=fat32
    assign

7. ha kész a művelet, kilépés: exit

8. tegyük be a Windows telepítő lemezt a meghajtóba, és másoljuk fel a fájlokat (ahol D: a DVD meghajtó, és E: a pendrive/SD kártya, jelen esetben): xcopy d:\*.* /s/e/f e:\

9. Boot az eszközről.

• Narusco
    köszi, találtam már egyet amit megveszek szerintem. nem adtak powerdvd-t, meg a többi alapból járó progit is csak felrakták, mintha mindenki olyan gyökér lenne hogy az alapból felrakott rendszert fogja a gép haláláig használni. persze particionálva nincs, de nem baj, ugyis leszedem ezt a win7-et.
  • Inquisitor
    "belerakok bootos windows cd-t, akkor látni fogja a gép amikor indul"
    Igen, ha egyáltalán nincs rendszer, akkor biztos, egyéb esetben (gyártónként változik, pl. F12 vagy Control+F12, stb.) lehet állítani még bekapcsoláskor a boot eszközt.

"vigyünk minden szarral szervizbe?"
    Nagyjából ez a céljuk ...
  • Inquisitor
    Drivert amúgy sem adnak, csak pár kósza gyártó, ha rendszerrel veszed, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. Mondjuk érdekes, hogy a leírás szerint PowerDVD meg PowerDirector jár hozzá, amit meg csak DVD/BD írókhoz adnak ... Amúgy lehet telepíteni memóriakártyáról, vagy pendriveról vagy külső vinyóról is. Régebbi Windowsoknál trükkös nem hivatalos verziókat, Vista/W7 esetén meg van direkt ilyen lehetőség. Néz szét a PH-n hátha kapsz egy külső DVD írót jó áron hozzá.