Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csabesz100
Mármint azt ajánlanád, ami 2,9 Mb? Azt, ha jól emlékszek, akkor felraktam. A másik mi lenne egyébként?

Holnap felteszek rá valami játékot és megnézem, hogy bekapcsol-e a turbo boost.

ITT azt írja, hogy lennie kellene benne! Lehet én vagyok a béna, de nem találom.

PS3 ID: Csabesz82

Asus K52JR-SX116D - Intel Core i5 2.27 GHz, 4 GB DDR3 ~ 185k
Asus K52JR-SX101D - Intel Core i3 2.26 GHz, 2 GB DDR3 ~ 160k
Mennyire észrevehetõ a különbség a két proci között? Ha nem olyan vészes, akkor vennék még 2GB memóriát az olcsóbba. Melyik lenne a jobb választás?
én az elsõt ajánlanám feltenni, mármint ami csak simán turbo boost driver. amugy ha fölteszed mér ne müködne.

ha nagyon akarok tegyél fel egy everestet szivasd vmilyen progival a procit meg a gépet és figyeld hogy felkapcsolja e az orajelet.

mellesleg ahol belinkelted a notit ott sehol se irja a kommunikáció résznél hogy van benne bt, szal eklépzelhetö hogy nics 😄

Alienware m14x

Csabesz100
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tegnap megvettem EZT a notit. Eddig minden nagyon frankó vele.

Az elõretelepített windows feltettem rá, majd megcsináltam a rendszer helyreállító lemezt. Utána fogtam és leformáztam a gépet, mert a gyári rendszer sok szemetet tesz fel. Feltettem újra a win-t és a driver-eket. Az eszközkezelõben nincs is kérdõjel, minden oké.

Láttam, hogy a driverek között van olyan, hogy turbo boost. Ezt is feltettem (elméletileg).

A kérdésem az lenne, hogy honnan tudom meg, hogy mûködik-e a turbo boost funkció?

Másik kérdésem, hogy a DRIVEREK KÖZÖTT van 2 turbo boost is. Ezek közül melyiket kell feltenni?

Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy ebben a gépben elméletileg van bluetooth. Na ezt én sehol sem találom, pedig a drivert feltettem. Amikor az elõretelepített windows volt rajta, akkor sem találtam. Elképzelhetõ, hogy mégsincs benne?!

Bocs, ha hossz és sok a kérdés, de úgy akarom megcsinálni a gépet, hogy a lehetõ legjobb legyen!

Elõre is köszönöm a segítségeteket!

V43 1105
Vaio, remek cuccok, minõségi, megbizható.. Nincs véletlen ATI-s verzió, pl HD5650 1Gb-al? Ez az Nvidia.. érdekeees..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

lee86
Sziasztok!

Ezt a gépet néztem ki (Sony Vaio VPCF11M1E/H).

Az igenyeimnek minden tovabbi nelkul megfelel, viszont sosem volt dolgom Vaio laptophoz, igy ertek, megbizhatossag tekinteteben bizonytalan vagyok.

Szerintetek megeri belefektetni? Koszonom!

¡Hala Madrid!

bazs1
köszönöm!

skyli991
Milyen multitouch tapipadmozdulatok vannak laptopokon? Jobbgombra is van? Az lenne a jó, ha bal újj mellé leteszem a mellette levõt azt jobbklikknek venné és ha felvenném a bal oldali újjat, akkor még a jobbgomb benyomva maradna. Ez lehetséges pl. egy ACER-en?

Sziasztok
Van 1 ilyen laptopom , nemertek hozza szoval lehet buta lesz a kerdes.😊 Annyi a problemam , hogy jatekok kozben pl focis\autos vegyuk pl-nak mondjuk a blur-t ha jatszok vele a laptop billentyuvel , ha 1szerre tobb gombot nyomok nemerzekeli a gep vagy csak 3 gombot es aztis sorban,igy pl pes-t sem tudok jatszani , mert nemlehet egyszerre cselezni\sprintelni\iranyt valtani . Viszont ha radugok 1 asztali billentyut teljesen jo😞 Szoval ez valamilyen beallitas hianya\szar a laptop billentyum\ vagy ez eleve ilyen ra kell tudni?

Hát szerintem az Asus G51J-SZ071V.
Nagyobba a felbontása (Full HD), elvileg erõsebb a VGA de csak Dx10, nagyobb felbontású webkamera. Én ezt venném meg, de ez csak az én véleményem.

Falkon
Értem. Megmondom majd neki! Köszönöm a választ!

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Solten
Hi. Egyertelmuan hutes-problemanak tunik. Szerviz, vagy frissitsen BIOS-t, hatha megoldodik a ventillator-vezerles.

Saor Alba

Falkon
Sziasztok!

Unokabátyámnak van egy Acer Aspire laptopja. Bármit csinál a géppel (film, játék, képek) 5 perc után elkezd rajta akadni minden. 15 másodperc múlva felpörög a ventilátor és újra megy szaggatás nélkül. Utána megint 5 perc, megint elkezd szaggatni. A proci ventilátornál nagyon forró a mûanyag. Kint az udvaron valamivel jobb a helyzet.
Mi lehet a probléma?

Elõre is köszönöm
Üdv
Falkon

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

somdav95
Asus K52JR-SX101D-t vedd ebbõl a hárombol

bazs1
Erre tudna valaki válaszolni? és még ezzel egészíteném ki

Hello szerintetek melyik a jobb: 1. acer Aspire 7745G-724G1TBN vagy asus g51j?
pxxl
én nem akarok nagyon beleszólni de kezd átmenni chat-be a topik...

All hail the double x!

skyli991
Tetszik benne h lehet OPrendszer nélkül venni 😄

skyli991
Ez jó áron van, de nemtudom hogy milyen videókártya az Intel GMA HD.. 😊

bocsesz, még egy ilyet is találtam, errõl mondjatok már valamiféle véleményt, mert nincs róla semmilyen teszt seholsem. Azt olvastam, hogy az egyik legmegbízhatóbb márka az Asus, utánna jön a Toshiba, majd valahol ezek után jön csak az Acer -> ehhez is fûzzetek már légyszi véleményt, aki okos ezen a téren 😉 köszi
ez egész jó kis kütyü, nagyon ígéretesnek néz ki... esetleg tudnátok mutatni ilyen felszereltséggel mondjuk egy toshibát? csak kíváncsiság képpen
Sziasztok!
Ilyet Acer Aspire 7745G-434G1TMN Brinn-en kívül vett már valaki esetleg? Ha igen hol? Mert állítólag júni 15 elõtt nem lesz ilyen Magyarországon (Info az Acer.Shop-tól, illetve a ChipLand-tõl kaptam)!
skyli991
A Windows élményindexre kiváncsi leszek 😊 Nekem most 4,4 és a proci a leggyengébb.

skyli991
Igen és lehet hogy nem is lesz kapható magyarországon (magyar billentyûzet) és a másik meg az, hogy azt csak 6 cellással láttam külföldi fórumokon 😄
Sztem ugyanolyanom lesz mint a bátyádnak 😊

Igen, bátyám is ezért rendelte kiszállítással. 😊
Hát valszeg drágább is lesz igen, de még ezzel az i5-össel se találtam semmilyen software-t ami meg tudná izzasztani. 😊 Meg gondolom az i7 biztos többet is fogyaszt és az üzemidõt is csökkenti valamennyire.

pxxl
jah persze ezt lehet. noti vissza, pénz vissza, viszonlátás 😊

All hail the double x!

skyli991
Hú amúgy ez lett volna a legjobb: Aspire 3820TG-624G64n, ebben i7-es van de sztem nálunk nem lehet még kapni és drágább is lesz. A videókari ugyanaz, de az i5-ös is kihajtja a videókártyát, nem?

skyli991
Az elállás jogára gondoltam 😊
Tényleg felesleges a pixelhiba garancia, de direkt ezért 1200 Ft szállítási költséggel rendeltem meg és nem személyes átvétellel 😄

skyli991
Már megrendeltem, kicsit olcsóbban mint amit te mutattál 😊 Innen.
Amit te veszel az jobban melegszik mert a dvd meghajtó miatt kevesebb belül a hely, és amit én rendeltem az 9 cellás 😊

Csabesz100
Szia!

Ma veszem meg EZT a gépet! Felhívtam az Acer shop-ot van belõle 3 db, egyet el is tettek nekem. Ezzel lehet jobban járnál, mint a 13.3-al, mert van benne DVD meghajtó (mondjuk én sem nagyon használom, de jó ha van), valamint a vinyó is 640GB. A többi ugyan az, ha jól látom. Ha viszont ragaszkodsz a 13.3-as mérethez, akkor náluk is van és még egy kicsit olcsóbb is! LINK A garancia itt is 3 év!

pxxl
de asszem akkor nincs cseregarancia, hanem bevizsgálják vagy mi. am meg 3 évig viheted vissza 😊

All hail the double x!

skyli991
Ha nem kérünk rá pixelhibagaranciát, de netrõl rendeljük házhozszállítással, akkor 7 napon belül vissza lehet vinni ok nélkül is ugye? (ha mégis pixelhibás lenne)

skyli991
Viszont megtudtam hogy a 3 év garancia az június végéig még lesz hozzá. 😊

skyli991
ÁÁÁ feljebb ment az ára :S

hykao
Az ATI Catalyst-ban a hardverinfóknál vagy GPU-Z nevû progi.
Hát az Everest ezt nem köti az orromra. Van olyan progi amivel meglehet nézni?

Solten
Tudtommal az Acer a HD 5650-nel DDR3-at alkalmaz a GDDR3 helyett.

Saor Alba

skyli991
Köszi 😊 Úgy látszik, hogy nekem is lehet majd egy ilyenem ^^
Idáig nem is olvastam róla rosszakat. Sõt, az ebben levõ 5650es videókari akkor lehet hogy még jobb mint a sonyban levõé?

Prohardveren olvastam:
" Viszont a 3820-ba (13.3-as) több hely van a meghajtó hiányába és jobban megoldották a hütést szóval az még enyire se melegszik. (még a gpu-t is meglehet picit ráncigálni ;] itt fórumon egyik srácnak 550/800 helyett 700/1050 3dmark06 1280x768 ban 9200 "
Ez a videókártya DDR hányas? És az mennyit számít? Ezt sehol sem láttam csak annyit hogy 1GB-os.

Ahhoz elvileg 9 cellás van (az ára alapján), de ha nem írják külön, akkor érdemes rákérdezni. Akksival együtt 2 kiló a gép és valamennyire kilóg lefelé, így megemeli a gép hátulját pár centivel, de masszívan benne van, nem lötyög vagy ilyesmi és így jobban is kézre áll a billentyûzet gépelésnél. A kijelzõnek szépek a színei (és a fekete is tényleg fekete). Ha mondjuk három ember egymás mellett ül, akkor még tisztán látszik a kép. Monitort is lehet rácsatlakoztatni és így az asztalt kiterjeszteni.

Solten
A Sony gepeben elegge le van veve az 5650 magorajele (450MHz), vagyis inkabb alap, ez az ok. Lehet akar 650 is (ekkor megveri a 4670-et), gyartora van bizva.

Saor Alba

Solten
Nem kula hanem cool (fasza) 😄

Saor Alba

hykao
Az Iponos VAIO teszt alapján ez a mobil HD5650-es ATI kártya gyengébbnek tûnik az elvárhatónál. Reméljük csak a Sony gépében muzsikál ilyen gyengén, mert a papírforma szerint nem szabadna gyengébbnek lennie az elõd 4650-nél, de még a 4670-nél se nagyon...a tesztekben pedig eléggé megszégyeníti a 4670-es kártyás Dell gép...ha nem a Sony a ludas, hanem tényleg gyengébb az 5650-es cucc az elvárhatónál, akkor végképp örülök, hogy erõsebb kártyás gépet választottam végül.
mármint szar?
skyli991
Lehet mellé berakni egy rendes monitort kiterjesztett asztalként? 😊

skyli991
Hûha, ez nagyon megtetszett. Van ennél jobb egyáltalán, hasonló áron? Köszi, hogy ennyit írtál róla! És még kicsi is és könnyû is! 😮
Amit te linkeltél ahoz 9 cellás akksi van? Nem mintha sokat számítana, de az mennyivel nehezebb? Nem lóg ki belõle v ilyesmi ugye? 😄 A kijelzõ milyen?

Solten
Hello. Bar kicsivel tobb: link. Vagy: #9605. Esetleg: link.

Saor Alba

Solten
Hi.: link.

Saor Alba

Hát szerintem a Lenovo helyett inkább EZ. Esetleg ugyen ez 17"-ban. Amugy az az Acer nem olyan rossz, ennyi pénzért jobbat nem hiszem, hogy találsz.

Szia!

Bátyám most vett egy ILYET és hát elég durva a cucc. Játék, amit eddig feltettem Borderlands, Crysis, Modern Warfare és hát kicsit mindegy, hogy minimumon vagy full maximumon vannak a beállítások (AA is), ugyanúgy tökéletesen futtatja õket. A billentyûzet kiosztása és a gombok nagyon jók. A touchpaddal szintén semmi gond, a multitouch funkciók is jól kezelhetõk. Ha az Ati kártya megy, akkor terhelés alatt 60-70 fok a legtöbb amennyire felmelegszik, de a billentyûzeten akkor se igazán érezni a meleget. Az akksi dokumentum olvasás közben maximum fényerõn 9 órát, wifivel netezéssel 6-8 órát bír, minimum fényerõn doku olvasás viszi a 10-12 órát. (9 cellás akksi)
Ezenkívül most akcióban még van rá 3 év garancia, ami szerintem elég meggyõzõ, de azért ha ilyet vennél akkor vétel elõtt egyeztesd le ezt az akciót a bolttal, meg az akksi méretét is.
Árgépen ha rákeresel a 3820TG-re akkor még vannak olcsóbb típusok is kisebb merevlemezzel stb, ha neked annyi elég. Hát kb. ennyi, ha van kérdésed írj csak.

a #9580-s hsz-re gondoltál? Látom h az Acer, de én azokról azt hallottam h nem valami strapabíróak.