16455
  • FGB
    AMD procik (pl: P320-as) mennyire melegednek terhelés alatt?
    Film konvertálás-hoz, 3D modellezés-hez, Anno 1404-nél :).
    Valakinek van tapasztalata? esetleg gyártónként.
  • Inquisitor
    Biztos ez? Én eddig egyetlen HW tunert láttam, ami japán szabványú digitális földi és műholdas jelet tud fogadni, igaz full HD és 3D(!) támogatással. De nemcsak felvenni, lejátszani is HW tudja, meg tud felvenni kikapcsolt gépben is. Cserébe egy komplett PDA van ráépítve ARM procival.
  • Inquisitor
    Én Avermediat javasolnék, de abból egy normális Hybrid 15-16K, bár lehet mostanában lement már. Van USB, ExpresCard, PCMCIA. Elég normális driver ellátása van, és pl. HP nozikban és egyben gépekben is ezt használják.
  • vasziszdasz
    Az usb-sek gyakorlatilag csak csatlakozó átalakítók, coaxból usb-re átrakják a jelet, aztán mindent a tvtuner szoftver fog elvégezni. Ezek terhelik legjobban a cpu-t. Elvileg az EC-s tunerbe már belefér az elektronika, ha nem vmi gagyit veszel, az már átveszi a terhet a CPU-tól, dolgozik is vmit a pénzedért. A név nem számít, nagyjából mind ugyanazt az 1-2 féle tunerchipet használja, nagy eltérés nincs.
  • Monoton
    Sziasztok!

Régebbi típusú laptophoz szeretnék külső tv tuner-t.

Fogalmam sincs mekkora különbség van az USB-s és Expresscard-os verziók között. A lényeg, hogy viszonylag normális minőségben tudjam az adásokat nézni, esetenként tudjak is felvenni.

Max. 8-10 ezret szánok a dologra. De jöhet ám olcsóbb is :D Tudnátok ajánlani valamit?
    Köszönöm
  • Higany
    kéne, de ennyit nem szánnék egy laptopra..
  • Sir Quno Jedi
    De azt meg kell hagyni, hogy aránylag jó áron van a lenovo.
  • Sir Quno Jedi
    Ezzel a vga-váltó okossággal szokott a legtöbb gebasz lenni, engem óvva intettek tőle azok akiknek tucatjával kell laptopokat üzemeltetni cégeknél.
  • hykao #11041
    Amúgy itt van 2 teszt a Lenovóról: magyar, angol
    A képek alapján egész masszív, igényes darabnak tűnik ebben az árfekvésben (a bill. körüli fényes felületektől eltekintve),
    a VGA váltó (5730 vs integrált Intel) pedig még ritkaság ATI fronton.
  • hykao #11040
    A Toshiba és a HP is rosszabb ötlet a Lenovónál. 242e-ért van erősebb procis y560-as verzió. Toshibában gyengébb a proci és a vidkártya is, viszont drágább...a HP esetében meg, hogy nagyobb inkább hátrány, mint előny, és vidkártya abban is gyengébb.

...de mondom, 1100 dodó körül érdemes elgondolkodni egy HP Envy 15-ben is, ha kicsit erősebb vidkártyás, minőségibb cuccra vágysz. (alumínium-magnézium háza van)
  • whiskeyman
    valóban
  • Sir Quno Jedi
    Akkor már mér nem ez?!
  • whiskeyman
    :DDD
    amúgy még ezzel is szemezek...csak azé' me' nagy :D
  • hykao #11036
    Akkó' meg mi bajod az Acerrel?! :P (mindkettőt Csang Kaj-sek mai barátkái farigcsálják ki neked :PPP)
  • whiskeyman
    most is MSI-m van :)
  • hykao #11034
    Akkor MSI még kevésbé javasolt neked... Esetleg szóba jöhet még HD5830-as kártyás HP Envy 15 Ebayről. (nekem is ilyen van, és én is Ebayről rendeltem)
  • whiskeyman
    Acert semmiképpen nem veszek :|
  • hykao #11032
    ITT amúgy 7e-vel olcsóbb a Lenovo.
  • hykao #11031
    A Lenovo szerintem tökéletesen megfelel általános használatra! Játékra is megfelelő. Az MSI csak akkor ajánlható, ha a pénz egyáltalán nem számít neked...szerintem azt a 150-et - amennyivel többe kerül a Lenovónál - másra is el tudnád költeni... Ráadásul a nagyobb natív felbontás miatt a játékok sem lényegesen gyorsabbak rajta valószínűleg. (felesleges LED marhaságok, és a fényes felületű, olcsó hatást keltő anyaghasználat nekem sem jön be valahogy...)

Esetleg arany középútnak van még 270e körül HD5850-es videokártyás Acer.
  • hykao #11030
    Neked is inkább a #11019-es hsz-be linkelt ajánlható. Gyorsabb proci, lényegesen gyorsabb videokártya, párezer pluszt mindenképp megéri.
  • Solten
    Nekem tetszenek... (az MSI-n a LED-orgia nem igazan, de ez szubjektiv)
  • Solten
  • whiskeyman
    1.: egyik jelölt...vélemény?

2.: ehhez meg még bőven gyűjtenem kell, de ez a másik jelölt...vélemény?
  • Lacee86
    Sztem ennyiért nem rossz, de azért játékban csodát ne várjál tőle.
  • csgj
    Senkinek sincs ötlete? Nagyon szívás így... Az internet nélkülözhetetlen. :P
  • vasziszdasz
    Mert ahogy itt a fórumozók többsége, az unokatesód se tudja mire való a notebook.
  • Viktor9202
    Helló. Ezt a laptopot néztem ki magamnak!!! Igazából netezésre, zene hallgatásra, és filmnézésre, és néha 1-2 szer játszani, ha úgy adja kedvem. A lényeg, hogy ne legyen nagyon lassú, netezni jó gyorsan lehessen vele. Vélemény?
    köszi:)
  • hykao #11021
    Ott a bannerban két link...amit én linkeltem, abban a videokártya és a proci is gyorsabb. Megéri a +5e-t, főleg ha a játék fontos szempont.
    köszi ez tetszik:D amit néztem még az: ez a laptop..
    -4Gb DDR3 memória
    -Ati Radeon HD5145
    -AMD 2,1GHz Dual-Core proci..
    nem tudom mi fontos még, de ez volt a legelfogadhatóbb ebben az árban:) a vidkari nem tudom mennyire játékra van, gondolom nem nagyon, de talán futnak rajta dolgok:)
  • hykao #11019
    Ha játszani is akarsz, akkor minimum egy ilyen kell. Ennél olcsóbban nemigen van normális játékra is alkalmas cucc.
  • nagypite
    ebben az árkategóriában nem fogsz játékos laptopot találni ha játszani akarsz vegyél konzolt vagy asztali gépet
    Hali, gondolom sokan kérdezték már, de hát ez lehet a topik értelme.. Milyen laptopot vegyek?:D olyan 100-140 ezer Ft körül, és HDD min. 120Gigás, 15,6"os kijelző, eddig oké, de milyen CPU, RAM, GPU?.. igazából többek közt játszanék is rajta, szóval olyasmi kéne, amin egy source, vagy egy UT3 motor elfut minimum grafikán 120 FPS körül, vagy mediumon sem akad még.. láttam sok-sok laptopot ebben az árban, de mindegyik intel GMA-s volt, és azt nekem sokan szidták..
    Előre is köszi!
  • cmhdistro
    Köszi az infót, most van egy ACER 4 giga rammal TESCOBAn 119 ert, azt szerintem bejatszom.
  • Solten
    Hello.

"A LINUXOT leszedni vasarolt laptoprol nehez feladat? vagy csak format c es ennyi?"

Igen, kb. ennyi... De ha uj oprendszert installalsz akkor ugy is babralni kell a formazassal, particionalassal.

gep (dobj ra kicsit ha 3GB-t szeretnel): link
  • csgj
    Ja, a modem meg ez: huawei smartax mt800u-t
    (ha számít ez valamit) De már órákat vacakolok vele, és semmi... :S
  • csgj
    Hali!
    Van egy Toshiba Satellite L500D-163 laptopom, és minden fasza, csak éppen nem tudok az otthoni ADSL internethez csatlakozni. Beírom a nevet, jelszót, ráklikkelek a csatlakozásra, és megakad... és kampec. Nem megy. Amúgy 64 bites Windows 7. Szerintetek mit kéne csinálni??
  • cmhdistro
    Sziasztok!

A LINUXOT leszedni vasarolt laptoprol nehez feladat? vagy csak format c es ennyi?

koszi
    udv
    Z

- Még annyi segitseget kernek, h max 120.000 em lenne laptopra, es 3-4 giga RAM mindenkepp kellene bele, max Photoshop, filmezes menne rajta, esetleg 1-2 ajanlatot tudnatok adni?

• Solten
    A CPU-t nem igazan, szet kell bontanod az egeszet. AZ MXM modul meg tul koltseges hogy megerje a bohockodast (azt is barmolni kell a heatpipe miatt). Amik egyszeruen cserelhetok/bovithetok: memoria, merevlemez.

#11010: en csak a Dell honlapjan talalkoztam ilyen lehetoseggel, bizonyos keretek kozott testreszabhato a kivalasztott modell.
  • Lacee86
    Hát cikkekben, mikor vmi új széria megjelenik, úgy szokták írni, h milyen CPU-k ill. VGA-k lehetnek benne, max. mennyi RAM stb. Nemtom amúgy ez a valóságban hogy működik, mert elvileg ugye akkor rugalmasan lehetne kérni bele a cuccokat, de shopokban eddig én mindig csak adott konfigokat láttam.