16455
  • Tom765
    Sziasztok!
    130-150ezer között szeretnék laptopot venni, általános használatra(főleg net, HD filmek, néha játékok)
    Kinéztem egyet kiindulási alapnak:
    link
    Tudnátok segíteni abban, hogy milyen adatokat érdemes figyelembe venni, pl a processzora milyen ennek? Úgy néztem a videókártyája elég jó ebben a kategóriában ez igaz?
    Tudtok ajánlani ennél jobbat ebben az árkategóriában?
    Érdemes Acert venni vagy inkább egy márkásabbat nézzek? Ez alatt főleg a megbízhatóságot értem.
    Akkunál a 4400mAh 6 cellás jónak számit?
    Esetleg van egy honlap ami jól összefoglalja mire érdemes figyelni?
  • Danus16
    Hello!

Milyen lapotpot érdemes venni manapság?
    Mindenképpen notebookra gondoltam.

Nem feltétlenül játékra kell, viszont korántsem baj, ha van alatta vas, tekintve hogy ráadásul sok grafikus programot futtatnék rajta, ami zabálja a procit-memót.

Igazából foggalmam sincs hogy mit keressek, eddig 2 ASUS-om volt, az egyikkel nem volt sok gond, de nagyon gyengus volt már a végére így vettem egy újabbat, aminek most járt le a garanciája(2 éves), és igazából folyamatosan süvít a ventije, hangos mint a fene, alig lehet rajt filmet nézni stb.

Nem szeretnék ugyanebbe a hibába esni, szóval végülis azért vacillálok, mert ugye minél olcsóbb annál jobb. namármost ezeknek az Acer Asus stb-knek vannak olcsó gépeik egész jó hardverekkel, viszont nagyon meg kell nézni melyik a jó, én nem vagyok túlzottan képben, nem tudom, melyik jó melyik nem.

Aztán vannak a drágább érából HP Pavilion, Lenovok, Dellek, Packard bell..
    Nomármost ezeknél nem tudom hogy az olcsóbb fajták mennyire rosszak, mert azért tőlük kezdődik a minőség, de sajnos manapság ez már nem feltétlenül jelenti azt hogy mindegyik jól össze van rakva.

Maximum 230ezerben gondolkodom.

Az elképzelések összegezve, röviden: Ha olcsóbb, nem baj, de legyen egyben, de egészen 230-ig el tudok menni, ha találok minőségit, viszont legyen minőségi! Ezen felül minél jobb hardveri adottságokkal rendelkezik, annál jobb. Legyen benne minimum 250GB HDD. LCD, LED LCD, az nekem mind1.

Tudtok tehát segíteni? Márkában is, hogy melyiket érdemes, azon belül sorozatot, és esetleg konkrét termékeket is.

Előre is nagyon köszönöm!
  • desigo
    Most fejeződött be a HPs mizéria.
    Négy féle wifis eszközzel szerelik a 625-öst és az enyémbe a Broadcom eszköze került aminek nem sikerült beszereznem a driverét :/
    miután meglett a hozzá való egyből hibátlanul működik
    teljesen jó gép fillérekért...
  • Higany
    Köszi az infót meg a két másik notit. Külsőre mégis az első vagyis az Asus tetszik jobban, meg talán strapabíróbb anyagokból van. Megy egy nagyobb vinyó és Bluetooth se ártana, de látom erre a kategóriára nem jellemző az utóbbi. Kompromisszumokkal, de eddig az Asus a nyerő, ha játszani is akarok vagy a Lenovo. Viszont Lenovo notikkal nincs tapasztalatom tartósság és megbízhatóság terén, meg ki kell derítsem, hogy ahol megrendélni akarom valameiket, ott mennyivel drágább a Lenovo. Meg talán elég az a 3 gb. ram is egy win 7-nek..
    Még 1x köszi!
  • Solten
    Hi.

"viszont a másodiknál szereplő videókártya nem tudom, hogy jobb-e mint az elsőnél lévő HD5470?"

Gyengebb. Az elso kiszemelted nem rossz. Vagy: link1, link2.
  • Solten
    Ha ebben tenyleg HD 4650 van, azonnal vedd meg...
  • Solten
    Az a lenyeg... ;)
  • Higany
    Üdv! Hamarosan vennék egy notit, max 15e Ft-ért. Mit tudnátok ajánlani? Játszani is szeretnék vele, nem feltétlenül a legújabb játékokkal, de ebben az árkategóriában melyik a legjobban a játékra, hd-s filmnézésre, netezésre, meg ilyesmiker jó? Eddig hármat szemeltem ki: 1, 2, 3. Az első tűnik a jobbnak, viszont a másodiknál szereplő videókártya nem tudom, hogy jobb-e mint az elsőnél lévő HD5470? A harmadiknál szereplő gépben tényleg nagyon felejtős játékra a videókártyája? Köszi az infókat előre is! Ha esetleg ezeknél tudtok jobbat olyan 150e Ft-ért, akkor osszátok meg velem is!
  • NonsenS
    Sziasztok! Szeretnék új laptopot venni, és ezt a Acer 5738ZG-t néztem ki magamnak. Mi a véleményetek róla? Ennyi pénzért megéri? Köszi előre is a választ!
  • technext
    köszi még1x a segítséget
    laptopot megvettük és tökéletesen működik :)
    elégedett vele a csajszi
  • REPS0L
    ez nem rossz, játékokat is bírja úgyahogy? :) Acer-ről mi a vélemény?
  • Klemice
    Hp mellett tettük le a voksot, mivel nem saját használatra lesz, és úgy ítélem meg, hogy a hp support könnyebb telepíthetőségeket kínál, ha esetleg formatálásra kerülne a sor. A karbantartás rám hárul :)
  • Solten
    Asszonynak is DV6 van, kisse jobban osszeraktak mint az Aceremet... Persze ujabb csirke es ez is szamit. Elnezve a mostani Timeline-okat, eg es fold a Gemstone-okhoz kepest.
  • Solten
    Hi.: link. Nvidia Optimus-os, ezek relative sokaig huzzak akkurol.
  • Klemice
    dv6
  • Klemice
    hp pavilion 3120eh lett kinézve éppen
  • Solten
    Na az mar komolyabb jatekokkal is megbirkozik. Azt hiszem az asztali verziotol csak orajelekben kulonbozik.
  • Klemice
    hd5650-ről tudsz mondani valamit?
  • Solten
    Igen, valoban meglepo hogy viszonylag utos kis joszag a mobil 5470... :) DDR5-el szallitjak elvileg.
  • REPS0L
    mintha ennek a gépnek a grafkártyája nem lenne igazán jó, mmint ezt így a bannerben lévő erősorrendből szűrtem le
  • Higany
    Jófélét szemeltél ki, de használtaba semmit nem ajánlok. Már csak a gari miatt se!
  • REPS0L
    most hirtelen K52F-SX243D -t szemeltem ki
  • REPS0L
    Sziasztok! szeretnék egy laptopot vásárolni, de nem tudom mifélét, az elsődleges szempont hogy jólegyen fotók szerkeztésére (raw fotók), második pedig az hogy egy töltéssel bírja rendesen. körülbelül olyan 200 pénzt szeretnék maximum rá költeni, ezért gondolom inkább használtat kéne venni.. ajánlatokat várok, köszönöm előre is!
  • raven87
    Újfent megköszönném a segítséget. Megvettem a Packard Bell TM 85-JN 512HG-t. Nagyon nagy pozitív csalódás volt. Nem gondoltam volna, hogy a Blood Stone majdnem full grafikával megy rajta. Még az XBox-omat is elhanyagoltam mióta meg van a noti. :D
  • Solten
    Hello.: link.
  • desigo
    Nah egyből cserélték nem problémáztak ma délután bontottam ki az új 625-öst.
    Persze ennél dettó ugyanaz a gond.wifi nincs
    kíváncsi vagyok mi lesz a megoldás
    Nem volt szerencsém azzal a vétellel.8 gigás kingston sdhct is akkor hoztam el ami se az OSF-ben se egy SGS-ben nem működik rendesen.
    Azt is cserélik bármilyen másra.
    tp link routert hétvégén akartam beállítani de annak se adok pár óránál többet ezek után
  • franc0
    Világgarisat kell venni. Az tuti hogy Apple-nél és Dell Latitude-nál működik, ezeket próbáltam.
    Vám nincs rá csak áfa (amit persze a vámon kell kifizetni, ezért sokan hiszik hogy vám is van). De mindent meg lehet oldani okosan, csak utána kell nézni.
  • franc0
    Hogyne, kétféle megoldás van rá. Az egyik a matricázás (1-2K), a másik a teljes billcsere, ez 10-15-ből kihozható általában.
  • Higany
    Szerintem pl. ez.
  • Csacsa79
    Sziasztok!
    Középiskolás gyerkőcnek kellene valami a fa alá :)
    120-130 környékén, tudnátok segíteni?
  • Higany
    = felejtős, hacsak nincs rá globális gari.
  • nagypite
    Ha usa-ból jön 1000 dolláros cuccra fizeted az áfát meg a vámot is és ha valami baj van vele küldöd vissza usa-ba?
  • Higany
    frankó. amúgy a billentyűzetet lehet magyarosítani egy külföldön vett laptopon?
  • franc0
    Mondjuk azt még hozzátenném, hogy az ilyen kategóriájú gépek esetében még nagyobb a drágaság nálunk, mint mondjuk az Államokban. Ha valakinek magáncélre kell 300K+-os laptop, bolond ha nem okosít külföldről. USA-ban egy ilyen gép 949USD.
  • franc0
    Olvasd el az ottani kommenteket, ki fog derülni.
  • Higany
    ebbe mi a nagy szám, a procin kívül?
  • Solten
    HP EliteBook 8440p: Elitista a javából

• Higany
    Én eddig csak jókat hallottam róluk.
  • raven87
    Köszönöm a válaszokat már csak annyi kérdésem lenne, hogy a Packard Bell-ek mennyire megbízhatóak, mekkora az esélye, hogy gari lejárta után a kukában végzi? :)
  • Higany
    szerintem igen!