16455
  • Solten
    Hi, a kartyan semmit, a Catalystban allitsd be az overscant (0-ra tedd):

• REPS0L
    valaki esetleg? :)
  • Csabesz100
    Hi!

Egy kis segítség kellene. Össze akarok kötni egy laptop-ot (Ati 5650-es kártya) és egy tv-t (Philips 46pfl8605). Meg is jelenik a tv-n a kép, csak az a baj, hogy nem tölti ki teljesen a kijelzőt! Körbe marad egy fekete sáv! :-( Remélem értitek mit akarok mondani?!

Nem tudjátok, hogy mi lehet a baj?
    Mit kellene állítani a kártyán, hogy jó legyen?

Köszi!

Üdv: Csabi
  • somdav95
    eléggé tetszetős, bár az ára se rossz..
  • REPS0L
    Sziasztok!
    Apámnak keresnék valami megbízható laptopot, amiben azért erő is van, mikrofon, kamera, nagy HDD, és skype közben ne haljon meg :) körülbelül 150eFt értékben, tudnátok segíteni?
  • Balazs15
    egyértelmü hogy az ASUS :D
  • fityere
    Erősebb akkor az ibm. Videókártyában is vagy az mindegy?
  • franc0
    Ez kérdés egyáltalán? Nyilván a T61.
    Gondolom vagy másfélszer többe is kerül, bőven meg is ér annyit.
    Ráadásul ez nem is a leggyengébb kiszerelés, nem szar akkuval olyan 90 ezret ér.
  • fityere
    Sziasztok két gép közül kellene választanom melyiket válasszam?

IBM T61
    Paraméterei:
    -Intel Processzor Core 2 Duo T7500 2,2Ghz
    -3000MB DDr 2 memória
    -320GB HDD
    -Dvd
    -Nvidia vga Quadro nvs140m
    -Firewire
    -High Definition Audio
    -Stereo hangszórók
    -14,1TFT WXGA LCD
    -Touchpad
    .Traicpont
    -Broadcom 10/100 LAN
    -Conexant modem
    Portok:
    -USB
    -Bluetooth
    -Ujjlenyomatolvasó
    -Wifi
    -VGA kimenet
    -Magyar bill

VAGY

Toshiba

IntelŸ Core Duo T2370 1,73Ghz
    200GB HDD, 2GB DDR2,
    Toshiba TruBriteŸ WXGA 15,4" 1280*800
    ATI Mobility™ RadeonŸ HD2600
    2,72kg
    362x268x33,5
    2mpixel webcam
    802.11a/b/g
    4 USB, 1express Card,
    6cellás akku
    SVIDEO
    Firewire
    kártyaolvasó
    bluetooth
    Svideo
  • EdemX69
    köszi majd nézegetem... :D ,de amit most feltettem az meg valami updatelős cucc és ezt a driver-t találta(5000-es szeria) + valami CCC-t! hát ha találok valami új mobility modder-t akkor majd lehet próbálkozok újítgatni a drivert is... :)
  • Balee 007
    Hellosztok.
    Köszönöm a nekem nyújtott segítséged a DV6-al kapcsolatban. Nagyon jó a gép.
    Most egyik haverom kérdésével fordulok hozzátok. Születésnapjára kap egy notebookot és kettő gép közül választhat:
    Acer Aspire 5732ZG
    Asus K52JE
    Ez a két lehetőség van. Szerintem jobban járna az Asus-al de azért gondoltam megkérdezem a hozzáértőket is.
    Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
  • Solten
    Minden frisebb driver optimalizaciot tartalmaz, ugyhogy nemileg gyorsabb lehet vele a vga.

#11717: :/ Miota az AMD eldontotte hogy havonta frissitgeti, elegge lealltak a fejlesztessel. Nezegesd a gyarto oldalat, hatha nem evente frissitgeti mint az Acer :D (persze az AMD elvegzi helyettuk, igy tojnak ra).
  • EdemX69
    rákerestem a mobility modder-re (eddig nem tudtam mi az :) ) de az van h nincs HD5650-es kártya a támogatási listán... :S
  • Promi #11716
    Köszönöm a véleményeket, akkor inkább maradok az asztali verziónál, csak kellett egy kis megerősítés.
  • EdemX69
    köszi! de akkor ha pl. acer-em lenne és engedi ugye h friss drivert rakjak fel nem lenne erősebb ugye?
  • Solten
    Normalis. A Catalyst driver meg azert nem megy fel, mert 3 gyarto (Toshiba/Sony/Panasonic?) nem egyezett bele hogy frissiteni lehessen a drivert az AMD honlapjarol. Lehet jatszogatni a mobility modder-el.
  • franc0
    Én inkább vennék 60-ért egy használt ThinkPad T60-at hardveraprón, a maradék 200-ból meg építenék egy Sandy Bridge konfigot.
  • EdemX69
    Erre próbáltam utalni én is ...:DDD

de nem tudjátok h az normális vagy nem h a videó kártyából csak annyit lát a gépem h 5000-res széria??? (HD5650)-->(tnapi hozzászólásom)
  • FGB
    ha nem hordozod felesleges a laptop, hosszú távon jobban jársz a PC-vel, egy-egy alkatrészt sokkal egyszerűbb és olcsóbb is cseréni. Arról nem is beszélve, hogy ugyan azért a pénzért sokkal erősebb PC-t kapsz
  • Promi #11710
    Nem lenne muszáj a laptop de nem tudom eldönteni, hogy asztali gép legyen vagy a laptop.Pedig már az asztalit is össze állítottam, de nem tudok még dönteni.Mind kettőnek van előnye is meg hátránya is.
  • EdemX69
    sztm ha nem muszáj a laptop (tehát nem kell h legyen nálad gép mindig)akkor ne azt vedd! 260 ért már olyan PC-t kapsz h már megszólal és ugye az kompatibilisebb is mivel ugye bármit szinte kicserélhetsz benne... de a nagy hártánya h nem mobilis...

szal én azt mondom ha muszáj csak akkor vedd meg a laptopot! de amúgy jó kis gép egy ideig nem lesznek gondok a játékokkal! :)
  • Promi #11708
    HP Pavilion dv7-4100 XE330EA laptop vásárlását tervezem. Valakinek van evvel kapcsolatban tapasztalata? Érdemes erre beruházni hosszú távra asztali gép helyett?
  • EdemX69
    nah túl vagyok a vásárláson... egy Toshiba laptop tulajdonosa lettem vonzotta a 2 év gari...
    köszi az eddigi válaszokat!

de lenne még egy kérdésem: :D
    Az van h a videó kártyám egy HD5650!

nem tudom csak én szenvedtem-e ennyit vele vagy csak béna vagyok de nagyon nehezen találtam hozzá illesztő progit! az AMD oldaláról pl azt irta h nem kommpatibilis... :/ nah m1 de aztán találtam nehezen egyet és a következő a problémám:

az eszközkezelő csak annyit lát belőle h egy 5000 szériás ATI kártya... csak nekem furcsa ez vagy ez a normális ?

de a ha játékba lépek (eddig csak a StarCraft II t néztem meg) full-os grafikán is 60 fps ha nem mozgatom az "ablakot/látófelületet" !
    amúgy high-on megy 40-50 fps-t és nincs ilyen gond... :D
    szóval a lényeg h annak ellenére h csak annyit lát h 5000 es széria a játék jól megy...
  • Solten
    Mindennapi hasznalat soran nem fog feltunni a kulonbseg.
  • mafiahq
    AMD Turion II P540 2.40GHz mennyivel lassabb egy Intel Core i3-370M 2.40GHz processzornál?
  • Solten
    Dell XPS L501X: Pénztárcára szabott játékszer

• Klon
    :)

kössz
  • FGB
    Bocsánat nem Bulldozer-t akartam írni, ha nem Llano-t.
    A Bulldozer szerver gépekbe lesz, csak közben pont erről olvasgattam.
  • FGB
    ez néző pont kérdése, a jelenlegi AMD-k olcsóbbak, az intel erősebb, ugyanakkor a most megjelenők közük inkább AMD.
    Az hogy kicsivel gyengébbek az AMD-k még nem jelentik azt, hogy nem teljesítik maradéktalanul a feladatokat, amikre használnátok :)
    Én most kivárok egy AMD Bulldozer HP vagy DELL-re, ha minden igaz év közepére meg is jelennek addig ráérek nekem nem sürgős a lapos csere
  • Klon
    köszi! nem sürgős, várunk. :)
    amúgy inkább intel, vagy amd ?
  • Solten
    ;)
  • SaphireDraco
    mhhh Nagyon szépen köszönöm ;)
  • Solten
    Hi.: link1, link2, link3.

Mondjuk kijelentesed nem egeszen pontos, hiszen pl. az 5470 is DX11 ficsorrel van ellatva :)
  • Solten
    Szvsz az a Lenovo messze jobban futtatna a jatekokat a kisebb nativ felbontas miatt.
  • SaphireDraco
    Sziasztok!
    Laptop ot szeretnék vásárolni viszont akárhogy nézem azok amelyikeknek DirectX11 es videókártya van beépítve azok 200k felett kezdődnek... Csak én nézem rossz helyen vagy tényleg így van? Nem sokat játszok de azért nem ártana ha az a pár játékom ami megvan elfutna rajta értem ezen pl a Modern Warfare 2 ill Bad Company 2 játékokat. Tudnátok ugy kb megsaccolni ehez tényleg ilyen árban vannak a laptopok vagy csak én vagyok a suta és nem találok nomrális áron?
  • Solten
    Udv.: #11693. Ha "surgos": link.
  • FGB
    szerintem várjatok kicsit, nem sokára jönnek a 15"-os Brazos-ok, MSI CR650 január 15.-én jelenik meg, nem hinném hogy nagyon drága lesz.
  • Klon
    sziasztok!
    asszonyomnak kéne egy laptop, de nem tudok segíteni benne, mert nem vagyok otthon a laptopokban.
    leginkább netezésre, és irodai programok (word, excell stb) használatára kellene. egy kikötés van, az a képernyő. nem lehet kevesebb 15" nál.
    ja, és wifi és kell bele.
    tudnátok ajánlani ilyet? Minnél megbízhatóbb annál jobb, de az ára se legyen sok.
    op. rendszer nem fontos, azt már vágom.
    ára max 100e.
    köszi
  • Solten
    "A koreai vállalat gépe legvastagabb pontján 16,2 milliméter csupán, az Apple MacBook Air 13" verziója ennél 1 milliméterrel dundibb. A Samsung gép tömege is kisebb a MacBook Airnél, bár a különbség elhanyagolható, 5 gramm mindössze."

El kene olvasni a cikket... ;)
  • Solten
    CES 2011: szivárognak a fusionös mobil masinák