Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
t6570 - gt 320m (asus)
turion m500 - hd 4650 (toshiba)
--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Egy kis segítség kellene! Igaz, nem közvetlen noti ügyben, de részben kapcsolódik hozzá a dolog.
Egyik ismerõsöm kamionozik és a notijához kellene neki USB-s tv tuner kártya. UPC-je van, azt szokta a kamionozáskor használni. De egyszerûbb lenne, ha notin tudná nézni, így nem kellene külön kis tv-t magával vinni!
Milyet tudnátok ajánlani? Létezik ebbõl olyan, ami már a digitális szabadon fogható adásokat is tudja fogni?
Elõre is köszi!
Üdv!
PS3 ID: Csabesz82
Én is a segítségeteket szeretném kérni. 150-200 ezer körül szeretnék laptopot venni, de ha van valami olcsóbb alternatíva ami jobban megéri akkor az is szóba jöhet. Videót szerkeszteni, játszani, filmet nézni és photoshophoz használnám, szóval egy sokoldalú gép kellene.
Kollégista vagyok (és leszek még 4 évig) ezért mindenféleképpen laptopra van szükségem és hosszú távra kell. 4 évig biztosan nem fogok asztali számítógépet venni, ezért egy jobb gépre lenne szükségem. Nem vonaton/buszon történõ utazáshoz kellene, mert ritkán járok haza.
És azt hiszem egy erõsebb videókártyára szükségem lesz. Tudtok valamit ajánlani?
Amúgy mi a véleményetek az intel i3-as és i5-ös szériájáról. Azt olvastam róluk egy tesztben, hogy erõsek és sokoldalúak vagyis játékokhoz, photoshophoz és videószerkesztéshez is kiválóak.
szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy max 130-140 ezerért milyen laptopot vegyek,ami nem melegszik nagyon,nem hangos és jó legyen játékra is😊 lehetõleg asus-t vagy msi-t szeretnék de ha tudtok jobb tanácsot adni akkor szívesen fogadnám.köszi,hello
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
ez is felejtös ennek meg a procija fos...150 ért már sokkal jobbat kapsz..amugy itt van a banner alatt mobil procik és videokártyák erö sorrendje
A Toshiba és az Acer gondolom alapból kiesik a szar videókártya miatt, gondolom azokon egy hd videó is akad
Packard Bell TM81-SB-122HG
Toshiba C650-15F
ACER ASPIRE 5738-663G32MN
ASUS X5DIE-SX137D
Vagy esetleg valami ötlet hasonló kategóriában, hasonló árban?
Elõre is köszi
meggondoltam magam és mást veszek!
eztnéztem ki, ennek már a videókarija nemhiszem hogy annyira vacak
errõl mit mondtok?
megfelelne tanulásra?
elképzelhetõ hogy tervezõprogramokat kell majd használnom, ahhoz eléglesz ez a gép?
Ezt a laptop-ot ajánlották játékra:
asus-k50ij-sx338v
Mi a véleményetek róla? Én keveslem a 2GB RAM-ot így, hogy DDR2-es + szerintem a 256MB-os videokari is gyenge.
A másik pedig õ lenne:
asus-k50id-sx069d
Benne viszont már van erõ.
Szerintetek megér ez a gép ennyit? Vagy esetleg ilyen tudásút kapok olcsóbban is más márkában?
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
TOSHIBA Satellite L650-13T (i3 proci,ati 5650,4G Ram) vagy
Toshiba Satellite L505-139? (i5 proci, ati 5165, 6G Ram)
Fog hiányozni az i5-ös proci,ha az elsõt választom,mondjuk játékok szempontjából?
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Toshiba L40-14h notim és a proci hõfokával nem vagyok kibékülve, windowsba egypár progi fut akkor 70-85 fokos ha pl. youtuben nézek egy videót akkor felmegy 90 fölé, ha pedig elinditok egy tök gagyi régi játékot akkor meg 100 fokos lesz hirtelen, és a hûtõ csak pár másodpercre felpörgeti amíg visszahûti de utána megint vissza melegszik.
Lehet, hogy poros vagy nem tudom esetleg paszta nincs rajta ha egyáltalán notikon szokás rajta lenni 😊
Valami ötlet? elõre is köszi
http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-notebooky/intel-core-i3/asus-x52jc-15.6-i3-350m-dvdr-500gb-4g-w-b-7hp
http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-notebooky/intel-core-i5/asus-a52jb-15.6-i5-430m-dvdr-500gb-4g-w-b-7hp
Különbség csak processzorban és grafikus kártyában van.
1. i3 350M + GF 310m 1GB Ram
2. i5 430M + ATI HD 5145 512 Ram
Általánosan mindenhol jobb pontokat kapott a 2. laptopban lévõ CPU és GPU, de ebben az esetben eltérõ a GPU-k memóriája...szerintetek az a 512MB érezhetõen hiányozna? Ja és fontos lenne a gép Ubuntu kompatibilitása is (itt kicsit tartok az Ati-tól). Kössz a válaszokat elõre is!
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
egyébként máshol más vga-t írnak bele szóval nemtudom pontosan mivan benne
Ezt a laptopot néztem ki magamnak.
Neketek mi a véleményetek róla?
Ha esetleg valami baja van a gépnek akkor mennyire macerás a szervízbe küldeni?
Postán felkell adni és majd hónapok múlva visszakapon?
Vagy van hivatalos Acer szervíz és oda kell eljuttatni?
mi van a HP Compaq Presario CQ61-320SH laptopal? már nem gyártják? ugy eltünt mindenhonnan...szerintem 110 ezerért ennél jobbat nem lehetett venni...vártam h menjen lejjeb az ár erre már kb nem kaphato sehol...és a Compaq Presario CQ62 is a beigért olcsosága helyett is rohadt drága lett:S msot akkor 110 körül már nem is lehet jo gépet venni?
A HP-t felhívtam egy csajszi vette fel és ott azt mondta h ha nem olyan nagy a baj akkor én magam is megcsinálhatom a garancia nem vész el.
Az aksira meg csak azért kérdeztem rá mert eddig még nem volt laptopom és nem tudtam h így is müködik.
acsati elöszõr is mire szeretnéd használni? Mert ha játékra meg komolyabb dolgokra akkor 200+ felett vannak csak jó gépek. Amúgy én is igy voltam h kérdezgettem boltokban h milyen márkát érdems venni és valahol ezt zsidták valahol azt. Az egyikben az eladó azt mondta h végólis tökmindegy, csak minõségi széria legyen. Nekem most egy HP van (már 2 napja). Amúg meg valaki az Acert szidja, valaki a Sony-t. Szal, szerintem embere válogatja. De mondom írd meg h mire kellene.
3-4 óra vagy több akku idõ jó lenne, az se lenne gáz, ha mennének rajta a játékok. (most 8600GTS-em van, esetleg ilyen szintû kártya?). Olyan 200k körül kéne (+/- belefér még). Esetleg, ha pont úgy van, jöhet több is, videokártyás meg nemes, de azért egy CoD2 jó lenne, ha futna 😊
Ha úgy érzed valami gebasz van a rendszerrel, bármikor újrarakhatod, bootolásnál valamelyik gombbal be tudsz lépni a boot menübe (bootoláskor kiíródik a kijelzõre egy másodpercre melyik gombbal), és ott választhatod az oprendszer újrarakását (mely egy külön partíción található)
A hátlappal kapcsolatban ne egy számtech boltot keress, hanem mielõtt bármit csinálnál, jelezd a problémát a HP-nek. Elméletileg kiszállnak hozzád, és vagy elviszik vagy a helyszínen megjavítják, ha csak csavarozgatni kell.
Én csak akksi nélkül használom a laptopomat. Nem látom okát miért ne lehetne.
Na, ma megjött HP Pavilion dv6-3070eh gép amit rendeltem.
Elsõ benyomások:
A kinézete tetszik, tényleg ezüstös és nem pezsgõszínû, ahogy Oszi is írta.
A kijelzõ nem tudom normális-e de most nappal normál fényviszonyok között annyira tükrözödik h borotválkozni lehetne benne. Engem mondjuk zavart hogy néztem videot és láttam magam, horrorfilmet meg igy eséyltelen nézni rajta. Probáltam a fényviszonyokon állítani de nem sokat segített. Viszont bent a sötét szobában nem volt semmi gond. Szép képe van. És külön örültem annak h volt rajta védõfólia, még a billenyüzeten is.
Viszont elkövettem egy nagy hibát, szerintem. Elkezdtem telepíteni az elején és én balga azt hittem h fullosan feltöltve adják az aksit aztán az, szerencsére akkor amikor már befejezte a telepítést semmilyen hang jelzése nélkül leállt. GYorsan, fogtam rányomtam a töltöt és elínditottam ekkor behozta a windozt egy hibaüzenettel h válasszak és rámentem a normáls inditásra és aztán betölött mindent. Utána teszteltem töbször újraínditottam de gond nélkül betöltötte.
Kérdések/negatívumok
MOst így az elején kénytelen vagyok számomra néhány negatívumról beszámolni.
A fent leírt baki miatt, de remélem nem azért kicsit lassan tölti be szerintem a windoz 7-et.
Akkor telepakolták ilyen reklámprogramokkal. De ezeket, norton és HP cuccai kikapcsoltam.
És egy érdekesség amikor rámegyek a játékokta (Start/játékok) valamiért baromi lassan és szaggatva hozza be a játék listát. NEm tudom miért. Néztem képeket simán tudtam billentyüzeten iránygombokkal váltogatni. és a játékoknál nem. AKinek ilyen gépen van az megírná h neki is csinálta-e? Itt egyébként az elõre telepített játékokra gondolok
És érdemes a nagy 445 gigás partíciot szerintetek felosztani kisebbekre és ha igen akkor milyen darabokbra? Mert eddig nem raktam fel semmi progit épp ezért.
Ja és a végére hagytam azért egy elég kiábrándító dolgot. Épp raktam el agépet és nézem a hátulját és nincs a hátlapja rendesen felcsavarozva. Mármint kilóg a bal széle. Probáltam de nem tudtam lecsavarni. Biztos ugy gondolták h elmegy de nekem most ezért lesz egy utam egy számtechboltba. Ezt a trehány munkát azért nem vártam.
Majd a késõbbiek folyamán leírom még a tapasztalataimat!
Most ezt néztem ki magamnak... vagy van jobb is szorosan ez az ár mellet ?
Vagy felejtsem el és ha játszani akarok akkor vegyek asztali gépet?
mostanában szeretnék venni egy laptopot. milyen márkák közül érdemes válogatni? meg mik azok a márkák amit semmiféleképp ne vegyek?
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Toshiba Satellite Pro A300-15V-3GB+P
Ez alkalmas lenne játékok futtatására?
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Min. követelmények:wifi,bluetooth,15"+,320GB+,játszani is lehessen rajta(lowon is akár)
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.