16455
  • hykao #12210
    Üzleti célokra inkább egy "rendes" Thinkpad, semmint Edge. A 12186-os hozzászólást akár neked is írhattam volna. (annyit kiegészítek, hogy közben már itthon is kapható a Thinkpad X sorozat legújabb tagja, az X120e - persze itthon ezt is sajnos csak a gyengébbik procival árulják, és win7 nélkül...)

Azt mondom vagy egy szép állapotú használt X60 vagy irány az amerikai Lenovo online shop, és 120-ból megvan egy E-350 procis Win7-es új X120e!
  • Magiszter
    Sziasztok!

Mostanság szemezek egy Lenovo Thinkpad Edge 11-el. A paraméterei a következők:

- AMD Athlon processzor Neo K325 (1,3 GHz, 2 MB cache)
    - 2 GB DDR3-1333
    - 320 GB SATA (5400 rpm)
    - 11,6 "16:9 LCD kijelző (1366 x 768 képpont)
    - HD4225 (dx 10.1) VGA
    - ~ 5 órás üzemidő

Szerintetek ezt érné meg jobban megvenni, vagy inkább az IdeaPad S205-öt? Az újabb technológia ám annyival jobb is?

Amire használnám: Netezés, szövegszerkesztés, film nézés (HD is). Másra nem. Nem hátrány ha több fülön tudok böngészni és a flash tartalmaktól sem csinál maga alá a gép. Illetve ha egyszerre 2-5 excel tábla van megnyitva + windows intéző. Fontos viszont a súly ami lehetőleg 1,5 kg-ban maximalizálódjon, illetve az akkumlátoros üzemidő, ami mondjuk folyamatos filmnézés közben is legyen legalább 3 óra. Netezés vagy szövegszerkesztés közben meg persze több. 5-6 óra. Az árát pedig nagyon max 120-ba lőném be. De inkább 100 magassága legyen. Jah és minimum 11,6"-os kijelző és HD felbontás legyen.
    Ha tudtok a fentieknél jobb alternatívát az általam megjelölt feltételek mellett akkor szívesen várom a javaslatokat.
  • medix
    sziasztok bocs lehet hogy nem ide tartozik de itt talán valakinek van ötlete a problémámra.egy 2007-ben vásárolt grundig Mpaxx 715 típusú pendrive formátumu mp3 lejátszóm van.valami történt vele az utóbbi hetekben mert amikor csatlakoztatom a gépemhez,egyszerűen nem kommunikál a géppel,még hibaüzenet sem jelenik meg.nem férek hozzá a zenéimhez.a kijelző világít,de nem ismeri fel a gép ami azelőtt felismerte.megpróbáltam a többi usb-n is de semmi.másik gépen,sőt egy x-box 360-on is próbálkoztam és semmi.a lejátszás és a rádiója egyébként működik,de a géppel nem teremt kapcsolatot.mi lehet a hiba,javítható e vagy vegyek újat.(szétszedtem és megvizsgáltam az usb csatlakozó forrasztásait is de úgy tűnik rendben van)
  • Terence007
    Most kiválaszottam egy teljesen random laptopot (LINK) az olcsobbat.hu-ról és azért nem mondanám éppen a legolcsóbbnak. :)
    Az iPon-t inkább a megbízhatósága miatt érdemes és szokták választani.
  • Cat 02 #12206
    Nem, hallottam valakitől aki ugyancsak webshopot üzemeltet, hogy ipon vállalhatatlanul alacsonyan árul mindent. Meg általában én is ott kötök ki, ha olcsón kell valami. De ha van olcsóbb akkor linket pls, úgyis kell egér meg pad hozzá :D
  • Terence007
    Khm khm... esetleg egy iPonos alkalmazotthoz/tulajdonoshoz van szerencsénk? (nem komolyan írtam)
    Azért ez elég erős állítás volt. :)
  • Cat 02 #12204
    Iponnál nem találsz olcsóbbat Magyarországon, sehol.
  • Soldiers
    Srácok tudtok olyan oldalt linkelni ahol egy kicsivel olcsóbbak a laptopok mint pl a Ipon-nál mert ott drágák és legyen hitel lehetőség!

köszönöm
  • hykao #12202
    A kérdés túl általános. Ha kicsit pontosítod, mire is akarod használni a gépet, könnyebb válaszolni.
  • hykao #12201
    A HP azért elhúz a többi géptől, mind CPU, mind pedig GPU terén. Némi kompromisszummal pár évig biztosan ki lehet húzni akár az olcsóbb és lassabb GT 540M videokártyás konfigokkal is.
  • Higany
    Értem és bocsi!
  • hulcsigerg
    hi. laptopot szeretnék venni, 150e Ft áll a rendelkezésemre. HP G62-b98SH XF353EA néztem ki. Tudtok ennél jobbat ajánlani?
  • beadandó
    Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Beadandót kell írnom, méghozzá különböző akkumulátorokról. Arra lennék kíváncsi, hogy ha egyáltalán lehet lényeges különbséget tenni a kül. notebook-akksik között, akkor melyik az a gyártó, ami a gyengébb, és melyik, ami erősebb kapacitásúakat ad ki?

Köszönöm előre is:)
  • atila4
    Csak az Acer-ről találtam tesztet, gondolom a többi is valami ilyen szinten lehet.
    Egy igen masinával mennyi évig húznám ki játékokkal? (nem nagyon tudom a laptopok erőforrását, mert ez lenne az első..)
    3ds max az menne rajta, mert rendernél inkább a proci a fontos és az i5 jó erős még asztali gépnél is.
    Már csak el kell döntenem, hogy újítsam a mostani gépem vagy a laptop :D (hordozhatóság miatt jobb lenne a lapos)
  • FGB
    esetleg egy másik ASUS?
  • hykao #12195
    Érdemes lehet kicsit várnod, vagy kicsit feljebb vinni a keretet. Egy-két hónap, és vélhetően mérséklődni fognak az új szériás gépek árai (Sandy Bridge-es i5-7 / nv5xxx - AMD 6XXX)

Pl.: HP Pavilion DV6-6001eh (az eddigi legütősebb Pavilionnak ígérkezik, és már most is jó az ára...) esetleg: Dell NB XPS L502x

Ha nem tudsz várni vagy nem akarsz többet költeni, akkor pedig rá lehet ugorni már most is ezekre pl: ASUS, ACER
  • atila4
    150-200 között
  • hykao #12193
    Mennyi pénzért szeretnél laptopot venni?
  • atila4
    Hát arra gondoltam, hogy akadnának-e a játékok rajta. Igazából már nem sokat játszom, de kipróbálom azért az új játékokat. Meg 3ds max-hoz kellene.
    Úgy is vinné a játékokat, hogy kiteszem egy 22-es monitorra?
  • Promi #12191
    Nekem ilyen van, ajánlom
  • GregSB
    Köszi, ez is szimpatikus.

Higany: Nagy laptop nem játszik. Mindenféleképpen kicsi, vékony subnotebookra van szüksége.
  • GregSB
    Thx, ajánlom majd neki ezt az opciót.
  • Solten
    Marmint a benne levo HD 5730? Kb. egy asztali 4670-nek felel meg. Nativ (1366x768) felbontasban el lehet vel jatszogatni.
  • atila4
    Ez a laptop Lenovo Ideapad Y560 amibe az i5-ös proci van az kb milyen asztali gépnek felel meg? Vinné a legújabb játékokat?
  • hykao #12186
    Szerintem felesleges 150e-t költeni. A felsorolt célokra tökéletesen elegendő egy jól bevált X60-as Lenovo: KATT, ami adott esetben még évekig megfelel az említett igényeknek. Ha pedig mindenképp újat akar venni és/vagy nem elég a trackpoint, akkor pedig az új X120e-t ajánlanám (bár ebben már nincs ThinkLight bill. világítás). A Lenovo webshopjában olyan 130e-re jött ki (szállítással, vámmal, áfával) egy X120e az erősebbik E-350-es procival, 2GB rammal, 320GB vinyóval, 6 cellás akksival, win7-tel, plusz optikai egérrel, Thinkpad neoprene tokkal...

Amiket te néztél, azok nem üzleti célokra, sokkal inkább otthoni felhasználóknak ajánlottak. (még a Thinkpad Edge is határeset)
  • Solten
    Egyeb opciok: link vagy link.
  • Solten
    +1 szavazat a Sony Vaio Y (VPC-YB1S1E S)-ra. Kivalo Brazos platform, az AMD legujabb APU-s cucca.

• Solten
    Wow, tenyleg nem rossz ennyiert.
  • franc0
    Én elhiszem, hogy neked a 15,6" csillogó kijelzős, ujjlenyomatgyűjtő, karcolódó borítású, 5400rpm-es vinyóval szerelt dzsunka egyenlő a laptoppal (a lényeg hogy menjen a krájzisz), de itt most azt gondolom komolyabb témáról van szó.
  • Higany
    Ennyiért már normális gépet lehet venni! Nagyobb winyóval, normális procival, stb...
  • franc0
    Na, ránéztem mert rendes vagyok.
    2530p 113K.
    Kingston 96GB SSD 33K.
    Összesen 146.
  • franc0
    Akkor járna a legjobban, ha levadásznátok egy használt, de garos HP EliteBook 2530p-t, majd beleraknátok egy SSD-t.
    150-ból megoldható, egy ilyen gép a mostani 13" MacBook Air-rel van pariban (SL9400 proci + SSD).
  • zola2000
    nem rossz az, a windows 7 ablakkezelőjét simán, folyamatosan viszi, és az oblivion szintű játékok sem okoznak neki gondot ^^
  • GregSB
    Haverom akar most venni egy 9-11"-es notebookot. Szigorúan munkára kéne neki, ami leginkább emailezésből és excelezésből - adatbázis szerkesztésből áll, elsődleges tehát szempont a hordozhatóság, ezért is nézelődik ebben a mezőnyben. (viszont nem árt ha normálisan, szaggatás nélkül tud vinni 720p-s videókat is, bonyolultabb honlapok nem akasztják meg, ezért nem érdeklik a netbookok)

Amiket kinézett:

- DELL Inspiron 1120
    - ACER Aspire 1830T-38U4G32N LX.PTV02.274
    - LENOVO ThinkPad Edge NVZ44HV_TS Fekete
    - Sony Vaio Y (VPC-YB1S1E S)

Mint látható a 150.000-s kategriában nézelődik, és engem nyaggat hogy segítsek neki választani ezek közül, de én már rég kiestem abból hogy napi szinten kövessem a hardveres frissítéseket, az AMD Athlon Neo-nál fennakadt a szemem :D

Van valakinek tapasztalata ezekkel, tudnátok tanácsot adni melyik lehet a legjobb választás ezek közül? Régebben nyúzott egy ThinkPadet, és szerette, meg amúgyis a Lenovo-ról csak jókat hallottam minőség / összeszerelés terén, én így látatlanban azt ajánlanám neki, de előtte kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is :)
  • Balazs15
    me??? a videokártyája egy nagy fos
  • passatgt
    hát talán belefér, kösz
  • Solten
    Sandy Bridge: link?
  • V43 1105
    Nincs mit
  • passatgt
    ez miért ennyi? megint elírtak valamit iponon?

amúgy köszi:)
  • V43 1105
    :)