2219
A képek elég jól néznek ki...
  • DonnieBrasco
    Úgy tűnik, hogy mégsem az én gépem gyenge, hanem valamit elcsesztek de csúnyán, pont a legutolsó (tegnapelőtti) update-ben:
    EQ2 Sony fórum

Jellemző, nekem is mikor kell elkezdenem :/

DB
  • DonnieBrasco
    Az tény, hogy gyönyörű volt úgy 3/4-ed maxon is :)
    Na mindegy, este visszarakom defaultra, és egyenként próbálgatom, mit bír és mit nem. Egy kevés árnyék és full AA általában egész széppé varázsolja a legtöbb játékot, ezeket meg bírja az én lassan öregedő, de még azért izmos kártyám :))

DB
  • MrStokes
    Az a helyzet, hogy a keszitok elmondasa szerint, ugy keszult a jatek, hogy meg evek mulva is grafikailag megallja a helyet. Ezert cserebe maximalis grafikai beallitasokon csak a Nasa szuperszamitogepein lehetne jatszani...

Szoval az teljesen normalis, hogy nem tudod a maximumra beallitani a grafikat. De ez ne szegje kedvedet, mert velemenyem szerint igy is nagyon szep a vilag.
  • DonnieBrasco
    Már megvan a full is.
    Kissé (????) gépigényes... X850XT-m van de kb 4-5 FPS, igaz jól feltoltam mindent úgy 3/4-re és high-ra :) na most rakhatom majd vissza :((

Mi kell ennek, X1900XT crossfire??? A procimat is lefikázta (A64 3000+)

Mellesleg a PVP egyáltalán nem érdekel :)

DB
  • Torzonborz
    na az a baj , hogy a trial semmit sem mutat meg a játékból. csak egy kezdő szigeten mászkálhatsz ami nem túl nagy és még pvp sincs ott :(
  • DonnieBrasco
    Hmm elolvastam egy oldal hozzászólást, és úgy döntöttem, teszek egy próbát. Ugrom haza és már töltöm is a trialt :)

DB
  • Torzonborz
    olvasd el ezt. :)
  • Timber
    de megis miben? csak cimszavakban ^.^
    Mennyi High End Content van benne? Milyen a PvP? Stb.
  • Torzonborz
    szerinted ? elég sokat . :D de most nem kezdem el sorolni :) engem jobban leköt mint a wow ( azt kb 1.5 hónapig bírtam tolni aztán elegem lett belőle :DD ).
  • Timber
    en anno megvettem a Collector's Editiont (nem a Special-t ... az igazi femdobozos Collector's-t) es jatszottam vele 2 honapot ... volt egy tejeszacsko csocsu troll paladinam :D Aztan kijott a WoW.

Amugy mennyit valtozott az EQ2 azota (2005 marcius)?
  • Torzonborz
    ja már vagy fél éve :D
  • Timber
    van mar PvP? ^.^
  • Torzonborz
    még jó. pvp-n és pve-n is van magyar társaság.
  • magus
    Huh, játsza ezt egyáltalán vki magyar még?
  • MrStokes
    Ez utobbi inkabb Torzonborz szamara irodott :)
  • MrStokes
    Rajottem, hogy amig nem lattam a 30+ tartalmat, addig semmifele-keppen nem akarok PvP szerveren bohockodni. Szamomra az altal valhat elvezetesse a jatek, hogy sok uj dolog var meg ram, van meg jocskat mit felfedezni.

Korabban probaltam PvP szerveren, es akkor jottem ra, hogy nincs szuksegem kuldizes kozben fel vagy egy oras pihenokre, mert a masik oldalbol par idiota kitalalja, hogy most akkor alacsonyabb szintu emberkeket fognak zaklatni a sajat teruleteiken. Szoval PvP szerver joidore kizarva, jelenleg a jatek altal nyujtott PvE tartalom eltet.

Megmondom oszinten korabban is mar az volt a gondom a Sidhe-ben, hogy nem volt kivel kuldizni, keves volt az alacsony szintu kari. Miutan sokan kivaltak es The Prophecy neven Daratharon uj klant alapitottak, gondolom meg kevesebb (0?) maradt.
    A mentorolasrol termeszetesen hallottam, de korabban sem volt ra nagyon pelda, hogy vki csak azert mentoroljon, mert nem volt kivel partizni. Az altalad emlitett eset annyiban mas, hogy ott volt egy kozos cel, aminek erdekeben tortent a mentorolas.

Masreszrol kivancsi voltam, hogy mas szerveren hogyan all a gazdasag, ill. mennyire talalok majd alacsony szintu (szintben hozzam illo) csapattagokat. Ez a Runnyeye-on olyan volt, amilyen, nem neveznem tul rozsasnak.

Most, kb. egy het utan, azt mondhatom, hogy ugy tunik, mintha tobb alacsony szintu karakter lezengene a Splitpaw szerveren. A gazdasagat meg nem volt alkalmam jobban szemugyre venni, de eddig elegedett vagyok.
  • MrStokes
    A Splitpaw-n vagyok. Azsrea es Danicea (vagy Danicae, a rosseb sem tudja :D ) neven vannak lvl 16 koruli karijaim.

Kineztem egy csomo magas nepessegu szervert, hogy majd valamelyiken inditok karit, erre kiderul hogy csak 2 PvE EU szerver van, szoval amiket neztem azok USA szerverek voltak. De jol elvagyok a Splipaw-n is. Erdekes, hogy meg mindig van viszonylag eleg sok uj emberke.
  • Jockey
    melyik szerveren vagy és milyen névvel?
    most néztem, nemtom miért de élő az accom pedig nem fizetem, valamikor 2005 elején hagytam abba..:D
    neke van valami 11 körüli dirge-m
  • Torzonborz
    MrStokes : már miért ne tudnál nagyobb karikkal együtt nyomulni ? Van ám a játékban mentor lehetőség : pl a 70es kari a Te szintedre "downgradelődik" . Az más kérdés , hogy hajlandóak e erre . Nálunk (pvp serveren ) rlég sok embert így húztak fel pl a raid tankot is 70re kb 1.5 hónap alatt.
  • MrStokes
    Jah es ez igazabol nem kimondottan Musha-nak szol, hanem minden jelenlevonek.
  • MrStokes
    Nekem is hianyzik a jatek, mostanaban azon kapom magam hogy folyton EQ2 videokat nezek, ill. keresek a neten. oO

Jelenleg WoW-ozom, nem reg kerultem be egy altalam hon ahitott magyar klanba.
    Nagyon jo a kozosseg, bar meg nem illeszkedtem be 100 %-osan, na meg az 1ik jo haver is a klan tagja.

De valahogy a WoW mar nem erdekel annyira, van egy max szintu karim, masikat nem biztos h felhuznek megint 60-ra, bar nekilattam, de nem tudom mi lesz belole :).

Szinte mar majdnem mindent megtapasztaltam, lattam, es probaltam. Hiaba jonnek egyre az uj tartalmak, mar nem tudnak felvillanyozni, mint regen. Pedig a jatek PvP resze (a BG-ket leszamitva) jobb, mint EQ2-ben, sokkal jobban kiegyenlitett.
    Csak valahogy kiabrandultam kisse belole, reszben mert meguntam, reszben mert nem tetszik tetszik az az irany amerre a jatek halad. Ugy tunik, mintha a Blizzard mindenek felett azt tartana szem elott, hogy a jatekosok minnel tobb idot a jatekban toltsenek kvazi rakenyszeritve a jatekost, hogy monoton, sokszor ismetlodo dolgokat csinaljon az elorehaladas erdekeben: veget nem eroen farmoljon.

EQ2 vilaga viszont nagysagrendekkel nagyobb, es hogy 30-asnal nagyobb karim nem leven, vonz az ismeretlen.

A kozosseg es a jo haver jelenlete foleg, ami visszatart, hogy valtsak EQ2-re.

Na meg az, hogy mindenki a magyar kozossegbol mar nagyon magas szintu karival rendelkezik jobbara. En meg mit csinaljak egyedul a lvl 20-as es 30-as karijaimmal? :D
    Szoval mondjuk ujra jatszom a 30-as karimmal, a Sidhe tagja vagyok. Igen am, de a Sidhe minden tagja mar mondjuk 50+, szoval hiaba vagyok a klan tagja, egyutt csapatolni nem tudok. Es feltetelezve, hogy a tradeskill szintje valamelyest lemaradva koveti a karakter szintjet, a magas karik tradeskillekben is magas szinten vannak, ergo mar nem akarnak foglalkozni alacsony szintu craftolasi keresekkel.

Erre vonatkozoan szeretnek is tanacsot kerni, hogy ilyen helyzetben mit erdemes tenni, ha az ember arra adna a fejet hogy ujrakezdi a jatekot?
    Legyek-e mindenkeppen egy olyan magyar kozosseg tagja, ahol mindenki mas mar fenyevekkel elorebb jar nalam?
    Korabban altalaban folyton abba problemaba utkoztem, hogy bar a klan tagja voltam, gyakorlatilag nem volt kivel egyutt kalandozni, nagyon sokszor teljesen ismeretlen arcokkal csapatoltam. Ha ugy dont az ember, hogy nem feltetlen lesz a magyar kozosseg tagja, akkor egyaltalan erdemes-e a Runnyeye-on karit inditani? Nem erdemes-e egy minnel fiatalab szerverrel probalkozni (mar ha egyaltalan letezik meg ilyen) ?

Ezeket lehet, hogy nem ide kellene irnom, de azert megkerdem, hatha.
    Hanyan maradtak a Sidhe-ben aktiv jatekosok, vannak-e uj emberkek?
    Milyen lett a tradeskill revamp?
    Kinek mi a velemenye az uj kozelgo kiegrol?
  • Jockey
    hmm, valamiért eltünt a quickbarom. HOgy lehet visszaállítani? nemtok semmilyen spellt hazsnálni így csak a knowledge-ből....
  • Torzonborz
    jaja runnyn megvan még Sidhe . pvpn is vagyunk Prophecy néven.
  • Jockey
    ki milyen szerveren nyomja? asszem nekem regen a runneye-n volt karim, van ott meg magyar?
  • Torzonborz
    ha bármelyik file-al gond van futtas le egy full scant aztán az helyrehozza általában .ha nem akkor töröld a file-t (de elötte csinálj róla biztonsági másolatot ) és újra full scan ilyenkor le fogja tölreni. remélhetőleg. :)
  • musha
    hát akkor lehet normális szerintem, ha peccsel is valamit. különben csak végigfut a fájlokon és pár másodperc után nyomhatsz is a startra. legalábbis én még így tudom.
  • Lateof
    Nálam is akkora, de azt nem értem, az updater miért szórakozik vele fél órát.. meg 99%-nál a default.cfg-nél is megáll pár percre ámuldozni. Akkor gondolom ez nem normális dolog.
  • musha
    nálam ez egy 580kb-os file, de én már cirka fél éve nem nyomtam...
  • Lateof
    Nah, lenne egy nagy problémám.. mi ez az LP_Diagnostics.exe ? Isten bizony nem találtam megoldást erre sehun.
    Az updater elkezd scannelni/analizálni 100%nál megáll és fél óráig nézi ezt az egy filet... Nálam nem jó valami, vagy ez ilyen? Első 2-3 indításnál tök gyorsan bent voltam, de azóta ezt csinálja..
  • musha
    off: én -3000 ft-on állok, nagy f@szság ez az elektronikus számlacsomag (szintén otp), havi fix 1400+300 ft-os díjért, úgy, hogy nem is használom.
    a rossz irányba menéssel is egyetértek -.-

on: szerintem a wow azért lehet népszerűbb, mert halál egyszerű, szájbarágós, és pörgős (a negatívumokat most nem ecsetelném).
    (de az eq2 szerintem százszor jobb minden tekintetben)
  • Torzonborz
    ez van ....GS topikba pont ma írtam be , hogy szerintem miért annyira népszerű a wow. csak hype a Blizzard és Warcraft miatt. semmi más . ez is van annyira jó - ha nem jobb - mmo . mindegy itt már kiaalkúlt egy kis magyar közösség (vagyis 2 a pvp miatt ) és jól elvagyunk. a pénzzel meg sajna nincs mit tenni , romlik a forint :( én is minap néztem otp-s számla értesítőt aztán elment a kedvem amikor megláttam a 4000 ft-t . nem az összeg nagysága miatt mert az szerencsére mostanság nem visel meg hanem a tudat , hogy nem jó iránybe megy itt vmi....no de emmá' politika :D
  • musha
    ehhe, most nézem a topik alcímét
    talán aktuális lenne valami modit megkérni a változtatásra, nem? ^^
  • musha
    jajistenem, elő kéne már fizetnem, kezd eléggé hiányozni ez a játék...csak az a 4 ropi :/
    komolyan mondom eddig ez a legkomplexebb, amivel találkoztam, pedig most már nagyon sok mmo-t próbálgattam (a másik nagy kedvenc a Guild Wars csak ott 20. szint után megállt a motiváció számomra).
    nagyon méltánytalannak érzem, hogy itt még 2000 hsz sincs, a wownál meg hasonlóknál meg 70-80 ezer, pedighát....na mindegy.
  • Torzonborz
    PvP-n csak annyi a küldönbség , hogy a zónákban lehet egymást csépelni . Az alapokban még van szinthatár de DoFnál már nincs úgyhogy ha oda mész akkor csak óvatosan...meg egyébként is célszerű nem egyedűl mászkálni :)
  • Lateof
    Köhh, megvan már !! ^^ Most már csöndbe vagyok, ígérem :P
  • Lateof
    Hú de buta vagyok.. beregeltem, ottvan accountomnál, hogy 1 hónapos period, és amikor logolni akarok befele, azt mondja nincs subscriptionöm. Próbáltam tűzfal nélkül is. Télleg én vagyok a buta?:)
  • Lateof
    Nah, megvan az alap és a DoF, a 2. izéke már pont nem jött ki:P Majd később.. Amúgy nemtom, én PvP serveren gondolkodtam. Hogy ott a PvE ugyanolyan, vagy ott kifejezetten PvP folyik-e azt nem tudom, de majd meglátom, és eldöntöm hova megyek:P
  • Torzonborz
    Igen jár az ingyen hónap. A Sidhe meg nem pártolt át , továbbra is él és virul a runnyeye pve serveren csak annó páran átmentek wowzani .

Kieggel értelemszerű , hogy az új területeket nem kapod meg de pl lvl50ig a DoF nem is kell.
  • Lateof
    Hát és ha nem veszem meg a kiegeket, akkor mit nem kapok? Területek, ilyesmi? 3ezerért látom az alapgamet boltban, most ezzel együtt egy ingyen hónapot is kapok? Mert azt nem írják sehol, csak mintha valahol láttam volna ilyet.

Amúgy pl a Sidhe miért pártolt át WoW-ra? Mennyivel nyújt az többet? Mert nekem egyre jobban megy el a kedvem tőle..
  • Torzonborz
    hmm jó sok kérdés :D

key-t elvileg a regisztrálásnál kellett volna kapnod. GC van egyébként most 4000 ft a havi díj (forint romlik sajna ). Kieg nem kötelező de van jópár már belőle ( 3 kissebb (adventure pack ) és 2 nagy ). A pve servereken elég nagy a populáció a pvp-n már nem annyira de legalább nincs olyan tömeg mint wownál . DDO bétát kipróbáltam szerintem EQ2 azt lazán veri .