2219
A képek elég jól néznek ki...
-
cain #2179 attól függ. lvl80-82ig szinte kizárólag szólózol, küldiket csinálsz. onnan viszont hogy mennyi élet van, azt szervere válogatja. pve-ből két "dedikált" eu szerver van, mindkettő leginkább a szellemkastélyra emlékeztetett. a jenki szervereken főmúsoridőben van élet dögivel, nekik viszont az időzónaeltérések miatt ami nekünk délután 8 óra, az ott reggel 9, ami nekik este hét, az nekünk hajnali négy. ha csak groupot akarsz találni, az nem gond így se, ha viszont célirányosan keresel valamit, az lehet hogy el fog tartani jó ideig. eu szerveren viszont sokkal siralmasabb a helyzet, már ha guilden bellül nem sikerül összerakni a groupot.
az új kiegészítő sokkal MM-orientáltabb lett az előző kettőhöz képest, tehát több groupot fogsz találni (rokban kizárólag és csak 77 után volt egyáltalán érdemes nekiállni lfg-zni), mint egy éve vagy két éve. Viszont félek tőle, hogy ez a Battleground meg fogja ölni a hagyományos csapatolást.
ha a kérdésed arra vonatkozott, hogy a játék elmegy-e win7 alatt, akkor a válasz igen. -
#2178 hat ez az, hogy nincs ember:) illetve igen keves az alacsonyabb szinttartomanyokban. Amugy magas szinten van elet?
S mennyi ido eljutni max szintre?
(csak ugy altalanossagban erdekelnek ezek a dolgok eq2-vel kapcsolatban) -
#2177 Sajnos már eléggé lebutították, és szólóban simán el tudsz menni lvl 80ig, illetve nemsokára 90ig. :) -
#2176 thx.
ettol fuggetlenul full beallitasokon szinte barmeylik mai mmo-val felveszi a versenyt grafika teren szerintem.
Egyszer majd ujra nekiallok, mert eddig lvl15-20nal sosem jutottam tovabb. Tul kevesen vannak alacsony szinten:( -
#2175 nem . jó darabig szerintem nem is fog. még csak most kerül bele sm3 támogatás.
engine kicsit öregecske már... -
#2174 lehet, hogy hulye kerdes, de ez a jatek tamogat directX 10-et? -
#2173 Szeva. Magyarok is akadnak még aktívan, legtöbben a Runnyeye PvE szerveren vannak. Ezen kívül a Nagafen PvP szerveren is előfordulunk, kisebb számban ugyan. A kiegészítő mostanában érkezik, nemzetközi szinten tuti lesz megint 300k aktív player. -
Eftörsokk #2172 üdv mennyien játszanak még ezzel aktívan?:)
-
#2171 Csak nem nyertél? Mennyit? :) -
HaaS #2170 Áhá, köcsög vagyok én is:D! További jó játékot! -
#2169 Infláció? Kicsit másképp megy mindkét szervertípuson, a lowlvl pvp miatt, de általánosságban pár olcsó rare ár pvpről:
Steel Cluster 1,5p-2p
Feysteel 1,5p-2p
Ebon 2p-2,5p
Cobalt, Xegonite 2p-3p
Loamok (scout-fighter spellek) közül a T8as silicate olyan 7-10p. Egy T8as master spell ára most eléggé leesett az új "free" master researcher miatt, de így is elkérnek 35-80p-t egyért.
Amikor én visszatértem tavaly év végén, akkor volt 300p körül, amiből akkor 3-4 mastert vehettem volna kb. Egy collection, ami ritkább, az olyan 3p-40p ig van.
Most nagyjából 1500p cash van, meg olyan 300 fémrare, és ezzel olyan közepesen módos vagyok.
A lottó nyeremény tavaly volt a legnagyobb Nagafenen, akkor 3300p-t vitt el egy kis köcsög. Azóta most 350p-re ment fel megint.
Tehát infláció bőven van. :) -
HaaS #2168 Torzonborz: Darkfallt nem ismerem... Eve-t már próbáltam, Aion videókat nézve én is elbizonytalanodtam.
Fritz: értem. Van változás bőven...
Ezekről a tündérlalákról sem tudtam, meg az új induló szigetről, indítottam egy wardent... hát érdekes.
Kíváncsi vagyok, mekkora az infláció, azt nem is néztem... vajh mennyit érhet három évvel később a lottery win... valszeg semmit. Így vagy úgy, hatalmas érzés végigjárni a régi terepet... SH-ban összvissz két emberrel találkoztam, épp Lord Androus-szal (hányszor levágtuk, atyám) szemezgettek... -
#2167 Nem vita volt. :)
Igazából egészen pontosan nem tudom, hogy PVE szervereken hogy zajlik az egész. El tudom képzelni, hogy leegyszerűsítették. De mivel a PVE-ben mindenki mindenkivel grpolhat, és beszélhet és kereskedhet szabadon, ezért mondom, hogy igazából nem sok értelme van, hacsak nem akarsz Qban egy dark elf shadowknightot futtatni, csak fun miatt.
PVP szervereken pár betrayt már megcsináltam, ott volt 2-3 quest, amivel exiledbe mentél (külön faction, külön várossal), majd választhattál, hogy FP-ba, vagy Qba mész vissza, ha kellenek ezek a városok. Akkor volt egy 12 repetable questsorozat (halál unalom), majd még 3 quest, aminek a végén lettél teljes jogú városlakó.
Annyiban változtattak PVPn, hogy korábban FP-ban csak SK lehetett, paladin nem. Vagy csak assassin, ranger nem. De már itt is lehetsz minden (ami gyökérség sztem).
-
#2166 Pár napja visszatértem Darkfallba. Előtte volt egy kis EVE kitérő de vhogy nem jött be.
Aion-t csak pár óra erejéig próbáltam ki de az nagyon nem az én világom.
Most még Mortal-t várom , bétában lézengek néha . Majd meglássuk mi lesz de azt is kis bagázs csinálja. -
HaaS #2165 Nem igazán értem miért ne lehetne, de sebaj. Sztem PvE-n csináltam meg anno a betrayalt. Ja és a szmájli: :), persze!
Jó móka volt. Talán még segítettek is a qeynosi haverok a fehéregérnek "jóvá válni". A nincs betrayalt meg onnan vettem, hogy kiírta játék, hogy elég, ha beszélek a megfelelő emberrel, nem kell "árulkodni".
Így gyakorlatilag tökmindegy, hogy hol milyen karaktert indítok PvE-n, mert oda tartozom, ahova jól esik... ez csak elég indok, hogy legyen, nem?
Mindegy, a francnak van kedve még erről is vitatkozni. Igazad van Fritz, egyetértek.
Torzonborz te melyik mmo mellett tetted le a voksod? Vagy több megy párhuzamosan? EQ2-s haverok Aionba hívnak, de még nem szántam rá magam... -
#2164 Van betrayal. De csak a PVP szervereken, a PvE-n minek legyen? :) -
#2163 betrayal van. legalább is pvp-n biztos. pve-n nem tudom , gyk mióta bejött pvp azóta ott toltam. -
HaaS #2162 Minden tetszett... de baromi kevesen voltunk.
Mikor végre megtaláltam a házamat Qeynos Harborban, és a berendezés is teljesen úgy, ahogy három éve, akkor már hangosan röhögtem:D.
Nekem is könnyűnek tűnik, nagyon... ahogy beszélgettem az emberekkel, sokan nosztalgiázni jöttek vissza.
Nincs például betrayal! Még ilyet! Pedig milyen jó volt már a kis fehéregérrel átkvesztelni Qeynos-ba! -
#2161 nna mi nem tetszett ? én pár hónapja voltam bent. az biztos hogy könnyebb mint régen. legalább is az elején. -
HaaS #2160 Három év után becsekkoltam... hú.
Hát ennél azért szerintem sokkal jobb mmorpg... vagy mmorpg volt? -
#2159 Sose voltál dreadnaught, a huntert is akkor kaptad meg, amikor megsajnáltunk és hagytunk, hogy megölj. :)
-
cain #2158 a limitált kiadás a játék eredeti, 2004es verzióját tartalmazza, szerintem ezt vetted meg. valószínűnek tartom, hogy a hozzá járó 30napos előfizetést adó kulcs felhasználhatósága már lejárt, ezért írja, hogy le van zárva az accountod. de csak találgatok, mert amit írtál, az nem túl egyértelmű. -
evilscorpio #2157 hy all valaki nem tudna segíteni? nemrég vettem meg a gémet, a limitált kiadást szép dízdoboz stb.. regelnék azt irják a gémhet 30 napos játékidö dukál, megvana serial, regeltem, dee semmi. a inditooldalon azt irj a nincs elöfizetés ehhez a címhez.. a accountomnál az oldalon ha megnézem irja hogy subscription a EQ2-höz dee azt irja CLOSED ez miért van???????lezérták aserokat avgy mi van hogy lehet ezt megoldani aki tud léci segítsen nagyon tanácstalan vagyok.... -
#2156 valahogy mindig vissza-vissza terek ehhez a jatekohoz, de egyedul mindig feladom. Ha van vki, aki alacsony szinten jatszik, dobjon mar egy pm-et.. -
Neebu #2155 Kár, hogy a SOE szerint egy játékot menedzselni annyi, hogy évente kidobok hozzá egy kieget, ahelyett hogy a valós problémákkal foglalkoztak volna... Ha annak idején összevonják a szervereket és nem balfaszoskodnak ennyit vele, szerintem még mindig nagyon sokan játszanának vele. Sose felejtem el a Daratharon és a Nagafenen a hatalmas pvp csatákat, és a jól kiérdemelt dreadnaught rangomat:))
Béke poraidra eq2!!! -
cain #2154 ? -
Epimetheus #2153 No egy hete semmi mozgás... -
Epimetheus #2152 Szerintem elég változatosak a cuccok, bár itt is mint mindenhol vannak kaszthoz tartozó megkötések (varázsló - páncél). Kb egy éve van azt hiszem a játékban, hogy van az inventoridben külön slot a megjelenítendő ruhádnak, meg külön a stat-ok miatt hordott ruhádnak, ez nem látaszik... Ha nehézpáncél viselésére alkalmas karaktered van gyakorlatilag bármi nem kasztspecifikusat felhvehetsz... Szóval rohangálhatsz egy 0 szintű gi-ben, vagy varázslókötényben, miközben valójában kemény fabled páncél statjai vannak rajtad. Emellett kis időrászsánással gyakorlatilag minden alakváltáts is megengedett, lehetsz patkány, beholder, ork, bármi.. szal a kinézet változó lehet...
Én igencsak röviden próbáltam ki a PvP-t mint írtam én láma vok hozzá, Így hanyagoltam, de a PvE atrtalom sztem jó.. a questekről annyit, hogy nincs olyan tier ahol végig tudnád csinálni a szintre kkiadott questeket, mert az elérhető küldik kb 10-15% már "kidob" a tierből, szóbval nagyon sok a küldi, ráérsz válogatni, factionok, rewardok, stb szerint, úgyhogy ha szereted a küldiekt akkor ez a te játékod.. Persze a lényeg legtöbbször ugyanaz, de sok más játékhoz viszonyítva itt nekem kidolgozttabbnak tűnnek a háttérsztorik. Sztem nem rossz a grafika sem, így a fegyverek is elég kidolgozottak, bár e téren még jöhetne némi javulás, persze a lootolt cuccok változatosabbak, mint a tradeskill termékek. Az egyébként teljesen igaz, hogy a solozott loot többnyire fis-fos, ezért jobban megéri tradeskill karaktert is indítani, vagy a meglévőt használni, igazából olyan 40-49-es szintig könnyű feltolni a karaktereket bármelyik gyártó szakmában.. urtána kezd goindolt okozni az alapanyagok ára...
-
kiskami #2151 Szólózva kb. minden tier-ben (lvl 0-9,10-19,...) vannak olyan küldik, amik dobják a köv. páncélszetet. Csapatolva, kraftolva vagy brókertől vásárolva előbb lehet igazán jó cuccokat szerezni.
-
#2150 Tudom, probaltam a trialt, tetszett is, de neves embert lattam.. Most conanozok, meg war beta, de egyik sem az igazi.. Ezert szemezgetek ezzel a jatekkal, csak mivel eleg reg, nem tudom, hogy erdemes- e belekezdeni? Lenyegeben questelni szeretek, meg pvp-zni, de fontos nekem h valtozatosak we szepen kidolgozottak legyenek as armorok, fegyverek, valamint a vilag. AOC tetszik, de egyelore nem latom h kiforrott lenne, a WAR meg... Nem tudom... -
#2149 miért hagytam abba ? a válasz egyszerű : soe :D kezdtek elszivárogni az emberek a maradék meg server merge-t akart ( több EU pvp server volt ) de nem léptek időben így otthagytuk . nem volt rossz bár azt tudni kell hogy EQ 2 alapvetően pve játék és a pvp ráhúzás kis finomítás után ugyan nem lett rossz de ne várj annyit mint egy olyan játéktól aminek a tervezésénél ezt figyelembe vették. van trial 1 próbát megér :) -
#2148 koszi a valaszokat. Meg kerdeznek:)
mennyire valtozatosak az armorok, fegyverek kinezete, kb hany szintig gore az ember egy cuccot, stb. Torzi, meselsz meg a pvp-rol? Te miert hagytad abba? -
cain #2147 több pvp szerver van, és a mergenek hála elég népes a populáció is rajta. team pvp van, helyenkénti szintmegkötésekkel. de torzi többet tud róla. -
#2146 aha van pvp server. annó toltuk rajta keményen. -
#2145 amugy ebben a jatekban van barmi-fele pvp, vagy csak pve az egesz?
azert kerdem, mert 1-2x nekifutottam en is, de valahogy sosem tudtam huzamosabb ideig jatszani vele, mert vagy lehangolt, hogy nem talalkozok senkivel, vagy epp valami mas mmo jott ki.
Viszont eleg gyakran gondolok ra, hogy adni kene neki meg1 eselyt, mert tetszett a jatekmenet, az osszetettsege s kidolgozottsaga, es mindezen felul eleg szep is..:) -
cain #2144 a digital downloaddal a legújabb kiegészítő megvételekor megkapja az összes eddig megjelentet. ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, egy éjszaka hagyod a gépet patchelni, a 15 GB (nem tudom, ez honnan jött, nálam a játék minden kiegészítővel isntallálva sincsen 10GB) adatmennyiség letöltése pedig a mai internetkapcsolatokkal akkor is megtörténik egy éjszaka alatt, ha a SOE hostolja a fileszervert. ;)
a többit pedig leírták a többiek. -
Epimetheus #2143 Nézz be a Permára hozzánk akkor nem kell szólóznod.. bár én nem vagyok ellene..
Ha eddig szólóztam, akkor nem volt semmi gond, senki nem panaszkodott rám h. béna vok, meg én sem bosszankodtam máson...
Bár az a helyzet, hogy egy átlagos gépen is elfut két kliens, (egy jobbon 3 is...), így könnyű 2boxozni, és könnyebb húzni az újabb karikat, ráadásul a RoK kezdőküldetései majdnem mind szólók, így el lehet jutni a 80-as szintig szólózva is...
Üdv -
Epimetheus #2142 Akkor Üdv a Permafroston Fet!
Amikor a játék kliensse elindul, akkor kell kiválasztani, egy a jobb felső sarokban lévő listából hogy milyen szerverekre akarsz belépni. Azt hiszem az alábbi variációk vannak: English US, English EU, German, French , Japanese. A japánt nem érdemes erőltetni, mer minden feliratod is átváltozik, és nehéz visszatalálni..:).
Most már talán 3 éve is játszok ezzel a játékkal, pedig sok másikat is kipróbáltam mellette, de mindig vissztértem ide. A WoW-hoz képest mondjuk sokkal kevesebben vannak, de a hangulat is családiasabb, meg kissé érettebb is. Valamikor több mint két éve költöztem át a Runnyeye-ról a Permafrostra, mert az túl zsúfolt volt, és ez a legnagyobb gondot akkor okozta mikor a tradskill karrierhez nem tudtam nyersanyagokat gyűjteni, ezért mentem ami szerverre, az időeltolódás miatt. Itt aztán még guildet is csináltam, főképp a guild bank tárhelye miatt - régen sokkal szűkmarkúbban mérték a férőhelyet, mint most...- lassan 30-as szintű lesz guild.. 4 accounttal.. Ezidő alatt sajnos egy magyarral sem találkoztam...
Különben tapasztalatom szerint, noha accountonként 7 charactered lehet, ez mindegyik régióban, külön-külön lehetséges.. (hacsak egy update ezt meg nem szűntette, mert egy ideje nem játszottam EUs szerveren), szóval lehet hét katrid, az Englisgh US régióban, másik hét ha az English EU régióban, így sok szervert kipróbálhatsz.
Ha úgy döntesz, hogy játszol, és netalán pont a Permafroston, - bár ott csak én vagyok, meg a barátnőm.. he he he . Ha segítség kell akkor csak nyomj egy tell-t Hellissh-nek, vagy bárkinek a Kover Kalandorok nevű guildből, azok mi vagyunk..
A Runnyeye-on a Sidhe a magyar guild, sok profi és segítőkész játékos van ott is.
Nos én digital download-ot vettem, így letöltöttem, mert kereskedelmi forgalomban nem tudtam megvenni a játékot. Azóta a kiegésztőket is letöltés formájában vettem meg. Ennek az az előnye hogy nem kell várnod a DVD-re, egyből tölthetsz, nem kell kódot beírnod, stb...
De ha újra instalálod a játékot... 15GB letöltés... hosszadalmas lehet. Szal ha tudod vegyél lemezt.
Én a trial accountomat tettem teljessé, így nem veszett el rajta semmi, persze azóta már rég nincsenek meg azok a karakterek.
Hogy mennyire élő a játék.. hát erről csak annyit mondanék, hogy a populáció csak akkora, hogy majdnem mindenki ismeri egymást, ennek megfelelően elég jó a hangulat, de a középmezőnyben, egészen mondjuk úgy az 50-60-as szintig nem lehet mindig grp-ot találni, felette már nagyobb a nyüzsgés, többnyire csak azoknak kell huzamosabb ideig grp-ot keresni akikről már tudja az egész szerver hogy nem megy nekik túl jól a játék. Mindamellett az is igaz, hogy eddig bármikor segítséget kértem mindig kaptam. Volt olyan hogy egy Heroic Questet kb lvl20-ast két 80-as szintű kari segített negcsinálni, mentorral... szal elég sok rendes fazon van ebben a játékban. Ha valami kraftolás volt, általában a játékosok ingyen csinálják egymásnak ha éppen nics olyan szakmájú guildmate online. Én is ingyen szoktam legyártani ami kell másoknak, persze a tradeablakba mindig bedobnak vmi jelképes összeget, ami fesdezi a fuel árát. Szóval én szeretem a játékot, meg ezt a Perma szervert is..
Üdv
Executioner Hellissh Screambringer The Lore Seeker
-
kiskami #2141 Több dolog is van, ami miatt kevesen vannak alacsonyabb szintű zónákban. A játék régóta megy, több kieg is volt, az utolsó RoK 80-ra emelte a levelcap-et. Értelemszerűen a régiek a magasszintű zónákban vannak, ill. aki már 1000x campelt antonican vagy commonson, az inkább az altjait is az új zónákban indítja, meg ugye új fajok, új fegyók...
Egy másik dolog, hogy itt nem 10 millió ember van, hanem kb. 250e 25 szerveren, ezért "okosan" kell szervert választani. Pl. ha napközben játszol, akkor érdemes ami szerverre menni, mert este/éjszaka vannak többen és az időeltolódás miatt neked is jó lesz. Mondjuk az angoltudás kell, de ez mindenhol, mert magyar emberrel leginkább a guild-ban találkozol, meg akkor, ha haverok is jönnek játszani. Ebből látható, hogy guild-ot is jól kell választani. Ha nincsen gond az angollal, akkor lehet menni akárhova (ami megfelel), ha van, akkor magyar guildra kell lőni.
A csapatolásról annyit, hogy lvl20 körül már lehet nyomatni, feljebb meg egyre sűrűbb, és ha jól játszol, akkor hívni is fognak, mert megismernek és felvesznek az emberek a friendlistájukra.
-
fetvozso #2140 Kosz a valaszt, idokozben turtam egyet-mast a hivatalos forumokrol is, ugyhogy nagyjabol kepbe kezdek kerulni.
Kiprobalom, egyszer belefer, aztan ha halodast talalok csak, legfeljebb abbahagyom, ha kijon a WotLK, es addigra elegem lesz a szolozasbol :P