EverQuest 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fritz Von...
Na akkor pár info az EQ2-WoW viszonylatban.

Próbáltam a WoWot, nekem nem tetszett. Ronda, rendkívül egyszerû, 10-15 éveseknek való bonyolultsággal. Hangulata van az igaz. Ott lvl 60 a max szint és van PvP. Ami nélkül valljuk meg, nem lenne ennyi elõfizetõje. Én két hétig bírtam. A WoW alkalmas arra, hogy ha van egy fél órád, akkor bemenj, öldöss egy kicsit szólóban, és utána kilépj. A világ óriási, azonban sok unalmas idõ megy el a "senkiföldjén" való átutazásokkal, hiszen alig van ellenfél.

Az Eq2 egy rendkívül összetett rendszer. Külön harcrendszer (24 különféle karaktertípus) jellemzi, ahol a 24-féle classnak megvan az elõnye-hátránya a másikkal szemben. Csak úgy lehetsz ütõképes, ha ismered ezeket és olyan csapatot hozol össze, vagy mész be, ahol mindenki ismeri a saját okosságait.
Ez jellemzõen nem szóló játék, elsõsorban csapatorientált, fõleg magasabb szinten. A világ kisebb, de cserébe gyönyörûen, 2005-ös színvonalon. A maximum szint jelenleg 50-es a kalandozó és a mesterség ágon is. A szeptemberi kiegészítõben lvl 60 lesz.
Eq2-ben több dologra kell figyelned: saját xp, craft xp (ha akarsz craftolni), és guild xp. Egy guild maximum szintje lvl 30 most. Ezt többféleképpen lehet feltornászni és csak akkro megy, ha mindenki tudja mit kell tennie a guildben.
A craft elképesztõen részletes rendszer. Mindent magadnak kell megcsinálni, nem abban merül ki (mint a wowban), hogy megszerezd x idõ alatt azt az EGY cuccot amibõl megcsinálsz valamit. A tárgyakat és összetevõket CSINÁLNI kell. Ezt majd ingame meglátod.

Max szint elérése (lvl 50) szerencsés esetben (ha ismered a játékot és van jó csapat MINDIG), akkor olyan 4 hónap. De ha még nem játszottál vele, akkor 5-6 hónap is lehet. Az elsõ 20 szint még gyors, de utána kezd belassulni. Szerintem ha kijön a kieg, akkor lvl 50-rõl lvl 60-ra olyan 2 hónap fog kelleni.

Az egész eq2-ben sokkal inkább a magadénak érzed a karakteredet, hiszen saját szobád van, amit akár fullosra berendezhetsz, külön bútorkészítõ szakma is van. Ha kiismered a világot, akkor itt tényleg életszagú minden. Az átlag életkor 28-30 körül van, tehát nagy többségben értelmes, felnõtt emberek vanna a világban. A piacnak itt is törvényei vannak, amiket okosságokkal lehet befolyásolni.

http://www.trialoftheisle.com/

Ez egy ingyenes trial verzió, amiben az alap, kiképzõ sziget van. Itt megismerheted az alapokat, láthatod a grafikát. Ha jól tudom, ugyanúgy lvl6-ig lehet benne felmenni, mint a full eq2 kiképzõszigetén.

Töltsd le, nézd meg. 😊

Még valami. Az eq2 rendkívül szélesen skálázható grafikailag. Azonban erõs gép kell ahhoz, hogy igazán szép legyen, de akkor viszont üt. Mindent.
Lényeg, hogy legyen sok RAM a gépedben, minimum 1GB ajánlott. 2-vel meg már gyengébb VGA is elég.

Uff. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

musha
hát ha 18 napot egyfolytában nyomod, akkor sem hiszem, hogy eléred a 60. szintet, de számomra legalábbis a megismerés okozta a legtöbb örömet (azért múlt idõ, mert jelenleg nem vagyok elõfizetve, de még biztos fogom nyomni).

Köszi az infókat leszedek én is egy két movie-t akkor aztán meglátjuk.Mondjuk itt a level 60-at gondolom nem lehet elérni 18 nap alatt -oké a wowban se az a jellemzõ de 2 hónap alatt simán elérte haver is.
musha
ha jól tudom 60 a max szint, pvp valóban nincs, a kiegészítõkért szerintem kell fizetni, de ahogy láttam nincs is sok és nem is kerül sokba (az update-ek persze ingyenesek). trial verzióról nem tudok semmit, én cirka fél giga videót töltöttem a hivatalos oldalról mielõtt megvettem és az meggyõzött 😊

Jó a wownak jobb reklámkampánya volt fõleg hogy nem adtak ki belõle eleget az elején a hisztéria is növelte a hírnevét.Azt láttam hogy pvp nincs az Eq2-ben ami mondjuk nagyon nem gáz mert haver se nagyon élvezi hogy level 60-on naphosszat a battlegroundson üsse a hordásokat inkább indított másik karit.Ebben van max szint ha van mennyi illetve a kiegészítõk ingyenesek és a lejjebb említett trial verzió hozzáférhetõ még valahol(ezt kétlem mert a hivatalos honlapon se nagyon találtam errõl semmit😞)
musha
azt a hozzászólások sûrûságábõl is láthatod, hogy a wow jóval népszerûbb, de ez persze nem jelent feltétlen elõnyt.
a Lineage 2 inkább egy harcorientált, gyönyörû, de elég egyszerû felépításû játék (persze ez sem baj szerintem - épp most vettem elõ újra^^). az everquest 2-ben is van csata nem kevés, de amúgy sokkal összetettebb. alapban kétféle tapasztalati pontot kapsz: az egyiket harcért a másikat a `kraftolásért` (tárgyak készítéséért). szép nagy a világ, milliónyi kisebb-nagyobb küldetés, lovagolhatsz, saját lakásod (lakásaid) lehetnek, amiket te rendezhetsz be, stb...
wow-ról nem tudok nyilatkozni, amit láttam belõle az nekem egyáltalán nem tetszett, de ezzel a véleményemmel nem a nagy átlagot képviselem.

Halihó!Na itt a nyár lesz egy kis idõm és igencsak beruháznék egy mmorpg-be(Lineage 2-t nyomtam mindenféle törtszerveren).A dilemma az ,hogy a wow vagy az evrquest2 legyen?Egyáltalán keni ezt valaki a magyarok közül?A wow-nak utánaolvastam arról elég sok infó van+láttam havernál is tényleg nagyon szép de az Eq2-rõl magyarul alig van valami.Tudok angolul is nem azért de szeretnék valakitõl véleményt hallani errõl a gémrõl.Peace
Fritz Von...
Azért nem, egy halom új cumó lett beletéve 😊

És lvl 50en már mást figyelsz 😄

Laza
Nah, elkezded ezt?! 😊

Igy visszagondolva az EQ2-os idokre, mig egy WoW-ban az lebeg a szemed elott egy kuldi v. egy insta kozben, hogy mit dobhatnak a mobok, bossok, addig EQ2-ben azt figyeled mennyit mozdul az XP csik...
az XP hajtast viszont mar megutaltam Lineage2-ben 😊))))

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Fritz Von...
A trial 2006-ig lesz, ha jól emlékszem. A lényege, hogy a full játékban van egy "kiképzõ" sziget, ahol a játék alapjait meg tudod tanulni. Egyéni skillek, mászka, questek, csapat összehozása...
A trialban ez a sziget van benne. Ha tetszik, egy bazi nagy világ nyílik meg a játék teljes verziójában. 😊

Gorii
nemtom most neztem 😊

Mayday
De mar regota kinn van, nem? Es egy evig elerheto is lesz, ugy tudom.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Gorii
kijott egy 7 napos trial akit erdekel 😊

musha
oké, köszi!

Fritz Von...
Elvileg én tudok egy TS címet, majd megkérdezem az illetékest... 😊

musha
nekem az is jó (a ventrilo), egyiket sem használtam még. viszont ventrilo-n is kell szervert megadni, azt sem tudom hol vannak a magyarok. ha tud valaki ilyen címet az szóljon lécci!

mért akkor keresnek rám hárman, amikor pont eladtam a gamét?😊 INKÁBB VEGYETEK RAMOT, OCCSÓ😛
Musha: a TS2 beépített keresõvel rendelkezik, azzal országra lebontva meg tudod nézni a publikus, jelszó nélküli szarvereket. Ha viszont kifejezetten EQ2 TS szerver kéne, akkor asszem zsákutca, mert a magyarok asszem ventrilóznak.
sziasztok dani vagyok
ha valakinek van eladó everquest2-je lehetõleg 3-5000 ft-ig az írjon mailt
a ([email protected])
vagy a ([email protected]
vagy hívjpn fel a mobilomon:06204343888
köszi csá
musha
teamspeakre tud valaki felvilágosítást adni, hogy milyen szerverre lehet csatlakozni? ha egyáltalán lehet (valami olyat olvastam, hogy a hivatalos eq2 szerverre kérelmet kell küldeni, de valami gyorsabb megoldás lenne jó)

Mindent elkövetünk😛
Timber
ez az ugyes arukapcsolas ^.^

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Bizony, kell neki legalább 1 giga ram. Tényleg, nem kell valakinek 2 db 1 gigás DDR400 modul? Everquest 2 szersse ám😊
Fritz Von...
Azért 35 körül már fel lehet venni tök jó küldetéseket meg heritage-eket. Jó, én mondjuk a 31-39 közti idõszakot Runnyeye Citadell-ben vészeltem át. Az egyik legjobb hely szerintem. 😊

Fritz Von...
Jah, de 512 RAM elég kevés. Én 14-16 órát is tudok játszani úgy, hogy semmivel se lesz rosszabb a szaggatás. De kell neki minimum 1 GB ram.
Entrery meg amúgy is a leglassabban zónázó player az egész Runnyeye szerveren. 😄

Thx Pedroshi. Küldtem én is .

Nekem van, írtam mailtot.
30-35? Inkabb 42tol, amikor Everfrostra es Lavastormra lehet menni, bar igaz hogy Zek dokk az egyik legszaggatosabb hely a jatekban es oda mar lvl32tol lehet auto accesal menni 😊
Ha szaggatni kezd akkor az azt jelenti hogy kezd megtelni a memoriad, ugyhogy akkor mar keso lejebb allitani a grafikat. Ha sokaig akarsz folyamatosan EQ2zni, akkor erdemes alacsony grafikara allitani. Pl en extreme performanceban 3-4 orat is tudok jatszani anelkul hogy komolyabban elkezdene akadozni 😊
musha
boltban 8 ropi.

musha
hát igen, bár azt nézem, hogy hiába állítok már bármit, ha szaggat, akkor ha mindent leveszek alacsonyabbra, akkor is szaggatni fog, csak még csúnyább is lesz. úgyhogy maradok a minimum árnyékolás és lekapcsolt spceular lights-nál, a többi magas.

Skacok nincs véletlenül eladó Everquest 2 mert a trialt most próbázgatom és nagyon állat.
Msn címem: [email protected]

Fritz Von...
Egyelõre biztos jó lesz, bár a városok szoktak szaggatni. 😊 Majd késõbb, amikor elkezdõdik az igazi effektparádé (nagyjából lvl 30-35 után), akkor lesz kevés a gép. 😞

musha
aha, köszi, nagyjából jónak tûnik az alább említett dolgok leszedésével (árnyék + specular lights) a textúrák maxon vannak meg a lényegesebb dolgok, bár esélyes, hogy ez nem lesz mindig így, még csak most értem Qeynos-ba ^^

Fritz Von...
Érdemes szórakozni az opciók között a beállításokkal a High Quality - Extreme Performance között.
Azonban el kell mondanom, hogy egyelõre NASA gép kell hozzá. Nekem 3 Ghz P4, 1 GB 500 Mhz RAM, X800XT van a gépemben és bizony ha csata van, akkor high performance-ra kell tennem... 😊

musha
van valakinek valami tippje a grafikai teljesítmény javítására? az árnyékokat már leszedtem és a Specular lights-ot is.
(2.4 P4, 1 giga ram, 9600 Radeon)

Fritz Von...
Asszem 120 ft. 😊

Mayday
K&H-nal mibe kerul a web(net)kartya havi dija?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Fritz Von...
Én a magam részérõl a K&H banknál csináltattam. Ott tök egyszerû az egész. Bemész, nyitsz egy bankszámlát. Ehhez kapcsolódóan van egy virutális, CSAK internetes vásárlásra alkalmas kártya is. Tehát az egész a te saját bankszámládhoz kapcsolódik. Annyi a különbség, hogy a sima kártyával tudsz pénzt felvenni, vagy vásárolni, ezzel pedig neten vásárolni, elõfizetni, rendelni, stb...

Az EQ2 havidíja 15 dollár + némi adó, olyan 17,2 dollárra jön ki. Ez havonta kb. 3200 Ft.

A gamecardot nem ajánlom, mert az Automex épp most szart be, és õk hozták, ha hozták. Tehát nem jó, mert ha épp nincs az országban, akkor nem tudsz játszani vele.

musha
igenigenigeeeeen <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

ja és köszönöm a segítséget!

musha
na, talán most jó lesz, kettessel kezdõdõ számmal elfogadta.

musha
állandóan ez a felirat jön, akármit próbálok 😞

musha
de nem fér ki ennyi!!! 16 karakter fér ki összesen, a kötõjelek már nem. és eddig mindig 16 karaktert próbáltam beírni, de semmit nem fogad el 😞((

Mayday
Stop. Az a 117 kezdetu nem a KARTYAszamod, hanem a SZAMLAszamod!
Kartyaszamodat valszeg akkor ugyanugy 1 het vagy mikor kapod meg. Akkor kezdesnel adj meg fake szamot, ugyanis itt kartyaszam kell. Ez asszem 16 jegyu, es talan mukodik az 1234-1234-1234-1234.
Probald mar ki. Aztan, ha megvan a valodi szamod, akkor modositod arra es kesz. Az elso honap alatt nem fog megprobalni levonni a SOE, ugyhogy jo a hamis szam is, de a regisztraciohoz meg persze kotelezo.

musha
ja amúgy most vettem a játékot, tehát még nem nyomtam a 30 napot, egyáltalán nem is láttam még a játékot (csak videókon)

musha
próbáltam regisztrálni master carddal is, de mindig azt írja, hogy invalid card 😞
lehet, hogy az elején lévõ 117-es számot nem kell odaírni? illetve van a két hosszú szám közt egy kötõjel, ami már ki sem fér.

Mayday
Ugyanis, ha most regisztralsz, akkor akar fake bankszamlaszamot is megadhatsz, amig elkeszitteted a webkartyadat. Akkor kell modositani az igazira, ha elkezdodik az elso "fizetos napod".
De ha mar megvan a webkartya szamod, akkor nem erdemes szorakozni vele, regisztralj, ird be, a tipusa MASTER CARD legyen, szamlazasi cimet kerdeznek meg, asszem, nincs jelentosege, de add meg ugyanazon cimed, amit a bankban, a folyoszamadhoz.

Mayday
Asszem nem gond, ha fizikailag nincs meg a kartyad, ha a szamlad mar megvan.
Te meg most fogsz regisztralni, vagy mar lejatszottad az ingyen 30 napot?

Hali!

Amúgy az ingyen 30 napot aktiválják ha látják hogy pár napig nem lépsz be...
musha
valaki lécci írjon pár sort, aki szintén webkártyát használ vagy használt valaha ilyen célra! <#rinya>

musha
sõt, még egy dolog: magát a kártyát ugye még nem kaptam meg (az egy hét kb., mire elkészül), de a webkártya megvan, és pénz is van rajta. lehet, hogy a regisztrációhoz magának a bankkártyának is meg kell lenni?